Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kalchouЗдравейте, съфорумци.Някой може ли да каже по колко върви 2ст1981 НРБ?
ти колко пъти през живота си си виждал тези 2 ст. 81-ва? Вероятно николко. Затова "по колко върви" е неточно изразяване и звучи несериозно защото тая пара излиза много рядко. Няма определена цена, колкото ти кажат - 2к, 3к.... 5к....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ptrayanПървоначално изпратено от Hacko11Първоначално изпратено от ptrayanПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от studentМерси, Novaka, по-скоро търся монети по една унция - под една унция са съответно по-скъпи (като цена за унция), а 1000гр ми е многоНо се учудвам че ПИБ продават толкова близо до межународните цени, сега не съм правил сравнения, но преди монетите им бях 30% над нормалната цена...
а 125 г. БНБ е проба 999 и излиза около 1500 лева (за 4 монети = 1 унция) и пак е по евтино от 1600 за унция - справка ПИБ
В магазина на Монетният двор има 1 унция на цена 1285лв."Виенска филхармония"
Мисля, че това е доста по-малко от 1600лв. за унция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hacko11Първоначално изпратено от ptrayanПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от studentМерси, Novaka, по-скоро търся монети по една унция - под една унция са съответно по-скъпи (като цена за унция), а 1000гр ми е многоНо се учудвам че ПИБ продават толкова близо до межународните цени, сега не съм правил сравнения, но преди монетите им бях 30% над нормалната цена...
а 125 г. БНБ е проба 999 и излиза около 1500 лева (за 4 монети = 1 унция) и пак е по евтино от 1600 за унция - справка ПИБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ptrayanПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от studentМерси, Novaka, по-скоро търся монети по една унция - под една унция са съответно по-скъпи (като цена за унция), а 1000гр ми е многоНо се учудвам че ПИБ продават толкова близо до межународните цени, сега не съм правил сравнения, но преди монетите им бях 30% над нормалната цена...
Мисля, че това е доста по-малко от 1600лв. за унция.Мненията ми не са препоръка за взимане на инвестиционно решение
И още нещо:
човешката глупост е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ptrayanПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от studentМерси, Novaka, по-скоро търся монети по една унция - под една унция са съответно по-скъпи (като цена за унция), а 1000гр ми е многоНо се учудвам че ПИБ продават толкова близо до межународните цени, сега не съм правил сравнения, но преди монетите им бях 30% над нормалната цена...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от studentМерси, Novaka, по-скоро търся монети по една унция - под една унция са съответно по-скъпи (като цена за унция), а 1000гр ми е многоНо се учудвам че ПИБ продават толкова близо до межународните цени, сега не съм правил сравнения, но преди монетите им бях 30% над нормалната цена...
Коментар
-
Първоначално изпратено от studentМерси, Novaka, по-скоро търся монети по една унция - под една унция са съответно по-скъпи (като цена за унция), а 1000гр ми е многоНо се учудвам че ПИБ продават толкова близо до межународните цени, сега не съм правил сравнения, но преди монетите им бях 30% над нормалната цена...
Коментар
-
Първоначално изпратено от studentКолеги, от къде е най-практично да се купи инвестиционно злато на цени близки до борсовите? Имам предвид монети - крюгеранди, американски орел или кленов лист... Бях чел преди много време във форума, че в Германия или Австрия може... Предполагам не е препоръчително да се купува онлайн
1. Монетата отговаря на критерийте на инв. злато
2. продава се на 1/4 унция което автоматично добавя стойност
3. Цената е 375 кинта (още може да се намери) или 1500 за унция
4. тиража е само 5000 бр.
другия вариант е поръчка на 1 кг. кюлче от ПИБ цената е около 38 000 лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvetkaНа кои монети викате "сантими" ???
Коментар
Коментар