IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от feelgood
    Взимай всякакви, че ако се наложи да ги използваш като пари по-сосните трябва да ги делкаш
    Още един от сектата връшаща златния стандарт...

Замислял ли си се, че откакто този стандарт падна, парите са повече от златото. А парите са дълг. Т.е. който има пари трябва да си ги вземе от този който дължи (без значение до колко са мултиплицирани). Според теб ще има хиперинфлация и всичкия този дълг (който е ужасно много) ще изчезне, а който има малко златце няма да стои гладен и ще има яхти (т.е. всички ще бачкат за него, а не за този със спестените пари).

Ако вярваш на тази теория, то по-добре ипотекирай каквото имаш и купувай злато, след време няма да трябва да връщаш кредитите, а ще си мултимилионер със златото в сейфа

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Решил съм вече да не си купувам такива дребни, освен в изключителни случаи. По-сосни жълтици по ме кефят ;-)
      Взимай всякакви, че ако се наложи да ги използваш като пари по-сосните трябва да ги делкаш

Коментар

• Решил съм вече да не си купувам такива дребни, освен в изключителни случаи. По-сосни жълтици по ме кефят ;-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Свършила тая жалка и безобразно скъпа монета с Борис І Сатрапът?!?!? Баси - тоя народ подлудял за златце - не ми се вярва това - ми те бяха 12 000, бе хора?!?
          ми не са 12, а са 8 000, ама пак са много де, особено на тази цена. Иначе монетката си е супер и може би е най-красивата от дребосъците, поне на аверса ,
          че реверса на св. Георги е уникален
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Свършила тая жалка и безобразно скъпа монета с Борис І Сатрапът?!?!? Баси - тоя народ подлудял за златце - не ми се вярва това - ми те бяха 12 000, бе хора?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от TNN
              А някой има ли информация какво става с последната златна монета на БНБ ?
              Според сайта на БНБ все още я има на касите на банката. Справка:
              http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/NC_N_Coins_Prices/$FILE/20081215_NC_CPL-bg.pdf
              P.S. При нас в Прованс свърши за отрицателно време та се наложи да отскоча до областния сентър от където си взех последната от тамошния клон на ПИБ.
              P.P.S. Като за 100 кинта ми се вижда много смотана монетата!! Лично мнение!!!
              P.P.P.S. Все още я има и в auction.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                Първоначално изпратено от feelgood
                Първоначално изпратено от TNN
                СВЪРШИ
                да бе, сериозно - аз лично си купих на 22 и си имаше достатъчно. Нямаше невъзможно количество хора на опашка и т.н., но може и да си прав, все пак е нелош подарък, но все пак ме съмнява и то сериозно.
                Исках да взема за подарък и в монетния двор казаха, че е свършила и при тях и в БНБ, та взех сребърни орлета. В БНБ не съм проверявал и без това ми се вижда скъпа.

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                  Първоначално изпратено от TNN
                  СВЪРШИ
                  да бе, сериозно - аз лично си купих на 22 и си имаше достатъчно. Нямаше невъзможно количество хора на опашка и т.н., но може и да си прав, все пак е нелош подарък, но все пак ме съмнява и то сериозно.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от TNN
                    СВЪРШИ

Коментар

• А някой има ли информация какво става с последната златна монета на БНБ ?

Коментар

• Първоначално изпратено от kalchou
                        Някой може ли да изясни каква е разликата между тези монети-проби ли са всичките или има и обикновени? http://www.coinarchives.com/w/lotvie...t=4890&Match=1
                        Според мен само "Match 3:" е проба, останалите са обикновени. За повече подробности може да видиш следния линк:
                        http://www.geocities.com/romaniancoins/selector.html

Коментар

• Някой може ли да изясни каква е разликата между тези монети-проби ли са всичките или има и обикновени? http://www.coinarchives.com/w/lotvie...t=4890&Match=1

Коментар

• Продавам 3 бр. Кругеранд 1 OZ по спешност - 1360лв. 0888376685

http://www.goldprice.org/gold-prices...Krugerrand.htm

Коментар

• Ко стана со моя паладийчецова монета, ърм?

Коментар

• Хрумна ми че мога да си направя цигаре или поне филтър за такова от паладийчец - да абсорбира въглеродният окис... само че как се прави обратната реакция - някой химически грамотен знае ли? :-)

Коментар

Working...
                                X