IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nik4o83
    Честита Нова Година на всички. Желая най-вече здраве на всеки!!!
    За златото - то е било мерило за богатство от хиляди години и за вбтдеще ще е така!!!! Така че има смисъл човек да държи част от парите си в злато. Нали знаете как най-големите търговци (евреите) си държат парите - 1/3 в земя, 1/3 в злато и останалото кеш за търговия!!! ))
    БИЛО Е МЕРИЛО ЗА БОГАТСТВО.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ,ЧЕ СОЛТТА СЪЩО Е БИЛА МЕРИЛО ЗА БОГАТСТВО.В КАКВО СИ ДЪРЖАТ ЕВРЕИТЕ БОГАТСТВОТО-САМО ТЕ СИ ЗНАЯТ.ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ДАЛИ ВЕЧЕ ТЕ СА НАЙ-БОГАТИТИ И УСПЕЛИ ХОРА НА СВЕТА.А КЕШЪТ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН ИНАГИ Е ГУБЕЩ -ВИНАГИ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА ИНФЛАЦИЯТА.СТАРИТЕ ИНВЕСТИЦИОННИ ПОСТУЛАТИ ТЪРПЯТ ПРОМЕНИ-ПОНЯКОГА И СЕРИОЗНИ.
    ЗА МНОГО ГОДИНИ И ОТ МЕН.ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.ДРУГОТО ЩЕ СИ ГО КУПИМ.НАЛИ В ТОЗИ ФОРУМ ВСИЧКИ ПРОДАВАМЕ НА MAX,КУПУВАМЕ НА ДЪНО.БАРОВЦИ СМЕ СИ.

Коментар

• Честита Нова Година на всички. Желая най-вече здраве на всеки!!!

За златото - то е било мерило за богатство от хиляди години и за вбтдеще ще е така!!!! Така че има смисъл човек да държи част от парите си в злато. Нали знаете как най-големите търговци (евреите) си държат парите - 1/3 в земя, 1/3 в злато и останалото кеш за търговия!!! ))

Коментар

• Ха Честита Нова 2009 Година на всички и от мен! Да сте живи и здрави и да се множат монетите Ви (най-вече скъпите) ;-). А за любителите на югофолка и един специален поздрав:
        http://www.youtube.com/watch?v=fvBpRzxDa7s

Коментар

• защо смятате ,че златото винаги ще е убежище при криза?Сегашната криза показа ,че много активи считани за сигурно убежище при криза губят стойността си.Златото след време може да ги последва.

Коментар

• Благодаря, и на тебе... :-)
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Благодаря, Галбов - ама нито монетчичката ме кефи, нито нарисуваният на същата ме кефи.
              Импе, дано това те изкефи
              http://www.youtube.com/watch?v=d7AZQ...eature=related

Весело посрещане на всички и много златни монети догодина!

Коментар

• Благодаря, Галбов - ама нито монетчичката ме кефи, нито нарисуваният на същата ме кефи.

Коментар

• Честита Нова Година на Всички!!! Желая Ви инвестицийте в монетки , които сте предприели да Ви се умножат десетократно!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                    Първоначално изпратено от Императорът
                    Свършила тая жалка и безобразно скъпа монета с Борис І Сатрапът?!?!? Баси - тоя народ подлудял за златце - не ми се вярва това - ми те бяха 12 000, бе хора?!?
                    ми не са 12, а са 8 000, ама пак са много де, особено на тази цена. Иначе монетката си е супер и може би е най-красивата от дребосъците, поне на аверса ,
                    че реверса на св. Георги е уникален
                    Наистина монетата си е супер и е добър подарък, затова 8000 ще се окажат малък тираж.Аз си купих десетина да ми се намират!;-) Купи си Импе "вервай ми"!;-)

Айде весело изкарване и много луда вечер!

Коментар

• http://www.sport1.bg/sport1/node/121836

Централната банка на Армения ще пусне паметна монета "Бекенбауер" в рамките на серията "Кралете на световния футбол".

Серията "Крале на световния футбол" влиза в програмата за издаването на паметни монети в Армения за 2008-2009 година.

Като футболист Бекенбауер стана световен шампион през 1974 година, сребърен медалист от Световното първенство през 1966 година и бронзов медалист от Мондиала през 1970-та година.

Кайзер Франц е европейски шампион с ФРГ през 1972 година, а с Байерн е трикратен носител на Купата на европейските шампиони (сега Шампионска лига) и петкратен шампион на Германия.

Като селекционер на Бундестима през 1990-та година Бекенбауер стана световен шампион.

Коментар

• Приятелю - това туканка - колекционерска тема - обсъждането на видовете кинти - в съседната...
                        Не заяждам - пояснявам технически, за да има ред... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                          Този стандарт не е паднал, а го паднаха съвсем умешлено и целенасочено.Не мога да те разбера, говорят си някакви хора за златото и се появяваш ти и започваш да обясняваш колко са тъпи. Айде ти да се грижиш за твойте пари, а аз за мойте.
                          Извинявай, не съм искал да те обиждам - острия език го въведох преди няколко месеца, защото като си в Рим правиш като римляните, а тук повечето хора са доста агресивни.

Изобщо не сматам че си тъп, дори напротив, просто не споделям идеята, че златото ще измести парите. Още преди 3 години имаше такива предположения основно в немските форуми. Според тях това задлъжняване ще заличи парите и ще си купуваш хляб със златни стружки... Би ли ми казал например 3-те млрд китайци и индиици с какво ще си купуват хляб?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                            Първоначално изпратено от Negramoten
                            Първоначално изпратено от feelgood
                            Взимай всякакви, че ако се наложи да ги използваш като пари по-сосните трябва да ги делкаш
                            Още един от сектата връшаща златния стандарт...

Замислял ли си се, че откакто този стандарт падна, парите са повече от златото. А парите са дълг. Т.е. който има пари трябва да си ги вземе от този който дължи (без значение до колко са мултиплицирани). Според теб ще има хиперинфлация и всичкия този дълг (който е ужасно много) ще изчезне, а който има малко златце няма да стои гладен и ще има яхти (т.е. всички ще бачкат за него, а не за този със спестените пари).

Ако вярваш на тази теория, то по-добре ипотекирай каквото имаш и купувай злато, след време няма да трябва да връщаш кредитите, а ще си мултимилионер със златото в сейфа
                            Точно това ме изпълва со опасения, драги приятелю - пари много, а златце малко - тъкмо затова може да стане ужасно голямо мазало...
                            И не просто парите повече от златцето, както казваш ти - те УЖАСНО И ГРОЗНО МНОГО ПОВЕЧЕ от златцето, дори към него да добавим сребърцето, платинчицата, родийчцът, паладийчецът, иридийчецът...

Бе за нас ще се сбъдне май онуй проклятие - да живеем в интересни времена... ;-)
                            Е не е казано че с всички пари по света трябва да можеш да купиш всичкото злато на централните банки, нали точно за това махнаха (благодаря на фийл гууд) златния стандарт. Сега златото е по-скоро стока, като всяка останала, само че има някаква сантиментална стойност и при наличие на криза почти всеки (в това число и аз) обръща някаква част от спестяванията си в злато...

Паричките в момента са просто дълг, като този дълг до някаква степен е обезпечен с нещо (било то недвижим имот или друг актив). В момента паричките трябва малко да се свият, защот и цените на активите падат... т.е. мултиплицираните пари да станат по-малко мултиплицирани... този процес не е много приятен и ще видим как ще приключи, но мен лично ме съмнява да се върнем към златния стандарт или натуралното стопанство...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                              Взимай всякакви, че ако се наложи да ги използваш като пари по-сосните трябва да ги делкаш

Замислял ли си се, че откакто този стандарт падна, парите са повече от златото. А парите са дълг. Т.е. който има пари трябва да си ги вземе от този който дължи (без значение до колко са мултиплицирани). Според теб ще има хиперинфлация и всичкия този дълг (който е ужасно много) ще изчезне, а който има малко златце няма да стои гладен и ще има яхти (т.е. всички ще бачкат за него, а не за този със спестените пари).

Ако вярваш на тази теория, то по-добре ипотекирай каквото имаш и купувай злато, след време няма да трябва да връщаш кредитите, а ще си мултимилионер със златото в сейфа
                              Този стандарт не е паднал, а го паднаха съвсем умешлено и целенасочено.Не мога да те разбера, говорят си някакви хора за златото и се появяваш ти и започваш да обясняваш колко са тъпи. Айде ти да се грижиш за твойте пари, а аз за мойте.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten

Точно това ме изпълва со опасения, драги приятелю - пари много, а златце малко - тъкмо затова може да стане ужасно голямо мазало...
                                И не просто парите повече от златцето, както казваш ти - те УЖАСНО И ГРОЗНО МНОГО ПОВЕЧЕ от златцето, дори към него да добавим сребърцето, платинчицата, родийчцът, паладийчецът, иридийчецът...

Бе за нас ще се сбъдне май онуй проклятие - да живеем в интересни времена... ;-)

Коментар

Working...
                                X