IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги,
    благодаря Ви за мненията.
    Това ми хоби е от скоро и има прекалено много неща, които не са ми ясни, а като гледам и на други хора.

Бъдете живи и здрави!
    Мненията ми не са препоръка за взимане на инвестиционно решение

И още нещо:
    човешката глупост е

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola
      Наско 11,

евала за усилията пич. Прав си за това че куриерите могат да доставят пратки numismatics, само че сета стотинки 1974 е в тази категория но и 100 лева 1912 също. Общите условия на куриери добре, но в правото има безброй основни принципи и един от тях е за върховенството на закона. Ако ние с теб сключим юридически издържан договор и аз те наема да убиеш някой, според теб дали този договор е действителен. Закона за пощенските услуги не се отнася само за български пощи, а изобщо. Но така или иначе по гадно е с Валутния закон. Там е истинската греда. Извинявай ако звучи малко назидателно, изобщо не ми е цел да се правя на велик, но специалния ред който описваш е или за общото понятие нумизматични стоки, без иключенията който описвах аз или става въпрос точно за валюрни пратки. Мога да цитирам и законите ама ще спрете да четете какво пиша

Айде със здраве и късмет с митничарите.
      независимо от куриера -щом е извън Е.С минава митница и си важи написаното от "монопола".Спомням си преди време четох в друг форум нещо като класация на куриерски служби според това как им минавали пратките през митниците.

Коментар

• Наско 11,

евала за усилията пич. Прав си за това че куриерите могат да доставят пратки numismatics, само че сета стотинки 1974 е в тази категория но и 100 лева 1912 също. Общите условия на куриери добре, но в правото има безброй основни принципи и един от тях е за върховенството на закона. Ако ние с теб сключим юридически издържан договор и аз те наема да убиеш някой, според теб дали този договор е действителен. Закона за пощенските услуги не се отнася само за български пощи, а изобщо. Но така или иначе по гадно е с Валутния закон. Там е истинската греда. Извинявай ако звучи малко назидателно, изобщо не ми е цел да се правя на велик, но специалния ред който описваш е или за общото понятие нумизматични стоки, без иключенията който описвах аз или става въпрос точно за валюрни пратки. Мога да цитирам и законите ама ще спрете да четете какво пиша

Айде със здраве и късмет с митничарите.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki88
          Някой би ли дал линк към темата за Ebay, че нещо не мога да я намеря?
          това е темата:
          http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=12160

@monopola, много си прав, в това, което пишеш, но дали (това, като идея) доставчиците не ползват малко по-специални услуги от куриерите. (един вид, да са намерили някакви вратички в законите) Прав си, че пощите не могат да пращат, но погледнах общите условия на няколко куриерски фирми, и всичките "казват", че могат да доставят такива пратки при определени условия. На товарителниците от НЗМ винаги е било опсвано, че пратката е "NUMISMATICS", което за мен автоматично означава, че:
          1. Изпразтачът коректно е декларирал предметът на пратката
          2. Куриерът я е приел като такава
          3. Пратката ми се доставя отново от куриер, който е различен от Български Пощи, което за мен означава, че не нарушаваме законът за пощите, или какъвто и да е той, защото пратката е декларирана като такава.
          Мненията ми не са препоръка за взимане на инвестиционно решение

И още нещо:
          човешката глупост е

Коментар

• Някой би ли дал линк към темата за Ebay, че нещо не мога да я намеря?

Коментар

• Как минават тия със златните зъби през детекторите за метал на летището? .

Сигурно ги събличат целите.

Мене на връщане от Варшава веднъж ме накараха да си сваля обувките, колана, сакото... Почувствах се осквернен, щото не видех друг да го тарашат така. Докато се обличах ми се смееха другите пътници, или пък ми се радваха щот съм мамин убавец .
              Преди това митничаря, некъв недоносен келеш (като мене), ми гледа личната карта 5 минути, дали не е фалшива, оти яз се бех изтерикатил като Европеец да пътувам без паспорт .

Коментар

Ал46ад,

той проблема не е в облагането. А в това че е незаконно да се изпраща по пощата по нормален ред.

Пастир,

важи и за бижута от благородни метали.
                Ако някои лъскав рапър доиде в българи трябва да го аресвтуват и да му избият зъбите ако е с постоянни ( те предпочитат платина вече де) защо ли не ме учудва че тука е така

mWPCloud.com

Коментар

Ал46ад,

той проблема не е в облагането. А в това че е незаконно да се изпраща по пощата по нормален ред.

Пастир,

да, по пощата е незаконно !!!

Коментар

• Ал46ад,

Пастир,

Коментар

• Първоначално изпратено от Noize
                      Първоначално изпратено от niki88
                      Не знам просто не ми се мисли в цивелизованите държавици всичко си е уредене и точно даже банките продават монетите по интернет тука ... Даже си мислих че сега БНБ с новата си страница ще пуснат и такава услуга, ама явно пречката е във високите етажи. Абе ще се оправим някога, ама май няма да сме живи
                      Абе niki88, това набора ли ти е 88? Изглежда ми, че си пишеш за да си губиш времето. След публикацията на monopola не разбра ли, че е незаконно да се изпращат пратки с ценни метали или пари в обръщение по нормална поща. "Абе ще се оправим някога, ама май няма да сме живи" - от това си личи че говориш наизуст. Тоя път отдавна сме взели правилно решение. Ако не знаеш сме лидери в света по фалшифициране на предмети, монети и т.н с нумизматична стойност или такива със стойност на благородни метали. Прави си изводите сам за обикновената поща.
                      Абе тоя форум да няма някаква възростова граница нещо за лица под 30-40 години да не пишат ДА това ми е набора '88.И второ в моя пост АЗ напълно продкрепям монопола къде виждаш някаде да успорвам неговите думи. Аз повече няма да пиша за темата за пощите ако имаш някакъв проблем дай да го решим по ЛС да не спамим темата
                      П.С. А къде е тая тема за Ebay че нещо не я намирам?

Коментар

• пичове темата дето сте я зачоплили е много интересна ама мисля, че мястото й не е тука. Тракториста е отворил една съседна тема за пазаруване от ибея и разните му проблеми с тая връзка. Ибей, монетни дворове, покупки, внос-износ, митници и всичко, което си коментирате мисля, че по би подхождало да е там.
                        Да се диференцират нещата все пак

Коментар

Абсолютно нямаш право, дори и на един грам. Това е другия абсурт. Забравих да пиша за това. Аз лично си слагам монетките в портфейла като влизам в БГ , все едно са стотинки.
                          Проверил ли си в законодателството? 32 грама необлагаемо, преди няколко месеца беше така.

Коментар

Абсолютно нямаш право, дори и на един грам. Това е другия абсурт. Забравих да пиша за това. Аз лично си слагам монетките в портфейла като влизам в БГ , все едно са стотинки.
                            А за бижута важи ли?

Коментар

• Абсолютно нямаш право, дори и на един грам. Това е другия абсурт. Забравих да пиша за това. Аз лично си слагам монетките в портфейла като влизам в БГ , все едно са стотинки.

Коментар

• Монопол, при физическо влизане в Бг имаш право на 1 тройунция злато.Не знам дали това не може да се използва и при пратките. За другото е така ,даже американските спедитори отказват златни пратки като се обосновават с нашто законодателство.

Коментар

Working...
                                X