IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Готин разговор сте заформили тук! Ама аз като по-лаик да ви попитам- за какво са ви тези напудрени кюлчета,които стават само за подаръци за приятели, които да си мислят ,че им подарявате цяло състояние, защото видите ли,това все пак е монета,а нумизматиката е синоним на богатство.Да, де ,само дето ,това са сувенири ,а не нумизматика. Съждения на лаик разбира се ,който си мисли ,че стойниостта на тези сувенири е =стойността на метала + стойността на пърдяща възглавница.:-) майтап да става!

П.С. Само за онзи пич,който негодува ,че най-после и в този форум ,няма да се пише на идиотизмица,ми опитай на китайски бе пич!!Лесно, просто,разбираемо!!;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 116
      ПЛАЩА СЕ С КРЕДИТНА КАРТА, ЗАСЛУЖАВА СИ АКО НИКОЯ БАНКА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВНЕСЛА СЪОТВЕТНАТА МОНЕТА.
      Първоначално изпратено от stoian
      Добре де като сметнах цената на златните им монети -излиза по евтино да си ги купиш от ПИБ-може би за по-голяма поръчка си заслужава.
      Първоначално изпратено от niki88
      Първоначално изпратено от bogibog
      Първоначално изпратено от 116
      Хубавото на сайта на Новозеландския монетен двор е че при оформянето на ордера, е че ти показва чарджовете преди да го потвърдиш. Ако не ти изнася можеш да не го потвърждаваш. Като избереш плащане в ? ще знаеш съвсем точно какво ще ти струва. Пействам ти реален мой ордер - доставката е изпълнена - така че можеш да си направиш преценката:

fc1176cc Women's International Day Coin 1 ?43.00
      fc1210cc H.M.A.V. Bounty Silver Coloured Coin 1 ?49.00
      Total Goods ?92.00
      Shipping ?14.13
      Insurance ?1.84
      TOTAL ?107.97

P.S. Забравих да уточня, че доставката е на посочения от теб адрес - така че не я освобождаваш от разни митници и куриери, които да те натоваят с разходи, но трябва да имаш едно на ум - доставката е до посочения от теб адрес, но не я предават срещу подпис, т.е. ще я оставят там и ти трябва да си сигурен, че ако я получи друг ще ти я даде - При мен в банката няма проблем, за това ги получавам на служебния адрес :-)
      А как се плаща.....рових, рових - неразбрах!?!
      Като начало прочети това http://www.nzmint.com/nzmint.mv?page=how_to_shop
      (
      моля ви помогнете...то смоя англииски - четох, чтох и неразбрах. РЕГИСТРИРАХ СЕ, НАПРАВИХ СИ ОРДЕР И ДОТАМ....ПОВЕЧЕ НЕ ДАВА.АЙДЕ ПОМОГНЕТЕ ЧЕ ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СЕ БЛЪСКАМ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от rosen_at
        Е га ти тоталитарния форум - да трие латиницата!

Здравейте колеги, аз съм чисто нов БГ - нумизмат, все още нямам нито една монетка!
        От месец се интересувам, чета ви форума и вече назря и първия ми въпрос.
        Да ви кажа честно само 2 монети ми хванаха окото.
        Златния лев, който няма да го имам, тъй като съм изпуснал момента за купуването му (е ако някой го продава до 750 лева да свирка) и 100 години народен театър - силната версия.

Та питането ми е за пиефорта. В сайта на БНБ е обявен за 36лв. без ДДС, а малката за 16! Това печатна грешка ли е? Защото в офертата на ПИБ цените са съответно 76 и 50 лева! И защо аджеба в ПИБ не е 100 лева голямата! Щото ако цената на малката е 50 и в БНБ, то 76 е много изгодно за голямата, не е за вярване.
        И защо при тези малки тиражи по 5000 бр. за всяка не са се изчерпали още!

А от таз годишната програма ще си купя само бакъра, другите не ме кефят, златната щях да я купя ако беше 2 пъти по-голяма, тия 8 грама не ме кефят.
        И тия 23 грама на сребърните не ме кефят, предпочитам ги по 31, ама без оксифдации и позлатявания - направо ми се драйфа от тоя кич!
        А и само 24 каратови проби ми хващат окото!
        46 грама сребърна монета за 36 лева? Че това си е чиста далавера или аз не интерпретирам ситуацията правилно? :|

Коментар

• БНБ свалиха цените на доста монети така,че не се чуди.

Коментар

• Е га ти тоталитарния форум - да трие латиницата!

Здравейте колеги, аз съм чисто нов БГ - нумизмат, все още нямам нито една монетка!
            От месец се интересувам, чета ви форума и вече назря и първия ми въпрос.
            Да ви кажа честно само 2 монети ми хванаха окото.
            Златния лев, който няма да го имам, тъй като съм изпуснал момента за купуването му (е ако някой го продава до 750 лева да свирка) и 100 години народен театър - силната версия.

Та питането ми е за пиефорта. В сайта на БНБ е обявен за 36лв. без ДДС, а малката за 16! Това печатна грешка ли е? Защото в офертата на ПИБ цените са съответно 76 и 50 лева! И защо аджеба в ПИБ не е 100 лева голямата! Щото ако цената на малката е 50 и в БНБ, то 76 е много изгодно за голямата, не е за вярване.
            И защо при тези малки тиражи по 5000 бр. за всяка не са се изчерпали още!

А от таз годишната програма ще си купя само бакъра, другите не ме кефят, златната щях да я купя ако беше 2 пъти по-голяма, тия 8 грама не ме кефят.
            И тия 23 грама на сребърните не ме кефят, предпочитам ги по 31, ама без оксифдации и позлатявания - направо ми се драйфа от тоя кич!
            А и само 24 каратови проби ми хващат окото!

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
              Първоначално изпратено от monopola
              Бая време ще се точи по скайп. Баси. Имали го накъде в интернет да го дръпна, някъв торент или нещо такова.
              има вариант да си направя поща закача файла и ти пратя паролата.
              Ако си на ти с компа може и нацепено на по 10.
              Мисля че в ебоокс на рапидшеара ще го има.виж и в пайрътбей ама не знам дали бяха най новите
              Вчера правих фил то зеро на тоя хард на който ми бяха препратките и сега ги нямам.
              Преди време някой беше създал поща за обмен на файлове в mail.bg.Спомняма си само че паролата беше 123456.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola
                Бая време ще се точи по скайп. Баси. Имали го накъде в интернет да го дръпна, някъв торент или нещо такова.
                има вариант да си направя поща закача файла и ти пратя паролата.
                Ако си на ти с компа може и нацепено на по 10.
                Мисля че в ебоокс на рапидшеара ще го има.виж и в пайрътбей ама не знам дали бяха най новите
                Вчера правих фил то зеро на тоя хард на който ми бяха препратките и сега ги нямам.

Коментар

• Бая време ще се точи по скайп. Баси. Имали го накъде в интернет да го дръпна, някъв торент или нещо такова.

Коментар

• малкия -2000-2008 е 90 мв ,другия е голям доста

Коментар

• Цените не ме интресуват. Искам просто да ги разлгедам. Става ли да ми ги пратиш ако имаш скайп или нещо такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola
                        Тези двата дето съм писал 1900-2000 и 2000-present. Само за бг монетите искам да разгледам.
                        имам пдф на целите за 2009 ,но цените там не са това което очакваш.

Коментар

• Здравейте българи. Ако някой има руски монети от 19-ти век - редови рубли, полтини и полуполтини (25 копейки) - и иска да ги продаде да ми пише на лични. Купувам количества. Условието е само едно: да са в качество EF - UNC. То щемпели трудно се намират, но знае ли човек.... Търсете, че имам пари за харчене Особено ме интересуват редките години - от 1859 до 1894 год. Айде, със здраве.

Коментар

• Тези двата дето съм писал 1900-2000 и 2000-present. Само за бг монетите искам да разгледам.

Коментар

• Кои те интересуват?

Коментар

• Здравейте колеги,

интересува ме има ли някой каталозите на Крауце да услужи за да ги поразлгедам. Или пък да си ги купим на партия. Сега гледах че последния World coins 2000-present и World coins 1900-2000 излизат общо към 200 лева с доставката до БГ. Честно казано не ми се дават 200 лева при положение че ме интересуват само БГ монетите, но ако някой е навит да си ги поделим ще е супер. Даже може и повече хора да се съберем. Така или иначе този каталог не е за ежедневна употреба.
                                За монети бих дали кви ли не пари, ама за каталога ми се свидят ебаси

Айде със здраве

Коментар

Working...
                                X