IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми кво стана с паладийчецът - нали някой обещаваше такъв?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Колеги,напоследък забелязвате ли колко много потребители в аукциона са един и същ човек-сами си наддават и си правят коментари,а монетите са лоши ментета...,а може би някои се подвизават и тук....

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон
        Здравейте,
        Имам няколко въпроса, ще се радвам, ако нямкой може да помогне:
        1. Къде може да се извършва покупко/продажба на монети, освен auction.bg
        2. Колко често се извършват нумизматичните сбирки и къде (чувал съм за някакви във В. Търново, но само толкова)?
        3. Откъде в България може човек да си купи нумизматични аксесоари, например кутии за съхранение?

Благодаря ви.

П.П. Колегата, който си е поръчал от НЗ Минт, дръпнало ли му е парите от кр.карта? Ако да, да чака поръчката. И кога е станала самата поръчка, че то отнема поне 2 седмици да ти го опаковат и изпратят.
        http://www.numis.bg/

Другите въпроси и на мен са ми интересни!

Мерси за инфото, за Народния театър. Да видим какво ще установи колегата в БНБ. Щото наистина дори с петна си струва да се купи като материал!

Коментар

• Ако не сте качили книгите още тука може всеки да си направи торент и да ги качи http://free.arenabg.com/.

Коментар

• Ако някой продва инвестиционни златни монети, моля да ми пише на лични

Коментар

• Здравейте,
              Имам няколко въпроса, ще се радвам, ако нямкой може да помогне:
              1. Къде може да се извършва покупко/продажба на монети, освен auction.bg
              2. Колко често се извършват нумизматичните сбирки и къде (чувал съм за някакви във В. Търново, но само толкова)?
              3. Откъде в България може човек да си купи нумизматични аксесоари, например кутии за съхранение?

Благодаря ви.

П.П. Колегата, който си е поръчал от НЗ Минт, дръпнало ли му е парите от кр.карта? Ако да, да чака поръчката. И кога е станала самата поръчка, че то отнема поне 2 седмици да ти го опаковат и изпратят.

Коментар

• Трябва да можесш да видиш ордера си, да избереш kуриера за доставка и в долния край да имаш бутон (Proceed to Secure Payment Server), където да попълниш номера на кредитната си карта, датата на валидност и секретния номер от гърба на картата си. Ако това го няма провери профила си дали си попълнил правилно адресите на куповача и на доставка. Успех.

[quote="bogibog"]
                Първоначално изпратено от 116
                Първоначално изпратено от bogibog
                ПЛАЩА СЕ С КРЕДИТНА КАРТА, ЗАСЛУЖАВА СИ АКО НИКОЯ БАНКА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВНЕСЛА СЪОТВЕТНАТА МОНЕТА.
                Първоначално изпратено от stoian
                Добре де като сметнах цената на златните им монети -излиза по евтино да си ги купиш от ПИБ-може би за по-голяма поръчка си заслужава.
                Първоначално изпратено от niki88
                Хубавото на сайта на Новозеландския монетен двор е че при оформянето на ордера, е че ти показва чарджовете преди да го потвърдиш. Ако не ти изнася можеш да не го потвърждаваш. Като избереш плащане в ? ще знаеш съвсем точно какво ще ти струва. Пействам ти реален мой ордер - доставката е изпълнена - така че можеш да си направиш преценката:

fc1176cc Women's International Day Coin 1 ?43.00
                fc1210cc H.M.A.V. Bounty Silver Coloured Coin 1 ?49.00
                Total Goods ?92.00
                Shipping ?14.13
                Insurance ?1.84
                TOTAL ?107.97

P.S. Забравих да уточня, че доставката е на посочения от теб адрес - така че не я освобождаваш от разни митници и куриери, които да те натоваят с разходи, но трябва да имаш едно на ум - доставката е до посочения от теб адрес, но не я предават срещу подпис, т.е. ще я оставят там и ти трябва да си сигурен, че ако я получи друг ще ти я даде - При мен в банката няма проблем, за това ги получавам на служебния адрес :-)
                А как се плаща.....рових, рових - неразбрах!?!
                Като начало прочети това http://www.nzmint.com/nzmint.mv?page=how_to_shop
                (
                моля ви помогнете...то смоя англииски - четох, чтох и неразбрах. РЕГИСТРИРАХ СЕ, НАПРАВИХ СИ ОРДЕР И ДОТАМ....ПОВЕЧЕ НЕ ДАВА.АЙДЕ ПОМОГНЕТЕ ЧЕ ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СЕ БЛЪСКАМ!!!
                Ами в долния край на екрана има бутон Checkout - Натисни го и продължи[/quote

Натискам и ме праща да влезна в акаунта ми......а от там нищо?!?!?!??!!

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                  Първоначално изпратено от panther
                  Първоначално изпратено от Pastir
                  ... 46 грама сребърна монета за 36 лева? Че това си е чиста далавера или аз не интерпретирам ситуацията правилно? :|
                  По мои данни монетите от тази серия са с дефекти. Не знам дали всички или само тези които са останали в БНБ - по-знаещите да кажат
                  В БНБ са останали 100тина бройки, но са с петна. В магазина на монетния двор има няколко, но ги дават по 60лв. последните 500 бройки бяха изкупени от монетния двор миналата седмица по цени на едро Май има и в ПИБ, но мисля, че бяха над 70лв.(може и да бъркам)
                  Аз ще ходя да ги видя и ако има нормални ще взема 2-3-4.
                  От Севта дали са останали?

Коментар

• [quote="116"]
                    ПЛАЩА СЕ С КРЕДИТНА КАРТА, ЗАСЛУЖАВА СИ АКО НИКОЯ БАНКА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВНЕСЛА СЪОТВЕТНАТА МОНЕТА.
                    Добре де като сметнах цената на златните им монети -излиза по евтино да си ги купиш от ПИБ-може би за по-голяма поръчка си заслужава.
                    Хубавото на сайта на Новозеландския монетен двор е че при оформянето на ордера, е че ти показва чарджовете преди да го потвърдиш. Ако не ти изнася можеш да не го потвърждаваш. Като избереш плащане в ? ще знаеш съвсем точно какво ще ти струва. Пействам ти реален мой ордер - доставката е изпълнена - така че можеш да си направиш преценката:

Total Goods ?92.00
                    Shipping ?14.13
                    Insurance ?1.84
                    TOTAL ?107.97

P.S. Забравих да уточня, че доставката е на посочения от теб адрес - така че не я освобождаваш от разни митници и куриери, които да те натоваят с разходи, но трябва да имаш едно на ум - доставката е до посочения от теб адрес, но не я предават срещу подпис, т.е. ще я оставят там и ти трябва да си сигурен, че ако я получи друг ще ти я даде - При мен в банката няма проблем, за това ги получавам на служебния адрес :-)
                    (
                    моля ви помогнете...то смоя англииски - четох, чтох и неразбрах. РЕГИСТРИРАХ СЕ, НАПРАВИХ СИ ОРДЕР И ДОТАМ....ПОВЕЧЕ НЕ ДАВА.АЙДЕ ПОМОГНЕТЕ ЧЕ ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СЕ БЛЪСКАМ!!!
                    Ами в долния край на екрана има бутон Checkout - Натисни го и продължи[/quote

Натискам и ме праща да влезна в акаунта ми......а от там нищо?!?!?!??!!

Коментар

• Първоначално изпратено от panther
                      ... 46 грама сребърна монета за 36 лева? Че това си е чиста далавера или аз не интерпретирам ситуацията правилно? :|
                      По мои данни монетите от тази серия са с дефекти. Не знам дали всички или само тези които са останали в БНБ - по-знаещите да кажат
                      В БНБ са останали 100тина бройки, но са с петна. В магазина на монетния двор има няколко, но ги дават по 60лв. последните 500 бройки бяха изкупени от монетния двор миналата седмица по цени на едро Май има и в ПИБ, но мисля, че бяха над 70лв.(може и да бъркам)

Коментар

• Първоначално изпратено от bogibog

Total Goods ?92.00
                        Shipping ?14.13
                        Insurance ?1.84
                        TOTAL ?107.97

(
                        Ами в долния край на екрана има бутон Checkout - Натисни го и продължи

Коментар

• петна

Коментар

• Първоначално изпратено от panther
                            Ей,това е новина! Дефектни монети в смисъл? Ако са с фабричен(матричен) дефект да изкупим всичко, ще компенсираме загубите си на борсата!...или някой ги е удрял с чук!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
                                Монопол, при физическо влизане в Бг имаш право на 1 тройунция злато.Не знам дали това не може да се използва и при пратките. За другото е така ,даже американските спедитори отказват златни пратки като се обосновават с нашто законодателство.
                                Първоначално изпратено от monopola
                                Абсолютно нямаш право, дори и на един грам. Това е другия абсурт. Забравих да пиша за това. Аз лично си слагам монетките в портфейла като влизам в БГ , все едно са стотинки.
                                Проверил ли си в законодателството? 32 грама необлагаемо, преди няколко месеца беше така.
                                може ли да изясним този въпрос - внос/износ на инвестиционно злато(не нумизматично!) в БГ , до колко грама е разрешен ? кой текст от кои закони регулира това?

и доколко вярно е това:
                                "...хората трябва да знаят, че всеки може да пренася свободно през граница до 37 грама чисто злато, над това количество просто трябва да се декларира. При покупка над 10 хил. лв. също се попълва декларация"
                                д-р Валентина Григорова-Генчева, Директор „Злато и нумизматика“ в ПИБ
                                http://paper.standartnews.com/bg/art...article=219801
                                "the trend is your friend until the end..."

Коментар

Working...
                                X