IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

добре би било директно да се дават данните на тези които пускат обявите на полицията ,това е спекула граничеща с престъпление
    Ха,ха,ха злобата и завистта са ти замъглили съзнанието.
    Реди се ти 12 часа и бъди добър самарянин. Продавай за 3755лв:-)

В нумизматиката и колекционерството няма спекула. Това не е хляб, ток и горива. Пазара определя цената при сделки с луксозни стоки.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Ми той и Св. Георги и Лева са ювелирки тогава?
      Това не променя, че не взимам тази. Тиража като нищо с топенето на Лева е троен спрямо него.
      ОЛХ са спрели обявите за нея и ще трият.

Нормално ,триенето на обявите е най-малкото което може да се направи ,добре би било директно да се дават данните на тези които пускат обявите на полицията ,това е спекула граничеща с престъпление

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
        Историята не е била в касите на БНБ, нито пък е излагана там. Даже не съм сигурен дали оригиналът е показван у нас или само преписите.
        Да, копието, така е. Навремето Държ. сигурност били направили копие 1:1 с това, което е в Зографския манастир ми казаха монасите - с всяка грешка, с всяка бележчица по страниците, с всяко капнало петънце мастило.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Замислям се единствено каква е вероятността тиража да не е точно 4000?
          Не ми се вярва, ще е голям скандал, никоя банка не би си го причинила. И по номера на сертификатите може да се засече и по документи на Монетен двор и по документи на БНБ.
          Все пак и в монетен двор и в БНБ работят много хора с достъп до тази информация.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

3490 лева струва Виенската с поръчка от Австрийския двор ,у нас е близка цена ,срещу 3755 лева за 23 грама монета за 2 лева на БНБ - дори няма 1 трой-унция !!!
            Това не е монета при тези параметри ами ювелирно изделие + че е грозна ,какво като била същата като 2 лева ,те да не са хубави случайно ?
            Пълна трагедия ,за тези дето я купуват де искам да кажа
            Тиража не ме интересува,ако ще и 2 монети да направят само ,въпроса е да притежаваш нещо което утре и в Зимбабве да извадиш ще се познае
            Ми той и Св. Георги и Лева са ювелирки тогава?
            Това не променя, че не взимам тази. Тиража като нищо с топенето на Лева е троен спрямо него.
            ОЛХ са спрели обявите за нея и ще трият.

Продажбата на валута в обръщение е забранена в сайта. Поради тази причина и всички обяви свързани с продажбата на подобни валути биват премахнати. Смятаме, че валута следва да се закупува единствено в предназначените за това от държавата обекти.

В случай, че дадена монета е обявена от Българска народна банка, че към този момент е в обръщение, тоест, служи за разплащателно средство, обява свързана с продажбата на такава, ще бъде премахната.

Ако попаднете на обява, която смятате, че нарушава правилата на сайта, можете да ни сигнализирате, като използвате бутон "Докладвай", който се намира под описанието на обявата. Извършваме проверка на всеки подаден сигнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
              Има и по 5000лв
              2 златни лева "Паисий Хилендарски" | Монети | Монети, Книжни пари | BalkanAuction

Но, докато не се изчерпи в Касите на БНБ, в монетният център и в търговските банкки ще има само предлагане без сделки. То и после трябва време на купувачите да свикнат с цената. Големите пари се правят от търпеливите. След 10-20 години, когато 1500-2000 двулевки ще изчезнат от пазара.
              Точно така е, да.

п.п.
              Замислям се единствено каква е вероятността тиража да не е точно 4000?
              Дали има дори минимален шанс БНБ да не спазват точно обявената бройка?
              Обикновено в посока нагоре (като резерв, едни 10% повече отсечени)?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG
                Наречи го слабост към историята... свободни пари... но ми харесаха двата юбилея:
                300 години от рождението на Паисий;
                260 години от написването на Историята...

Навремето като обикалях из Атонските манастири намерих връзка и игуменът на нашия Зографски манастир ми позволи да снимам Историята! Преди няколко години Историята беше в касите на БНБ и опашката само да я видят стигаше чак до ЦУМ, а аз си я снимах на воля. Монасите са я разгръщали, споделиха ми ..... иначе килията в която живял самия Паисий (Хилендарския манастир) той е сръбски и е действаща, има си монах и не може да се влезе вътре... както и да е!

Историята не е била в касите на БНБ, нито пък е излагана там. Даже не съм сигурен дали оригиналът е показван у нас или само преписите.

Коментар

• [QUOTE=Julius_BG;n3940078]Някой каза, че вече са я пуснали в Продавалника за 5 бона, аз гледам по 6500 ѝ искат... хах:

/QUOTE]

Има и по 5000лв
                  2 златни лева "Паисий Хилендарски" | Монети | Монети, Книжни пари | BalkanAuction

Но, докато не се изчерпи в Касите на БНБ, в монетният център и в търговските банкки ще има само предлагане без сделки.

То и после трябва време на купувачите да свикнат с цената. Големите пари се правят от търпеливите. След 10-20 години, когато 1500-2000 двулевки ще изчезнат от пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

Червеникавите петна на златните монети се "лекуват" много лесно за разлика от белите при сребърните монети.
                    Ха ха ха ,абе какви червени петна ,ще умра в вас ,какви са тия монети ,уж златни но избивали червени петна ,висите по опашките за тях

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Аз лично много ще се радвам да се разпродаде и да стане истерия после с нея. Помня левчето - докато не го претопиха златарите, си се търкаляше из БНБ. А и скоро гледай такива от познат - добре че знам как да гледам от колеха тук - имаше си червени петънца. И тази сигурно ще проима такива след време, но желая успех на всички закупили - явно у нас има много пари
                      В момента има много по-сериозни условия това да се случи.
                      (въпреки, че тиража е двоен)
                      Война... паника от инфлация... и прочее... и прочее...
                      Last edited by Julius_BG; 28.06.2022, 21:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        имаше си червени петънца.
                        Червеникавите петна на златните монети се "лекуват" много лесно за разлика от белите при сребърните монети.

Коментар

За какво ти е ?
                          С тая инфлация до Нова година най-вероятно ще си е избил горницата на цената над материала. По-интересното е, че има вероятност още другата седмица да го направи. Засега аз ще се задоволя с обикновените 2 лева.

Коментар

• Аз лично много ще се радвам да се разпродаде и да стане истерия после с нея. Помня левчето - докато не го претопиха златарите, си се търкаляше из БНБ. А и скоро гледай такива от познат - добре че знам как да гледам от колеха тук - имаше си червени петънца. И тази сигурно ще проима такива след време, но желая успех на всички закупили - явно у нас има много пари
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Някой каза, че вече са я пуснали в Продавалника за 5 бона, аз гледам по 6500 ѝ искат... хах:

https://www.olx.bg/d/ad/lot-dva-broy...&sliderIndex=2

Подгряват аудиторията...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Абе нз, ама левчето вече е 10 Б и нагоре, ама пак няма предлагане. С двете правите ного секси комплект. НОГО !!!
                                Пишеш рядко. Бях се притеснил за теб.

Сигурно вече си на 100 г.?

Коментар

Working...
                                X