IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG
    Наречи го слабост към историята... свободни пари... но ми харесаха двата юбилея:
    300 години от рождението на Паисий;
    260 години от написването на Историята...

Навремето като обикалях из Атонските манастири намерих връзка и игуменът на нашия Зографски манастир ми позволи да снимам Историята! Преди няколко години Историята беше в касите на БНБ и опашката само да я видят стигаше чак до ЦУМ, а аз си я снимах на воля. Монасите са я разгръщали, споделиха ми ..... иначе килията в която живял самия Паисий (Хилендарския манастир) той е сръбски и е действаща, има си монах и не може да се влезе вътре... както и да е!

Това вече го разбирам ,говорим за съвсем други и различни неща ,които са напълно естествени и нещо различно

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      Уцелих някакъв прозорец... за няма и 1/2 час!

(ама не от централата)

За какво ти е ?

Коментар

• Уцелих някакъв прозорец... за няма и 1/2 час!

(ама не от централата)
        Last edited by Julius_BG; 28.06.2022, 17:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Абе нз, ама левчето вече е 10 Б и нагоре, ама пак няма предлагане. С двете правите ного секси комплект. НОГО !!!
          Има. Вчера в аукциона левчето се появи за за 15, а комплекта е за 20000лв
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Абе нз, ама левчето вече е 10 Б и нагоре, ама пак няма предлагане. С двете правите ного секси комплект. НОГО !!!
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от xa3apm Разгледай мнение

А как може да направиш поръчка за Виенската от Австрийския двор, ако не си в Австрия?
              https://www.muenzeoesterreich.at/eng/checkout/login

Регистрираш се и следваш стъпки ,избираш си монета и плщаш с карта ,даваш си адреса и ти я доставят Това са условията по поръчка EU COUNTRIES

Maximum online order value Parcel delivery time
              Bulgaria (BG) € 15,000 2-3 working days

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

3490 лева струва Виенската с поръчка от Австрийския двор ,у нас е близка цена ,срещу 3755 лева за 23 грама монета за 2 лева на БНБ - дори няма 1 трой-унция !!!
                Това не е монета при тези параметри ами ювелирно изделие + че е грозна ,какво като била същата като 2 лева ,те да не са хубави случайно ?
                Пълна трагедия ,за тези дето я купуват де искам да кажа
                Тиража не ме интересува,ако ще и 2 монети да направят само ,въпроса е да притежаваш нещо което утре и в Зимбабве да извадиш ще се познае
                А как може да направиш поръчка за Виенската от Австрийския двор, ако не си в Австрия?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

Гроздето е кисело:-) Викаш преебал съм се, че купувам двулевки, а не филхармонии, листа и кенгура?

Гроздето не е кисело защото не съм тръгнал да скачам за да го стигна ,ако изобщо ме разбираш.
                  Това е все едно някой да инвестира на Щатските борси и да притежава долари и другия дето му вика че гроздето било кисело и налива пари в БФБ,и притежава евро ,мисля че схвана разликата ,първия дори не забелязва съществуването на втория ,а онзи си мисли че прави нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Доста от хората на опашките не са отишли да висят от имане на много пари. По-точно е да се каже, че някои българи имат пари.
                    Прав си.

От 14 години сме в ЕС и има едно инфлиране на паричната маса за последните 22 г., както го пише в учебниците по икономика.

През 2000г златото беше евтино, но със стипендия от 50 лв и пенсия от 50-60 лв колко злато можеш да купиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

Това е точно копие на разменната монета от 2 лв, какъв дизайн Ви гони
                      И на златното левче ли не ви харесва дизайна?

Опашките са огромни, много вероятно петък като се пусне неограничено да свърши бързо.
                      Ясно.
                      А копие на две стотинки кога. Та да може да видим още по- големи опашки.

В такъв случай, тъй като цената на монетата ще по достъпна при ограничен тираж могат да издуят още повече спреда със златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Тиража какъв е на филхармониката?
                        3490 лева струва Виенската с поръчка от Австрийския двор ,у нас е близка цена ,срещу 3755 лева за 23 грама монета за 2 лева на БНБ - дори няма 1 трой-унция !!!
                        Това не е монета при тези параметри ами ювелирно изделие + че е грозна ,какво като била същата като 2 лева ,те да не са хубави случайно ?
                        Пълна трагедия ,за тези дето я купуват де искам да кажа
                        Тиража не ме интересува,ако ще и 2 монети да направят само ,въпроса е да притежаваш нещо което утре и в Зимбабве да извадиш ще се познае

Коментар

Монетата е на цената на Виенска Филхармония ,само че извън България Филхармонията я знае цял свят ,докато тия 2 лева са никому неизвестни ,и сега стигаме и до въпроса да висиш на опашка което е безумие
                          Друго имах предвид за част от висящите на опашка.

Иначе истинските купувачи са с няколко профила (без да ги подреждам по някакъв критерий):
                          1. Нумизмати, които трябва да имат монетата просто защото са нумизмати.
                          2. Хора с достатъчно свободни средства, които най-вероятно си имат и Виенска филхармония, и редица други инвестиции не само в ценни метали. Както си купуват луксозни стоки без да търсят финансова изгода, така може да си купят и скъпа монета.
                          3. Хора, които са решили да вложат пари в злато и по една или друга причина предпочитат да го купят физически от централната банка, а не от други търговци, макар и на по-висока цена.
                          4. Хора, които купуват с цел спекула, защото са преценили или някой им е казал, че ще могат да продадат монетата/монетите по-скъпо.

Коментар

Ами още по зле ,че е по-лека ,хем неизвестна ,хем на същата цена ,че и по малка/лека като грамаж
                            Гроздето е кисело:-) Викаш преебал съм се, че купувам двулевки, а не филхармонии, листа и кенгура?
                            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Ако тази монета на тази цена, ще ви призная. Както и че в България наистина има много безотчетни пари. Поздрави от морето
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ами още по зле ,че е по-лека ,хем неизвестна ,хем на същата цена ,че и по малка/лека като грамаж
                                Тиража какъв е на филхармониката?

Коментар

Working...
                                X