Първоначално изпратено от Julius_BG
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеУцелих някакъв прозорец... за няма и 1/2 час!
(ама не от централата)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАбе нз, ама левчето вече е 10 Б и нагоре, ама пак няма предлагане. С двете правите ного секси комплект. НОГО !!!
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xa3apm Разгледай мнение
А как може да направиш поръчка за Виенската от Австрийския двор, ако не си в Австрия?
Регистрираш се и следваш стъпки ,избираш си монета и плщаш с карта ,даваш си адреса и ти я доставят Това са условията по поръчка EU COUNTRIES
Maximum online order value Parcel delivery time Bulgaria (BG) € 15,000 2-3 working days
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
3490 лева струва Виенската с поръчка от Австрийския двор ,у нас е близка цена ,срещу 3755 лева за 23 грама монета за 2 лева на БНБ - дори няма 1 трой-унция !!!
Това не е монета при тези параметри ами ювелирно изделие + че е грозна ,какво като била същата като 2 лева ,те да не са хубави случайно ?
Пълна трагедия ,за тези дето я купуват де искам да кажа
Тиража не ме интересува,ако ще и 2 монети да направят само ,въпроса е да притежаваш нещо което утре и в Зимбабве да извадиш ще се познае
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
Гроздето е кисело:-) Викаш преебал съм се, че купувам двулевки, а не филхармонии, листа и кенгура?
Гроздето не е кисело защото не съм тръгнал да скачам за да го стигна ,ако изобщо ме разбираш.
Това е все едно някой да инвестира на Щатските борси и да притежава долари и другия дето му вика че гроздето било кисело и налива пари в БФБ,и притежава евро ,мисля че схвана разликата ,първия дори не забелязва съществуването на втория ,а онзи си мисли че прави нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Доста от хората на опашките не са отишли да висят от имане на много пари. По-точно е да се каже, че някои българи имат пари.
От 14 години сме в ЕС и има едно инфлиране на паричната маса за последните 22 г., както го пише в учебниците по икономика.
През 2000г златото беше евтино, но със стипендия от 50 лв и пенсия от 50-60 лв колко злато можеш да купиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
Това е точно копие на разменната монета от 2 лв, какъв дизайн Ви гони
И на златното левче ли не ви харесва дизайна?
Опашките са огромни, много вероятно петък като се пусне неограничено да свърши бързо.
А копие на две стотинки кога. Та да може да видим още по- големи опашки.
В такъв случай, тъй като цената на монетата ще по достъпна при ограничен тираж могат да издуят още повече спреда със златото.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Тиража какъв е на филхармониката?
Това не е монета при тези параметри ами ювелирно изделие + че е грозна ,какво като била същата като 2 лева ,те да не са хубави случайно ?
Пълна трагедия ,за тези дето я купуват де искам да кажа
Тиража не ме интересува,ако ще и 2 монети да направят само ,въпроса е да притежаваш нещо което утре и в Зимбабве да извадиш ще се познае
- 1 like
Коментар
-
Монетата е на цената на Виенска Филхармония ,само че извън България Филхармонията я знае цял свят ,докато тия 2 лева са никому неизвестни ,и сега стигаме и до въпроса да висиш на опашка което е безумие
Иначе истинските купувачи са с няколко профила (без да ги подреждам по някакъв критерий):
1. Нумизмати, които трябва да имат монетата просто защото са нумизмати.
2. Хора с достатъчно свободни средства, които най-вероятно си имат и Виенска филхармония, и редица други инвестиции не само в ценни метали. Както си купуват луксозни стоки без да търсят финансова изгода, така може да си купят и скъпа монета.
3. Хора, които са решили да вложат пари в злато и по една или друга причина предпочитат да го купят физически от централната банка, а не от други търговци, макар и на по-висока цена.
4. Хора, които купуват с цел спекула, защото са преценили или някой им е казал, че ще могат да продадат монетата/монетите по-скъпо.
Коментар
-
Ами още по зле ,че е по-лека ,хем неизвестна ,хем на същата цена ,че и по малка/лека като грамажАко една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Ами още по зле ,че е по-лека ,хем неизвестна ,хем на същата цена ,че и по малка/лека като грамаж
Коментар
Коментар