Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТочно така.
Обикновено инвестиционните ги правят по 1 тройунция - клен, бъфало, кенгуру, филхармония, британия...
Двулевката е една от най-тежките изобщо златни бг-монети. Отделно, че чистотата ѝ е 999/1000.
Фердинандовките са 900/1000, както и димитровки, писмености, майки/деца...
Трите деветки като чистота се появяват чак след '98-ма мисля?
п.п.
Но тази "другата от 1912" - не знам за коя говориш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеВиж сега Филхармонията е стандарт в света ,инвестиция ,това да ми пробутваш 2 левки с по-малък грамаж че после и да трепериш дали нямало да излезнат и червени петна говори какви монети става въпрос като качество
Това са различни продукти, за различни аудитории и т.н.
Недей...Last edited by Julius_BG; 28.06.2022, 19:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеНяма стандарт, че монетите трябва да са 1 тройунция. Между другото, тази монета с Фердинанд и една друга с Фердинанд от 1912 г. са единствените по-големи златни монети от сегашната за Паисий.
п.п.
Но тази "другата от 1912" - не знам за коя говориш?Last edited by Julius_BG; 28.06.2022, 19:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Няма стандарт, че монетите трябва да са 1 тройунция. Между другото, тази монета с Фердинанд и една друга с Фердинанд от 1912 г. са единствените по-големи златни монети от сегашната за Паисий.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Рядка българска златна монета от 1894 г. с лика на цар Фердинанд/историческа висока стойност !/ ...Това е една от най-редките и скъпи български монети, сертифициран с ниво на запазване MS60,Тиражът ѝ е 2,500 броя/двойно по-малък/
...все фактори ,които тук не са налице ,а дори и тогава хората са секли 1 унция докато БНБ удря и в стандарта за грамажа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
...все фактори ,които тук не са налице ,а дори и тогава хората са секли 1 унция докато БНБ удря и в стандарта за грамажа
Коментар
-
една двулевка дето извън България ще я гледат като изкопаемо
Така, че точно който трябва знае за монетата и я очаква.
Да сравняваш монета с ограничен тираж и инвестиционна филхармония е направо смешно.
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЗначи това че седиш там на слънцето като побъркан за една двулевка дето извън България ще я гледат като изкопаемо...
100 златни лева с Фердинанд - тираж 2500 бр. - цена: 43 000 $
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
Ха,ха,ха злобата и завистта са ти замъглили съзнанието.
Реди се ти 12 часа и бъди добър самарянин. Продавай за 3755лв:-)
В нумизматиката и колекционерството няма спекула. Това не е хляб, ток и горива. Пазара определя цената при сделки с луксозни стоки.
Значи това че седиш там на слънцето като побъркан за една двулевка дето извън България ще я гледат като изкопаемо ,а и червени точки излизали ,ха ха не е основание че цената и ще е по 2 или че някой ще плати за това ,е като гледам хората са с много ниска култура ,така че може и да се върже някой откачен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДа, копието, така е. Навремето Държ. сигурност били направили копие 1:1 с това, което е в Зографския манастир ми казаха монасите - с всяка грешка, с всяка бележчица по страниците, с всяко капнало петънце мастило.
Коментар
-
добре би било директно да се дават данните на тези които пускат обявите на полицията ,това е спекула граничеща с престъпление
Реди се ти 12 часа и бъди добър самарянин. Продавай за 3755лв:-)
В нумизматиката и колекционерството няма спекула. Това не е хляб, ток и горива. Пазара определя цената при сделки с луксозни стоки.
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Ми той и Св. Георги и Лева са ювелирки тогава?
Това не променя, че не взимам тази. Тиража като нищо с топенето на Лева е троен спрямо него.
ОЛХ са спрели обявите за нея и ще трият.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеИсторията не е била в касите на БНБ, нито пък е излагана там. Даже не съм сигурен дали оригиналът е показван у нас или само преписите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Замислям се единствено каква е вероятността тиража да не е точно 4000?
Все пак и в монетен двор и в БНБ работят много хора с достъп до тази информация.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар