IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Точно така.
    Обикновено инвестиционните ги правят по 1 тройунция - клен, бъфало, кенгуру, филхармония, британия...
    Двулевката е една от най-тежките изобщо златни бг-монети. Отделно, че чистотата ѝ е 999/1000.
    Фердинандовките са 900/1000, както и димитровки, писмености, майки/деца...
    Трите деветки като чистота се появяват чак след '98-ма мисля?
    п.п.
    Но тази "другата от 1912" - не знам за коя говориш?
    Тя също е с Фердинанд, със същите размери и тегло, но с 5000 тираж.

Коментар

Точно така.
      Обикновено инвестиционните ги правят по 1 тройунция - клен, бъфало, кенгуру, филхармония, британия...
      Двулевката е една от най-тежките изобщо златни бг-монети. Отделно, че чистотата ѝ е 999/1000.
      Фердинандовките са 900/1000, както и димитровки, писмености, майки/деца...
      Трите деветки като чистота се появяват чак след '98-ма мисля?
      п.п.
      Това за червените петна никой не казва какво е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Виж сега Филхармонията е стандарт в света ,инвестиция ,това да ми пробутваш 2 левки с по-малък грамаж че после и да трепериш дали нямало да излезнат и червени петна говори какви монети става въпрос като качество
        Човек, сравняваш ябълки с круши и се чудиш кой плод е по-зелен?!
        Това са различни продукти, за различни аудитории и т.н.
        Недей...
        Last edited by Julius_BG; 28.06.2022, 19:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
          Няма стандарт, че монетите трябва да са 1 тройунция. Между другото, тази монета с Фердинанд и една друга с Фердинанд от 1912 г. са единствените по-големи златни монети от сегашната за Паисий.
          Точно така.
          п.п.
          Last edited by Julius_BG; 28.06.2022, 19:45.

Коментар

Няма стандарт, че монетите трябва да са 1 тройунция. Между другото, тази монета с Фердинанд и една друга с Фердинанд от 1912 г. са единствените по-големи златни монети от сегашната за Паисий.
            Виж сега Филхармонията е стандарт в света ,инвестиция ,това да ми пробутваш 2 левки с по-малък грамаж че после и да трепериш дали нямало да излезнат и червени петна говори какви монети става въпрос като качество

Коментар

Рядка българска златна монета от 1894 г. с лика на цар Фердинанд/историческа висока стойност !/ ...Това е една от най-редките и скъпи български монети, сертифициран с ниво на запазване MS60,Тиражът ѝ е 2,500 броя/двойно по-малък/

...все фактори ,които тук не са налице ,а дори и тогава хората са секли 1 унция докато БНБ удря и в стандарта за грамажа

Коментар

• Рядка българска златна монета от 1894 г. с лика на цар Фердинанд/историческа висока стойност !/ ...Това е една от най-редките и скъпи български монети, сертифициран с ниво на запазване MS60,Тиражът ѝ е 2,500 броя/двойно по-малък/

...все фактори ,които тук не са налице ,а дори и тогава хората са секли 1 унция докато БНБ удря и в стандарта за грамажа

Коментар

една двулевка дето извън България ще я гледат като изкопаемо
                  Далеч си от тази сфера. Двулевки вече летят с DHL и Fedex към Бг и чуждестранни колекционери в Европа, Америка, Канада и Австралия.
                  Така, че точно който трябва знае за монетата и я очаква.
                  Да сравняваш монета с ограничен тираж и инвестиционна филхармония е направо смешно.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Значи това че седиш там на слънцето като побъркан за една двулевка дето извън България ще я гледат като изкопаемо...
                    Кавръков,

100 златни лева с Фердинанд - тираж 2500 бр. - цена: 43 000 $

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

Ха,ха,ха злобата и завистта са ти замъглили съзнанието.
                      Реди се ти 12 часа и бъди добър самарянин. Продавай за 3755лв:-)

В нумизматиката и колекционерството няма спекула. Това не е хляб, ток и горива. Пазара определя цената при сделки с луксозни стоки.
                      И какво като си се редил 12 часа на опашка ?
                      Значи това че седиш там на слънцето като побъркан за една двулевка дето извън България ще я гледат като изкопаемо ,а и червени точки излизали ,ха ха не е основание че цената и ще е по 2 или че някой ще плати за това ,е като гледам хората са с много ниска култура ,така че може и да се върже някой откачен

Коментар

Да, копието, така е. Навремето Държ. сигурност били направили копие 1:1 с това, което е в Зографския манастир ми казаха монасите - с всяка грешка, с всяка бележчица по страниците, с всяко капнало петънце мастило.
                        Всъщност ДС направо е откраднала оригинала и го подменя с копие. Това е исторически факт. По-късно с решение на президента Стоянов оригиналът е върнат.

Коментар

добре би било директно да се дават данните на тези които пускат обявите на полицията ,това е спекула граничеща с престъпление
                          Ха,ха,ха злобата и завистта са ти замъглили съзнанието.
                          Реди се ти 12 часа и бъди добър самарянин. Продавай за 3755лв:-)

В нумизматиката и колекционерството няма спекула. Това не е хляб, ток и горива. Пазара определя цената при сделки с луксозни стоки.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Ми той и Св. Георги и Лева са ювелирки тогава?
                            Това не променя, че не взимам тази. Тиража като нищо с топенето на Лева е троен спрямо него.
                            ОЛХ са спрели обявите за нея и ще трият.

Нормално ,триенето на обявите е най-малкото което може да се направи ,добре би било директно да се дават данните на тези които пускат обявите на полицията ,това е спекула граничеща с престъпление

Коментар

Историята не е била в касите на БНБ, нито пък е излагана там. Даже не съм сигурен дали оригиналът е показван у нас или само преписите.
                              Да, копието, така е. Навремето Държ. сигурност били направили копие 1:1 с това, което е в Зографския манастир ми казаха монасите - с всяка грешка, с всяка бележчица по страниците, с всяко капнало петънце мастило.

Коментар

Замислям се единствено каква е вероятността тиража да не е точно 4000?
                                Не ми се вярва, ще е голям скандал, никоя банка не би си го причинила. И по номера на сертификатите може да се засече и по документи на Монетен двор и по документи на БНБ.
                                Все пак и в монетен двор и в БНБ работят много хора с достъп до тази информация.

Коментар

Working...
                                X