IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

+ Даже златни швейцарски франкове е най-добре защото са в много добро състояние ,аз купих и такива и съм много доволен ,като нови са нямат никаква забележка .
    Наполеона зависи от коя година е ,моя първия е доста старичък но както и да е ,ланеца не знам ,има риск да те оберат някъде с него
    Обаче франковете са малко надценени и не са изгодни.

Иначе стоката на Крум е хубава,

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
      Вместо тази монета от почти 4000 лв, аз бих си купил 3 Наполеона и с останалите пари един масивен ланец, да си го нося от време на време.

Знам, че беше модерно преди около 20 г, но дори сега пак ги носят - символ на благосъстояние и мъжкарство,
      + Даже златни швейцарски франкове е най-добре защото са в много добро състояние ,аз купих и такива и съм много доволен ,като нови са нямат никаква забележка .
      Наполеона зависи от коя година е ,моя първия е доста старичък но както и да е ,ланеца не знам ,има риск да те оберат някъде с него

Коментар

• Вместо тази монета от почти 4000 лв, аз бих си купил 3 Наполеона и с останалите пари един масивен ланец, да си го нося от време на време.

Знам, че беше модерно преди около 20 г, но дори сега пак ги носят - символ на благосъстояние и мъжкарство,

Коментар

• Не знам какво ще кажете за топ инвеститорите в злато дето го изкупиха на цени над 2000 долара тройунцията когато Русия влезе в Украйна ,в момента сме на границата от 1800 долара ...българина от страх и простотия винаги се набива не там където трябва и в най-лошия момент !

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Прав си каврък. Ти очакваш трета световна война и в този смисъл донякъде те урежда инвестиционно злато.
            Колекционерите с ограничен тираж, имат по-дълъг хоризонт на наблюдение на актива, точно както и при тухлите. Затова, аз не залитам в крайности и купих, както от тавекс, така и от БНБ злато и сребро.
            Следи и ,Igold,като цени са по добре.

Коментар

Еми още в началото на деня обясних че трябва да си луд за да купиш тази монета,айде Джулиъса я е купил по сантиментални,и куп други причини дето е нормално да го разбереш него,НО всички останали случаи са безумни,просто безумни.
              Къде е БНБ,къде е наполеона,филхармонията сечена в Австрийския монетен двор,с безупречно качество и топ стандарти ?
              Швейцарски златни франкове,и да не продължавам,монети доказали се във времето си,дори на Запад са по скъпи като цена,ако решиш да продаваш или при форсмажор да си сложиш в джоба и да се спасяваш нанякъде ,вадиш и веднага се вижда какво вадиш,а да изсипеш едни близо 3800 лева ,за два златни лев ....това ....без коментар !Просто без коментар !
              Прав си каврък. Ти очакваш трета световна война и в този смисъл донякъде те урежда инвестиционно злато.
              Колекционерите с ограничен тираж, имат по-дълъг хоризонт на наблюдение на актива, точно както и при тухлите. Затова, аз не залитам в крайности и купих, както от тавекс, така и от БНБ злато и сребро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Жека, за сефте не си прав в тази тема - правилата за транслитерацията не важат за лични имена, макар че в конкретния случай наистина са се насрали и името е грешно. Капути с по 5 бона заплата за ниските длъжности - БНБ, сър
                Въобще не говоря за транслитерация. Принципно трябва да е Paisius и това дори близначките го знаят. Дори и това да не бе - Paisii, Paisiy...Paisy, айде моля ти се, глави трябва да падат, ама нали всичко е през просото. Човека се върти като вентилатор...язък му за труда, ама той баш си го е казал "О, неразумни...".

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Еми още в началото на деня обясних че трябва да си луд за да купиш тази монета,айде Джулиъса я е купил по сантиментални,и куп други причини дето е нормално да го разбереш него,НО всички останали случаи са безумни,просто безумни.
                Къде е БНБ,къде е наполеона,филхармонията сечена в Австрийския монетен двор,с безупречно качество и топ стандарти ?
                Швейцарски златни франкове,и да не продължавам,монети доказали се във времето си,дори на Запад са по скъпи като цена,ако решиш да продаваш или при форсмажор да си сложиш в джоба и да се спасяваш нанякъде ,вадиш и веднага се вижда какво вадиш,а да изсипеш едни близо 3800 лева ,за два златни лев ....това ....без коментар !Просто без коментар !
                Виж, явно си си в твоя си филм, накратко - като имаш достатъчно явно за война тогава отделяш и за нумизматика. Филхармония няма общо с Паисий, че да не говорим столевките на Ферди. С друго може ли да сме полезни?

Иначе да видим тия с бързите кредити как ще я карат и дали няма и под 4 да има цена. Оляха се с тиража, но е факт, че куцо, кьораво и сакато чули-недочули и айде на хорото. Като с бакшишите и акциите.
                Не смятай БНБ, ако се търкаля в търговските още време - кел файда я няма в БНБ.

Коментар

Къде е БНБ,къде е наполеона,филхармонията сечена в Австрийския монетен двор,с безупречно качество и топ стандарти? Швейцарски златни франкове,и да не продължавам,монети доказали се във времето си,дори на Запад са по скъпи като цена,ако решиш да продаваш или при форсмажор да си сложиш в джоба и да се спасяваш нанякъде ,вадиш и веднага се вижда какво вадиш,а да изсипеш едни близо 3800 лева ,за два златни лев ....това ....без коментар !Просто без коментар !
                  Инвестиционното злато е ясно. В случая надбавката е заради лимитирания тираж. Имай предвид обаче, че падне ли цената на златото - и изкупната цена на инвест. монети също пада. Тази монета не вярвам някога да я видим под 4 бона. А съдейки по серийните номера на сертификатите, които видях - мисля, че днес до обяд половината бройки вече са били изкупени (но само ако са ги подкарали по ред на номерата и си спазват хронологията... което все пак не е много вероятно, защото не е ясно как са разпределени м/у отделните центрове)?! Ако карат със същото темпо утре до края на деня може и да разтикат всичко? - скоро ще се разбере ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Жека, за сефте не си прав в тази тема - правилата за транслитерацията не важат за лични имена, макар че в конкретния случай наистина са се насрали и името е грешно. Капути с по 5 бона заплата за ниските длъжности - БНБ, сър

Коментар

• На кой му пука за английския език?!
                      Важно е съдържанието на монетата да е такова, каквото е описано.
                      Само за протокола - в личните карти от 200*-някоя си и моето лично име беше изписано по един начин!
                      Следващата партида л.к. (след 2010 г.) името ми на латиница вече е различно (с една буква по-малко).
                      И част от дипломите и сертификатите ми са изписани по един начин, сегашната ми карта - по друг...
                      ... ама тия неща отдавна съм ги надраснал и вече не ми правят такова впечатление!

Още като излезе нормалната двулевка го бяха изписали по същия начин - Paisy:
                      https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...leaflet_en.pdf

А това, което му се води официален сайт - ами то само там се среща по 2 различни начина!
                      https://www.hilendarski.net/en/

Last edited by Julius_BG; 29.06.2022, 07:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

За Пай'се, именно.
                        Няма виждане, има норми.
                        Тотален смях в залата!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

За Pais"Y" ли става дума? Въпрос на виждане.
                          За Пай'се, именно.
                          Няма виждане, има норми.
                          Тотален смях в залата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                            Някой забеляза ли как е изписано името на брошурата?
                            За Pais"Y" ли става дума? Въпрос на виждане.

Коментар

• Някой забеляза ли как е изписано името на брошурата?

Коментар

Това за червените петна никой не казва какво е ?
                                Разказват, че старите монети на БНБ са стояли много време по чекмеджетата, без пластмасова капсула.

За това често са издрани или с петна (един пич ми го каза). Но въпреки това ги изкупиха в последно време.

Ако златото е пипано с пръсти, може да има някакви петна. Старото злато също понякога има петънца.

Коментар

Working...
                                X