Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеСтранното обаче, е, че у нас се тачи повече напальона отколкото суверена.
Дали поради повечето ментета на британската или...
От тогава датира това.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеВместо тази монета от почти 4000 лв, аз бих си купил 3 Наполеона и с останалите пари един масивен ланец, да си го нося от време на време.
Знам, че беше модерно преди около 20 г, но дори сега пак ги носят - символ на благосъстояние и мъжкарство,
Запомни, че най-шумния... най-накичения с ланци... най-привличащия внимание е най-слабия в една компания!
п.п.
Вместо наполеони по-добре суверени - малко по-голям грамаж, по-висока чистота и най-вече по-добро съотношение цена/материал. Неслучайно ги харесвам повече от наполеоните...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
+ Даже златни швейцарски франкове е най-добре защото са в много добро състояние ,аз купих и такива и съм много доволен ,като нови са нямат никаква забележка .
Наполеона зависи от коя година е ,моя първия е доста старичък но както и да е ,ланеца не знам ,има риск да те оберат някъде с него
Иначе стоката на Крум е хубава,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеВместо тази монета от почти 4000 лв, аз бих си купил 3 Наполеона и с останалите пари един масивен ланец, да си го нося от време на време.
Знам, че беше модерно преди около 20 г, но дори сега пак ги носят - символ на благосъстояние и мъжкарство,
Наполеона зависи от коя година е ,моя първия е доста старичък но както и да е ,ланеца не знам ,има риск да те оберат някъде с него
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Прав си каврък. Ти очакваш трета световна война и в този смисъл донякъде те урежда инвестиционно злато.
Колекционерите с ограничен тираж, имат по-дълъг хоризонт на наблюдение на актива, точно както и при тухлите. Затова, аз не залитам в крайности и купих, както от тавекс, така и от БНБ злато и сребро.
- 1 like
Коментар
-
Еми още в началото на деня обясних че трябва да си луд за да купиш тази монета,айде Джулиъса я е купил по сантиментални,и куп други причини дето е нормално да го разбереш него,НО всички останали случаи са безумни,просто безумни.
Къде е БНБ,къде е наполеона,филхармонията сечена в Австрийския монетен двор,с безупречно качество и топ стандарти ?
Швейцарски златни франкове,и да не продължавам,монети доказали се във времето си,дори на Запад са по скъпи като цена,ако решиш да продаваш или при форсмажор да си сложиш в джоба и да се спасяваш нанякъде ,вадиш и веднага се вижда какво вадиш,а да изсипеш едни близо 3800 лева ,за два златни лев ....това ....без коментар !Просто без коментар !
Колекционерите с ограничен тираж, имат по-дълъг хоризонт на наблюдение на актива, точно както и при тухлите. Затова, аз не залитам в крайности и купих, както от тавекс, така и от БНБ злато и сребро.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Жека, за сефте не си прав в тази тема - правилата за транслитерацията не важат за лични имена, макар че в конкретния случай наистина са се насрали и името е грешно. Капути с по 5 бона заплата за ниските длъжности - БНБ, сър
Еми още в началото на деня обясних че трябва да си луд за да купиш тази монета,айде Джулиъса я е купил по сантиментални,и куп други причини дето е нормално да го разбереш него,НО всички останали случаи са безумни,просто безумни.
Къде е БНБ,къде е наполеона,филхармонията сечена в Австрийския монетен двор,с безупречно качество и топ стандарти ?
Швейцарски златни франкове,и да не продължавам,монети доказали се във времето си,дори на Запад са по скъпи като цена,ако решиш да продаваш или при форсмажор да си сложиш в джоба и да се спасяваш нанякъде ,вадиш и веднага се вижда какво вадиш,а да изсипеш едни близо 3800 лева ,за два златни лев ....това ....без коментар !Просто без коментар !
Иначе да видим тия с бързите кредити как ще я карат и дали няма и под 4 да има цена. Оляха се с тиража, но е факт, че куцо, кьораво и сакато чули-недочули и айде на хорото. Като с бакшишите и акциите.
Не смятай БНБ, ако се търкаля в търговските още време - кел файда я няма в БНБ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКъде е БНБ,къде е наполеона,филхармонията сечена в Австрийския монетен двор,с безупречно качество и топ стандарти? Швейцарски златни франкове,и да не продължавам,монети доказали се във времето си,дори на Запад са по скъпи като цена,ако решиш да продаваш или при форсмажор да си сложиш в джоба и да се спасяваш нанякъде ,вадиш и веднага се вижда какво вадиш,а да изсипеш едни близо 3800 лева ,за два златни лев ....това ....без коментар !Просто без коментар !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Жека, за сефте не си прав в тази тема - правилата за транслитерацията не важат за лични имена, макар че в конкретния случай наистина са се насрали и името е грешно. Капути с по 5 бона заплата за ниските длъжности - БНБ, сър
Коментар
-
На кой му пука за английския език?!
Важно е съдържанието на монетата да е такова, каквото е описано.
Само за протокола - в личните карти от 200*-някоя си и моето лично име беше изписано по един начин!
Следващата партида л.к. (след 2010 г.) името ми на латиница вече е различно (с една буква по-малко).
И част от дипломите и сертификатите ми са изписани по един начин, сегашната ми карта - по друг...
... ама тия неща отдавна съм ги надраснал и вече не ми правят такова впечатление!
Още като излезе нормалната двулевка го бяха изписали по същия начин - Paisy:
https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...leaflet_en.pdf
А това, което му се води официален сайт - ами то само там се среща по 2 различни начина!
https://www.hilendarski.net/en/
Last edited by Julius_BG; 29.06.2022, 07:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
За Пай'се, именно.
Няма виждане, има норми.
Тотален смях в залата!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар