Първоначално изпратено от Бонвиван
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Мисля че със шублер и везна също би свършило работа. Измерва се теглото което трябва да е стандартно. А размерите на дебилина и широчина също трябва да са точни И тъй като златото е значително тежко и тези които го имитират на външен вид или някъкъв пълнеж са значително по - леки. Ще има разлика по лека или по ширика и дебела , значи има значителни примеси които нахвърлят стандарта.
С волврама поради практическо еднаквото тегло със златото стоят по друг начин нещата. Според мен незнам дали има фалшификати на стари монети . Но при кюлчетата е ясно че има и или трябва да се разреже или трябва да се ходи по лаборатории за анализи. Интересно ми е при трой унциевиите монети дали се фалшифицират и пълнят с волфрам . Примерно кленовият лист като най - прецизна монета защититите може ли ли да се проверят в домашни условия, защото ако го напълнят с волфрам доста трудно биха го ,,докарали на външен вид,,
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не знам как разбират коя монета не е фалшива ,продават ти я ,после ако някой отиде да им я продаде как разбират че не е менте ?
И друго,какъв е риска ти когато купуваш те да са приели менте монета и така да не купиш истинска ,изобщо не съм се замислял ?Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеВсеки различно сигурно, нямам идея... ама внимавай с уличните златари, че има идиоти.
Случвал съм на хора, попадали на златар, който е изпилил монетата от едната страна и така е нарушил целостта на канта (за да види идиота, че не било само покритие)... но така съсипва монетата и тя вече може да бъде изкупена само като материал! А се поставя примерно във вода и се измерва изтласкания обем и т.н. и т.н.
С волврама поради практическо еднаквото тегло със златото стоят по друг начин нещата. Според мен незнам дали има фалшификати на стари монети . Но при кюлчетата е ясно че има и или трябва да се разреже или трябва да се ходи по лаборатории за анализи. Интересно ми е при трой унциевиите монети дали се фалшифицират и пълнят с волфрам . Примерно кленовият лист като най - прецизна монета защититите може ли ли да се проверят в домашни условия, защото ако го напълнят с волфрам доста трудно биха го ,,докарали на външен вид,,Last edited by Майстора233; 29.06.2022, 12:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеВсеки различно сигурно, нямам идея... ама внимавай с уличните златари, че има идиоти.
Случвал съм на хора, попадали на златар, който е изпилил монетата от едната страна и така е нарушил целостта на канта (за да види идиота, че не било само покритие)... но така съсипва монетата и тя вече може да бъде изкупена само като материал! А се поставя примерно във вода и се измерва изтласкания обем и т.н. и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеА самите дилъри когато ги приемат само ги гледат или ги тестват ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНе знам как разбират коя монета не е фалшива ,продават ти я ,после ако някой отиде да им я продаде как разбират че не е менте ?
И друго,какъв е риска ти когато купуваш те да са приели менте монета и така да не купиш истинска ,изобщо не съм се замислял ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Очи гледАли, очи плакАли.
Затова гледаш като купуваш, тоже и от кой купуваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не знам как разбират коя монета не е фалшива ,продават ти я ,после ако някой отиде да им я продаде как разбират че не е менте ?
Затова гледаш като купуваш, тоже и от кой купуваш.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕвго, Евго... да ти имам разбиранията за благосъстояние!
Запомни, че най-шумния... най-накичения с ланци... най-привличащия внимание е най-слабия в една компания!
п.п.
Вместо наполеони по-добре суверени - малко по-голям грамаж, по-висока чистота и най-вече по-добро съотношение цена/материал. Неслучайно ги харесвам повече от наполеоните...
И друго,какъв е риска ти когато купуваш те да са приели менте монета и така да не купиш истинска ,изобщо не съм се замислял ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Преди 100 -150 г по селата в БГ са се разплащали със златни Наполеони 10 и 20 франка, при покупка на земя, животни и др.
От тогава датира това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеСтранното обаче, е, че у нас се тачи повече напальона отколкото суверена.
Дали поради повечето ментета на британската или...
От тогава датира това.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеВместо тази монета от почти 4000 лв, аз бих си купил 3 Наполеона и с останалите пари един масивен ланец, да си го нося от време на време.
Знам, че беше модерно преди около 20 г, но дори сега пак ги носят - символ на благосъстояние и мъжкарство,
Запомни, че най-шумния... най-накичения с ланци... най-привличащия внимание е най-слабия в една компания!
п.п.
Вместо наполеони по-добре суверени - малко по-голям грамаж, по-висока чистота и най-вече по-добро съотношение цена/материал. Неслучайно ги харесвам повече от наполеоните...
- 1 like
Коментар
Коментар