IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

Дори и от тавекса да купуваш винаги ти е слагат на везната.
    Ако това е достатъчно ,ок до колкото знам гурта е важен и по него се познават ,говоря за монетите като Наполеон ,Мариани и всички останали подобни

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Мисля че със шублер и везна също би свършило работа. Измерва се теглото което трябва да е стандартно. А размерите на дебилина и широчина също трябва да са точни И тъй като златото е значително тежко и тези които го имитират на външен вид или някъкъв пълнеж са значително по - леки. Ще има разлика по лека или по ширика и дебела , значи има значителни примеси които нахвърлят стандарта.

С волврама поради практическо еднаквото тегло със златото стоят по друг начин нещата. Според мен незнам дали има фалшификати на стари монети . Но при кюлчетата е ясно че има и или трябва да се разреже или трябва да се ходи по лаборатории за анализи. Интересно ми е при трой унциевиите монети дали се фалшифицират и пълнят с волфрам . Примерно кленовият лист като най - прецизна монета защититите може ли ли да се проверят в домашни условия, защото ако го напълнят с волфрам доста трудно биха го ,,докарали на външен вид,,
      Интересен е казуса с кюлчетата понеже нали са опаковки които не се отварят ,НО как се случва процеса -отивам аз в Тавекс да купувам кюлче ,да де ама то е капсуловано с уговорката че е оригинално и че е злато,има номера и така нататък но всичко това може да се фалшифицира ,изобщо как става верифицирането че се продава злато под тези опаковки по самата верига на купувачи и продавачи както от страна на Тавекс и всички останали така и обратно ако ти занесеш на Тавекс едно купено преди да кажем дори 10 дена те как ще се уверят че отдолу в опаковката има наистина златно кюлче без да го отворят и нарушат опаковката и всичко ??

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не знам как разбират коя монета не е фалшива ,продават ти я ,после ако някой отиде да им я продаде как разбират че не е менте ?
        И друго,какъв е риска ти когато купуваш те да са приели менте монета и така да не купиш истинска ,изобщо не съм се замислял ?
        Дори и от тавекса да купуваш винаги ти е слагат на везната.
        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
          Всеки различно сигурно, нямам идея... ама внимавай с уличните златари, че има идиоти.

Случвал съм на хора, попадали на златар, който е изпилил монетата от едната страна и така е нарушил целостта на канта (за да види идиота, че не било само покритие)... но така съсипва монетата и тя вече може да бъде изкупена само като материал! А се поставя примерно във вода и се измерва изтласкания обем и т.н. и т.н.
          Мисля че със шублер и везна също би свършило работа. Измерва се теглото което трябва да е стандартно. А размерите на дебилина и широчина също трябва да са точни И тъй като златото е значително тежко и тези които го имитират на външен вид или някъкъв пълнеж са значително по - леки. Ще има разлика по лека или по ширика и дебела , значи има значителни примеси които нахвърлят стандарта.

С волврама поради практическо еднаквото тегло със златото стоят по друг начин нещата. Според мен незнам дали има фалшификати на стари монети . Но при кюлчетата е ясно че има и или трябва да се разреже или трябва да се ходи по лаборатории за анализи. Интересно ми е при трой унциевиите монети дали се фалшифицират и пълнят с волфрам . Примерно кленовият лист като най - прецизна монета защититите може ли ли да се проверят в домашни условия, защото ако го напълнят с волфрам доста трудно биха го ,,докарали на външен вид,,
          Last edited by Майстора233; 29.06.2022, 12:52.

Коментар

Всеки различно сигурно, нямам идея... ама внимавай с уличните златари, че има идиоти.

Случвал съм на хора, попадали на златар, който е изпилил монетата от едната страна и така е нарушил целостта на канта (за да види идиота, че не било само покритие)... но така съсипва монетата и тя вече може да бъде изкупена само като материал! А се поставя примерно във вода и се измерва изтласкания обем и т.н. и т.н.
            Моите съм ги купувал от Тавекса ,с улични не се занимавам

Коментар

А самите дилъри когато ги приемат само ги гледат или ги тестват ?

Коментар

Има клипчета в тубата за различните монети къде какво да гледаш, но трябва да знаеш, че има и много добри ментета, които си циркулират паралелно с истинските. Минават си навсякъде!

А самите дилъри когато ги приемат само ги гледат или ги тестват ?

Коментар

Не знам как разбират коя монета не е фалшива ,продават ти я ,после ако някой отиде да им я продаде как разбират че не е менте ?
                  И друго,какъв е риска ти когато купуваш те да са приели менте монета и така да не купиш истинска ,изобщо не съм се замислял ?
                  Има клипчета в тубата за различните монети къде какво да гледаш, но трябва да знаеш, че има и много добри ментета, които си циркулират паралелно с истинските. Минават си навсякъде!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Очи гледАли, очи плакАли.
                    Затова гледаш като купуваш, тоже и от кой купуваш.
                    Приемаме че купуваш от дилъри като Тавекс и Ай голд ,за тях говорим ?

Коментар

Очи гледАли, очи плакАли.
                      Затова гледаш като купуваш, тоже и от кой купуваш.

Коментар

Евго, Евго... да ти имам разбиранията за благосъстояние!

Запомни, че най-шумния... най-накичения с ланци... най-привличащия внимание е най-слабия в една компания!

п.п.
                        Вместо наполеони по-добре суверени - малко по-голям грамаж, по-висока чистота и най-вече по-добро съотношение цена/материал. Неслучайно ги харесвам повече от наполеоните...

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Преди 100 -150 г по селата в БГ са се разплащали със златни Наполеони 10 и 20 франка, при покупка на земя, животни и др.

От тогава датира това.
                          Де да имаше тогава куруши, че дай Боже и български левове, ех, какъв живот!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                            Странното обаче, е, че у нас се тачи повече напальона отколкото суверена.
                            Дали поради повечето ментета на британската или...
                            Преди 100 -150 г по селата в БГ са се разплащали със златни Наполеони 10 и 20 франка, при покупка на земя, животни и др.

От тогава датира това.

Коментар

• Странното обаче, е, че у нас се тачи повече напальона отколкото суверена.
                              Дали поради повечето ментета на британската или...

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                                Вместо тази монета от почти 4000 лв, аз бих си купил 3 Наполеона и с останалите пари един масивен ланец, да си го нося от време на време.

Знам, че беше модерно преди около 20 г, но дори сега пак ги носят - символ на благосъстояние и мъжкарство,
                                Евго, Евго... да ти имам разбиранията за благосъстояние!

Запомни, че най-шумния... най-накичения с ланци... най-привличащия внимание е най-слабия в една компания!

п.п.
                                Вместо наполеони по-добре суверени - малко по-голям грамаж, по-висока чистота и най-вече по-добро съотношение цена/материал. Неслучайно ги харесвам повече от наполеоните...

Коментар

Working...
                                X