IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
    Вече има сделки в аукциона за двулевката на 4600лв, има и наддавания по 4755 и цената още е запазена:-)))
    Тегаво върви търговията значи ,няма и хиляда лева ,я да продадат и останалите после ще е тежко

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      2039 от 4000
      В БНБ поред ли са си ги пазили хартиите?
      Инак да - важно е в банките да няма още 2000 броя, ако, че я няма в народната.
      Грую, мерси!

Коментар

Ако правилно разчитам серийния номер.... Год/Мес/Метал/Тираж/Пореден номер.

Тази вечер ще стане ясно колко налични са останали и дали изобщо ще има за всички клонове.
        В петък ще стане ясно колко бройки има останали в БНБ ( ако са останали) От утре продажбите са неограничени. Важно е и в търговските банки да свършат.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Вече има сделки в аукциона за двулевката на 4600лв, има и наддавания по 4755 и цената още е запазена:-)))
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Ако правилно разчитам серийния номер.... Год/Мес/Метал/Тираж/Пореден номер.
            Съдейки по тази вчерашна обява - повече от половината още вчера са заминали:
            Тази вечер ще стане ясно колко налични са останали и дали изобщо ще има за всички клонове.

2039 от 4000

Last edited by Julius_BG; 29.06.2022, 15:50.

Коментар

• Слушайте Жеката и ако ви трябва нещо на разумни цени, направо му пишете лично. Изключително коректен и може да намери почти всичко
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                За момента там е удобно ,не бих се занимавал с хора от улицата или да купувам по обяви в интеренет ,нито имам нерви нито ще се занимавам да ги проверявам и така нататък
                Пак казвам - не е идеално лошо като опция.
                Всеки си преценява къде да си хвърли кеша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                  Не знам дали фалшификаторите не измислят нещо което може да заблуди уреда. Подобно е при при геоложки проучвания само че на по - микро ниво . Вероятно също се следят и сериините номера и некви сертификати .
                  Фалшивия Георги излезе проба 1000.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Само там ли има оригинали?
                    За момента там е удобно ,не бих се занимавал с хора от улицата или да купувам по обяви в интеренет ,нито имам нерви нито ще се занимавам да ги проверявам и така нататък,бих поръчкал и директно от монетен двор или от Булминт в Пловдив ,понеже ги познавам и знам какво правят ,те даже имат сертификати да секат за някакви монетни доворове извън България ,много силна фирма са /основен доставчик на заготовки за монети и медали на монетни дворове и търговски дружества от цяла Европа./

https://bulmint.com/

Коментар

Моите съм ги купувал от Тавекса ,с улични не се занимавам
                      А трябва, нерядко излизат на по-добри цени.

Коментар

А се поставя примерно във вода и се измерва изтласкания обем и т.н. и т.н.
                        Ей така едни Орли си ебаха капаците. Минали водата, ама не са това, което трябва да бъдат.

Коментар

Приемаме че купуваш от дилъри като Тавекс и Ай голд ,за тях говорим ?
                          Само там ли има оригинали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Не съм специалист но предполагам че всички работят с някъкъв уред който пуска честота и прави анализ по спектъра на отразените пропуснат вълни. Които би различил дори фолфрама независимо от еднаквото тегло Не знам дали фалшификаторите не измислят нещо което може да заблуди уреда. Подобно е при при геоложки проучвания само че на по - микро ниво . Вероятно също се следят и сериините номера и некви сертификати .
                            Ако някой е продавал кюлчета в опаковки може да сподели опит

Коментар

Интересен е казуса с кюлчетата понеже нали са опаковки които не се отварят ,НО как се случва процеса -отивам аз в Тавекс да купувам кюлче ,да де ама то е капсуловано с уговорката че е оригинално и че е злато,има номера и така нататък но всичко това може да се фалшифицира ,изобщо как става верифицирането че се продава злато под тези опаковки по самата верига на купувачи и продавачи както от страна на Тавекс и всички останали така и обратно ако ти занесеш на Тавекс едно купено преди да кажем дори 10 дена те как ще се уверят че отдолу в опаковката има наистина златно кюлче без да го отворят и нарушат опаковката и всичко ??
                              Не съм специалист но предполагам че всички работят с някъкъв уред който пуска честота и прави анализ по спектъра на отразените пропуснат вълни. Които би различил дори волфрама независимо от еднаквото тегло Не знам дали фалшификаторите не измислят нещо което може да заблуди уреда. Подобно е при при геоложки проучвания само че на по - микро ниво . Вероятно също се следят и сериините номера и некви сертификати .
                              Last edited by Майстора233; 29.06.2022, 22:34.

Коментар

• С гледане и бабини методи може да познаете само доста несполучливи фалшификати. Така че не се хабете.

Коментар

Working...
                                X