IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БНБ удължава ограничението да продава по 1 бр на лице от златната двулевка. Безпрецедентно е това!
    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Ясно. Това отговаря и на другия ми въпрос - а именно, че селския тарикат, който играе комбина с шефчето на банката спокойно може да изкупят цялото заявено от местния клон количество без ограничения!

Коментар

• Аз ще ти отговоря - банките заявяват бройка, обикновено до половината тираж. Този тираж е вътрешно разпределен и не, няма да стигне до Стрелча, освен ако от тамошния клон изрично не си поискат от централата им, което те не правят. Като идеш ти като шматка в банката, няма да ти дадат, щото си никой и не си си я запазил. Като ида аз и се познавам с шефа, ще ми я дадат, щото тя си е там, под масата. Монети от централата на БНБ си купуват само балъците, другите ходят в клоновете им в страната - да, БНБ има няколко клона, или в онова до дъ мол в полигона. Варианти - бол, само желание и пари да има. Според теб как стана схемата с изкупуването на Пенчо Славейков
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
          Защото банката е обявила, че ще продава в Каспичан, само че като отидеш ти казват, че е свършила. Или изобщо не знаят, че са "продавали" монети.
          Каспичан е ясен.
          Ок, казваш си - няма да спя на стълбите и отиваш в централата на ПИБ/ДСК в Сф още на 27.06 и казваш: Искам 3 броя.. Те ако все пак ги имат налични - ще ти ги продадат ли или и те спазват правилото за 1 бр./човек първите 3 дни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
            Не мисля.
            Ако се продаваше още на 27.06 във всички описани клонове - за какво хората от страната да си правят труда да пътуват до Сф и да висят посред нощите на стълбите пред БНБ? Изобщо не мисля, че е един сценария... и точно това се опитвам да си изясня - вътрешните отношения в такива ситуации.
            Защото банката е обявила, че ще продава в Каспичан, само че като отидеш ти казват, че е свършила. Или изобщо не знаят, че са "продавали" монети. Някой тук да каже успял ли е някога да си купи някоя монета свободно от банка без да търси "връзки".

Коментар

Не съм сигурен дали ме разбра? Може би не го написах ясно...
              Имаш отсечени ХХХ бройки. И какви са сценариите?
              При условие, че първите 3 дни се продава само в БНБ, нали така?

Сценарий 1:
              - Банките са заявили YYY бройки, БНБ им ги праща, но те ги задържат до 30.06, а на касите на БНБ остават за продажба "ХХХ - YYY" бройки. И на 30.06 въпросните YYY бройки се появяват в ПИБ, ДСК, и прочее...
              или
              Сценарий 2:
              - Въпросните 4000 бройки са в БНБ, тя почва да си ги продава, пази си заявките от банките, но въпреки всичко успява да ги продаде всичките през тия 3 дни и казва на банките: - Сори, имаше интерес, свършиха...

п.п.
              Сигурно има и Сценарий 3 - банките да заявят към БНБ цялото отсечено количество, но такива няма смисъл да обсъждаме...
              Сценарий 1, но банките не чакат няколко дена, а могат да си ги продават веднага.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                Сценария е само един.
                БНБ продава където е обявено,а бройките когато свършат на определените места ,те просто свършват.
                Монетата се продава освен в БНБ и на другите банки и точки където е описано.
                Не мисля.
                Ако се продаваше още на 27.06 във всички описани клонове - за какво хората от страната да си правят труда да пътуват до Сф и да висят посред нощите на стълбите пред БНБ? Изобщо не мисля, че е един сценария... и точно това се опитвам да си изясня - вътрешните отношения в такива ситуации.

Коментар

Не съм сигурен дали ме разбра? Може би не го написах ясно...

Сценарий 1:
                  - Банките са заявили YYY бройки, БНБ им ги праща, но те ги задържат до 30.06, а на касите на БНБ остават за продажба "ХХХ - YYY" бройки. И на 30.06 въпросните YYY бройки се появяват в ПИБ, ДСК, и прочее...
                  или
                  Сценарий 2:
                  - Въпросните 4000 бройки са в БНБ, тя почва да си ги продава, пази си заявките от банките, но въпреки всичко успява да ги продаде всичките през тия 3 дни и казва на банките: - Сори, имаше интерес, свършиха...

п.п.
                  Сигурно има и Сценарий 3 - банките да заявят към БНБ цялото отсечено количество, но такива няма смисъл да обсъждаме...
                  Сценария е само един.
                  БНБ продава където е обявено,а бройките когато свършат на определените места ,те просто свършват.
                  Монетата се продава освен в БНБ и на другите банки и точки където е описано.

Коментар

• Не съм сигурен дали ме разбра? Може би не го написах ясно...

Сценарий 1:
                    или
                    Сценарий 2:

п.п.
                    Last edited by Julius_BG; 30.06.2022, 09:02.

Коментар

Ясно, мерси.
                      Не ми е напълно ясна схемата им в подобни случаи?
                      Означава ли това, че още на 27.06 я е имало примерно в някой по-централен клон на ПИБ?
                      От прессъобщението останах с впечатлението, че почват да я продават понеделник и така до вчера, и после вече каквото остане като наличност в БНБ ще се праща към заявилите търг. банки? Защото ако бяха успели да я разтикат в рамките на тия 3 дни... какво става ако е имало вече заявени.... ? - остават неизпълнени?
                      Заявените се дават на банките и това е. БНБ не може когато си реши да дава някакви остатъци.
                      Къде има монети по клоновете не мога да кажа, защото не знам случай някой да отиде в банката, да я види изложена и да си я купи.

Коментар

• Ясно, мерси.
                        Не ми е напълно ясна схемата им в подобни случаи?
                        Означава ли това, че още на 27.06 я е имало примерно в някой по-централен клон на ПИБ?
                        От прессъобщението останах с впечатлението, че почват да я продават понеделник и така до вчера, и после вече каквото остане като наличност в БНБ ще се праща към заявилите търг. банки? Защото ако бяха успели да я разтикат в рамките на тия 3 дни... какво става ако е имало вече заявени.... ? - остават неизпълнени?

Коментар

Да, ако преди това не се е изчерпила от БНБ.
                          Искаш да кажеш, че днес вече ще я има налична в ДСК-Враца или Тексимбанк-Стрелча?
                          https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub..._2lv_a3_bg.pdf
                          Съмнявам се... ? Сигурно бъркам, но оставам с впечатление че БНБ сами ще си я продадат,
                          затова удължават схемата от първите 3 дни.
                          Няма такова нещо. Банките си плащат определеното количество и си го взимат. Не може БНБ в последния момент да каже "Няма да ви даваме монети".
                          А на ниво банки дали достигат монети до Враца или Стрелча, както е обявено, аз лично не съм сигурен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Тя стига първа до тях.
                            Да, ако преди това не се е изчерпила от БНБ.
                            Искаш да кажеш, че днес вече ще я има налична в ДСК-Враца или Тексимбанк-Стрелча?
                            https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub..._2lv_a3_bg.pdf
                            Съмнявам се... ? Сигурно бъркам, но оставам с впечатление че БНБ сами ще си я продадат,
                            затова удължават схемата от първите 3 дни.

Коментар

https://www.bnb.bg/AboutUs/PressOffi..._20220629_1_BG

Ако така върви - ще се изчерпи преди да стигне до търговските банки...
                              Тя стига първа до тях.

Коментар

• Поради големия интерес към златната възпоменателна монета на тема „Паисий Хилендарски – два златни лева“ от 30 юни 2022 г. Българската народна банка ще продължи да продава монетата на касите си, като всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи по 1 монета.
                                https://www.bnb.bg/AboutUs/PressOffi..._20220629_1_BG

Ако така върви - ще се изчерпи преди да стигне до търговските банки...

Коментар

Working...
                                X