Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Last edited by Bad_Bear; 10.10.2022, 17:34.
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеба куцата инвестиция-убежище...
[1]
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеНяма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
[1]
Курс на igold за виенска филхармония от една унция
- Продава на 18.02.2022 3449 лева
- Купува на 10.10.2022 3497 лева
Коментар
-
Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
[1]
Курс на igold за виенска филхармония от една унция
- Продава на 18.02.2022 3449 лева
- Купува на 10.10.2022 3497 леваLast edited by anonymous6718; 09.10.2022, 21:46.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Investitor33 Разгледай мнениеОсвен емоцията около живота на Чарлз, за решението за монета натежава и ликът му и този така силно изразен нос, естетиката ми се губи тук
Те щото предишните са били все манекени!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕто как емоцията замъглява разума!
Има шанс да са по-редки и да поскъпнат повече. (зависи все пак и от тиража, разбира се)
Именно :-)
Особено първата монета на всеки mint, от малките тиражи.
След като почина кралицата, каквито монети имаше (от ограничените серии) поскъпнаха, някои в пъти. Лично на мен не ми се видя особено правилно да се прави търговия от точно този тип събитие, Ясно е, че ще си я има, но да се пускат нювслетъри със съболезнования и в същото време списък с току що увеличените в пъти монети беше грозно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеНе бих си купил суверен с Чарълс 3. Като се има предвид старата му репутация и историята с Даяна. Има по-хубави исторически монети.
Има шанс да са по-редки и да поскъпнат повече. (зависи все пак и от тиража, разбира се)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеСуверенчета дали ще има скоро с най-дълго чакалия принц?!
https://www.dnes.bg/world/2022/09/30...rlz-iii.545311
Има по-хубави исторически монети.
Коментар
-
Суверенчета дали ще има скоро с най-дълго чакалия принц?!
https://www.dnes.bg/world/2022/09/30...rlz-iii.545311
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеРазбира се - най-сексапилните си монети няма да ги барам.
Докато ти го вдига - пазиш и не продаваш!
Спре ли да ти оказва ефект - шиткаш моментално!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениепак ли трябва аз да отговарям? Няма ли някой от по-опитните да се включи, или не искате да плашите цацата ОК, ето ти ситуацията - допреди 5 години търсенето на нумизматични монети беше много слабо (купуваха се само евтинджосите по 20-30 лева), а преди 20 години пък беше на ол тайм лоу. Затова и БНБ, след като им залежаваха хиляди златни монети от всеки вид и сорт по мазетата, решиха да намаляват тиражите докато може. Златния лев дъъъълго време се търкаляше из мазетата, въпреки малкия си тираж (мисля, 2000 бройки беше) и никой не го щеше. В един щастлив момент, като тръгна цената на златото нагоре, а БНБ (те там са гениЙ) не си осъвременяваше цените, а тази монета беше чисто злато (и единствената по-голяма такава, другите бяха 900/1000), та злтарите я изкупиха и претопиха за метал. Така изведнъж тя свърши и се създаде първата полуистерия - щото хем малък тираж, хем около половината се претопи. Друга подобна монета беше еврейската (сребърна) - просто огромна част от тиража отиде в Израел, тук останаха под 1000 бройки. С други думи, тогава имаше до 1000 нумизмати, при това пряко сили, другото си лежеше по складовете.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от xa3apm Разгледай мнениеВ последно време наблюдавам продукти, за които се твърди, че са мед с "масивно златно покритие". Някой има ли идея, какво точно означава тази терминология?
Коментар
Коментар