IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
    Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
    [1]
    Курс на igold за виенска филхармония от една унция
    - Продава на 18.02.2022 3449 лева
    - Купува на 10.10.2022 3497 лева
    Не се ядосвай, днеска падна още, ако тръгнеш да продаваш ще си почти на 0. Избърза много народ да купува и сега им играят по струната на нервите, докато накрая не пробие и някои хора не разпродадат по дъната. Тогава ще се случи неочаквания бум.
    Last edited by Bad_Bear; 10.10.2022, 17:34.

Коментар

ба куцата инвестиция-убежище...
      [1]
      За инвестиция и печалба от златото трябва да се изчака поне петилетка, да не кажа две. Там се набиват пари които не ти трябват, не гониш бърза печалба и искаш дългосрочен депозит.

Коментар

Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
        [1]
        Нормално.Какво се случи с EURUSD през това време?

Коментар

• Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
          [1]
          Last edited by anonymous6718; 09.10.2022, 21:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investitor33 Разгледай мнение
            Освен емоцията около живота на Чарлз, за решението за монета натежава и ликът му и този така силно изразен нос, естетиката ми се губи тук
            Ее, ти ако чакаш Брад Пит да стане крал на Англия...........

Те щото предишните са били все манекени!

Коментар

• Освен емоцията около живота на Чарлз, за решението за монета натежава и ликът му и този така силно изразен нос, естетиката ми се губи тук
              Господарка на ефира

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Ето как емоцията замъглява разума!

Има шанс да са по-редки и да поскъпнат повече. (зависи все пак и от тиража, разбира се)

Именно :-)

Особено първата монета на всеки mint, от малките тиражи.

След като почина кралицата, каквито монети имаше (от ограничените серии) поскъпнаха, някои в пъти. Лично на мен не ми се видя особено правилно да се прави търговия от точно този тип събитие, Ясно е, че ще си я има, но да се пускат нювслетъри със съболезнования и в същото време списък с току що увеличените в пъти монети беше грозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                  Не бих си купил суверен с Чарълс 3. Като се има предвид старата му репутация и историята с Даяна. Има по-хубави исторически монети.
                  Ето как емоцията замъглява разума!

Има шанс да са по-редки и да поскъпнат повече. (зависи все пак и от тиража, разбира се)

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                    Суверенчета дали ще има скоро с най-дълго чакалия принц?!

https://www.dnes.bg/world/2022/09/30...rlz-iii.545311
                    Не бих си купил суверен с Чарълс 3. Като се има предвид старата му репутация и историята с Даяна.

Има по-хубави исторически монети.

Коментар

• Суверенчета дали ще има скоро с най-дълго чакалия принц?!

https://www.dnes.bg/world/2022/09/30...rlz-iii.545311

Коментар

• За инфо https://www.actualno.com/curious/koi...s_1809705.html
                        Кои са най-търсените златни монети?

Коментар

• Забелязах, че на касите в БНБ са изкупили всички сребърни социалистически монети (вижте на сайта им), а преди 2 години бяха доста, преди 1-2 месеца бяха останали 3 вида по малко от всеки вид.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Разбира се - най-сексапилните си монети няма да ги барам.
                            Точно това трябва да е критерия!

Докато ти го вдига - пазиш и не продаваш!

Спре ли да ти оказва ефект - шиткаш моментално!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              пак ли трябва аз да отговарям? Няма ли някой от по-опитните да се включи, или не искате да плашите цацата ОК, ето ти ситуацията - допреди 5 години търсенето на нумизматични монети беше много слабо (купуваха се само евтинджосите по 20-30 лева), а преди 20 години пък беше на ол тайм лоу. Затова и БНБ, след като им залежаваха хиляди златни монети от всеки вид и сорт по мазетата, решиха да намаляват тиражите докато може. Златния лев дъъъълго време се търкаляше из мазетата, въпреки малкия си тираж (мисля, 2000 бройки беше) и никой не го щеше. В един щастлив момент, като тръгна цената на златото нагоре, а БНБ (те там са гениЙ) не си осъвременяваше цените, а тази монета беше чисто злато (и единствената по-голяма такава, другите бяха 900/1000), та злтарите я изкупиха и претопиха за метал. Така изведнъж тя свърши и се създаде първата полуистерия - щото хем малък тираж, хем около половината се претопи. Друга подобна монета беше еврейската (сребърна) - просто огромна част от тиража отиде в Израел, тук останаха под 1000 бройки. С други думи, тогава имаше до 1000 нумизмати, при това пряко сили, другото си лежеше по складовете.
                              Бльъ. Има огрооомна разлика между простите монети, сечени в милионни тиражи и монета с 1500 броя тираж. Рядкото винаги поскъпва - така си е. Иначе - съгласен - малко се избалончва пазарът. Мисля си затова - да взема да шитна няколко не толкова секси сребърни серийки - и с парите да си купя дукатчета и напальончета. Разбира се - най-сексапилните си монети няма да ги барам.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от xa3apm Разгледай мнение
                                В последно време наблюдавам продукти, за които се твърди, че са мед с "масивно златно покритие". Някой има ли идея, какво точно означава тази терминология?
                                Че са боклуци създадени от мошеници за прелъгване на абдали.

Коментар

Working...
                                X