IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    На какви нива на златото се наши бе, Цецко - на 2000$ за тройунцията ли!?

Ти сега да не купуваш тепърва и долари на 2 кинта...?
    Писал съм в предишния си коментар, че последно съм купил на 18.02.2022 за 3449 лева. Виждам, че на тази дата курсът е бил 1.72259. Така, че да, последно съм купил при цена от 2000$. Долари не съм купувал от поне три години. На сегашните цени не бих купил. Златото и доларите са ми като хедж и случай на глобален проблем. Не бих си позволил да ги дей-трейдвам, защото нямам времето и уменията, за да печеля от това. Пуснах коментара, защото очаквах, че след като съм купил последно преди да е започнала война, преди да има двуцифрена инфлация и преди да има рецесия, би било логично златото да подскочи. Явно е, че логиката ми убягва и е добре, че не търгувам злато. Ще продължа обаче да купувам в бъдеще, за да подържам 1 - 2% физическо злато. Надявам се никога да не се налага да плащам с него. Примерно, за преминаване на някоя гранична бразда. Но съм сигурен, че не бих си позволил да обърна злато в тухли или в тенекия на колела. Бих го обърнал обаче в самун, ако не ми искат шумата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
      За Вас може да е просто, но много хора очакваха, че като почне война в Европа и официалната инфалция стане двуцифрена, златото няма да е 20% надолу, а ще бъде поне 40% нагоре. Явно когато съм купувал съм пропуснал Вашите коментари по темата. Моя грешка.
      На какви нива на златото се наши бе, Цецко - на 2000$ за тройунцията ли!?

Ти сега да не купуваш тепърва и долари на 2 кинта...?

Коментар

За Вас може да е просто, но много хора очакваха, че като почне война в Европа и официалната инфалция стане двуцифрена, златото няма да е 20% надолу, а ще бъде поне 40% нагоре. Явно когато съм купувал съм пропуснал Вашите коментари по темата. Моя грешка.
        Хората,чакащи златото да лети заради войната и кризата по света,явно не слагат в сметките “хартиеното злато“.Някои мощно натискат цената през “хартиеното“,за да купуват ,когато кризата е в разгара си и евентуално индексите отидат в киреча.Следва паническо разпродаване на злато,за да се спасяват марджин колове.Вече сме го гледали,но сега има потенциал за по-брутално изпълнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение

Цената си е 20 процента надолу.А в лева си стои на място,щото долара рипа.Просто е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Скоро говорихме с един лаик по темата - на фона на инфлация, на война, на цялата пропаганда - златото си кюта.
            Нещо не е както трябва.
            Цената си е 20 процента надолу.А в лева си стои на място,щото долара рипа.Просто е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Нормално е да си кюта, златото е алтернатива, но страшна алтернатива, която никой не иска - говорили сме го хиляди пъти. Затова и не расте - почне ли да расте, ще е в пъти и тогава никой няма да е щастлив. Така че златото е умряла алтернатива - слагаш си едни 5-10% във физическо злато за зор-заман и това е, повече е безумие.

А ако искате балон - ето ви го при нумизматиката. Нямам идея дали изобщо се сключват сделки (Жеката е спец, ако иска, нека каже), но куцо, кьораво и сакато стана нумизмат и търгува, а цените се изстрлеяха наистина в пъти (даже и десетки пъти за някои монети) в размите на около 2 години. Е, то пазарът е толкова спешен, че няма накъде, така че балони лесно се правят, но много народ ще си остане с Черния петър накрая и ще се научи по трудния начин. Аз лично съм разкарал почти цялата нумизматика и си взех нормални монети по 1 унция - тях поне винаги мога да ги продам, ако искам.
              +1

А пък мен ме е яд, че не си купих от българските златни монети "Майка с дете" и "Славянска писменост" преди 4 г.

Видяха ми се надценени спрямо цената за материал и не купих.

Всеки колекционира каквото харесва, аз дори имам красиви неща (ръчно правени, шити, бродирани и тъкани), изработени от бабите ми, които си пазя за спомен и някои от тях ползвам,

Коментар

Скоро говорихме с един лаик по темата - на фона на инфлация, на война, на цялата пропаганда - златото си кюта.
                Нещо не е както трябва.
                Нормално е да си кюта, златото е алтернатива, но страшна алтернатива, която никой не иска - говорили сме го хиляди пъти. Затова и не расте - почне ли да расте, ще е в пъти и тогава никой няма да е щастлив. Така че златото е умряла алтернатива - слагаш си едни 5-10% във физическо злато за зор-заман и това е, повече е безумие.

А ако искате балон - ето ви го при нумизматиката. Нямам идея дали изобщо се сключват сделки (Жеката е спец, ако иска, нека каже), но куцо, кьораво и сакато стана нумизмат и търгува, а цените се изстрлеяха наистина в пъти (даже и десетки пъти за някои монети) в размите на около 2 години. Е, то пазарът е толкова спешен, че няма накъде, така че балони лесно се правят, но много народ ще си остане с Черния петър накрая и ще се научи по трудния начин. Аз лично съм разкарал почти цялата нумизматика и си взех нормални монети по 1 унция - тях поне винаги мога да ги продам, ако искам.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Нещо не е както трябва.
                  Що да не е наред - дълги години златото беше надценено и понеже никой не продаваше, цената се задържа. Както се видя обаче, на високата цена нямаше и кой да купува. Това което се случва засега е обиране на надценката. Изнервените и притиснати инвеститори, които ще продадат заради липсата на възвръщаемост ще дропят още малко цената, правейки вече покупката изгодна.

Коментар

• Скоро говорихме с един лаик по темата - на фона на инфлация, на война, на цялата пропаганда - златото си кюта.
                    Нещо не е както трябва.

Коментар

Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
                      [1]
                      Курс на igold за виенска филхармония от една унция
                      - Продава на 18.02.2022 3449 лева
                      - Купува на 10.10.2022 3497 лева
                      Не се ядосвай, днеска падна още, ако тръгнеш да продаваш ще си почти на 0. Избърза много народ да купува и сега им играят по струната на нервите, докато накрая не пробие и някои хора не разпродадат по дъната. Тогава ще се случи неочаквания бум.
                      Last edited by Bad_Bear; 10.10.2022, 17:34.

Коментар

ба куцата инвестиция-убежище...
                        [1]
                        За инвестиция и печалба от златото трябва да се изчака поне петилетка, да не кажа две. Там се набиват пари които не ти трябват, не гониш бърза печалба и искаш дългосрочен депозит.

Коментар

Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
                          [1]
                          Нормално.Какво се случи с EURUSD през това време?

Коментар

• Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
                            [1]
                            Last edited by anonymous6718; 09.10.2022, 21:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investitor33 Разгледай мнение
                              Освен емоцията около живота на Чарлз, за решението за монета натежава и ликът му и този така силно изразен нос, естетиката ми се губи тук
                              Ее, ти ако чакаш Брад Пит да стане крал на Англия...........

Те щото предишните са били все манекени!

Коментар

• Освен емоцията около живота на Чарлз, за решението за монета натежава и ликът му и този така силно изразен нос, естетиката ми се губи тук
                                Господарка на ефира

Коментар

Working...
                                X