Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеЗа Вас може да е просто, но много хора очакваха, че като почне война в Европа и официалната инфалция стане двуцифрена, златото няма да е 20% надолу, а ще бъде поне 40% нагоре. Явно когато съм купувал съм пропуснал Вашите коментари по темата. Моя грешка.
Ти сега да не купуваш тепърва и долари на 2 кинта...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
За Вас може да е просто, но много хора очакваха, че като почне война в Европа и официалната инфалция стане двуцифрена, златото няма да е 20% надолу, а ще бъде поне 40% нагоре. Явно когато съм купувал съм пропуснал Вашите коментари по темата. Моя грешка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
Цената си е 20 процента надолу.А в лева си стои на място,щото долара рипа.Просто е...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеСкоро говорихме с един лаик по темата - на фона на инфлация, на война, на цялата пропаганда - златото си кюта.
Нещо не е както трябва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Нормално е да си кюта, златото е алтернатива, но страшна алтернатива, която никой не иска - говорили сме го хиляди пъти. Затова и не расте - почне ли да расте, ще е в пъти и тогава никой няма да е щастлив. Така че златото е умряла алтернатива - слагаш си едни 5-10% във физическо злато за зор-заман и това е, повече е безумие.
А ако искате балон - ето ви го при нумизматиката. Нямам идея дали изобщо се сключват сделки (Жеката е спец, ако иска, нека каже), но куцо, кьораво и сакато стана нумизмат и търгува, а цените се изстрлеяха наистина в пъти (даже и десетки пъти за някои монети) в размите на около 2 години. Е, то пазарът е толкова спешен, че няма накъде, така че балони лесно се правят, но много народ ще си остане с Черния петър накрая и ще се научи по трудния начин. Аз лично съм разкарал почти цялата нумизматика и си взех нормални монети по 1 унция - тях поне винаги мога да ги продам, ако искам.
А пък мен ме е яд, че не си купих от българските златни монети "Майка с дете" и "Славянска писменост" преди 4 г.
Видяха ми се надценени спрямо цената за материал и не купих.
Всеки колекционира каквото харесва, аз дори имам красиви неща (ръчно правени, шити, бродирани и тъкани), изработени от бабите ми, които си пазя за спомен и някои от тях ползвам,
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеСкоро говорихме с един лаик по темата - на фона на инфлация, на война, на цялата пропаганда - златото си кюта.
Нещо не е както трябва.
А ако искате балон - ето ви го при нумизматиката. Нямам идея дали изобщо се сключват сделки (Жеката е спец, ако иска, нека каже), но куцо, кьораво и сакато стана нумизмат и търгува, а цените се изстрлеяха наистина в пъти (даже и десетки пъти за някои монети) в размите на около 2 години. Е, то пазарът е толкова спешен, че няма накъде, така че балони лесно се правят, но много народ ще си остане с Черния петър накрая и ще се научи по трудния начин. Аз лично съм разкарал почти цялата нумизматика и си взех нормални монети по 1 унция - тях поне винаги мога да ги продам, ако искам.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Нещо не е както трябва.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеНяма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
[1]
Курс на igold за виенска филхармония от една унция
- Продава на 18.02.2022 3449 лева
- Купува на 10.10.2022 3497 леваLast edited by Bad_Bear; 10.10.2022, 17:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеба куцата инвестиция-убежище...
[1]
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеНяма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
[1]
- Купува на 10.10.2022 3497 лева
Коментар
-
Няма радост тук. Последно купено на 18.02.2022. Това са 6 дни преди началото на войната, която само Байдън очакваше, но никой не му вярваше, че ще започне. Ако го продам днес ще съм на 1,37 % печалба за почти 8 месеца [1]! Това инфлацията не ми покрива! Война има все пак. Рекордна инфлация. Рецесия. Какво иска златото, за да отскочи? Атом ли? Деба куцата инвестиция-убежище...
[1]
- Купува на 10.10.2022 3497 леваLast edited by anonymous6718; 09.10.2022, 21:46.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Investitor33 Разгледай мнениеОсвен емоцията около живота на Чарлз, за решението за монета натежава и ликът му и този така силно изразен нос, естетиката ми се губи тук
Те щото предишните са били все манекени!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар