IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• пичове, къде мога да пласирам няколко тубуса сребърни монети, нови.

Коментар

• 2022 Solomon Islands 100 Gram 4-Layer Chateau de Versailles Gold Coin (artincoins.com)
      Това дали си струва?

Коментар

• Дукатите имат допълнително търсене и заради традиционните турски и ромски сватби!

Много търсен / желан подарък са...........

Коментар

• Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение

Не познавам такъв човек.
          Живея в България. Мой приятел е днес е във Виена за Хелуин, за два дни и мина от интерес. И аз съм учуден и търся мнения как тъй цената уж пада постоянно, а има опашки и няма наличности.Нали там ги правят тея дукати. Иначе от Турция препечатки със същите грамажи и карати, бол. Но са на цената на оригинала ! И това също е странно, но може би, като няма налични, подтиква турчалята да се възползват ?
          Има голямо търсене на златни монети, щом лелки от провинцията в БГ се интересуват и ме питаха от къде да си поръчат, какви монети и има ли риск.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo

Имаше ник Мишо, който живее във Виена.
            Не познавам такъв човек.
            Живея в България. Мой приятел е днес е във Виена за Хелуин, за два дни и мина от интерес. И аз съм учуден и търся мнения как тъй цената уж пада постоянно, а има опашки и няма наличности.Нали там ги правят тея дукати. Иначе от Турция препечатки със същите грамажи и карати, бол. Но са на цената на оригинала ! И това също е странно, но може би, като няма налични, подтиква турчалята да се възползват ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo

Ти Михаелис ли си,
              Не разбрах въпроса ?

Коментар

• Ето я опашката пред монетния двор във Виена днес 31.10.22. И няма Дукати. Всичко било продадено и опашките били така от 3 седмици и повече то хора се отказвали, защото се чака над час и нещо.
                Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Хъм и унциевата филхармония не е налична. Не вярвам някой тук да има инфо от кухнята. Защо не ги питаш по имейл? Ще ти върнат отговор до ден. Можеш после да ни осведомиш и нас

П.П. Защо ще носиш жълтото от там? Доставката е 25 евро без ДДС (дори за няколко унции) и е застрахована
                  Ще ходя на рожден ден във Виена и хотела ми е на една крачка от Монетния двор.От любопитство ще се разходя.

Коментар

• Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение
                    Предстои ми разходка до Виена. Имам намерение да си купя няколко монети, директно от Автрийския монетен двор. Но от известно време, почти всички монети са изчерпани. Уж там ги правят, а няма наличност. Някой има ли представа защо ? Цената там е 3% по-ниска от тук за 4 Дуката например. Ето го сайта им: https://www.muenzeoesterreich.at/eng/pricelist
                    Хъм и унциевата филхармония не е налична. Не вярвам някой тук да има инфо от кухнята. Защо не ги питаш по имейл? Ще ти върнат отговор до ден. Можеш после да ни осведомиш и нас

П.П. Защо ще носиш жълтото от там? Доставката е 25 евро без ДДС (дори за няколко унции) и е застрахована

Коментар

• Предстои ми разходка до Виена. Имам намерение да си купя няколко монети, директно от Автрийския монетен двор. Но от известно време, почти всички монети са изчерпани. Уж там ги правят, а няма наличност. Някой има ли представа защо ? Цената там е 3% по-ниска от тук за 4 Дуката например. Ето го сайта им: https://www.muenzeoesterreich.at/eng/pricelist

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Че аз казах същото бе, човек! Изобщо не си ме разбрал.

Не виждаш ли, че се съгласявам с Цецо, че ще си купува самуна с алтъни. (с уговорката, ако я докараме до голямата депресия, където Чарли чаплин си ядеше връзките на обувките).
                        Простете . Нормални недоразумения при писмено общуване.
                        За апокалипсис, определено 70-80 градусова ракия е по-добра инвестиция от златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          А всъщност е обратното ( дават се алтъни за папу), като е доказано не един път. Последния, дори не много далече от нас - Сараево.
                          Че аз казах същото бе, човек! Изобщо не си ме разбрал.

Не виждаш ли, че се съгласявам с Цецо, че ще си купува самуна с алтъни. (с уговорката, ако я докараме до голямата депресия, където Чарли чаплин си ядеше връзките на обувките).

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                            ... Ясно е, че при един тотален катаклизъм папу-то ще е срещу алтъни, та в тая връзка дано не си купувал прекалено големи кюлчета, че да дялкаш после от него. (то и прекалено малките пък излизат твърде скъпо - не е една беля, хах)
                            А всъщност е обратното ( дават се алтъни за папу), като е доказано не един път. Последния, дори не много далече от нас - Сараево.

Най ме изумява трупане на злато с мотив "ако стане война". Та ако имате злато, трябва просто да изчезнете от войната, защото всеки с ква да е пукалка, ще ви го вземе на "извънборсова" цена и даже и папу няма да ви остави

Коментар

• Тя войната ясно /паника и ръст/ - тук правилно си се ориентирал, ама златото се влияе и от други фактори, то да беше само това! И май си пропуснал затягането на лихвите + изтеглянето на ликвидност от ЦБ-тата, което върви в глобален мащаб. А това вече води до по-висока доходност от истинските инвестиции. Златото никога не е било инвестиция, не е и няма и да бъде - знаеш, че не носи дивиденти, там можеш да разчиташ на капиталова в най-добрия случай, но си остава рисков актив. Ясно е, че при един тотален катаклизъм папу-то ще е срещу алтъни, та в тая връзка дано не си купувал прекалено големи кюлчета, че да дялкаш после от него. (то и прекалено малките пък излизат твърде скъпо - не е една беля, хах)

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Писал съм в предишния си коментар, че последно съм купил на 18.02.2022 за 3449 лева. Виждам, че на тази дата курсът е бил 1.72259. Така, че да, последно съм купил при цена от 2000$. Долари не съм купувал от поне три години. На сегашните цени не бих купил. Златото и доларите са ми като хедж и случай на глобален проблем. Не бих си позволил да ги дей-трейдвам, защото нямам времето и уменията, за да печеля от това. Пуснах коментара, защото очаквах, че след като съм купил последно преди да е започнала война, преди да има двуцифрена инфлация и преди да има рецесия, би било логично златото да подскочи. Явно е, че логиката ми убягва и е добре, че не търгувам злато. Ще продължа обаче да купувам в бъдеще, за да подържам 1 - 2% физическо злато. Надявам се никога да не се налага да плащам с него. Примерно, за преминаване на някоя гранична бразда. Но съм сигурен, че не бих си позволил да обърна злато в тухли или в тенекия на колела. Бих го обърнал обаче в самун, ако не ми искат шумата.
                                Но ако беше купил Наполеони по 20 франка през 2018г при цена 400 лв за 1 бр, сега 1 бр е 700 лв (+ - няколко лева). И си струва и е могло да се изкарат пари от това. Не сме предполагали ка ще се развият нещата.

Коментар

Working...
                                X