IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

А за тези деца какво ще кажете?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако помогнешна един човек все едно си спасил света.

Според мен, когато всеки от нас е въвлечен персонално да помага на конкретно дете без семейство или възрастен човек, тогава нещата са най-ефективни.Тогава разбираме колко много имаме всъщност. Добре е човек да се сблъска с нищетата и страданието лице в лице. Действа много отрезвяващо. Поне за мен.

Коментар

• Jay и After,

Честно казано, аз не схванах вие защо точно се сджафкахте На мен и на двамата концепциите ми се струват добри

Какво пречи и двете да ги следваме - сега превеждаме по сметка, а на следващата среща - събираме пари?

Иначе Jay е прав в едно - при неговия начин държиш нещата изкъсо и под контрол. Но пък иска повече време и усилия, които не всеки има и може да отдели - особено семейните.

Докато БГ Коледа е по-лесна за осъществяване - все пак един превод само. Но нямаш контрол върху харченето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
        Първоначално изпратено от съни(тя)
        Първоначално изпратено от xkm
        Моля да размислите върху следното :
        Децата , към които очевидно ще бъдат насочени средства от участници във форума са с вродени умствени и физически недъзи . Може да звучи грозно , но повечето от тях, дори с много усилия , никога няма да станат нормални членове на обществото .
        В същото време има деца , които са с шанс за пълно възстановяване .
        Ще прозвучи още по - грозно , но ще го кажа. Постъпваме ЖЕСТОКО насочвйки усилията си в подхвърлени от участници във форума насоки. Понякога мисля . че някои си купуват индулгенции . Колко от вас си зададоха въпроса ?
        БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАМПАНИЯТА,ОРГАНИЗИРАНА В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА, ДАРИНА УСПЯ ДА СЪБЕРЕ НЕОБХОДИМИТЕ СРЕДСТВА , НО НЕ ПРЕЖИВЯ ИНТЕРВЕНЦИЯТА . ... ДАЛИ НЯКОЕ ДРУГО ДЕТЕ, КОЕТО СЪЩО СЕ НУЖДАЕШЕ ОТ ПАРИ ПО ТОВА ВРЕМЕ НЯМАШЕ ДА ОЖИВЕЕ...?
        Лично аз рядко участвувам в подобни масови благотворителни инициативи . Помагам на конкретни хора, имащи конкретни нужди. Удаде ми се възможност да го направя преди няколко дена.
        xkm, мисля че темата се насочи по-скоро към домовете за изоставени деца(вкл. и тези с умствени недъзи) и проблемите, свързани както с тяхното съществуване, така и с намирането на регламент за социализирането им и намиране на дом - лично за всяко.

Поставил си най-най -трудния въпрос - ако бяхме помогнали не на това, а на другото...Божа работа!Но много пак с подобни кампании бяха спасени.

Най-тежко е да знаеш, че едно дете си отива..., заради липсата на пари.
        А има начини и с малко да се помогне конкретно за един живот.

И все пак, всеки си намира своя начин, само споделям мои мисли
        +1

Как да разберем на кого да помогнем най-ефективно? Божа работа, или на Късмета на всеки
        Каквато и концепция за избор на помощ да се избере ... най-накрая всеки има право да напише ... "Winners take all" ...

Това, разбира се, не означава, че не трябва да има коцепция ...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
          Първоначално изпратено от xkm
          Децата , към които очевидно ще бъдат насочени средства от участници във форума са с вродени умствени и физически недъзи . Може да звучи грозно , но повечето от тях, дори с много усилия , никога няма да станат нормални членове на обществото .
          Ще прозвучи още по - грозно , но ще го кажа. Постъпваме ЖЕСТОКО насочвйки усилията си в подхвърлени от участници във форума насоки. Понякога мисля . че някои си купуват индулгенции . Колко от вас си зададоха въпроса ?
          БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАМПАНИЯТА,ОРГАНИЗИРАНА В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА, ДАРИНА УСПЯ ДА СЪБЕРЕ НЕОБХОДИМИТЕ СРЕДСТВА , НО НЕ ПРЕЖИВЯ ИНТЕРВЕНЦИЯТА . ... ДАЛИ НЯКОЕ ДРУГО ДЕТЕ, КОЕТО СЪЩО СЕ НУЖДАЕШЕ ОТ ПАРИ ПО ТОВА ВРЕМЕ НЯМАШЕ ДА ОЖИВЕЕ...?
          Лично аз рядко участвувам в подобни масови благотворителни инициативи . Помагам на конкретни хора, имащи конкретни нужди. Удаде ми се възможност да го направя преди няколко дена.
          xkm, мисля че темата се насочи по-скоро към домовете за изоставени деца(вкл. и тези с умствени недъзи) и проблемите, свързани както с тяхното съществуване, така и с намирането на регламент за социализирането им и намиране на дом - лично за всяко.

Поставил си най-най -трудния въпрос - ако бяхме помогнали не на това, а на другото...Божа работа!Но много пак с подобни кампании бяха спасени.

+1

Как да разберем на кого да помогнем най-ефективно? Божа работа, или на Късмета на всеки

Коментар

Joan, акцията "да дарим любов" ще е с голяма продължителност - попитай Вятъра, той даже предложи откъде да се започне)
            Сега сериозно, посещавайки подобни домове, човек трябва да се настрои с любов към децата изобщо, а не от 20 да се съсредоточи върху едно.Нямаш идея колко е болезнена раздялата после...за детето най-вече.Ето ти друг проблем в законодателството - никакъв избор.Това, че си почувствала привличане и си заобичала едно от всичките деца в повече не ти позволява да поискаш то да дойде при теб и да се грижиш за него с цялата си любов...Това е.
            Ами вярвам - болезнена е раздялата. Дотам, че се питаш - дали е по-добре да не знае какво няма.....

какво значи това - ако ти поискаш да го осиновиш точно това дете, няма да ти разрешат ли? Т.е., минаваш по някакъв ред и което ти предложат, това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
              Съни, решението на кой да помогнеш не е лесно!

А щом си се замислил на кой да помогнеш, това помага на Обществото.
              Точно така bobi75,

Самият факт, че започваш да мислиш за това да помагаш на другите вече е показателен ...

А по натам пътища много ...и е трудно да се каже, че някой от тях е по-добър ...

Коментар

• Съни, решението на кой да помогнеш не е лесно!

А щом си се замислил на кой да помогнеш, това помага на Обществото.

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm

Поставил си най-най -трудния въпрос - ако бяхме помогнали не на това, а на другото...Божа работа!
                  Но много пак с подобни кампании бяха спасени.

Коментар

Jay, бъди сигурен, че напълно ще подкрепя всяка добра идея.

НО, точно това имах предвид - мащабите са различни.
                    Ако на среща или тук във форума се съберат не 20, а 50, 150 човека по 100лв....и с времето да се увеличават, все пак е невъзможно закупуването на жизненоо важни апаратури или тежки операции.Причините - скъпи са, а нуждаещите много.

Затова, мисля, че БГ КОЛЕДА би помогнала конкретно за лечението на няколко деца, както и за закупуването на необходима техника...

За другото, надявам се при първата следваща среща на инвеститорите да не се забравя!

ОББ
                    IBAN: BG13UBBS80023300186210
                    BIС: UBBSBGSF
                    кл. Централен
                    Титуляр на сметката е БНТ
                    За Бг Коледа

SMS на 1117

Да ти кажа Съни, не е толкова трудно! За един дом, забутан на майната си във Варненска област, за нула време се събраха пари за нови бани, нови спални, нова дограма, боядисване, нови мебели, техника дрехи и обувки за децата (бяха голи и боси срещу зимата). Всичко това само от няколко човека, с малко пари, малко връзки и по цени на едро! Ремонтите са направени или текат в момента и спиране няма дай боже пари да има! Ако се поразтърси човек, нещата не са чак така скъпи! Коктейлите на които срещу 50-100 лева пиеш чаша шампанско или бяло вино, също си изиграха роля за да не стоят сега децата в лукс, но без храна.
                    Не отричам масовите мероприятия на медиите, но като зная какви хора са им начело и при липсата на отчетност, имам големи съмнения, а както написах с пари понякога е по-трудно да се помогне (Заради бюрократични спънки) отколкото с готови купени вече за подобен дом неща или с ремонт.
                    Апаратура за стотици хиляди или милиони трудно се купува, но основното е първо да ги облечем и нахраним или поне аз така си мисля, а ако някой ден се пачкосаме още и друго ще направим.
                    Колкото до болниците, там понякога няма елементарни консумативи като бинтове, термометри, памук, превръзки, скалпели, ножици и други.
                    Все се започва от някъде или поне така си мисля.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Joan и съни(тя),

Напълно ви подкрепям,

А който си мисли, че може сам да купува ехографи ... дано е така ... ама ме съмнява ...

Това и хубавото на бг коледа, че концентрира средства и позволява изпълнението на по-мащабни проекти ...

8)

http://www.bgkoleda.bg/

P.S. Тук пращам също ...

http://www.save-darina.org/

Коментар

• vajvaj,

Аз затова почнах с негативен коментар на авторката на статията от Дневник - не че не е права. Ама добре де, такава е държавата - каков предлагаш? Ок, стават злоупотреби, ама все си мисля, че от 100 90 да откраднат, 10 ще стигнат до децата - ами хич?

Коментар

• Jay, бъди сигурен, че напълно ще подкрепя всяка добра идея.

НО, точно това имах предвид - мащабите са различни.
                          Ако на среща или тук във форума се съберат не 20, а 50, 150 човека по 100лв....и с времето да се увеличават, все пак е невъзможно закупуването на жизненоо важни апаратури или плащането на тежки операции...за сравнително кратък период от време.Причините - скъпи са...

Затова, мисля, че БГ КОЛЕДА би помогнала конкретно за лечението на няколко деца, както и за закупуването на необходима техника...СЕГА!

За другото, надявам се при първата следваща среща на инвеститорите да не се забравя!

ОББ
                          IBAN: BG13UBBS80023300186210
                          BIС: UBBSBGSF
                          кл. Централен
                          Титуляр на сметката е БНТ
                          За Бг Коледа

SMS на 1117

Коментар

• Да Jay,

И после директорът на болницата и фирмата като си договорят да си делнат някой лев от купения чрез твоето начинание ехограф, някой ще пише за теб:

Ехограф?! Ако някой го купи, това няма да е със сигурност някоя от тези лъжливи свине.
                            Къде им е тефтера приходи и разходи
                            Защо са го взели на такава цена?

и т.н.

Сега схвана ли?

Коментар

Joan, акцията "да дарим любов" ще е с голяма продължителност - попитай Вятъра, той даже предложи откъде да се започне)
                              Сега сериозно, посещавайки подобни домове, човек трябва да се настрои с любов към децата изобщо, а не от 20 да се съсредоточи върху едно.Нямаш идея колко е болезнена раздялата после...за детето най-вече.Ето ти друг проблем в законодателството - никакъв избор.Това, че си почувствала привличане и си заобичала едно от всичките деца в повече не ти позволява да поискаш то да дойде при теб и да се грижиш за него с цялата си любов...Това е.

Jay Gould, направо си даде идеята.Правим една дарителсак сметка.Проверяваме за конкретна спешна нужда било то от кувьоз или ехограф, или друг апарат в Майчин дом или друго детско лечебно заведение и започваме да събираме пари.И това е вариант.При набиране на сумата - лечебното заведение ще може само за целта да я ползва.
                              Точно съни. Предлагам и друго ако искате. На следваща среща на инвеститорите, независимо в кой град да се съберат пари. Всеки по 50 левчета да извади ето ти 1000 лева от 20 човека. На пръв поглед са малко, но по цени на едро могат да се закупят храни или лекарства за някой дом.
                              При условие, че порциона на децата е по 1-2 лева на ден (по-малко отколкото на затворниците) пак не са малко. Да се облекат или да се купят 50 чифта маратонки или обувки. Начини има много! Въпроса е да не става така, че по Коледа дечурлигата да преяждат с торти, а цялата година да стоят гладни или да мръзнат.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                                Публичните компании, а и непубличните, реализираха добри печалби тази година, нека всяка БГ компания да задели сума пари и НЕ да ги превежда по сметки или да участва в публични кампании, а да отиде на място, в подобни домове за деца и нуждаещи се, в градовете, където извършват дейността си, и направо да купят неща от първа необходимост, за тези домове! Ние, като акционери, ще подкрепим!
                                Това е само опит да успокоиш съвеста си защо не даваш... Целта на компаниите е да правят бизнес, а не да раздават парите на акционерите си за благотворителни цели! Директорите на повечето публични компании управляват чужди пари и би било много некоректно "с чужда пита помен да правят". Благотворителноста би трябвало да е дело на акционерите!
                                От горното разбира се изключвам благотворителноста с ПР цел, но тя трябва да е добре обмислена...

Коментар

Working...
                                X