IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

А за тези деца какво ще кажете?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импе, (позволявам си това обръщение, защото и други хора се обръщат така - според мен повече уважително, отколкото фамилиарно)
    вината не е само тяхна, а и на тия дето разпределят твоите, моите и явно, на голяма част от хората тук, данъци! И понеже си имат права да гласуват, още дълго ще ги глезят, както и тъпотията с начина на стимулиране на раждаемостта. Дааа... неблагодарността. Наскоро отново ми беше припомнена сентенцията - няма добро, останало ненаказано!
    Айде със здраве и дано ни се оправят малко портфейлчетата, че то се върнахме на летните жеги!
    Успех!
    И това ще мине ...

Коментар

• Вълчо - за твари, които така или иначе храня и на които плащам тока, водата и търкалянето по болниците, а те в замяна ми размахват брадва, заплашват да ме колят и да ми запалят кварталът, на драго сърце бих дарил само едно - 20-30 туби минерална вода със солидно количество арсеник, разтворено вътре.
      Прав е бил Джони Суифт, според който най-голямото престъпление на тояа свят е НЕБЛАГОДАРНОСТТА. Този, който стори зло на благодетелят си, не може да не е враг на цялото човечество.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34
        Корки,
        Не знам дали ще живнеме с EUBG, ама поне на един колега му се .... мамата, като му показах клипа със сравненията. Още не е загубен тоя народ, да знаеш.
        Императоре,
        Харесвам ти постовете и в други теми. Аз не внасям във фондове поради тези причини. Ако аз съм шеф на фонда - да, щото знам кво ще правя с парите. Предизвиквам те - ако имаш стари дрехи за изхвърляне, има един социален дом в бившите виетнамски общежития, Красна поляна, приема се всичко, може и непрано, от пеленачета до старци, (и над мене), ако имаш на сърце - фърли ги там. Верно, че има от хъхрещите както казваш, но ... това е. Аз също не ги долюбвам, ама ... ми е най-близо. Ако кажеш за Панагюрище, ще видя какво мога да направя. Не съм ходил.
        Весела коледа!
        Привет Вълчо,значи за Еврохолд не се притеснявай,там нещата съвсем скоро ще си дойдат на мястото и то по един достоен начин

Относно клипа,радвам се,че има някакъв смисъл от него.Точно затова и го постнах,и един човек да се спечели за каузата,е нещо голямо.

Горното не е препоръка за покупка или продажба на акции,но Е препоръка за това,всеки да помогне с каквото може на нуждаещите се деца!

Коментар

• Корки,
          Не знам дали ще живнеме с EUBG, ама поне на един колега му се .... мамата, като му показах клипа със сравненията. Още не е загубен тоя народ, да знаеш.
          Императоре,
          Харесвам ти постовете и в други теми. Аз не внасям във фондове поради тези причини. Ако аз съм шеф на фонда - да, щото знам кво ще правя с парите. Предизвиквам те - ако имаш стари дрехи за изхвърляне, има един социален дом в бившите виетнамски общежития, Красна поляна, приема се всичко, може и непрано, от пеленачета до старци, (и над мене), ако имаш на сърце - фърли ги там. Верно, че има от хъхрещите както казваш, но ... това е. Аз също не ги долюбвам, ама ... ми е най-близо. Ако кажеш за Панагюрище, ще видя какво мога да направя. Не съм ходил.
          Весела коледа!
          И това ще мине ...

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=CpjKP...eature=related

Mad world

Коментар

• http://www.zazz.bg/play:eceacd8e

Коментар

• Да помагаме е хубаво, спор няма. Но ето - Jay Gould право казва, че в болниците няма често и консумативи даже. Претръпнахме с фактът, че в България болни деца умират, защото няма пари за лечението им... или родителите им се молят като просяци за човешкото милосърдие...

Но аз питам - КЪДЕ ОТИВАТ КИНТИТЕ, МИЛИОНИТЕ КИНТИ, КОИТО ВСЕКИ МЕСЕЦ ВНАСЯМЕ В НЗОК ПОД ФОРМАТА НА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ??? Толкова ли няма пари за кувьози и един ехограф? Как не се намериха пари за спасението на няколко дечица? За целта стигаше някой от шефовете на Здравната каса да си продаде лъскавата служебна лимузина !!!
                Защо да давам пари на някаква си Българска Коледа - отде да знам че те няма да попаднат в ръцете на същите крадци от НЗОК, които ако имах власт, бих разстрелял като кучета в срок от 24 часа?

Ние, от Фотофорумът, на 5-ти Януари отиваме при дечицата в домът за сираци в Панагюрище. Ходили сме неведнъж и преди. Който иска да помогне на реални деца с реални неща, нека дойде со нас, който иска да си дава сухото на съмнителни организации, негова си работа.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• atwi, няма лошо да се спори, така шансът да се стигне донякъде става по - голям...

Ветре, поздрави на голямото куче, умна душа носи, направо като човек си е, че и повече)

http://www.bgkoleda.bg/

Коментар

• AfterDark
                    Aйде сега чуйте ме и вие ...

Никой от вас няма да разкеши 100К за ехограф или за лечение на дете в чужбина ...

А именно с това се занимават БГ Коледа и Save Darina ...

Колкото и да ги плюете, каквито и недостатъци да имат, нито Jay ще прати на лечение някое дете в Израел, нито atwi ще купи ехограф за някое детско отделение ...

И не ми обяснявайте, че вие сте по-велики като ходите лично, това си е ваше собствено усещане, не го натрапвайте на другите, които се опитват по свой си начин да помогнат ... в крайна сметка всеки преценява сам какво ще прави и с колко пари ...

Точка.
                    Никой не казва, че е по-велик и не натрапва, а СПОДЕЛЯ мнение. Ти се изживяваш като последна инстанция с тона си и с това "точка". Аз не съм направил нищо за някого, за да се хваля по форумите, така че ехографа ще го оставя без коментар. Пожелавам ти толерантна 2008-ма

Коментар

• Трябва да се помага на децата от домовете и нещата са много прости и лесни откъм организация.Избираш дом с по-малко дарители, обаждаш се по телефона казваш,че искаш да помогнеш и ти дават домакинката, тя ти дава списък отиваш в Метро и действаш.После палиш колата и носиш нещата в дома и тогава е трудната част, да видиш децата как живеят, да ги гушкаш, да играеш с тях, да ти казват "Аз тебе май много те обичам" или "Има ли бел хлеб".........

Коментар

• Обърнахме го на философтсване и говорилня.
                        Вижте, който иска помага, а който не иска - не помага.
                        Напомням, че парите за бг-коледа се ползват за ЛЕЧЕНИЕ на деца в нужда, /някои от които и живеят в нормални семейства/, не става дума за ремонти на домове, за проблеми с ромски деца, нито за осиновяване на сираци, за родителски права, за това как се управляват парите и прочее. Имаше брутални ммнения за гумички и тем подобни....
                        Моля, Правя си последен труд, да напомня, че не става дума да се философства, а да се помогне на деца, чиито живот зависи от пари. /със или без ДДС/ Казвам го елементарно, за да го осъзнаеме без излишни философии. Освен за лечение, част от средствата ще се ползват и за медицински уреди, които ще се ползват и от всички други деца /дори и здрави/. Айде да спреме с мрънканиците и празнословието и който иска да помогне - нека да помогне. Не бих си позволил да пиша, ако не бех и аз сторил нещо, макар и скромно и некои мнения за мене са обидни към децата. Всеки може, според собствените си възможности да стори нещо. За нашата дейност имаме си отчетност, независимо, кой, колко, как, дали и изобщо в нещо верва. Споко, има кой да отчете нашата жалка милостиня. Ако на некой е дадена възможност, ще му се гледа и отчетност, как е казано - всеки кръста си носи, насмалко да реша, че нема повече да пиша у тоя форум, надявам се да не решите, че тука има некаква философия, щото истината че ни излекува некой ден,
                        Истината никой у себе си неможе да излъже, както и себе си неможете да излъжете и дошло е време - всеки си решава. И пак казвам, щом не вервате в публичността и намерението на кампанията - ако искате помагайте и по ваш си начин, ако не искате - не помагайте изобщо, но във всички случаи, по-разумно е да не дрънкаме напразно /особено, ако ни изкушава как да не направим нищо./
                        Относно съмненията на хкм - ако те ужили пчела, каква е гаранцията, че нема да се преселиш у другия свят, и ако е така, защо да хабиме средства да те лекуваме.??? Ако лежим на тая логика, нема да стигнеме далече /по повод споменатите от теб критерии, за това дали да помагаме на некой, който вече нема нужда от помощ, и беше споменал Дарина, за която ако требва да дам пари, ПАК бих дал, въпреки прогнозите. Това зависи от човека. Ако питам големото куче, и той би заложил парите така, щото не разсъждава човешки. Още тогава ги знаехме прогнозите, айде да не връщаме въпроса. А част от "практично останалите" пари, останаха за другите деца след Дарина в програмата, а и случая беше извън бг-коледата ако не греша/
                        Това си беше само пример.
                        Направете си рентабилност на мисленето, ако искайте помагайте по друг начин, както си можете - ваш си избор.
                        И прав е Афтър да се нервира, че не требва много приказки за тая работа. Многото приказки - за изпита по ораторско майсторство, при адвоката, или в съда, полиция или прокуратура. Тука става дума да се спасят човешки съдби с шанс за оцеляване. Не изопачавайте истината. Има си комисия лекари, която решава. Има си документооборот. Институцията на президента стои зад това, а дали ще рискува да се дискредитира. Шанс се дава на деца които го имат.
                        И никой, нито аз, нито друг, ви кара да правите нещо. Ваша си работа.
                        /сори за многословието, но счетох за нужно да е в повече, като за последно по темата от мен, и стига с това философстване, затова ще дам и моя си пример да не участвам повече в големия дебат.....
                        Ако искате проверявайте и се чудете, времето си е ваше, парите също, немам никакви претенции към тях, нито друг некой има... / а и препоръки не давам - да си кажа стандартния шаблон, та да не ме сметнете и за некой рънър на човешки души.../че тука вече сичко може да се очаква.../

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                          Абсолютно съм съгласна - най-вече с това за родителите. Правят го заради нищожните детски.

И за мен проблемът се корени първо в родителите. После в държавата и в корупцията. Мисля, че трябва да има някаква бърза продецура за отнемане на родителски права. Не може децата да ти бъдат източник на доходи и затова да ги правиш повечко.

Иначе аз не одобрявам позицията на авторката на статията. Не защото не е права - права е. Ама това всеки го знае - че децата имат ПРАВА, и то повече от възрастните, защото са зависими от тях.

Но тя обвинява администрацията на дома, а на мен ми се струва, че реакцията й е малко пресилена. Ами когато иде тя да се грижи всеки ден за тези деца, тогава би могла да каже какво значи това. Не казвам, че лелките там са ангели, просто един преподавател в университет няма и капка идея, според мен, какво значи да се ровиш всеки ден в черната страна на живота.

Искам да кажа - лесно е да гледаш един филм, да се разтъжиш за едни нещастни деца и да си излееш душата в статия, като обвиниш ВСИЧКИ за това. После да си караш весела коледа със своите щастливи деца и със спокойна съвест колко си човечен. А други да просължат всеки ден да се грижат за тях - добре, недостатъчно, ама тя пък хич! Нейното много ми звучи като призива "дайте да дадем".

П.П. За тези деца, Афтър, никой не чака да ги осинови. Те са с увреждания. И аз разбирам и осиновителите - тежък кръст е всеки ден да се грижиш за такова дете.
                          Отнемане на родителски права на роми?!?! Нима не знаеш какво ще последва от ИЗРОДИТЕ(Сорос и Хелзинкски Комитет)?!?! Със сигурност ще се опитат не само да излеят помията си срещу България ами и дори да я съдят в Страсбург...

Коментар

какво значи това - ако ти поискаш да го осиновиш точно това дете, няма да ти разрешат ли? Т.е., минаваш по някакъв ред и което ти предложат, това?
                            Това означава.
                            Подаваш документи и трябва да приемеш, това което ...ти се определи - нямаш право на избор!
                            Не съм сигурна точно какви са процедурите за подбора от страна на администрацията...
                            Ти повдигна и друга интересна тема за ....но някой друг път...

evguido,някои имат очи за света около тях, други го ...заобикалят...Свят човешки...

Joan, сега с този късмет дето извеждаш на преден план...ами...и за прераждането да се замислим и ...пътя, който извървяваме към него...Всеки със задачите и начините, които ще потърси за решаването им, така определя посоката си...независимо дали иска да я знае...)

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                              Каквато и концепция за избор на помощ да се избере ... най-накрая всеки има право да напише ... "Winners take all" ...

Това, разбира се, не означава, че не трябва да има коцепция ...
                              Ами то генерално е така в живота - тези деца нали затова са на този хал - липса на късмет най-вече. Не са случили на родители......

Ама пък и само на Късмета да лежим, не става - Fortune favours the brave

Коментар

Jay и After,

Честно казано, аз не схванах вие защо точно се сджафкахте На мен и на двамата концепциите ми се струват добри

Какво пречи и двете да ги следваме - сега превеждаме по сметка, а на следващата среща - събираме пари?

Иначе Jay е прав в едно - при неговия начин държиш нещата изкъсо и под контрол. Но пък иска повече време и усилия, които не всеки има и може да отдели - особено семейните.

Докато БГ Коледа е по-лесна за осъществяване - все пак един превод само. Но нямаш контрол върху харченето.
                                Ами я да те питам ... аз нямам нищо против начинанията на Jay ... ама той като пише, че БГ Коледа са свине и никога не са купували ехографи и само неговият начин е най-добрият ... някой по незапознат как ще преведе някой лев на тях ... и това доколко се връзва с твоята концепция ...

Коментар

Working...
                                X