IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подарете всички следващи Коледи на това дете - Дарина на 3 г

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Earthquake
    ...а, забравих и третия вид - тези, които са прекалено беззащитни за да оцелеят сами и спасението им е в ръцете ни.
    Ех, че хубаво ми го напомни това и него да споделя тъй и тъй съм почнал...

Предполагам знаете... на тази възраст... всъщност въобще децата, не могат да бъдат застраховани, а в бг да не говорим за здравната система, т.е. даже да е от хрема, плащаш едно 300 лв за доктори и антибиотици (броя и времето и транспортните разходи) и това за една седмица.

Ще сравня себе си 30 годинки съм имам застраховчица за 500 лв годишна, дето ако стане нещо с мен имам 15000 лв за здравни разходи и по 2 и по 3 за финализиране на сделката, ако взема, че се тръшна... 45 000 лв. Значи за мене може, за дете не може.

Нещо не ми се вързва, аааа може би и на тях не им се занимава с деца... там не се печелят пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от uruk_hai
      Моля те Нептун прочети предните ми изказвания и си редактирай поста. Опитах се да обясня, че за който не вярва в конкретната инициатива има начини да помогне и на други нуждаещи се, през съответните институции или фондации. Не е нужно да си толкова краен, просто напиши, на кого предпочиташ да се дари и призови и другите да го направят.

Твоето твърдение е точно толкова потвърдено с факти колкото и моето. Няма спор. Не може затова да се спори.

И всъщност трябват 300 000 евро, та затова и се напъвам тука да пиша, тъй като до момента са събрани вече 30 000 евро. Ако беше толкова малка сумата щях да занимавам само познатите си, а не всички Вас.
      Изборът между измамниците и тези които помагат не е избор!!! Този който дава парите си на измамници не само че не помага, ами отнема шанса от истински нуждаещите се!!!

VNM, никъде освен в България не е обичайна практика частни лица да организират събирания за решение на семейните им проблеми!!!!
      В белите държави нуждаещите се обръщат към някой фондация или неправителствена организация и тя от тяхно име организира събирането на средствата!!! Още много трябва да се учим на културата на благотворителноста!!!

dninja, това което правиш е успокоение на съвеста, а не благотворителност!!! За теб не е важно до помогнеш, а да си успокоиш съвеста, че си дал нещо!!!! Твоето поведение е вредно и подпомага мошеничеството, като в същото време нуждащите нищо не получават!!!! :-(

Коментар

• O Нептун-e, о Тома Неверни. Ще се въздържа от квалификациите, които ми идват наум пич, но за теб няколко неща:

1. Да, навън е пълно с мошеници, които дебнат с мъка изкараните ти парички, за да сложат ръка на тях, но я си представи, че....В СЛУЧАЯ ГРЕШИШ! Какво ще стане, ако заради дребнавите ти съмнения откажеш някого да дари и се окаже, че сумата не достига с мъъъничко за да се направи операцията, а? Ще може ли меркантилната ти душа да живее спокойно ден след ден със съзнанието, че е можело нещо да направиш, но ти не само не си го направил, но си спрял и други да го сторят??

2. Да, винаги е възможно да станеш жертва на измама, но не е ли по-добре да поемеш този риск и да спасиш безсмъртната си душа с едно добро дело вместо да виеш по форумите за хипотетични мошеници, които са си направили труда да оставят в сайта си координати даже?

3. Да, може и да те измамят, винаги може, но в някои древни книги е казано "Направи добро пък го хвърли на вятъра!" Докато ти, дебнейки да не паднеш свидна жертва на бродещите лешояди, така и не правиш нищо за да сториш поне едно добро дело, че да има после да разправяш колко си готин сред компанията.

И накрая - ако утре се опнеш болен и страдащ, и за теб бих дал нещо несретнико, нищо че ни си ми симпатичен.

Понякога са ме мамили, вероятно пак ще ме измамят за нещо. Обаче хората се делят на два вида - тия, които дори да изгорят си казват 'какво пък, нали сме живи и здрави' и такива, които са обречени на вечни подозрения към околните - затворени, неприятни мизантропи.

...а, забравих и третия вид - тези, които са прекалено беззащитни за да оцелеят сами и спасението им е в ръцете ни.
        ----------------------------------------------------
        [url=http://designinteriorideimebeli.blogspot.

Коментар

• От друга страна си прав, ще цитирам един мой познат:

" Iґm self employd (own business) and "on the side" Iґm always working on my own ideas/project which I hopefylly will benefit from one beautiful day. "

или по-конкретно повечето от нас спестяват достатъчно от данъци и осигуровки, не заради друго, а заради финансовата си грамотност. И можем да си правим с тях каквото си искаме. Както и да го погледнеш тези пари ги вкарваме отново в обръщение, едни подкрепяме компании, други кампании.

Никой не ангажирам с мнението си, тази война не е моя, а на семействата на болните и на благотворителните фондации.
          Аз не мога да съчувствам на някой конкретно, тъй като проблемите са много и това е начина ми да изразя мнението си. Предпочетох да се присъединя към конкретна битка, а не да гледам бойното поле.

www.save-darina.org

Коментар

• Да на забравяме и фондацийката на семейство Костови!

Коментар

• Нептун,
              Няма нищо задължително!Всеки отговаря за себе си!Извинявай но не приемам съвети как да си харча парите!!!
              Не мисля че е измама.Рядко ме лъже интуицията.Но дори да е-парите са си мой.Имам чувството че ти никога не си давал някоя стотинка на някое циганче на улицата,защото не е фондация.Аз давам редовно,макар че на повечето родителите стоят зад ъгъла и им вземат парите веднага.Но това не ми пречи пак да ги съжалявам.
              А в този случай говорим за нещо много сериозно.С това шега не бива.
              Не чертай прогнози които не знаеш.Просто приеми че има различни хора.Едни дават И така,други -само на фондации.
              Смятам че тук сме достатъчно големи и сериозни хора.Аз предпочитам да помогна веднага без доказателства.На мен не са ми нужни.Преценил съм че мога да се разделя с тази сума.И искрено се надявам да помогнем.
              Ако Ти си прав има поговорка-БОГ БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ!
              Аз със сигурност ще го преживея.
              Пари се печелят!!!Здравето е важно.

Р.S.
              Темата не е да се учим кой къде да дава!!!
              Ако ще давате акъли,просто я подминете с мълчание.Не се чувствайте задължени да напишете "разни сценарии"!Ние сме големи!Благодаря Ви предварително.

Коментар

• Нептуне - стига глупости!

Обичайната практика в трагичните случай е набраните средства да бъдат преведени или на друго нуждаещо се същество или на фонд за подпомагане на подобни случай.

Коментар

• Моля те Нептун прочети предните ми изказвания и си редактирай поста. Опитах се да обясня, че за който не вярва в конкретната инициатива има начини да помогне и на други нуждаещи се, през съответните институции или фондации. Не е нужно да си толкова краен, просто напиши, на кого предпочиташ да се дари и призови и другите да го направят.

Твоето твърдение е точно толкова потвърдено с факти колкото и моето. Няма спор. Не може затова да се спори.

И всъщност трябват 300 000 евро, та затова и се напъвам тука да пиша, тъй като до момента са събрани вече 30 000 евро. Ако беше толкова малка сумата щях да занимавам само познатите си, а не всички Вас.

Коментар

• Re: Аз дарих а вие

Първоначално изпратено от uruk_hai
                    Не мога да ти се сърдя, в случая аз мога да гарантирам... не съм институция, но имиджа ми е безспорен, груб материалист, не ми е присъщо да съчувствам и проверих по всички възможни начини, за които се сетих дали кампанията е истинска или поредната злоупотреба. Аз дарих, а Вие?

Те могат да проверят обстоятелствата и гарантират, че дадените от теб пари ще отидат за добра цел!

Точно вчера четох едно проучване за Полша, че 70% от събиращите дарения по улиците са измамници :-(
                    И за какво ми гарантираш? Виждал ли си момиченцето? Говорил ли си с лекаря и? Кой е казал, че точно 30 000 евро трябват?

Измамниците на улицата са 70%, но в интернет може и да са над 90%!!

Аз съм твърдо против подобни дарения и призовавам никой да не да не превежда пари при подобни съмнителни призиви! Дарителството трябва да се прави през фондации, защото само те са способни да контролират процеса и да използват рационално средствата!

Ако родителите на това момиченце наистина се нуждаят от помощ, защо не са се обърнали към някоя фондация? Защо този призив се появява точно преди коледа? Сега се е разболяло момиченцето или измамниците са сметнали, че това е най-удобният момент да излъжат наивните дарители?

НЕ ДАРЯВАЙТЕ ПАРИТЕ СИ НА ИЗМАМНИЦИ!!!!

Дори и да има 10% шанс този призив да е истина пак не ви съветвам да дарявате на тази сметка, защото може да лишите от помощ много по нуждаещи се хора и изобщо не е сигурно, че ще помогнете на момичето!

Ако се съберат 20 000 евро например операцията няма да се състои, а парите ще останат за родителите. Ако се съберат 50000 евро тогава пак ще има излишни пари и други по нуждаещи се няма да получат нищо!!!

Ако искате да ви е чиста съвеста, проучете дадената фондация, на която искате да направите дарение, поне толкова колкото проучвате акциите в които инвестирате! Не бъдете наивници!!!

Коментар

• www.save-darina.org

Момчета и момичета извинявам се, че не цитирам имената Ви, но който наистина се интересува на кого може да се разчита, да прегледа темата... ,а има и доста други, които помогат безмълвно...благодаря на всички Ви.

Не мога да се сърдя, в случая аз мога да гарантирам... не съм институция, но имиджа ми е безспорен, груб материалист, не ми е присъщо да съчувствам и проверих по всички възможни начини, за които се сетих дали кампанията е истинска или поредната злоупотреба. Аз дарих, а Вие?
                      Страхът не е причина, за да се откажеш да дариш. Ако искаш да го направиш има над 100 деца, които са в списъците na BG коледа и т.н.
                      който иска ще го направи и кой с колкото може
                      И аз сам вътре, браво на всички !!! Айде развързвайте кесиите, нека да помогнем на момиченцето!!
                      И Аз съм в отбора!

Коментар

• И аз сам вътре, браво на uruk_hai !!! Айде развързвайте кесиите, нека да помогнем на момиченцето!!

Колко мъка има на този свят ! Много лош повод да си го примомним!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                          Жоро, ако ти си същия Георги Аврамов дето ограби навремето (началото на 90-те)вложителите в небезизвестното акционерно дружество ЛЕКС по-добре си трай! Ако е така, има мнооооооооооооого да даряваш докато си изкупиш обратно греховете. Не забравяй и натрупаните лихви.
                          Не съм същия, спокойно. Вече съм нов човек; промених се. Не крада толкова много. ХАХАХХАХАХАХАХАХХА
                          Майтап. Нямам нищо общо с този човек -хората присъствали на последната среща на форума в МОТТО знаят това. Но ти ми приличаш малко на Сашо Диков. Ако се задълбаеш в темата, може да откриеш нещо - примерно роднина негов да ме изкараш или да откриеш че стоя в дъното на световната конспирация.

Ами след като я има тая инициатива ПРотегни ръка на въпросната банка (то и те не се знае каква част точно ползват действително по педназначение) що протягяш и ти бе , байно?
                          Тук правилно ли си се изразил или наистина си толкова духовно осакатен???

[/quote]

Коментар

• pana_bg, вече дразниш! Разбрахме ти мнението. Не ме кефиш,пич!

Коментар

• www.save-darina.org

Не прочете внимателно, не разбра, хващаш се за думите и пак не ги разбираш... pana_bg..., но всъщност ти благодаря:

1) първо с изказванията си дразниш нормалните хора, които по принцип стоят неутрални при подобни инициативи и те ще се включат, в която и да е инициатива, даже да не е тази;
                              2) второ поддържаме темата актуална, за да я видят повече нормални хора;
                              3) трето привличаме внимание(очевидно);
                              4) четвърто направи ми комплимент, че съм забавен;

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
                                За теб, pana_bg, какво е благотворителността? Да се изсулиш на някой коктейл, да се покажеш, хубаво да те видят, да дадеш някой друг служебен лев и после да се натряскаш с тебеподобните...Разбира се, присъствието на камери и хай особи е гаранция за това, че парите ще отидат по предназначение.

Ако ти лично си дарил дори и 10 лева на който и да е нуждаещ се - БРАВО! Ако не си, а само се чудиш кое е измама, то прави го наум. тихо и кротко в къщи. Или поне дай ДОКАЗАТЕЛСТВА, че наистина е измама.
                                Жоро, ако ти си същия Георги Аврамов дето ограби навремето (началото на 90-те)вложителите в небезизвестното акционерно дружество ЛЕКС по-добре си трай! Ако е така, има мнооооооооооооого да даряваш докато си изкупиш обратно греховете. Не забравяй и натрупаните лихви.
                                * think positive * think simple * think big *
                                * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

Working...
                                X