IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви акции да подаря на внучките за Коледа?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Значи - фонд?
    Суровини и стоки!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
      BRK.A (NYSE) 202 285,00 щ.д. днес
      Имат и едни "В" акции - те струват само около 20 Б.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Като споменах фармация не бих държал нито една, но пък един портфейл от фармацефтични и биотехнологични ще свърши работа. Рош, новартис, джонсън и джонсън, гилиъд, пфайзер, санофи, мерк, бристол майер, глаксо. Толкова мисля че са достатъчни
        Значи - фонд?

Коментар

• Frisenius, CVS, danaher, Philip Morris, vf, mnogo nemski akicii

Коментар

• Като споменах фармация не бих държал нито една, но пък един портфейл от фармацефтични и биотехнологични ще свърши работа. Рош, новартис, джонсън и джонсън, гилиъд, пфайзер, санофи, мерк, бристол майер, глаксо. Толкова мисля че са достатъчни

Коментар

Шансът Бъфет да е между живите след 20 години е минимален - а как ще се управлява бъркшир след него е загадка.

Пък и една акция на бъркшир струва майка си баща си.
              BRK.A (NYSE) 202 285,00 щ.д. днес

Коментар

Шансът Бъфет да е между живите след 20 години е минимален - а как ще се управлява бъркшир след него е загадка.

Да - старият подлец не ще да направи един як сплит - но може и още жив след 20 години - медицината е ного силна... за ного богатите. Но пък и чичикът е твърде скромен, за да реши да живее до 138 години.

Благодаря, че ме подсети за Колгейт - тия не бях ги гледал. 63 кинта им е акцията - още са що-годе сгодни - мисля аз. Нещо печалбата им е стабилна и няма ръст (не щат 2 000 000 000 нигъри и индианци да си мият зъбите - и това е), дивидентът им плавно расте... но докога има мегдан да?

Хм-м-м.
                Last edited by Императорът; 26.11.2015, 23:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Да, ама като се смряска чичото?
                  Значи - никой няма да смее да пипне портфейла, а той беше такъв някакъв, когато инвестирах в него около 2008 г.
                  На моите ще им купя Хим - до тогава може и да е минал 2-та лева
                  Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Джонсън и джонсън е фармация, а автомобилните компании са също така несигурни по природа. може би преди 20 години щях да сложа и бмв и даймлер, но към момента няма как да знаем дали след 20 години няма да се продават само автомобили на гугъл и епъл.
                    Да, затуй казвам: че трябва да се следят, но засега правят секси коли и човечеството ги обича. Затуй си ги избрах и засега: доволен-доволен.

Да, ама не си сигурен дали след 20 години Гугъл и Ейпъл ще са могъщи... във високите технологии нещата - бръзо променливи.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                      Браво, Бъфет!
                      Купи им Бъркшир

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                        Браво, Бъфет!
                        Купи им Бъркшир
                        Да, ама като се смряска чичото?

Коментар

• Джонсън и джонсън е фармация, а автомобилните компании са също така несигурни по природа. може би преди 20 години щях да сложа и бмв и даймлер, но към момента няма как да знаем дали след 20 години няма да се продават само автомобили на гугъл и епъл.

Коментар

• Браво, Бъфет!
                            Купи им Бъркшир
                            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Темата ме накара да се замисля кои акции бих държал 20 години ако условието е че не мога да ги продавам за периода.

От технологичните не бих купил нищо освен интел.

Нито една отделна фармацефтична компания не става - при тях патентния ръб е 20 години - т.е. максималния срок за държане без възможност за продажба не е повече от 10 години.

Банките и застрахователите са несигурни по природа - може и да оцелеят столетия, но може и да фалират за дни.

Търговията на дребно също не става - за 20 години интернет продажбите може да им вземат хляба.

Петролни компании също не стават - кой знае какви ограничения ще им наложат с този затоплящ се климат.

Честно казано единствените които остават са големи производители на бързооборотни стоки, като храни, напитки, битова химия. Нестле, юниливър, проктър и гембъл, колгейт палмолив, анхаузер буш, карлсберг, перно рикар, диаджио.

Големи индустриални конгломерати, като дженерал илектрик, ммм, сименс.

И големи минни компании, като рио тинто и BHP.
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Равновесиев - а моето мислене е такова по принцип.

Проктър е ного добра идея: направо извратено могъщ конгломерат. Жонсън и Жонсън в тоя аспект: тоже - добро идея. Дженеръл илектрик - също - зад тях е и щатското правителство. Донякъде споделям твоето мнение за бамки и застрахователи, но вярвам извънредно ного на Allianz - защото имам понятие как диверсифицирано се управляват активите на компанията. За да се оплескат тотално нещата, трябва десетки, ако не и стотици висококвалифицирани хора да я оплескат поотделно и дълго никой да не забелязва оплескваницата.
                              Макдонълдс също добра идея - ного силни просто.

Иначе аз съм ного доволен от Daimler и BMW, ама там нещата трябва да се следят - щото - видяхме: Костенуркагейт.

Дилетантов - и аз ти благодаря за отличната тема. Насочи мисленето на неколцина от нас поне в ного хубава насока.

Коментар

• Темата ме накара да се замисля кои акции бих държал 20 години ако условието е че не мога да ги продавам за периода.

От технологичните не бих купил нищо освен интел.

Нито една отделна фармацефтична компания не става - при тях патентния ръб е 20 години - т.е. максималния срок за държане без възможност за продажба не е повече от 10 години.

Банките и застрахователите са несигурни по природа - може и да оцелеят столетия, но може и да фалират за дни.

Търговията на дребно също не става - за 20 години интернет продажбите може да им вземат хляба.

Петролни компании също не стават - кой знае какви ограничения ще им наложат с този затоплящ се климат.

Честно казано единствените които остават са големи производители на бързооборотни стоки, като храни, напитки, битова химия. Нестле, юниливър, проктър и гембъл, колгейт палмолив, анхаузер буш, карлсберг, перно рикар, диаджио.

Големи индустриални конгломерати, като дженерал илектрик, ммм, сименс.

И големи минни компании, като рио тинто и BHP.

Коментар

Working...
                                X