Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви акции да подаря на внучките за Коледа?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеBRK.A (NYSE) 202 285,00 щ.д. днесМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКато споменах фармация не бих държал нито една, но пък един портфейл от фармацефтични и биотехнологични ще свърши работа. Рош, новартис, джонсън и джонсън, гилиъд, пфайзер, санофи, мерк, бристол майер, глаксо. Толкова мисля че са достатъчниМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШансът Бъфет да е между живите след 20 години е минимален - а как ще се управлява бъркшир след него е загадка.
Пък и една акция на бъркшир струва майка си баща си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШансът Бъфет да е между живите след 20 години е минимален - а как ще се управлява бъркшир след него е загадка.
Благодаря, че ме подсети за Колгейт - тия не бях ги гледал. 63 кинта им е акцията - още са що-годе сгодни - мисля аз. Нещо печалбата им е стабилна и няма ръст (не щат 2 000 000 000 нигъри и индианци да си мият зъбите - и това е), дивидентът им плавно расте... но докога има мегдан да?
Хм-м-м.Last edited by Императорът; 26.11.2015, 23:26.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа, ама като се смряска чичото?
На моите ще им купя Хим - до тогава може и да е минал 2-та леваMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДжонсън и джонсън е фармация, а автомобилните компании са също така несигурни по природа. може би преди 20 години щях да сложа и бмв и даймлер, но към момента няма как да знаем дали след 20 години няма да се продават само автомобили на гугъл и епъл.
Да, ама не си сигурен дали след 20 години Гугъл и Ейпъл ще са могъщи... във високите технологии нещата - бръзо променливи.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеБраво, Бъфет!
Купи им Бъркшир
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеБраво, Бъфет!
Купи им БъркширМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Браво, Бъфет!
Купи им Бъркшир
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТемата ме накара да се замисля кои акции бих държал 20 години ако условието е че не мога да ги продавам за периода.
От технологичните не бих купил нищо освен интел.
Нито една отделна фармацефтична компания не става - при тях патентния ръб е 20 години - т.е. максималния срок за държане без възможност за продажба не е повече от 10 години.
Банките и застрахователите са несигурни по природа - може и да оцелеят столетия, но може и да фалират за дни.
Търговията на дребно също не става - за 20 години интернет продажбите може да им вземат хляба.
Петролни компании също не стават - кой знае какви ограничения ще им наложат с този затоплящ се климат.
Честно казано единствените които остават са големи производители на бързооборотни стоки, като храни, напитки, битова химия. Нестле, юниливър, проктър и гембъл, колгейт палмолив, анхаузер буш, карлсберг, перно рикар, диаджио.
Големи индустриални конгломерати, като дженерал илектрик, ммм, сименс.
И големи минни компании, като рио тинто и BHP.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Равновесиев - а моето мислене е такова по принцип.
Проктър е ного добра идея: направо извратено могъщ конгломерат. Жонсън и Жонсън в тоя аспект: тоже - добро идея. Дженеръл илектрик - също - зад тях е и щатското правителство. Донякъде споделям твоето мнение за бамки и застрахователи, но вярвам извънредно ного на Allianz - защото имам понятие как диверсифицирано се управляват активите на компанията. За да се оплескат тотално нещата, трябва десетки, ако не и стотици висококвалифицирани хора да я оплескат поотделно и дълго никой да не забелязва оплескваницата.
Макдонълдс също добра идея - ного силни просто.
Иначе аз съм ного доволен от Daimler и BMW, ама там нещата трябва да се следят - щото - видяхме: Костенуркагейт.
Дилетантов - и аз ти благодаря за отличната тема. Насочи мисленето на неколцина от нас поне в ного хубава насока.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Темата ме накара да се замисля кои акции бих държал 20 години ако условието е че не мога да ги продавам за периода.
От технологичните не бих купил нищо освен интел.
Нито една отделна фармацефтична компания не става - при тях патентния ръб е 20 години - т.е. максималния срок за държане без възможност за продажба не е повече от 10 години.
Банките и застрахователите са несигурни по природа - може и да оцелеят столетия, но може и да фалират за дни.
Търговията на дребно също не става - за 20 години интернет продажбите може да им вземат хляба.
Петролни компании също не стават - кой знае какви ограничения ще им наложат с този затоплящ се климат.
Честно казано единствените които остават са големи производители на бързооборотни стоки, като храни, напитки, битова химия. Нестле, юниливър, проктър и гембъл, колгейт палмолив, анхаузер буш, карлсберг, перно рикар, диаджио.
Големи индустриални конгломерати, като дженерал илектрик, ммм, сименс.
И големи минни компании, като рио тинто и BHP.
Коментар
Коментар