IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Това се случва в "най-добрия град за живеене"...СРАМ И ПОЗОР

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Пешов - аз винаги съм те уважавал, по повод, че живееш на село и правиш пари там и съм смятал, че повече като тебе трябва да има.... но явно ти все пак имаш някакви комплекси по тоя повод - иначе не мога да си обясня нападките ти.

    Как точно ще работят земята мангалите ли? Ами както са го правели бабите и дядовците ни - с мотиката и ралото - и са отглеждали и изучвали по 5 по 10 деца БЕЗ НЯКОЙ ДА ИМ ПЛАЩА ПОМОЩИ !!! 3 000 000 декара обработваема земя има в Държавният поземлен фонд по три декара за всеки мангал !!! Гледам ги като обикалят с каруците - здрави и прави, нищо че по документи може би се водят "инвалиди". Напълно са годни да работят уродите, само трябва някой да им размаха тоягата, вместо да им налива пари до безкрайност, за да НЕ работят.
    Да - в градът хората трудно си плащат сметките и повечето трудно вадят пари за нова дреха и това е обяснимо - защото (както каза по ТВ вчера един зрител) целият ресурс на престъпната държава отива за развъждането на циганите !!!
    Импе, знам доста случаи в които на село е предоставена къща от собственник - на семейство мангали - с двор с прозорци и врати. Семейството е с много деца - да има къде да се подслони и да си изкарва за ядене. За няколко години двора от градина стана сметище и пак ходят да крадат от другите. Грам не барват да работят... а могат поне храна да си произведат, че ракийка ако има кой да обере съседните сливи. Да не говорим че постоянно в селото търсят работници за по 10-20 лв. на ден - за хляб и мляко ще има... това е проклятие...

    Коментар


    • Пешов - аз винаги съм те уважавал, по повод, че живееш на село и правиш пари там и съм смятал, че повече като тебе трябва да има.... но явно ти все пак имаш някакви комплекси по тоя повод - иначе не мога да си обясня нападките ти.

      Как точно ще работят земята мангалите ли? Ами както са го правели бабите и дядовците ни - с мотиката и ралото - и са отглеждали и изучвали по 5 по 10 деца БЕЗ НЯКОЙ ДА ИМ ПЛАЩА ПОМОЩИ !!! 3 000 000 декара обработваема земя има в Държавният поземлен фонд по три декара за всеки мангал !!! Гледам ги като обикалят с каруците - здрави и прави, нищо че по документи може би се водят "инвалиди". Напълно са годни да работят уродите, само трябва някой да им размаха тоягата, вместо да им налива пари до безкрайност, за да НЕ работят.
      Да - в градът хората трудно си плащат сметките и повечето трудно вадят пари за нова дреха и това е обяснимо - защото (както каза по ТВ вчера един зрител) целият ресурс на престъпната държава отива за развъждането на циганите !!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Императора би ли разяснил как по точно циганите ще работят земята на село?Вземи се в ръце бе човек и се осъзнай.Твоето е патология направо.Миналата седмица бях в София.Какво да видя ми то 70% от хората по улиците са с вид на клошари и трудоустроени с умствени проблеми.Живеете с големи заблуди в този град и няма сила която може да ви разубеди.Огромно самочувствие и претенции на всичко знаещи и можещи а нямат пари да си платят парното.Сградите са все едно хората ги е нямало 100 години и са се завърнали.Прах мърсотия ужас.Като се прибрах не мога да си измия краката косата ми станала като на циганин който не се е къпал откакто са го окъпали в родилния дом.А от носа си какво извадих не е за приказка.Не мога да разбера на какво се базира това огромно самочувствие?Ти кога за последно си ходил на село?
        Пешо, що толко от рано си се подкарал бе човек ???
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

        Коментар


        • Императора би ли разяснил как по точно циганите ще работят земята на село?Вземи се в ръце бе човек и се осъзнай.Твоето е патология направо.Миналата седмица бях в София.Какво да видя ми то 70% от хората по улиците са с вид на клошари и трудоустроени с умствени проблеми.Живеете с големи заблуди в този град и няма сила която може да ви разубеди.Огромно самочувствие и претенции на всичко знаещи и можещи а нямат пари да си платят парното.Сградите са все едно хората ги е нямало 100 години и са се завърнали.Прах мърсотия ужас.Като се прибрах не мога да си измия краката косата ми станала като на циганин който не се е къпал откакто са го окъпали в родилния дом.А от носа си какво извадих не е за приказка.Не мога да разбера на какво се базира това огромно самочувствие?Ти кога за последно си ходил на село?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Грую - като си има къща на село - държавата да и създаде условия да живее нормално в нея и да работи в това село. А не е ли по-логично да изпратят на село мангаляците, за да работят земята, при положение, че са животни и за друго не стават, вместо да пращат на село образованото и работещо момиче ??? Как си представяш жена в инвалидна количка в някакво диво дело - какво ще прави там - ще пълззи по корем да сади картофи ли? А мангалите - здрави и прави - защо не ги натирят да копат? Има цели села изоставени - с къщи и всичко - защо тогава строят на мръсните полухора къщи в градовете, където те няма какво да правят, освен да крадат и да лапат помощи ??? Нямали мангалите къщи... ами как ще имат, като не са работили никоига в мръсния си живот, те къщите да не растат по дърветата? Въобще най-големият страх на днешните управляващи е да накарат Мангау да работи и да спазва законите - и заради това са готови на всякакви мерзости, низости и истъпления над нормалните хора. А ако бяха държавници щяха да накарат Мангау именно да работи и дас пазва законите - с всякакви средства, включително със сила - защото ТОВА е интеграцията.
            Подкрепям те Императоре но това, че родителите на една пълнолетна жена имат дом ама абсолютно по никакъв начин не трябва да е никакъв аргумент.

            Родителите с нищо не са длъжни по принцип.

            Ако има такова правило заложено като критерии то тези които са писали правилата са напълно луди и умопобъркани. А правилника с правилата за подбор е от 2009-та година. С две думи е дело или на унищожителите от ГЕРБ или от БСП ма то е все едно.
            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

            Коментар


            • Грую - като си има къща на село - държавата да и създаде условия да живее нормално в нея и да работи в това село. А не е ли по-логично да изпратят на село мангаляците, за да работят земята, при положение, че са животни и за друго не стават, вместо да пращат на село образованото и работещо момиче ??? Как си представяш жена в инвалидна количка в някакво диво дело - какво ще прави там - ще пълззи по корем да сади картофи ли? А мангалите - здрави и прави - защо не ги натирят да копат? Има цели села изоставени - с къщи и всичко - защо тогава строят на мръсните полухора къщи в градовете, където те няма какво да правят, освен да крадат и да лапат помощи ??? Нямали мангалите къщи... ами как ще имат, като не са работили никоига в мръсния си живот, те къщите да не растат по дърветата? Въобще най-големият страх на днешните управляващи е да накарат Мангау да работи и да спазва законите - и заради това са готови на всякакви мерзости, низости и истъпления над нормалните хора. А ако бяха държавници щяха да накарат Мангау именно да работи и дас пазва законите - с всякакви средства, включително със сила - защото ТОВА е интеграцията.

              Просто е срамно и отвратително - момиче-100% инвалид, приковано към количка, да съумее и да се изучи и да работи и да си устрои дом, а на гнусният циганин все някой да му помага и да му дава на готово - щото бил професионален нуждаещ се, нищо че е здрав и прав. Как нямам власт боже, като им писнат камшиците над краставите гърбове, да видим няма ли да работят тия изроди долни... А който не ще да работи, да получава само по 150 грама хляб на ден - докато реши че му се работи или докато пукне...


              Сорентов - не е това въпросът. На това момиче е нужна справедливост, а не милостиня. Една нормална държава трябва да се грижи за тези, които НАИСТИНА имат нужда от помощ, а не да ги тъпче и да харчи парите на данъкоплатците за всякаква мръсна ппалач, която всеки уважаващ се държавник би унищожавал, вместо да развъжда. А и като знаем какви безобразия правят борисов и цялата му престъпна пасмина, на кого да помогнем по-напред, като имаме предвид, че сме принудени и циганорите да храним ???

              Тия неща трябва да се решават кардинално - просто като свалим родоотстъпническите изроди от власт и им потърсим сметка за безчинствата.
              Last edited by Императорът; 29.06.2012, 01:22.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от sorento Разгледай мнение
                на майка им в ...утката на общината и прочие....


                150 човека по 100 евро =15 000 евро= гарсониера -пак там.

                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi




                Бих дал 100 евро , ако ще помогне с нещо,иначе да лаламе само и да плюем -се тая.и другия път гледайте кой избирате,или по точно кой да НЕ избирате.
                +1
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                Коментар


                • на майка им в ...утката на общината и прочие....


                  150 човека по 100 евро =15 000 евро= гарсониера -пак там.

                  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi




                  Бих дал 100 евро , ако ще помогне с нещо,иначе да лаламе само и да плюем -се тая.и другия път гледайте кой избирате,или по точно кой да НЕ избирате.

                  Коментар


                  • Това за "най-добрият град за живеене" нарочно съм го сложил в кавички.Как може да е такъв,като е град с едни от най-високите показатели за ракови и белодробни заболявания на глава от населението.Тук са и едни от най-високите местни данъци и такси.Специално за данъка на автомобилите ...по-висок е от този в София.че това е..."най-хубавият за живеене" град.Сто пъти по-хубав в това отношение е гр.Трявна например.

                    иначе този кмет ....нали е гербаджия...направи така да се налеят стотици милиони за няколко години.И понеже направи градинките,пейките и люлките ....всички баби,дядовци и майки с деца са за него.А че "синята зона" стига кажи речи до плажа...(чувам,че ОС искал ЦЕЛИЯТ ГРАД ДА СТАНЕ ТАКАВА) И ЗА ВСЯКО НЕщО СЕ ПЛАщА.

                    А за тази жена няма жилище ....има за цигани има за ..."наши хора".......

                    Абе...отвратен съм...Общината има пари за всякакви спонсорства....за глупости...и харчат на поразия

                    Коментар


                    • Баш най-добрият град си е или поне бургЪзлии така си мислят, а ако не ме лъже паметта, точно тяхното очилата педерче, дето се води кмет, спечели най-убедително местните избори? (същата работа като пир нас в София - герберастите управляват вече повече от 6 години, ама все се оплакват от лошщо наследство, а за 1,3 млрд. бюджет, общината е тотална кочина и нито един проблем не е решен - чистота, кучета, паркинги, трафик, но това по никакъв начин не пречи на Пъдпъдъкова да е "най-одобрявания политик в БъГъ", та затова и ние нямаме право да се оплаваме - избрахме ли си селската даскалица, избрахме си я, точка). така че да не мрънкат - каквото са посадили, това да си ядат.

                      А конкретно момата, доколкото чета казуса, наистина няма законово основание, вече моралното - е, там е разтегливо понятие и зависи кой как го тълкува. А и не отговаря на критериите - има си къща на село, а мангалите си нямат. Хубави-лоши, законите са такива, каквито са, гласувани и приети са от хора, които ние сме избрали с нашите гласове и тя определено е извън тях.

                      Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнение
                      Ако Бургас е "най-добрият град за живеене", какъв ли е най-лошият? Не смея да си представя...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • ... а в същото време и на същото място:

                        Цял блок за мангали с евросредства !!!

                        http://www.dnes.bg/stranata/2012/03/...-kyshti.154424


                        Защото, разбирте ли, т.нар. "роми" били уязвими, малцинствени и социално слаби граждани" !!!! Затова трябва да им бъде строен цял блок (на етнически принцип), да бъдат обучавани на занаят, а после общината да се задължи да им намери работа - тоест при тази безработица вече и намирането на работа е на етнически принцип.... очевидно това момиче не е "уязвимо", за разлика от здравите и прави мангалски изроди, щом я изхвърлят от дома и с инвалидната и количка !!!

                        Ако бяхме нормална държава, това разбира се не би се случило.

                        Ако бяхме поне нормален народ, мръсният прохъхряшки кмет поне щеше да си плати. Най-справедливо би било 20-30 души да нахлуят в общината и да го изхвърлят направо през прозорецът. Да не го трепят - само да му пречупят гръбнакът и да го оставят да се оправя.

                        Но понеже не сме - остават два варианта - или това момиче да поиска да я признаят за хъхрячка, та белким получи покрив над главата си или да съди общината и държавата, за очевидната расова дискриминация, на която е подложена !!!
                        На гнусотиите не смеят да им бутнат незаконните колиби или ако ги бутнат, веднага търсят къде да ги настаняват, защото имали "човешки права" и по-специално право на дом - но явно едно Българско момиче няма човешки права в "българия", нищо че е инвалид !!!
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • ??Най-добър град??

                          Ако Бургас е "най-добрият град за живеене", какъв ли е най-лошият? Не смея да си представя...
                          "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Общината оставя на улицата 35-годишната Грета, прикована за инвалидна количка

                            „Никога не съм мислила за самоубийство, но този път вече нямам изход”, плаче жената

                            „До края на седмицата ще ми вземат общинското жилище от 36 кв.м. в ж.к. „Меден рудник”, в което живея от 2 години. Ако Общината ме остави без дом – ще ми вземе живота. Никога досега, през каквито и трудности да съм минала, не съм мислила за самоубийство, но този път ще трябва да умра. Пречупват ми всички надежди, въпреки че съм борбена”. Това са емоционалните думи на 35 –годишната Грета Аспарухова, която трогна със своята драматична история не само приятелите си, но и непознати бургазлии. Въпреки опитите си да преглътне болката, Грета избухна в сълзи, защото до края на седмицата очаква известието от Община Бургас за извеждането.
                            Младата жена е от Монтана, красива и лъчезарна, на която обаче животът се преобръща зловещо, когато преди 23 години пада от деветия етаж на блок заради детска щуротия. Грета остава неподвижна от кръста надолу, но не загубва вярата си и продължава да се бори и да живее като нормално момиче, доколкото това й се позволява от институции, достъп до сгради, отношение на работодатели и ред други неуредици, които буквално парализират живота на инвалидите. Грета успява да завърши Американски колеж, записва се студентка в Бургаски свободен унивеститет и през 2007 година идва в Бургас да учи „Бизнесадминистрация”, настаняват я в общежитията на държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Момичето работи, не се поддава на отчаяние от положението си, бори се с живота, има приятели и колеги, които я обичат. През 2010 година е била настанена в общинско жилище от общинския фонд „Резервен”, което се намира в бл. 403 в най-големия бургаски комплекс и представлява стая с малка кухня. Грета сама е правила рампите пред жилището си, за да може да влиза във входа.

                            „Договорът ми за този апратамент изтича в края на юни 2012 и комисията по настаняване в общински жилища в Бургас ми отказа пренастаняване поради 2 причини: защото имам висок доход и защото не съм регистрирана по постоянен адрес.

                            При срещата ми с въпросната комисия опровергах и двете точки: доказах, че не съм получавала трудово възнаграждение повече от 6 месеца, т.е. доходът ми не само, че не е висок, а е почти никакъв. А адвокат Росиана Василева - моя приятелка и бивша колежка във фирмата, в която работех, доказа на комисията, че точката с постоянния адрес може да бъде четена в моя полза и част от комисията се съгласиха с нея, което означава, че мога да бъда пренастанена, без да се нарушават правилата и нормите, описани в наредбата.

                            Уча от 2006 г., в Бургас съм от 2007 г., имам регистрация по постоянен адрес от 28 май 2007 г., а по настоящ от 19 юли 2010 г. Доказах, че съм живяла постоянно в Бургас през последните 5 години.

                            След като бъда принудена да освободя това жилище, аз нямам къде да отида - буквално съм на улицата”, казва Грета.

                            За нея като млад, образован човек, това ще бъде край на пребиваването й в Бургас, сочен за най-добрия град живеене. Тя в момента е безработна, тъй като фирмата, в която е работила като административен секретар е била засегната от кризата и престанала да й плаща заплата.


                            „Ще трябва да се върна в Монтана, имам възрастни родители, които живеят в селска къща в с. Крапчене. Къщата е недостъпна за мен - банята и тоалетната са външни, за да вляза или изляза от къщата трябва да бъдат изкачени 7 стръмни стъпала. Баща ми претърпя операция и след нея не може да вдига нищо, по-тежко от 2 кг, а майка ми има проблем с кръста и също не би могла да ме предвижва. Най – елементарното, за да отида до тоалетна, аз трябва да мина през тези стълби поне 5 пъти на ден.”, разказва младата жена.

                            Грета каза, че е имала сблъсък с шефа на „Жилищна политика” Радослав Овчаров, който през цялото време я уверявал, че въпреки изтичащия й договор за жилището – няма никакъв проблем тя да бъде пренастанена в друг дом, дори по-оборудван за живот на човек в инвалидна количка. В писмо до кмета на Община Бургас Димитър Николов, Грета се оплаква от условията на живот в настоящата си гарсониера и нейното местоположение и според нея това е повратна точка в позицията на Овчаров, който вика втората комисия по жилищно настаняване, която отхвърля възможността Грета да обитава общинско жилище.

                            Днес Грета със сълзи очаква края на седмицата и се надява да има някакъв лъч в тунела през останалите два дни.

                            Радослав Овчаров категорично отказа да вземе отношение по темата.


                            Потърсихме мнението на Илияна Гъбева – общински съветник в комисията по жилищно настаняване. „Решението е взето въз основа на действащата Наредба за условията и реда за установяване на жилищни нужди на граждани и настаняване под наем, която е от 2009 година. Грета Аспарухова може да остане в резервно жилище само две години, а този срок изтече. Не може да бъде пренастанена, защото не отговаря на условията като едно от тях е, че няма постоянен адрес в Бургас от 5 години. Не можем да направим един компромис, защото това ще се отнася после за всички”, коментира тя.

                            http://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D...87%D0%BA%D0%B0
                            Кой е готов да помогне а не да си оставя дъто навън?!Нека да помогнем на тази жена!!!Звънете на общинската простотия, корумпирана и не ги жалете!!!Кой е готов да настани при себе си тази жена или да и осигури подслон?!!!Нека да помогнем!!!
                            Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                            Коментар


                            • Бащицата

                              Нема да протестирате, че я изхвърлям на инат. Тая наредба по която са правилата е от мое време. Обърках се предишните бяха те винаги са.

                              Обичайте ме, обичайте ме.

                              Подпис: Бащицата ваша лъжовна, умопобъркана и ненаситна.
                              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                              Коментар


                              • Ебах тези маймуни, писарушки смотани. Само в България може да се случи. Изроди.

                                Коментар

                                Working...
                                X