IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свобода за капитан Собаджиев

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
    Любойл, не ми се спори. Това, което искаме ние, в случая не е от значение. Както ти казах, че съм убеден в невинността на човека, така ти казвам, че ще има дело.

    Я пуснете тука линк, ако някой знае, къде можем да помогнем с някой лев, за да му наемат правилните адвокати.
    Фицка, аз не виждам ние двамата да спорим. Дискутираме, а там се ражда истината. Според мен държавата има лостове които може да задейства. Дали обаче тези ходове ще помогнат не зависи само от нашата държава.

    Коментар


    • Любойл, не ми се спори. Това, което искаме ние, в случая не е от значение. Както ти казах, че съм убеден в невинността на човека, така ти казвам, че ще има дело.

      Я пуснете тука линк, ако някой знае, къде можем да помогнем с някой лев, за да му наемат правилните адвокати.
      Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

      Коментар


      • Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
        Аз съм 99,9%, че е невинен, но никое правителство в света няма да си даде много зор, защото ако случайно съда реши, че е виновен ( не дай си Боже ), знаеш ли какво следва
        Точно затова още преди да се е стигнало до съд, държавата трябва да задейства своите дипломати и връзки. Доколкото знам има консулство в Панама. Имал съм вземане даване с бг представителства в чужбина и мога да ти кажа, че имат голямо влияние. А най добре е да се намерят доказателства, че е невинен, а затова трябва да има доказателства, че някой друг е виновен и да се действа. Доколкото четох, единия от помощниците, май украинец, бил изчезнал много удобно. Както каза, случая е за наркотици, а там винаги има виновен, няма неизвестен извършител.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Фицка,

          Случая наистина е наркотици, но държавата не може да изостави свой гражданин ако е невинен дори ако случая е с наркотици.
          Аз съм 99,9%, че е невинен, но никое правителство в света няма да си даде много зор, защото ако случайно съда реши, че е виновен ( не дай си Боже ), знаеш ли какво следва
          Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
            Clearly, тук става въпрос за наркотици. Не очаквайте ПОМОЩ от държавата. Максимума, който ще направи е да съблюдава, дали се спазват човешките права на капитан Собаджиев.
            Фицка,

            Случая наистина е наркотици, но държавата не може да изостави свой гражданин ако е невинен дори ако случая е с наркотици.

            Коментар


            • Clearly, тук става въпрос за наркотици. Не очаквайте ПОМОЩ от държавата. Максимума, който ще направи е да съблюдава, дали се спазват човешките права на капитан Собаджиев.
              Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

              Коментар


              • dessoboy-не виждам помощта на държавата. Аз не казвам, че няма да помогне, ама много тромаво действат, както винаги.
                Тоя случай ми намирисва ,че ще стане като случаят в Либия .И ако искаме да не го повтаряме не трябва да се губи време .И тъй като сме страна членка на НАТО и приятели с големият брат САЩ,може да не ви се вярва ,но ако Лора им изложи фактите до Белият дом http://www.whitehouse.gov/contact и иска помощ вероятността да получи инфо е 99% ,а защо и не обаждане от там до Бойко за по бързо реагиране.
                dessoboy-Младенов е добро момче, със сигурност ще се включи. Не го подценявай.
                Тъй като не го познавам Никито няма как да дам оценка дали е добро момче.Що се касае до помоща му и връзките му ,същият може да помогне стига да иска.Не е лошо и Мосад да разузнае кой е натопил нашият български гражданин с 169 килограма кокаин.
                http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

                Коментар


                • Първоначално изпратено от dessoboy Разгледай мнение



                  До Любоойл:
                  Не го приемай буквално. Не си представям Лора съвсем сама да тича по панамските улици. Много буквално го прие. Младо момиче е и не е разглезена селянка. Ще се справи и си я представям да не е съвсем сама там. Не знам за 18 годишна ли я мислеше или за 60 годишна, но си нямаш напредстава една жена, колко екепдитивна може да бъде, когато и се наложи да тича тук и там за да урежда документи. Може да сложи много мъже в десния си джоб. Не да ги хваля жените, но има и много оправни сред тях. Не сме им обръщали внимание, понеже, може би, не търсим такива.
                  И Любо,още нещо, не виждам помощта на държавата. Аз не казвам, че няма да помогне, ама много тромаво действат, както винаги. Виж clearly какви въпроси задава. Досега Лора ако имаше възможност сама да действа и държавата като почне да се намесва Лора само да каже имам това и това и това, можете ли да продължите с останалото.
                  Десобой,

                  мислех да не пиша повече по темата, но като прочетох поста ти видях голяма доблест в теб и затова реших да отговоря.
                  Относно това дали момичето ще се оправи или не - ами в БГ съм сигурен че ще се оправи и може да сложи в малкия си джоб разни хора, които се правят на "Мъже". Но от гледна точка на човек бил из тези страни мога да ти кажа, че в градове като Рио, Сан-Паоло и в още по-голяма степен Панама след 10ч ако спреш на червено на кръстовище може съвсем спокойно да бъдеш обран или отвлечен. Затова колкото и трудно да се разбира минаваш на червено иначе не знаеш какво ще ти се случи. Та затова трябва да бъдем реалисти.
                  Относно държавата - и аз не я виждам и затова моето виждане е, че трябва да се дава колкото се може повече гласност и "шум" по случая - така се диша непрекъснато във врата на тези, които са длъжни да направят нещо.
                  И последно, но не и маловажно, с риск пак да си навлека гнева на някои но: Трябва да се разясни точно в какво се състои тази кампания. На теб, на мен, на много други от морската общност в БГ е ясно за какво става въпрос и ще помогнат. На мен не ми трябва обяснение за какво са парите, аз знам за какво са. Това ясно обяснение е за тези извън тази общност за да разберат и станат също съпричастни. На мен няма какво да ми се обяснява, аз съм кдп, не плавам редовно вече от 5 години, само по 1-2 рейса за този период за да си ревалидализирам свидетелствата и естествено за да подпомогна семейния бюджет. На мен не ми трябва обяснение, аз знам, и ще помогна, другите не знаят. Това, че не знаят и не разбират за какво иде реч, не означава обаче да бъдат обиждани. Достатъчно е да благодарим на тези, които са съпричастни.

                  Успех в кампанията по освобождаване на капитан Собаджиев.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                    Та питам аз ,защо никъде не мога да намеря изявление на Бойко или Младенов какво са предприели в защита на българския гражданин Собаджиев който от два месеца е в затвор в Панама???
                    Младенов е добро момче, със сигурност ще се включи. Не го подценявай. Не знам да е имал издънки някога. Мнението ми е доста добро за него.
                    Бойко не искам да го коментирам.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Ти откъде си толкова убедена че е невинен.И не бъркай факта че щом ти е баща и го обичаш значи не може да направи това.Омръзна ми от просяци в тази държава.Всеки проси за нещо.И всеки убеден.Ей тъй без да е бил там без да знае за какво става дума ама убеден.


                      Радвам се да се запознаем, Бате Пешо! Досега не те познавах. Но вече мога да говоря за теб от първа ръка (не че ще се наложи).
                      2 силни изречения са достатъчни да се представиш в розова светлина.
                      Не знам с какви просяци общуваш, че ти е омръзнало. Но аз с такива не общувам. В моя свят просто си помагаме с този и онзи без някой да иска за помощ. Помощ се предлага, а не се иска от етична гледна точка! Момичето потърси подкрепа и гласност на случая във FB, но това не е просия.
                      Аз и кап. Калчев, който не познавам лично, бяхме едни от хората, които предлагаха на Лора финансова помощ.
                      Моето участие беше доста символично заради съотношението между текущите ми доходи и разходи. Набирането на средства във форума на Инвестор.БГ в раздел "Благотоврителност" беше само моя идея и не беше съгласувано с Лора. Извинявам се, ако съм ти досадил с "просешката" тема, но ако съм очаквал хора като теб да пишат, то в никакъв случай не съм очаквал да се обръщат директно към момичето с такива гадни думи. Помисли си дали не можеш да и се извиниш и пак си дръж парите. Никой не е опрял до твоите средства и не ти ги иска. Просто бъди малко джентълмен. Не сме в дискотеката.

                      До Любоойл:
                      Не го приемай буквално. Не си представям Лора съвсем сама да тича по панамските улици. Много буквално го прие. Младо момиче е и не е разглезена селянка. Ще се справи и си я представям да не е съвсем сама там. Не знам за 18 годишна ли я мислеше или за 60 годишна, но си нямаш напредстава една жена, колко екепдитивна може да бъде, когато и се наложи да тича тук и там за да урежда документи. Може да сложи много мъже в десния си джоб. Не да ги хваля жените, но има и много оправни сред тях. Не сме им обръщали внимание, понеже, може би, не търсим такива.
                      И Любо,още нещо, не виждам помощта на държавата. Аз не казвам, че няма да помогне, ама много тромаво действат, както винаги. Виж clearly какви въпроси задава. Досега Лора ако имаше възможност сама да действа и държавата като почне да се намесва Лора само да каже имам това и това и това, можете ли да продължите с останалото.

                      А Бате Пешо, колкото и да се прави на Скруч, си е данъкоплатец и при евентуално участие на държавата ще има своето дялово участие в случая. Само да не почне да писка, че онова е просия, а това рекет...

                      Коментар


                      • Lora Sobadzheiva написа:
                        Много съжалявам, че имах възможността да прочета толкова грозни и некомпетентни коментари. Виждам, че сте се събрали тук, за да си "начешете езиците", но мога да ви посъветвам, че това определено не е най-подходящото място.
                        Наясно съм, че българина твърде много е лъган и му е трудно да повярва и да бъде съпричастен. Знам, че всеки живее за себе си и ни най-малко не се интересува дали някой страда около него, още по-трудно пък би му минала идеята да помогне с нещо. Пожелавам ви от цялото си сърце НИКОГА да не изпадате в положение като моето. Но пък мога да ви уверя, че ако бяхте отгледани и възпитани от баща като моя, нямаше да си позволите такива изказвания.
                        Нека малко да ви изясня какво се случва щом не можете да прецените сами положението:
                        -баща ми е на другия край на света... несправедливо обвинен, потънал в мизерията на един панамски затвор, с нестабилно здравословно състояние. Аз съм му дъщеря и е ясно, че ще го защитя, а тогава какво ще кажете за стотиците моряци, които го подкрепят... Те защо го правят??? Защо Асоциацията на капитаните, ITF, Българска морска камара и т.н. също рискуват репутацията си и застават зад гърба му? Дали защото познават безупречния му професионализъм и 30-те му години плавателен стаж???
                        Лутам се и търся всички възможни пътища да му помогна, защото безкрайно го обичам... защото той е невероятно добър човек. И аз се гордея, че имам такъв баща.
                        -майка ми... не е добре, преживя огромен стрес и за нея трябва да се погрижа.
                        -въпроса, който толкова много ви интересува - КОЙ С КАКВИ СРЕДСТВА РАЗПОЛАГА... Колкото и да ми се иска нямам финансовата възможност да отида при баща ми! И ако обичате не ме подценявайте, ако отида там мога да свърша НАИСТИНА МНОГО, защото имам най-силна мотивация. Искрено се надявам, че всеки би постъпил така за свой родител.
                        -относно парите, които се събират, като се започне от покриването на едни минимални човешки нужди, медицински грижи, съдебни разходи, хонорари на адвокати и т.н. Точна сума все още не се знае, но по последна информация няма да е под петдесет хиляди долара, имайки предвид, че държавата няма да отпусне никакви средства.

                        Моля ви, занапред се въздържайте от недобросъвестни коментари, нека негативизма ви не достигне до едно страдащо семейство!
                        Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Ти откъде си толкова убедена че е невинен.И не бъркай факта че щом ти е баща и го обичаш значи не може да направи това.Омръзна ми от просяци в тази държава.Всеки проси за нещо.И всеки убеден.Ей тъй без да е бил там без да знае за какво става дума ама убеден.
                        Не съм очаквала такова мнение да прочета от тебе Бате Пешо.Може и да ти е омръзнало но май забрави какво пише в Конституцията?? От наличието на българско гражданство следва правото на гражданите, които се намират в чужбина да се ползват от закрилата на държавата.Ал.5 от чл.25 на Конституцията постановява:”Българските граждани, пребиваващи в чужбина, са под закрилата на Република България”.Задължението на държавата за защита и правото на гражданите да бъдат защитени, произтича правнополитическата връзка между тях.Трайния характер на тази връзка не се влияе от това дали гражданинът е в пределите на страната или извън нея.Където и да се намира той има всички права и задължения по Конституцията (чл.26,ал.1).Както гражданинът, когато е в чужбина не губи своите права и не се освобождава от задълженията си, така и държавата е длъжна да се грижи за неговите права и законно признати интереси. Гражданинът има право на защита в чужбина, когато неговите права и интереси са застрашени или накърнени от действия на граждани или държавни органи на чуждата страна.Гражданинът се нуждае от закрилата на държавата, особено в случаите, когато е застрашен неговият живот и свобода.Та питам аз ,защо никъде не мога да намеря изявление на Бойко или Младенов какво са предприели в защита на българския гражданин Собаджиев който от два месеца е в затвор в Панама???

                        http://www.causes.com/causes/609427
                        Last edited by clearly; 15.05.2011, 19:21.
                        http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                        Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Ти откъде си толкова убедена че е невинен.И не бъркай факта че щом ти е баща и го обичаш значи не може да направи това.Омръзна ми от просяци в тази държава.Всеки проси за нещо.И всеки убеден.Ей тъй без да е бил там без да знае за какво става дума ама убеден.
                          NO COMMENT
                          Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Lora Sobadzheiva Разгледай мнение
                            Много съжалявам, че имах възможността да прочета толкова грозни и некомпетентни коментари. Виждам, че сте се събрали тук, за да си "начешете езиците", но мога да ви посъветвам, че това определено не е най-подходящото място.
                            Наясно съм, че българина твърде много е лъган и му е трудно да повярва и да бъде съпричастен. Знам, че всеки живее за себе си и ни най-малко не се интересува дали някой страда около него, още по-трудно пък би му минала идеята да помогне с нещо. Пожелавам ви от цялото си сърце НИКОГА да не изпадате в положение като моето. Но пък мога да ви уверя, че ако бяхте отгледани и възпитани от баща като моя, нямаше да си позволите такива изказвания.
                            Нека малко да ви изясня какво се случва щом не можете да прецените сами положението:
                            -баща ми е на другия край на света... несправедливо обвинен, потънал в мизерията на един панамски затвор, с нестабилно здравословно състояние. Аз съм му дъщеря и е ясно, че ще го защитя, а тогава какво ще кажете за стотиците моряци, които го подкрепят... Те защо го правят??? Защо Асоциацията на капитаните, ITF, Българска морска камара и т.н. също рискуват репутацията си и застават зад гърба му? Дали защото познават безупречния му професионализъм и 30-те му години плавателен стаж???
                            Лутам се и търся всички възможни пътища да му помогна, защото безкрайно го обичам... защото той е невероятно добър човек. И аз се гордея, че имам такъв баща.
                            -майка ми... не е добре, преживя огромен стрес и за нея трябва да се погрижа.
                            -въпроса, който толкова много ви интересува - КОЙ С КАКВИ СРЕДСТВА РАЗПОЛАГА... Колкото и да ми се иска нямам финансовата възможност да отида при баща ми! И ако обичате не ме подценявайте, ако отида там мога да свърша НАИСТИНА МНОГО, защото имам най-силна мотивация. Искрено се надявам, че всеки би постъпил така за свой родител.
                            -относно парите, които се събират, като се започне от покриването на едни минимални човешки нужди, медицински грижи, съдебни разходи, хонорари на адвокати и т.н. Точна сума все още не се знае, но по последна информация няма да е под петдесет хиляди долара, имайки предвид, че държавата няма да отпусне никакви средства.

                            Моля ви, занапред се въздържайте от недобросъвестни коментари, нека негативизма ви не достигне до едно страдащо семейство!
                            Ти откъде си толкова убедена че е невинен.И не бъркай факта че щом ти е баща и го обичаш значи не може да направи това.Омръзна ми от просяци в тази държава.Всеки проси за нещо.И всеки убеден.Ей тъй без да е бил там без да знае за какво става дума ама убеден.

                            Коментар


                            • Прочетох в медиите ,че е изпратено писмо до премиера Бойко Борисов, в което се настояват да се ангажира Министерството на външните работи, а също партньорите и съюзниците ни от ЕС и НАТО, за да бъде изяснен случаят и да се помогне на изпадналия в беда български гражданин. Имам един въпрос къл Лора Собаджиева и той е има ли обратен отговор от Бойко, Младенов и другите институции до които е изпратен апелът и ако не ,какво чакат още същите ,че не се задействат ???Защо се губи време??Два месеца е това .Защо правителството ни не е предприело конкретни мерки за да защити български гражданин ??
                              Last edited by clearly; 15.05.2011, 11:06.
                              http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                              Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

                              Коментар


                              • Think about...

                                Много съжалявам, че имах възможността да прочета толкова грозни и некомпетентни коментари. Виждам, че сте се събрали тук, за да си "начешете езиците", но мога да ви посъветвам, че това определено не е най-подходящото място.
                                Наясно съм, че българина твърде много е лъган и му е трудно да повярва и да бъде съпричастен. Знам, че всеки живее за себе си и ни най-малко не се интересува дали някой страда около него, още по-трудно пък би му минала идеята да помогне с нещо. Пожелавам ви от цялото си сърце НИКОГА да не изпадате в положение като моето. Но пък мога да ви уверя, че ако бяхте отгледани и възпитани от баща като моя, нямаше да си позволите такива изказвания.
                                Нека малко да ви изясня какво се случва щом не можете да прецените сами положението:
                                -баща ми е на другия край на света... несправедливо обвинен, потънал в мизерията на един панамски затвор, с нестабилно здравословно състояние. Аз съм му дъщеря и е ясно, че ще го защитя, а тогава какво ще кажете за стотиците моряци, които го подкрепят... Те защо го правят??? Защо Асоциацията на капитаните, ITF, Българска морска камара и т.н. също рискуват репутацията си и застават зад гърба му? Дали защото познават безупречния му професионализъм и 30-те му години плавателен стаж???
                                Лутам се и търся всички възможни пътища да му помогна, защото безкрайно го обичам... защото той е невероятно добър човек. И аз се гордея, че имам такъв баща.
                                -майка ми... не е добре, преживя огромен стрес и за нея трябва да се погрижа.
                                -въпроса, който толкова много ви интересува - КОЙ С КАКВИ СРЕДСТВА РАЗПОЛАГА... Колкото и да ми се иска нямам финансовата възможност да отида при баща ми! И ако обичате не ме подценявайте, ако отида там мога да свърша НАИСТИНА МНОГО, защото имам най-силна мотивация. Искрено се надявам, че всеки би постъпил така за свой родител.
                                -относно парите, които се събират, като се започне от покриването на едни минимални човешки нужди, медицински грижи, съдебни разходи, хонорари на адвокати и т.н. Точна сума все още не се знае, но по последна информация няма да е под петдесет хиляди долара, имайки предвид, че държавата няма да отпусне никакви средства.

                                Моля ви, занапред се въздържайте от недобросъвестни коментари, нека негативизма ви не достигне до едно страдащо семейство!

                                Коментар

                                Working...
                                X