IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да спрем войната по пътищата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...фси4ко може да стане бързо и просто!Тъпаците от парламента само да не се правят на умни и да откриват отново топлата вода!Чисто и просто да препишат щатските закони!Колкото по-бързо толкова повече невинни животи ще бъдат спасени!
    http://vbox7.com/play:4f5aa177
    自由西藏

Коментар

• A защо новоизлюпените диктаторчета не излязат с предложение за построяване на концлагери и осъществяването на масови профилактични разстрели. Нещо като децимация - на входноизходните КПП всеки десети влизащ и излизащ - до стената.
      Тогава останалите много ще се уплашат, особено ако се разстрелват и семействата на загубилите в лотарията.
      Абе що не вървите да се лекувате!?
      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Всички да съберат пари за зимни гуми. Това ще помогне много за зимата. Всички лизинговани коли ги дават с някакви "сезонни" гуми, които са си летни. Богаташите, обаче нямат пари за зимни гуми и си перат така и през зимата.

Коментар

• Да направят годишната винетка за леки автомобили 2000 лв, а седмичната 200 лв и да има проверки на всеки входно-изходен пункт на населено място. Така няма да остане кой да води войната по пътищата
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
            И ако всички отговори са ДА, какво ще направиш - ще идеш с разпечатка от форума пред парламента ли? Всичките мишоци предпочитате да философствате по форумите и блоговете, вместо да направите нещо смислено. Смешник
            Нещо се нервиш - явно си отговорил НЕ т.е. потенциален убиец. Но ако те бях питал направо едва ли щеше да кажеш нали - вероятно ти и сам не го осъзнаваш. За това е анкетата за да знам кой и колко ми е насреща, а не заради парламента. Дано не ти се случи да гледаш с пиян поглед премазаните от теб хора за да се осъзнаеш

Коментар

• И ако всички отговори са ДА, какво ще направиш - ще идеш с разпечатка от форума пред парламента ли? Всичките мишоци предпочитате да философствате по форумите и блоговете, вместо да направите нещо смислено. Смешник
              The government solution to a problem is usually as bad as the problem.
              Milton Friedman

Коментар

• всеки гласувал с НЕ явно смята че са прекалено крайни мерките. За човек който си спазва правилата би било все едно дали глобата ще е 5 лв или ще му отрежат главата - просто на него няма да му се случи. Но на този който му пука каква е глобата явно иска да съществува възможността да нарушава правилата. т.е. той допуска да изпадне в ситуация да кара пиян, да дава подкупи и т.н. Притеснително е че почти половината гласували тук искат да имат възможност да нарушават правилата. Това обяснява всекидневните новини за тежки катастрофи.Така че като сте на пътя имайте предвид че всеки втори покрай вас е потенциален убиец!

Коментар

• Война по пътищата няма

Коментар

• Първоначално изпратено от dikobraz
                    индианец, като платя в месеца 5пъти х50 лв дали няма да преценя че тези пари можи да ги ползвам за друго/примерно на БФБ да ги сложа ;-)/ и да се огранича в скоростта.
                    казвал съм го много пъти - държавата не иска да си събере парите.
                    Аз точно това казвам, че не иска. А защо не иска, вие ми кажете.
                    Проблема се решава се с камери, както е писал накой по-долу. Има места в София, където ще се "изплатят" за седмица, а нарушенията ще спаднат драстично.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
                      Първоначално изпратено от индианеца
                      Ами дайте да им режем краката за скорост, а?
                      Ние не знаем дали текущите наказания имат ефект, понеже не могат да се наложат.
                      След като почти всеки, минал на червено, превишил скорост и т.н. бъде наказан, и тогава установим, че няма ефект, ще мислим за по-сериозни наказания.
                      това с рязането също е вариант. Сега помисли сериозно - днес ако те хванат да караш с превишена скорост глоба - казваш си е голяма работа на 1000 пъти един път ще ме глобят ще го преживея - това е проблема - и си го позволяваш. Хайде кажи си на 1000 пъти един път ще ме хванат и ще ми вземат колата и ще го преживея - да ама не - и няма да караш бързо. е вярно ще стигнеш по бавно но ще си жив както и тоя отсреща. същото важи и за пияните - като знаеш че 1/1000 да те хванат и да те тикнат за 20 години никога няма да седнеш пиян зад волана. а сега глоба - еее голяма работа - и трепеш наред. а човешкия фактор е ясен - корумпиран полицай доживотен затвор - от 50хил полицая едва ли и един би си рискувал живота в този случай. Страха е начина и тогава дори трудното прилагане няма да има значение и мерките въобще не са деспотични - който спазва правилата няма да има проблеми. деспотични може да се видят само на този който си мисли да ги заобикаля
                      Не виждам защо трябва да стигаме до ампутация на крайници-крака,ръце,глави
                      Има си изпитани мерки от практиката на други държави-лишаване от шофьорски права за дълъг срок,досадното посещаване на задължителни сбирки на анонимни алкохолици,обществено полезен труд,монтиране на задължителен ограничител на скоростта или дрегер в автомобилите на провинили се,чудовищно високи застраховки за несигурни шофьори,дори отказ за направата на такава и т.н.Идеята е,че в държава,чиито държавни служители нямат стимул да следят за спазването на закона а се ръководят от мотиви за лична изгода,каквото и наказание да сложиш,то няма да действа! Просто според големината и тежестта му ще го отървават единствено тези,които могат да си го позволят.

Коментар

• индианец, като платя в месеца 5пъти х50 лв дали няма да преценя че тези пари можи да ги ползвам за друго/примерно на БФБ да ги сложа ;-)/ и да се огранича в скоростта.
                        казвал съм го много пъти - държавата не иска да си събере парите.
                        дивак- да не започваме темата с каруците че ми е любима.
                        още 99г. МВР имаше форум и там бях писал за софийските каруци та след 10 години проблема си стои
                        я тук
                        полицаи гонят цигани с каруци

http://vbox7.com/play:3315df44
                        и не могат да ги стигнат

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
                          Ами дайте да им режем краката за скорост, а?
                          След като почти всеки, минал на червено, превишил скорост и т.н. бъде наказан, и тогава установим, че няма ефект, ще мислим за по-сериозни наказания.
                          това с рязането също е вариант. Сега помисли сериозно - днес ако те хванат да караш с превишена скорост глоба - казваш си е голяма работа на 1000 пъти един път ще ме глобят ще го преживея - това е проблема - и си го позволяваш. Хайде кажи си на 1000 пъти един път ще ме хванат и ще ми вземат колата и ще го преживея - да ама не - и няма да караш бързо. е вярно ще стигнеш по бавно но ще си жив както и тоя отсреща. същото важи и за пияните - като знаеш че 1/1000 да те хванат и да те тикнат за 20 години никога няма да седнеш пиян зад волана. а сега глоба - еее голяма работа - и трепеш наред. а човешкия фактор е ясен - корумпиран полицай доживотен затвор - от 50хил полицая едва ли и един би си рискувал живота в този случай. Страха е начина и тогава дори трудното прилагане няма да има значение и мерките въобще не са деспотични - който спазва правилата няма да има проблеми. деспотични може да се видят само на този който си мисли да ги заобикаля

Коментар

• Хбава тема !
                            Разбира се чтрябват строги мерки , трябва да се спре купуването на книжки, трябва курса да е поне 2 месеца и тн и тн.... но
                            За какво ме е яд и от какво съм недоволен , ами от това че вече няколко години всички ние плащаме винетки а няма читави пътиша и маркировка
                            Повечето катастрофи стават в опасни участъци където маркировката е недостатъчна или изобщо липсва -никои не говори за това
                            Мога да дам много примери където е твърде опасно и безопасно се преминава само ако добре познаваш участъка
                            За 20 години не се намериха средства да се довършат магистралите , всички знаем че по магистралите стават значително по малко катастрофи
                            Хората се принуждават да карат по странични пътища осеяни с дупки
                            Когато искаме по строги санкции, нека погледем и другата страна (винетката за какво я плащаме)
                            Други проблем е че се пускат тировете да минават от кудето им кефне
                            Каруците също са проблем и трябва тотално да се забранят.....
                            така че вината водач-държава е 50 на 50

Коментар

• Ами дайте да им режем краката за скорост, а?

Коментар

• По принцип съм за прилагане на по-радикални мерки,но я се замисли-твоите предложения са си направо деспотични...Вяра в съдебната ни система нямам никаква,кой ще ме защити от субективния човешки фактор наистина?А и как ще спреш корупцията сред полицаите,при положение,че заплатите им са смешни,нямат дори достатъчно гориво и се налага сами да си доливат,ако евентуално пообиколят повече,докато патрулират,да не говорим за абсурда зимата да карат с летни гуми...(не ги защитавам, отчитам факти,a и тяхната корупция е кокошкарска история и просия на фона на корупцията във висшите управленчески среди)Просто държавата ни е такава,крайните мерки трябва да започнат от управляващите и едва след като тази клоака се прочисти от гнилите си механизми,чак тогава да слизат надолу по стълбицата към обикновения човек.

Коментар

Working...
                                X