IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да спрем войната по пътищата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sentex
    Много хубава тема сте отворили. Определено съм съгласна за строгите мерки, но може би трябва да се започне от другаде. Българина почва да слуша само като му бръкнеш в джоба. Не мислите ли, че колите станаха твърде много? Вярно е, че са необходимост, но трябва да има изисквания за годност на тия коли. По-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба. Трябва да са перфектни от всякъде.Пък да не говорим, че и за екология трябва да има изисквания. И глобата да е сериозна. Колата иска сериозни средства. Като нямаш пари, няма да караш кола. Първо, ще намалеят колите и второ , все пак ще са по-обезопасени.
    Нещо си се поубъркала ми се струва.Не старите коли правят катастрофите а празните глави дето имат по една гънка в мозъка.Аз лично се страхувам като видя беемвета.Тази марка е предпочитана от простите нагли и арогантни хора с високо самочувсвие и мнение за себе си.Като знам кои колеги и познати си купиха БМВ направо ме е страх.Не ме разбирай погрешно марката не прави колите убийци.Съгласен съм със крутите мерки но трябва да се прилагат спрямо всички.За каране след пиене затвор и без книжка завинаги а ако направиш катастрофа и убиеш човек доживотна присъда без обжалване.Да се приравни с умишлено убийство.На не спазващите светофарите и знаците за спиране и предимство да им се отнемат книжките и колите за скраб в Кремиковци и те за умишлено убийство в панделата.За неспазване на другите знаци жестоки глоби за превишена скорост поне 2000лева с незабавно плащане.

Коментар

• Re: Как да спрем войната по пътищата

Първоначално изпратено от kaloian
      Например така:

1. При залавяне на пиян шофьор - конфискува се колата на място.
      2. При предизвикаване на катастрофа от пиян - мин 20години затвор без право на по-ранно освобождаване. Ако има смърт - доживотен затвор
      3. При шофиране с над 20км/ч от позволеното - конфискуване на колата
      4. Опит за подкуп на полицай - конфискуване на колата
      5. Приемане на подкуп от полицай - доживотен затвор за полицая
      Всичко това е едно от друго по-безполезно. Няма нужда от засилване на наказанията от прилагане на наличните мерки! Толкова е просто.

Коментар

• sentex say

По-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба.

обяснете ми моля на какво основание ще ме глобите за автомобила ми който е с начална регистрация 09.01.1968 година.
        има си ГО, ГТП, зимни гуми,изправни светлини, спирачки.кара се редовно- всеки ден. няма изгнило кърпено или лош вид.

по темата - само глоби реални ще оправят нещата. камери в полицейските коли да се следи кой какво прави. камери и събираемост на глобите.
        една петиция примерно.
        под тази ще се подпишете ли
        http://www.bgpetition.com/da_opazim_...eca/index.html

срещу Хюсеин Нихат Хюсеин, който в пияно състояние, шофирайки откраднат Мерцедес без шофьорска книжка, преминавайки през 2 червени светофара със 100 км/ч, предизвикал верижна катастрофа на Катедралата, накрая връхлита на автобусна спирка и убива 15 годишният Денислав Русков.
        или просто Дени е един от 1057 загинали през годината /статистика само/

пиян с крадена кола без книжка предизвиква катастрофа и накрая убива
        просто цитат

не е препоръка

Коментар

• Каквито и глоби да има ,човек ги налага.А всеки човек си има слаби места.За това пак ще повторя , няма нужда нито до увеличаване на глоби нито до какво и да е.А до НАЛАГАГАНЕТО на съществуващите закони за всички.А това няма да стане чрез сегашната система на контрол и налагне на наказанията(т.е чрез хора-служители).Последният пример опит от бяла държава.Ползвам фирмена кола в Белгия и получавам честитка (мога да е кача за невярващите) че на еди кои си ден на еди кои си час има снимка от стационарен контрол и съм превишил скоростта с 7 км час(карал съм със 62 при разрешени 55км/час)налат ми глоба от 50 евра.Глоба която директно ми е удържаха от седмичната заплата.Няма контролиращ органна улицата и това е.Автоматика .И се следи дали са платени глобите.Вече карам макс 55 км/час.Там катаджии не видях.А е осеяно със стълбове с "железни" "полицаи" с 24 часово дежурства грижещи се спокойното движение.При нашият балкански нрав това е решението.

Коментар

• а стига бе анкетата е 3:3 само до тук. значи има хора които съзнателно искат да могат да пият и шофират и да могат да бутнат 20 лв на полицая....ами ще продължим да мрем кво да се прави....аз за себе си ще внимавам ама тоя отсреща не го знам какво камикадзе е - а явно 50% са такива

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
              По-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба. Трябва да са перфектни от всякъде.
              Даже още по добре, трябва да се разрешени само БВМ, Мерцедес и Ауди и то само ако са до 2 годишни, иначе затвор. Ако колата ти е с по малко от 12 въздушни възглавници - затвор и побой.

Б.Б. иска да направи книжки за превозни средства с жива тяга, в центъра ни се разхождат с каруци, ти си тръгнал въздушните възглавници като критерий да залагаш.

П.С. Иначе съм съгласен че трябва да има сериозен годишен технически преглед и всички коли да са изправни. Въпреки че в момента карам приличен автомобил и аз съм карал кошници и никога не натискам малолитражките. Не всеки може да си позволи нова кола но всеки щом е участник в движението, трябва да си поддържа автомобила. И мога да ти кажа, че човечеца с ладата кара по бавно и внимателно и си пази колата повече от пикльото на 20 години дето тати му е подарил м-ка за рожденния ден или мутрата с чисто новия джип дето кара в насрещното.

Коментар

• Проблемите са много, съгласен съм че трябва да има много строги мерки, но си изпуснал няколко основни фактора:

1. Изключително лошата инфраструктура - шофирането в България, прилича на слалом между дупки, завои с обратни виражи, няма пътна маркировка, а много често минавам на едно място където маркировката те води в поляната.
                2. Катаджиите се крият зад храсти/блокове/трафопости на определени места (куркапани) където заради дебилщината на маркировка/светофари/знаци и т.н. винаги могат да се заядат за 5 лв. Катаджиите трябва да се виждат ясно, да са с включени светлини, да са разположени наистина на опасни участъци, където да заснемат с камери и да глобяват нарушителите а не да стоят зад някой знак закован за дървото за да вземат 5 лв.
                3. Трябва да се направят (в София) зелени вълни, да се подобри градския транспорт, да се разширят улиците, да се построят паркинги. В момента всеки на който му се налага да шофира е постоянно изнервен.
                4. Ограничението на скоростта от 50 км. за 98% от пътищата в София е дебилно, трябва да има скоростни отсечки. Дебилно ми се струва ако по Ботевградско карам със 70 км. да ми конфискуват колата.

Коментар

• Много хубава тема сте отворили. Определено съм съгласна за строгите мерки, но може би трябва да се започне от другаде. Българина почва да слуша само като му бръкнеш в джоба. Не мислите ли, че колите станаха твърде много? Вярно е, че са необходимост, но трябва да има изисквания за годност на тия коли. По-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба. Трябва да са перфектни от всякъде.Пък да не говорим, че и за екология трябва да има изисквания. И глобата да е сериозна. Колата иска сериозни средства. Като нямаш пари, няма да караш кола. Първо, ще намалеят колите и второ , все пак ще са по-обезопасени.

Коментар

Първоначално изпратено от van05
                    Само че прилагането на наказанията се налага от така нареченият "Субективен"фактор.Т.е от човек.
                    Глобално мога да кажа ,че решението е : Премахването на човека като контролиращ фактор.
                    Аз съм пускал същата статия тук:
                    http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...&part=all&vc=1
                    да и това с камерите е добре и вече се въвежда но за него трябва време и пари, а за промените в закона не. а за човешкия фактор е така за това писах и доживотен затвор на полицай приел подкуп - едва ли някой би рискувал за 20лв дори и при нищожен шанс да го хванат - а и вече всеки има телефон с камера в джоба си и не се знае от къде кой те снима

Коментар

Първоначално изпратено от kaloian
                      За миналата година отново над 1000 жертви, а МВР обещаваше по едно време че няма стигнат толкова. Какво правят по въпроса политиците ? Нямаше ли да вкарват строги закони - не съм усетил нещо. Онзи ден по БТВ гледах историята на семейство от Варна - пиян без книжка и бягащ от друго произшествие с +100км/ч блъска и убива детето им на автобусна спирка. осъждат го на 8г от които вероятно ще лежи 4-5г ? На всеки може да се случи да предизвика катастрофа но когато си престъпно небрежен мисля че трябва да знаеш че те заплашва подобаващо наказание. Тези имагинерни отнемания на точки и книжка ни минават покрай ушите и никой не се замисля. Трябва да се бръкне надълбоко в джоба и в живота за да се мисли преди да се правят глупости. Например така:

2. При предизвикаване на катастрофа от пиян - мин 20години затвор без право на по-ранно освобождаване. Ако има смърт - доживотен затвор

Предполагам може да се продължи още доста в тоя смисъл. Почти съм убеден
                      че при такива условия катастрофите дръстично ще намалеят и убитите по пътя за година ще се броят на пръсти. Не искат ли всички това? Да видим анкетата какво ще покаже......
                      Само че прилагането на наказанията се налага от така нареченият "Субективен"фактор.Т.е от човек.
                      Глобално мога да кажа ,че решението е : Премахването на човека като контролиращ фактор.
                      Аз съм пускал същата статия тук:
                      http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...&part=all&vc=1

Коментар

• Как да спрем войната по пътищата

За миналата година отново над 1000 жертви, а МВР обещаваше по едно време че няма стигнат толкова. Какво правят по въпроса политиците ? Нямаше ли да вкарват строги закони - не съм усетил нещо. Онзи ден по БТВ гледах историята на семейство от Варна - пиян без книжка и бягащ от друго произшествие с +100км/ч блъска и убива детето им на автобусна спирка. осъждат го на 8г от които вероятно ще лежи 4-5г ? На всеки може да се случи да предизвика катастрофа но когато си престъпно небрежен мисля че трябва да знаеш че те заплашва подобаващо наказание. Тези имагинерни отнемания на точки и книжка ни минават покрай ушите и никой не се замисля. Трябва да се бръкне надълбоко в джоба и в живота за да се мисли преди да се правят глупости. Например така:

Предполагам може да се продължи още доста в тоя смисъл. Почти съм убеден
                        че при такива условия катастрофите дръстично ще намалеят и убитите по пътя за година ще се броят на пръсти. Не искат ли всички това? Да видим анкетата какво ще покаже......
                        5
                        ДА
                        60.00%
                        3
                        НЕ
                        40.00%
                        2
                      Working...
                      X