Първоначално изпратено от sentex
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да спрем войната по пътищата
Collapse
X
-
-
Re: Как да спрем войната по пътищата
Първоначално изпратено от kaloianНапример така:
1. При залавяне на пиян шофьор - конфискува се колата на място.
2. При предизвикаване на катастрофа от пиян - мин 20години затвор без право на по-ранно освобождаване. Ако има смърт - доживотен затвор
3. При шофиране с над 20км/ч от позволеното - конфискуване на колата
4. Опит за подкуп на полицай - конфискуване на колата
5. Приемане на подкуп от полицай - доживотен затвор за полицая
Коментар
-
sentex say
По-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба.
обяснете ми моля на какво основание ще ме глобите за автомобила ми който е с начална регистрация 09.01.1968 година.
има си ГО, ГТП, зимни гуми,изправни светлини, спирачки.кара се редовно- всеки ден. няма изгнило кърпено или лош вид.
по темата - само глоби реални ще оправят нещата. камери в полицейските коли да се следи кой какво прави. камери и събираемост на глобите.
една петиция примерно.
под тази ще се подпишете ли
http://www.bgpetition.com/da_opazim_...eca/index.html
срещу Хюсеин Нихат Хюсеин, който в пияно състояние, шофирайки откраднат Мерцедес без шофьорска книжка, преминавайки през 2 червени светофара със 100 км/ч, предизвикал верижна катастрофа на Катедралата, накрая връхлита на автобусна спирка и убива 15 годишният Денислав Русков.
или просто Дени е един от 1057 загинали през годината /статистика само/
пиян с крадена кола без книжка предизвиква катастрофа и накрая убива
просто цитат
не е препоръка
Коментар
-
Каквито и глоби да има ,човек ги налага.А всеки човек си има слаби места.За това пак ще повторя , няма нужда нито до увеличаване на глоби нито до какво и да е.А до НАЛАГАГАНЕТО на съществуващите закони за всички.А това няма да стане чрез сегашната система на контрол и налагне на наказанията(т.е чрез хора-служители).Последният пример опит от бяла държава.Ползвам фирмена кола в Белгия и получавам честитка (мога да е кача за невярващите) че на еди кои си ден на еди кои си час има снимка от стационарен контрол и съм превишил скоростта с 7 км час(карал съм със 62 при разрешени 55км/час)налат ми глоба от 50 евра.Глоба която директно ми е удържаха от седмичната заплата.Няма контролиращ органна улицата и това е.Автоматика .И се следи дали са платени глобите.Вече карам макс 55 км/час.Там катаджии не видях.А е осеяно със стълбове с "железни" "полицаи" с 24 часово дежурства грижещи се спокойното движение.При нашият балкански нрав това е решението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sentexПо-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба. Трябва да са перфектни от всякъде.
Б.Б. иска да направи книжки за превозни средства с жива тяга, в центъра ни се разхождат с каруци, ти си тръгнал въздушните възглавници като критерий да залагаш.
П.С. Иначе съм съгласен че трябва да има сериозен годишен технически преглед и всички коли да са изправни. Въпреки че в момента карам приличен автомобил и аз съм карал кошници и никога не натискам малолитражките. Не всеки може да си позволи нова кола но всеки щом е участник в движението, трябва да си поддържа автомобила. И мога да ти кажа, че човечеца с ладата кара по бавно и внимателно и си пази колата повече от пикльото на 20 години дето тати му е подарил м-ка за рожденния ден или мутрата с чисто новия джип дето кара в насрещното.
Коментар
-
Проблемите са много, съгласен съм че трябва да има много строги мерки, но си изпуснал няколко основни фактора:
1. Изключително лошата инфраструктура - шофирането в България, прилича на слалом между дупки, завои с обратни виражи, няма пътна маркировка, а много често минавам на едно място където маркировката те води в поляната.
2. Катаджиите се крият зад храсти/блокове/трафопости на определени места (куркапани) където заради дебилщината на маркировка/светофари/знаци и т.н. винаги могат да се заядат за 5 лв. Катаджиите трябва да се виждат ясно, да са с включени светлини, да са разположени наистина на опасни участъци, където да заснемат с камери и да глобяват нарушителите а не да стоят зад някой знак закован за дървото за да вземат 5 лв.
3. Трябва да се направят (в София) зелени вълни, да се подобри градския транспорт, да се разширят улиците, да се построят паркинги. В момента всеки на който му се налага да шофира е постоянно изнервен.
4. Ограничението на скоростта от 50 км. за 98% от пътищата в София е дебилно, трябва да има скоростни отсечки. Дебилно ми се струва ако по Ботевградско карам със 70 км. да ми конфискуват колата.
Коментар
-
Много хубава тема сте отворили. Определено съм съгласна за строгите мерки, но може би трябва да се започне от другаде. Българина почва да слуша само като му бръкнеш в джоба. Не мислите ли, че колите станаха твърде много? Вярно е, че са необходимост, но трябва да има изисквания за годност на тия коли. По-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба. Трябва да са перфектни от всякъде.Пък да не говорим, че и за екология трябва да има изисквания. И глобата да е сериозна. Колата иска сериозни средства. Като нямаш пари, няма да караш кола. Първо, ще намалеят колите и второ , все пак ще са по-обезопасени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05Само че прилагането на наказанията се налага от така нареченият "Субективен"фактор.Т.е от човек.
Глобално мога да кажа ,че решението е : Премахването на човека като контролиращ фактор.
Аз съм пускал същата статия тук:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...&part=all&vc=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaloianЗа миналата година отново над 1000 жертви, а МВР обещаваше по едно време че няма стигнат толкова. Какво правят по въпроса политиците ? Нямаше ли да вкарват строги закони - не съм усетил нещо. Онзи ден по БТВ гледах историята на семейство от Варна - пиян без книжка и бягащ от друго произшествие с +100км/ч блъска и убива детето им на автобусна спирка. осъждат го на 8г от които вероятно ще лежи 4-5г ? На всеки може да се случи да предизвика катастрофа но когато си престъпно небрежен мисля че трябва да знаеш че те заплашва подобаващо наказание. Тези имагинерни отнемания на точки и книжка ни минават покрай ушите и никой не се замисля. Трябва да се бръкне надълбоко в джоба и в живота за да се мисли преди да се правят глупости. Например така:
2. При предизвикаване на катастрофа от пиян - мин 20години затвор без право на по-ранно освобождаване. Ако има смърт - доживотен затвор
Предполагам може да се продължи още доста в тоя смисъл. Почти съм убеден
че при такива условия катастрофите дръстично ще намалеят и убитите по пътя за година ще се броят на пръсти. Не искат ли всички това? Да видим анкетата какво ще покаже......
Глобално мога да кажа ,че решението е : Премахването на човека като контролиращ фактор.
Аз съм пускал същата статия тук:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...&part=all&vc=1
Коментар
-
Как да спрем войната по пътищата
За миналата година отново над 1000 жертви, а МВР обещаваше по едно време че няма стигнат толкова. Какво правят по въпроса политиците ? Нямаше ли да вкарват строги закони - не съм усетил нещо. Онзи ден по БТВ гледах историята на семейство от Варна - пиян без книжка и бягащ от друго произшествие с +100км/ч блъска и убива детето им на автобусна спирка. осъждат го на 8г от които вероятно ще лежи 4-5г ? На всеки може да се случи да предизвика катастрофа но когато си престъпно небрежен мисля че трябва да знаеш че те заплашва подобаващо наказание. Тези имагинерни отнемания на точки и книжка ни минават покрай ушите и никой не се замисля. Трябва да се бръкне надълбоко в джоба и в живота за да се мисли преди да се правят глупости. Например така:
Предполагам може да се продължи още доста в тоя смисъл. Почти съм убеден
че при такива условия катастрофите дръстично ще намалеят и убитите по пътя за година ще се броят на пръсти. Не искат ли всички това? Да видим анкетата какво ще покаже......5ДА60.00%3НЕ40.00%2Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар