IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да спрем войната по пътищата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ivetka

Наско, колко от тежките катастрофи за причинени от 80-годишни шофери? Те хората бавно си карат..
    Много правилно,
    те хората си карат с 50 в града и с 80- извън. Зад тях обаче - клаксони, фарове, рев и цвилене от добитъка.

Коментар

• Като за начало шофьорските книжки трябва да се изкарват за 6 месеца!
      И да се построят още наколко затвора и да се напълнят до горе!
      И да се попроменят половината закони, общо взето бягай на далеч.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
        Предложените мерки в първия пост са прекалено драстични. Те ще увеличат и корупцията сред полицаите.
        Може да се измислят по-интелигентни мерки. Например, всеизвестно е, че най-много катастрофи причиняват най-младите и най-старите шофьори. Предлагам да се вдигне възрастовата граница за получаване на шофьорска книжка от 18 на 20 години. Също така след навършване на 70 год. временно да се отнема книжката. След това след полагане на теоретически и практически изпит пред КАТ да се дава книжка на издържалите изпита. След навършване на 80 години да се отнема книжката завинаги.
        Може да се завишат глобите за шофиране с превишена скорост и след употреба на алкохол! Но чак конфискация на автомобила, не мисля, че е разумно.
        Може да се увеличи драстично екотаксата при внос на автомобил от чужбина. Също така държавата и общините трябва да хвърлят още повече пари за ремонти, разширяване и строителство на нови пътища.
        Наско, колко от тежките катастрофи за причинени от 80-годишни шофери? Те хората бавно си карат..единственият начин да се спре войната на пътя е да се пререже корупцията сред катаджиите щото колкото по-сурови стават мерките те пак ще си прибират парите на хората и ще ги пускат-просто сумата ще е различна...според мен е необходимо служител на МВР ако бъде хванат с подкуп да влиза ЕФЕКТИВНО в затвора...мерките трябва да са адски, не може да се купуват "пазителите на реда" на една държава за 10лв

Коментар

• Най-лесно:
          - мин. глоба 200лв(за неправилно паркиране,над 10км/час скорост и.т.н.) ИЛИ 7дена обществено полезен труд.
          - за второ подобно,завишени санкции,за 5 подобни-без книжка до живот;
          - полицаите да вземат 10% от глобите;
          - за полицаите,същите заплати,НО със социални придобивки(годишна платена почивка за него и семейството му,висока застраховка и.т.н.);
          - полицай в корупция-от 6м ЕФЕКТИВНО и всички придобивки в канала.
          Трябва да се даде за да се иска и като се даде да се изисква.

Коментар

• Предложените мерки в първия пост са прекалено драстични. Те ще увеличат и корупцията сред полицаите.
            Може да се измислят по-интелигентни мерки. Например, всеизвестно е, че най-много катастрофи причиняват най-младите и най-старите шофьори. Предлагам да се вдигне възрастовата граница за получаване на шофьорска книжка от 18 на 20 години. Също така след навършване на 70 год. временно да се отнема книжката. След това след полагане на теоретически и практически изпит пред КАТ да се дава книжка на издържалите изпита. След навършване на 80 години да се отнема книжката завинаги.
            Може да се завишат глобите за шофиране с превишена скорост и след употреба на алкохол! Но чак конфискация на автомобила, не мисля, че е разумно.
            Може да се увеличи драстично екотаксата при внос на автомобил от чужбина. Също така държавата и общините трябва да хвърлят още повече пари за ремонти, разширяване и строителство на нови пътища.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
              Първоначално изпратено от sentex
              .......... По-стари коли от еди колко си години -глоба. Коли без застраховка -глоба. Коли без нужната обезопасеност (въздушни възглавници, зимни гуми и т.н) - глоба. Трябва да са перфектни от всякъде....................
              Нещо си се поубъркала ми се струва.Не старите коли правят катастрофите а празните глави...............Съгласен съм със крутите мерки но трябва да се прилагат спрямо всички.За каране след пиене затвор и без книжка завинаги а ако направиш катастрофа и убиеш човек доживотна присъда без обжалване.Да се приравни с умишлено убийство.................
              Позволявам си да се включа тук.
              И според мен едно от най-важните неща е равенство пред закона - но то си важи за всичко. А за старите коли, то тогава и старите хора (като мен) да ги спрем от разни неща. Има кола в ред и кола в неизправност. Демек можеш, или не можеш.
              А пък за алкохола - разбира се, че трябва да е умишлено престъпление, както че си тръгнал с неизправни спирачки, но това трудно се доказва. Но алкохол - щом се поставяш сам в положение да си престъпил закона, значи умишлено управляваш по начин, който те прави опасен за всички.
              За скоростта - тя е най-важният фактор за убитите и ранените, просто физика и биология.
              А че повечето, дето караме, сме нарушители, е вярно е...
              И това ще мине ...

Коментар

• Конфискация на колите от държавата веднага. Само камиони и автобуси. На гъзарите по един симулатор и виртуални цайси да си мерят пишоците.

Не е препоръка.

Коментар

• Re: Как да спрем войната по пътищата

Първоначално изпратено от pesho777

дай направо да забраним шофирането ....
                  абсолютно - строго забранено за всички които не спазват правилата. всички останали да шофират колкото си искат

Коментар

• Първоначално изпратено от Brute force
                    Аз гласувах с НЕ и всеки трезво мислещ би гласувал така-случвало ми се е да ме спрат и да ми твърдят ,че има извършено от мен нарушение-неспазване на знак задължително дясно,повярвах им,ок.На връщане след час и половина минавам оттам,няма и помен от такъв знак! И какво -тези лъжливи хиени ли ще определят кой да отива в затвора и на кой да му се взема колата?!!!!Не знам какво целиш с тази анкета..

да защото са искали да им бутнеш някой лев....за това трябва и яки наказания за корумпиран полицай (и камера във всяка полицейска кола като полицаите задължително да застават в кадър при акция). а и имах предвид сериозни нарушения като шофиране пиян, каране с превишена скорост и прочие - основните причини за катастрофи. едва ли полицай ще те обвини че си пиян без да си пил

Първоначално изпратено от osoitza
                    ....Всеки знае, че дори да го хеванат в нарушение , ще бутне 20 лв и айдеее....
                    1. Ако ти знаеш че с подкуп от 20лв рискуваш да ти вземат колата би ли рискувал - де да знаеш че не си попаднал на честен полицай ?
                    2. Ако полицая знае че с подкуп от 20лв рискува затвор би ли рискувал - от къде да знае не го ли записваш с нещо в ръкава ?

Коментар

• Re: Как да спрем войната по пътищата

Първоначално изпратено от kaloian
                      За миналата година отново над 1000 жертви, а МВР обещаваше по едно време че няма стигнат толкова. Какво правят по въпроса политиците ? Нямаше ли да вкарват строги закони - не съм усетил нещо. Онзи ден по БТВ гледах историята на семейство от Варна - пиян без книжка и бягащ от друго произшествие с +100км/ч блъска и убива детето им на автобусна спирка. осъждат го на 8г от които вероятно ще лежи 4-5г ? На всеки може да се случи да предизвика катастрофа но когато си престъпно небрежен мисля че трябва да знаеш че те заплашва подобаващо наказание. Тези имагинерни отнемания на точки и книжка ни минават покрай ушите и никой не се замисля. Трябва да се бръкне надълбоко в джоба и в живота за да се мисли преди да се правят глупости. Например така:

1. При залавяне на пиян шофьор - конфискува се колата на място.
                      2. При предизвикаване на катастрофа от пиян - мин 20години затвор без право на по-ранно освобождаване. Ако има смърт - доживотен затвор
                      3. При шофиране с над 20км/ч от позволеното - конфискуване на колата
                      4. Опит за подкуп на полицай - конфискуване на колата
                      5. Приемане на подкуп от полицай - доживотен затвор за полицая

Предполагам може да се продължи още доста в тоя смисъл. Почти съм убеден
                      че при такива условия катастрофите дръстично ще намалеят и убитите по пътя за година ще се броят на пръсти. Не искат ли всички това? Да видим анкетата какво ще покаже......

дай направо да забраним шофирането ....

Коментар

• да да, и един мармот завива шоколад в саньол.

В България няма кой да налага закона, полицията е жалка (за което нямат вина една част от полицаите). Какъвто и закон да се приеме ако няма кой да санкционира нарушителите... се в г*з и се нашия.

проблемите са че нашата държава на практика се е разложила, няма полиция , няма съдебна система(и други неща на тоези 2-те оказват най голямо влияние за войната по пътищата). Всеки знае, че дори да го хеванат в нарушение , ще бутне 20 лв и айдеее. Е разбора се за драстични нарушения не е така по някога не върви. А съдебна система? Делата се точат с години без яснота защо свършват по определен начион.

Войната по пътищата е само едно от проявленията на проблема.

Първоначално изпратено от Ballomed
                        Проблемите са много, съгласен съм че трябва да има много строги мерки, но си изпуснал няколко основни фактора:

1. Изключително лошата инфраструктура - шофирането в България, прилича на слалом между дупки, завои с обратни виражи, няма пътна маркировка, а много често минавам на едно място където маркировката те води в поляната.
                        2. Катаджиите се крият зад храсти/блокове/трафопости на определени места (куркапани) където заради дебилщината на маркировка/светофари/знаци и т.н. винаги могат да се заядат за 5 лв. Катаджиите трябва да се виждат ясно, да са с включени светлини, да са разположени наистина на опасни участъци, където да заснемат с камери и да глобяват нарушителите а не да стоят зад някой знак закован за дървото за да вземат 5 лв.
                        3. Трябва да се направят (в София) зелени вълни, да се подобри градския транспорт, да се разширят улиците, да се построят паркинги. В момента всеки на който му се налага да шофира е постоянно изнервен.
                        4. Ограничението на скоростта от 50 км. за 98% от пътищата в София е дебилно, трябва да има скоростни отсечки. Дебилно ми се струва ако по Ботевградско карам със 70 км. да ми конфискуват колата.
                        за да останат хора в България

Коментар

• Аз гласувах с НЕ и всеки трезво мислещ би гласувал така-случвало ми се е да ме спрат и да ми твърдят ,че има извършено от мен нарушение-неспазване на знак задължително дясно,повярвах им,ок.На връщане след час и половина минавам оттам,няма и помен от такъв знак! И какво -тези лъжливи хиени ли ще определят кой да отива в затвора и на кой да му се взема колата?!!!!Не знам какво целиш с тази анкета..

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro
                            Първоначално изпратено от joda
                            ...фси4ко може да стане бързо и просто!Тъпаците от парламента само да не се правят на умни и да откриват отново топлата вода!Чисто и просто да препишат щатските закони!Колкото по-бързо толкова повече невинни животи ще бъдат спасени!
                            http://vbox7.com/play:4f5aa177
                            Мдаа..., така е! Особено, ако преди това направят и като щатските пътища, а не само да се чудят кой фонд, как да го украдят и на чия наша фирма да дадем поръчката, щот се знае, че тя път няма да направи, ама ще си приберем тлъстите комисионни и нащо момче, ще поизкара някой лев. Та..., според мен основният ни проблем са пътищата и тяхното състояние и нищо друго! Не приемам твърденията, че българският шофьор е най-големият дебил на света и трябва да стои нон стоп в панделата, защото там му е мястото. Това май звучи много идиотско, а? По същата логика задавам въпросът: Защо хората отговорни за пътищата /където са се стопили, изчезнали бол пари, а нищо не е направено/ не са и те в панделата? Нямам нищо на против, аз като шофьор /превишил скорост/, а те като отговорни фактори/крали, крали и се уляли/, да делим един нар и да си хортуваме сладко за бетговорността и недисциплинираността на българският шофьор и поради което стават ПТП. Те дали имат някаква вина, миличките? Как мислиш...?
                            ...не затвор а гилотина за тех!Как мислиш...
                            自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
                              ...фси4ко може да стане бързо и просто!Тъпаците от парламента само да не се правят на умни и да откриват отново топлата вода!Чисто и просто да препишат щатските закони!Колкото по-бързо толкова повече невинни животи ще бъдат спасени!
                              http://vbox7.com/play:4f5aa177
                              Мдаа..., така е! Особено, ако преди това направят и като щатските пътища, а не само да се чудят кой фонд, как да го украдят и на чия наша фирма да дадем поръчката, щот се знае, че тя път няма да направи, ама ще си приберем тлъстите комисионни и нащо момче, ще поизкара някой лев. Та..., според мен основният ни проблем са пътищата и тяхното състояние и нищо друго! Не приемам твърденията, че българският шофьор е най-големият дебил на света и трябва да стои нон стоп в панделата, защото там му е мястото. Това май звучи много идиотско, а? По същата логика задавам въпросът: Защо хората отговорни за пътищата /където са се стопили, изчезнали бол пари, а нищо не е направено/ не са и те в панделата? Нямам нищо на против, аз като шофьор /превишил скорост/, а те като отговорни фактори/крали, крали и се уляли/, да делим един нар и да си хортуваме сладко за бетговорността и недисциплинираността на българският шофьор и поради което стават ПТП. Те дали имат някаква вина, миличките? Как мислиш...?

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                                Да направят годишната винетка за леки автомобили 2000 лв, а седмичната 200 лв и да има проверки на всеки входно-изходен пункт на населено място. Така няма да остане кой да води войната по пътищата
                                За позволилите си да карат при тези условия да се стреля на месо! Или са мутри или мажоритари, никой няма да тъжи

Коментар

Working...
                                X