IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според марионетката Станишев Гласуването за Бойко Борисов дава път на Костов.

Добре сигурно има истина, защото без коалиция няма да има нов кабинет, но в този ред на мисли веднага в съзнанието ми излиза друга аналогия :

Гласувай за БСП, за да те управлява ДПС !!!

е това да си го закачат червените псевдо социалисти на позитано 20
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
      някакъв кошмар ще е такива примивни избиратели да ми избират управляващите!
      Поне на теория, трябва да се надяваш, че ирационалните гласове са случайно разпределени и би трябвало да се офсетнат един с друг и да остае само рационалния вот

Коментар

• Стана ясно че Висшия съдебен съвет избра нов председател на Софийски градски съд.Детронирането на Светлин Михайлов е първия звучен шамар през голямата уста на Ахмед Доган и ДПС!!!Хората от юридическите среди знаят какво говоря.Сигурен съм че още другата седмица и Мартин Димитров ще бъде вписан като председател на СДС!

Коментар

• някакъв кошмар ще е такива примивни избиратели да ми избират управляващите!

ами факушка, теранова, стамболов, де ниро.... и десетките неандерталци като вас- абе вие ще гласувате за някви откачалки и чукундури като вас бре!
          то за вашта агресия лудници няма, дори хапчета ... за чий сте ни болни полухора?! :-)

п.п. не искам да обидя никой десен избирател, но ако сте тези, които по 24 часа пишете за гейове , то вие сте утайките на обществото!

Първоначално изпратено от Факушка
          Първоначално изпратено от teranova
          Първоначално изпратено от be_google
          Първоначално изпратено от Факушка
          Някои разправят, че сергей станишев не бил като последните три букви от малкото си име.
          Но защо тогава Елена го заряза?
          Елени много - Станишев е един ... а да почне като десния си колега Берлускони да гони фустите с народна пара ли??? :-) :-) :-)
          Защо са му разни Елени и фусти като си има Кристиан Вигенин
          Ама това за вигенин е официално, нали?
          В смисъл че са двойка?

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
            Сега пък аз да ти обясня според законите на ТУРЦИЯ същата не признава двойното гражданство от тук следва ,че нашите изселници или трябва да приемат турското гражданство и да се откажат от БГ или да са с временни удостоверения за пебиваване.Трябва ли да ти обяснявам по нататък защо си седят с БГ червени паспорти и ЛК в Турция ?Ако не вярваш на това провери законът в Турция как е за двойното гражданство.И нали ни си мислиш ,че ако имаха двойно гражданство както умишлено се тиражира /а това е лъжа /щяха да ги карат да си подменят документи на временно пребиваващите български граждани в Турция.И в заключение поинтересувай се тия пингвини в шалвари дали в Турция ги признават за турци и как им викат на същите?
            Ама верно си малоумен! Ами хубаво - те са с документи за временно пребиваване и са български граждани с български паспорти. Какво им пречи да гласуват в Бурса с българския си паспорт в БЪЛГАРСКАТА секция? Кой ще ги пита дали са им редовни ТУРСКИТЕ документи за временно пребиваване? Защо трябва да идват в България и да рискуват проблеми на границата от страна на ТУРСКИТЕ власти?

Слушай - иди се прегледай на психиатър. Препоръка е. Нищо лично
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Мейси, ето един сайт който съм сигурен, че ще ти се понрави - на теб и на другите "conspiracy theorists"

http://www.bgsviat.narod.ru/

Коментар

• Мейси,
                Първо, това, че един бизнес е задлъжнял не винаги означава, че е лош бизнес. В някои случаи може да го интерпретираш и обратното - спечелил е доверието на инвеститорите, които са решили да му отпуснат кредити. (В някои случаи значи, че бизнесът/бизнесменът не струват). Не знам какъв е случая с Ковачки.

Има дело срещу Ковачки, както има дела срещу големи бизнесмени във всички нормални страни и съдът ще се произнесе. (Поставяш ме в неприятната позиция да защитавам Лидер в момента и не искам да го правя, но нямам избор)

Ти обаче започваш аргумента си на базата че : "Щом е в политиката значи му е позволено да бъде там и щом е крупен бизнесмен, значи парите са му дадени от някои" И аз се опитвам неуспешно да те убедя, че това не е задължително да е така.

И тоя аргумент с "даването" на пари, със "създаването" на крупни бизнесмени одавна се изтърка. В България има повече пари сега от колкото по време на колапса на комунизма. Българската икономика е много по-модерна сега от колкото преди 20 години. Така че е невъзможно още да се раздават "комунистическите" пари - трябва да се правят от някъде. За последните 20 години има създадено богатство в икономически измерители. И някои трябва да го е създал.
                Но явно е по-лесно да сметнеш, че парите са "дадени" а не направени... и защо? Защото единствения начин да си бизнесмен е да си кукла на конци... и така омагьосан кръг.

Има ли човек в България, който да е успял в бизнеса и да не е в "джоба" на някои друг според българина. За всеки който посочиш ще намериш 10 други които ще твърдят, че зад него стоят руски/комунистически/турски/американски капитали/интереси.... оо и разбирасе еврейски

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                  Първоначално изпратено от мейси
                  Първоначално изпратено от netware5
                  По повод "удължаването на документите на изселниците от турската държава" .....

Пак се връзвате на елементарна провокация на Доган. Сега ви гледа сеира и се смее за трети път след "обръчите от фирми" и "аз управлявам"

Хайде ми обяснете логично какво му пречи на един изселник с нередовно турско тескере, но редовно българско, да иде да гласува в секцията в Бурса или Измир, вместо да бие път до България и да рискува на границата турските граничари да му направят проблем? За какви "черни печати" и други глупости говорите? Това беше толкова елементарна провокация и веднага всички "патриоти" и "анти ДПС" се хванаха на елементарната въдица! Прост народ - слаба държава!
                  Нещо си в грешка netware5 с нередовното тескере както ти се изрази не е ,,турско'', а БГ червен паспорт.,но това май ти убегна?
                  Хората с български червен паспорт, които живеят в южната ни съседка, но са загубили правото си на пребиваване, могат да удължат тескеретата си за още една година
                  http://www.novini.elitno.com/?p=21113
                  така ,че въобще не сме прости и поне на мене ми е пределно ясно възможностите на Доган[/b]
                  Абе ти малоумен ли си? Как турската държава ще удължава български червен паспорт? Сега вече обяснявам като за малоумни:

1. Имаш изселник в Турция.Той е с "нередовни турски документи". Не знам какво значи това, какви точно са тия "документи за временно пребиваване" и т.н. Знам само че са ТУРСКИ, щото ТУРСКАТА държава е приела некъв закон за още една година гювеч.
                  2. Та значи тоя изселник като е нередовен, може да има неприятности от турската страна на границата.
                  3. Същият този изселник има български червен паспорт. Ако е редовен - може да гласува с него в секция в Турция. Може да гласува с него и в България, ако не го е страх да мине границата поради точки 1 и 2.
                  4. Ако червеният паспорт на изселника е нередовен (изтекъл) той така и така няма да може да гласува както в Турция така и в България.

СЕГА РАЗБРА ЛИ? ИЛИ ПАК ДА ОБЯСНЯВАМ?

Ама верно сте прости! Турция щяла да удължава български паспорти - виц!
                  Сега пък аз да ти обясня според законите на ТУРЦИЯ същата не признава двойното гражданство от тук следва ,че нашите изселници или трябва да приемат турското гражданство и да се откажат от БГ или да са с временни удостоверения за пебиваване.Трябва ли да ти обяснявам по нататък защо си седят с БГ червени паспорти и ЛК в Турция ?Ако не вярваш на това провери законът в Турция как е за двойното гражданство.И нали ни си мислиш ,че ако имаха двойно гражданство както умишлено се тиражира /а това е лъжа /щяха да ги карат да си подменят документи на временно пребиваващите български граждани в Турция.И в заключение поинтересувай се тия пингвини в шалвари дали в Турция ги признават за турци и как им викат на същите?
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

Първоначално изпратено от GGeko
                    Мейси....
                    Истинския живот не работи като роман на Дан Браун. Интересно как човека (и българина в частност) търси във всичко заговора и конспирацията..
                    Не казвам, че това което твърдиш не е така. Възможно е да се окаже, че всичко е един гигантски заговор, достоен за сценарии на холивудски филм. Възможно е да се окаже, че Доган е толкова способен, че управлява и най-малките аспекти на живота на една страна и с невъобразима лекота създава нови партии, мотивира нови електорати, калкулира обществените реакции абе изобщо -безгрешна машина..

Това което се опитвам да ти кажа е, че това е малко вероятно. В най-добрия случай ти приемаш тази идея без да имаш основателни причини за това.

Не е ли по-вероятно, например, че Ковачки е решил да си поиграе на политик, след като е изкарал някакви пари като бизнесмен, и сега иска да погъделичка собственото си его.. например..
                    Това разбирасе не значи че няма връзка с Доган, но просто преди да го повярвам трябва да имам доказателства за това
                    ха ха Ковачки изкарал пари????Ти явно си нямаш на идея колко е задължал същият към банките?Запомни едно същият е господин никой както се пише за олигарх и ако рекът някои кукловоди които са го поставили в политиката сега да го съсипят бъди сигурен ,че могат да го направят.Нима си мислиш ,че в България ей така защото си решил както ти каза ,,да си погъделичка собственото его'' ще му разрешат да е политик?/а доколкото си спомням бе пуснат под гаранция от 300хил.лв май? наложена на база тежки данъчни престъпления на същият/и интересно всичко се покри и защо?
                    Не е към банките, нищо че така разправя за пред тъпите журналисти. Зад Ковачки стоят много пари и геополитически интереси.
                    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
                      Мейси....
                      Истинския живот не работи като роман на Дан Браун. Интересно как човека (и българина в частност) търси във всичко заговора и конспирацията..
                      Не казвам, че това което твърдиш не е така. Възможно е да се окаже, че всичко е един гигантски заговор, достоен за сценарии на холивудски филм. Възможно е да се окаже, че Доган е толкова способен, че управлява и най-малките аспекти на живота на една страна и с невъобразима лекота създава нови партии, мотивира нови електорати, калкулира обществените реакции абе изобщо -безгрешна машина..

Това което се опитвам да ти кажа е, че това е малко вероятно. В най-добрия случай ти приемаш тази идея без да имаш основателни причини за това.

Не е ли по-вероятно, например, че Ковачки е решил да си поиграе на политик, след като е изкарал някакви пари като бизнесмен, и сега иска да погъделичка собственото си его.. например..
                      Това разбирасе не значи че няма връзка с Доган, но просто преди да го повярвам трябва да имам доказателства за това
                      ха ха Ковачки изкарал пари????Ти явно си нямаш на идея колко е задължал същият към банките?Запомни едно същият е господин никой както се пише за олигарх и ако рекът някои кукловоди които са го поставили в политиката сега да го съсипят бъди сигурен ,че могат да го направят.Нима си мислиш ,че в България ей така защото си решил както ти каза ,,да си погъделичка собственото его'' ще му разрешат да е политик?/а доколкото си спомням бе пуснат под гаранция от 300хил.лв май? наложена на база тежки данъчни престъпления на същият/и интересно всичко се покри и защо?
                      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Всеки човек който се е занимавал с някаква организаторска дейност ( и аз имам скромен опит с това) гледа изключително скептично на изказвания от сорта на: "подготвя се нов кръг от олигарси", "манипулира се общественото мнение", "всичко следва одавна предначертан план" и тн...

Причината за моя скептицизъм е че (което разбира се не ме прави прав) знам колко е трудно да се организират 10 човека да направят нещо (например дадено бизнес начинание). Винаги излизат неочаквани проблеми, плановете се променят. Знам колко е трудно да убедиш 10 човека да мислят по начин по който ти искаш, или да ги мотивираш да свършат нещо както ти искаш (дори и с финансови мотивации). Знам колко е трудно да се следва предначертан план, за нещо толкова елементарно като малък бизнес.

Някои обаче смятат, че като се преместиш на национално ниво - нещата стават неимоверно лесни. Фирма от 100 човека може би е трудно да се управлява, но държава от 10 млн. - няма проблем. Трудно е да обедиш 30 човека да мислят по определен начин - но с вдигането на един телефон до "медиите" убеждаваш цялата държава какво да мисли и как да гласува ( и интересно как останалите винаги са заблудени, но не и аз самия). Трудно е да начертаеш успешен инвестиционен план за една фирма, но за една държава - това е лесно - Кукловодите одавна са инвестирали в "правилните" отрасли. Разбирасе кукловодите никога не правят грешки. Ако някои от тях бъде убит, иил просто изпадне от общественото полезрение, единственото заключение е, че е бил неудобен или че "истинските" (тайните) кукловоди са решили, че не е нужен. И така света продължава..

Разбира се може да кажеш, че това е трудно за мен.. но за някои като Доган не е заради (огромна) разлика в способностите . Това може и да е така... но ми се струва слабо обяснение.

Проблемът с този начин на мислене, е че е изключително контра-продуктивен и заличава всякаква мотивация за каквтото и да било..

Коментар

Първоначално изпратено от netware5

Пак се връзвате на елементарна провокация на Доган. Сега ви гледа сеира и се смее за трети път след "обръчите от фирми" и "аз управлявам"

Хайде ми обяснете логично какво му пречи на един изселник с нередовно турско тескере, но редовно българско, да иде да гласува в секцията в Бурса или Измир, вместо да бие път до България и да рискува на границата турските граничари да му направят проблем? За какви "черни печати" и други глупости говорите? Това беше толкова елементарна провокация и веднага всички "патриоти" и "анти ДПС" се хванаха на елементарната въдица! Прост народ - слаба държава!
                          Нещо си в грешка netware5 с нередовното тескере както ти се изрази не е ,,турско'', а БГ червен паспорт.,но това май ти убегна?
                          Хората с български червен паспорт, които живеят в южната ни съседка, но са загубили правото си на пребиваване, могат да удължат тескеретата си за още една година
                          така ,че въобще не сме прости и поне на мене ми е пределно ясно възможностите на Доган[/b]
                          Абе ти малоумен ли си? Как турската държава ще удължава български червен паспорт? Сега вече обяснявам като за малоумни:

1. Имаш изселник в Турция.Той е с "нередовни турски документи". Не знам какво значи това, какви точно са тия "документи за временно пребиваване" и т.н. Знам само че са ТУРСКИ, щото ТУРСКАТА държава е приела некъв закон за още една година гювеч.
                          2. Та значи тоя изселник като е нередовен, може да има неприятности от турската страна на границата.
                          3. Същият този изселник има български червен паспорт. Ако е редовен - може да гласува с него в секция в Турция. Може да гласува с него и в България, ако не го е страх да мине границата поради точки 1 и 2.
                          4. Ако червеният паспорт на изселника е нередовен (изтекъл) той така и така няма да може да гласува както в Турция така и в България.

СЕГА РАЗБРА ЛИ? ИЛИ ПАК ДА ОБЯСНЯВАМ?

Ама верно сте прости! Турция щяла да удължава български паспорти - виц!
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Мейси....

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
                                Първоначално изпратено от мейси
                                Първоначално изпратено от GGeko
                                Мейси, на базата на какво правиш връзката между Доган и Ковачки?
                                GGeko нима не чу изказването на Доган ,че властта е в негови ръце?Не разбра ли какво намекна с това същият и не знаеш ли кой и защо лансира Ковачки в политиката?Ако след изборите се състави кабинет Герб ,Лидер,и НДСВ/може и Атака но ме съмнява/ това значи ,че Доган не е в опозиция .Тук освен бизнес вече говоря и за политическа ловкост Доган доказа през всичките тези години как стават нещата .Същият е бизнесмен и политик а това е добра комбинация и да не забравяме ,че MG е негова,ТИМ чрез Иво Каменов ,чрез партия Лидер - Ковачки също държи енергетиката/а Борисов има и той общо с ТИМ/а да не забравим и НДСВ в едно бъдеща коалиция .Така ,че според мене Доган е излязъл извън контрол .Бъдете сигурни ,че което Доган казва е вярно дори и на някой да не им харесва .
                                Доган: Мога да управлявам тези, които управляват
                                http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2267151
                                пп А за това да не говорим,че Турция пуска „гювеч“ на Доган, узакони нередовните документи на българите там.
                                В навечерието на парламентарните избори в България Анкара направи „неочакван жест“ към българските граждани с нередовни документи и нерегламентиран статут в Турция.

Дни преди вота турската държава реши да удължи с още една година просрочените документи на временно пребиваващите български граждани в Турция. По този начин хората с български червен паспорт, които живеят в южната ни съседка, но са загубили правото си на пребиваване, могат да удължат тескеретата си за още една година. Необходимо е само най-късно до края на работния ден на 3-и юли да отидат в отдел „Чужденци“ в дирекцията на полицията по местонахождение.
                                При подновяването на нелегалните документи за престой никой няма да бъде глобен и ще може да пътува спокойно за България през уикенда без притеснения за черен печат в паспорта, става ясно от съобщението
                                Мейси, ако съм те разбрал правилно - фактът, че Доган е ловък политик и фактът, че на предизборно агитационно събрание е казъл, че властта е в негови ръце, за теб автоматично означава, че друг кандидат - Ковачки, е в неговия джоб?
                                Не знам как точно правиш връзката. Винаги съм се чудил, как хората могат да са изключително рационални, в участието си в икономическия живот, и абсолютно ирационални в политическия...
                                Ако някои трябваше да те убеди с тези аргументи да купиш продукт или услуга- нямаше да го направиш никога... но ако трябва да те убдят да гласуваш за някои - веднага
                                Представи си ,че имам от някъде инфо за връзката на Ковачки и Доган и за новият олигархичен кръг който е подготвен от Доган.И нали не си мислиш,че Герб ще прави този път коалиция с партия ДПС?и не пречи Доган да прелее гласове към неговите поставени партийки?Янето мога да го включа нищо ,че лае към новата коалиция а връзката между него и Доган е Алексий П

Коментар

Working...
                                X