IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от be_google
    чудесно г-н Депутат, а планирате ли да строите в София още и още детски градини за по 4-5 милиона всяка, или казано за по 3-4-5 хиляди лева за квадратен метър???

Първоначално изпратено от Стамболов
    Как да го постигнем?

1. Като разкрием 6000 нови места в детските заведения до 2012 г.
    Поздрави на младия образован социалист с огромен потенциал be_google..

Давай, давай, БСП ще те направи министър...

Възнамеряваме да строим нови детски гразини, да. А за измислените от теб цифри - всеки има право на пропаганда, вкл и лъжлива.

Отново ме бъркаш с някой друг. Преди бях Сугарев, сега Депутат... Благодаря за високата оценка...

Коментар

• Абе половината от написаното да изпълни, пак ще е добре

Ето някои конкретни допълнителни цели:

1. Изграждане изцяло на южната дъга и кръстовището за Перник
      2. Метрото да стигне до Драгалевци
      3. Тунел под Южния парк
      4. Разширяване на бул. Александър Малинов от 2 ленти поне на 3.
      5. Изграждане на бул. Тодор Каблешков и свързването му с бул. Г.М Димитров.
      6. Метро до летището

Ако някъде не излизат парите за обезщететния, да си ги потърси от Софиянски и Стоян Янев (този път сериозно, а не колкото ги потърси Бойко)

....

Мога да измисля и още.

Първоначално изпратено от stdmv
      А какво предвижда г-жа Фандъкова за трафика, че то е ясно кой ще е кметът? Поне да знам какво да изискваме после
      Много. Тука поствам само най-основното:

Програма на Йорданка Фандъкова
      Модерна, достъпна и сигурна градска среда
      Какво означава това?Най-голямата ценност на града са хората и те искат:

* Облекчаване на трафика, точен градски транспорт, възможност за планиране на времето;
      * Достъпни и сигурни улици;
      * Съвременни условия за пешеходците;
      * Модернизиране на подземната инфраструктура на града;

Как да го постигнем?

1. Като реконструираме и изграждаме нови улици с достъпна архитектурна среда.

2. Като освободим тротоарите от паркирали коли чрез:

* Изграждане на нови паркинги;
      * Поставяне на ограничители за паркиране върху тротоарите.

3. Като изградим нови кръстовища на две нива на ключови места от транспортната схема на столицата.

4. Като изградим основни градски артерии с цел облекчаване на трафика и задръстванията:

* Продължение на бул. „Андрей Сахаров” (от бул. „Андрей Ляпчев” до ул. „Св. Киприян”)
      * Пробив на бул. „Тодор Каблешков” до бул. „Черни връх”
      * Пробив на бул. „Ген. Д. Николаев” от бул. „Княгиня Мария-Луиза” до „Сточна гара”
      * Пробив на бул. „Пенчо Славейков” от бул. „Цар Борис ІІІ” до бул. „Сливница”

5. Като подобрим състоянието и работата на градския транспорт чрез:

* Осигуряване на условия за спазване на предимството на обществения градски транспорт;
      * Развитие на електрическия транспорт (метро, трамваи, тролеи);
      * Изграждане на Втори метродиаметър до 2012 г.– Надлез „Надежда” – Централна гара – площад „Св. Неделя” – бул. „Черни връх”;
      * Свързване на надлез „Надежда” и кв. „Обеля” с метро до 2012 г.;
      * Изграждане на разширението на първи метродиаметър жк. „Младост” 1, жк. „Младост” 3 и връзката с „Цариградско шосе”;
      * Изграждане на трамвайната линия „Дружба” – „Младост”;
      * Изграждане на трамвайна линия от „Люлин” през „Модерно предградие” до бул. „Скопие”;
      * Обновяване на транспортния парк с превозни средства, отговарящи на съвременните европейски стандарти по вече обявени и предстоящи процедури.

+ Доставка на нископодови тролейбуси, трамваи, автобуси.

* Устойчиво развитие на другите форми на градски транспорт:

o Велосипеден – включване на велоалеи във подробните устройствени планове на районите;
      o Автомобилен – изграждане на център за интегриран контрол на трафика.

* Намаляване на вредното влияние върху околната среда и шумозамърсяването.

6. Като улесним изходящите и ограничим входящите транспортни потоци чрез:

* Развитие на Центъра за градска мобилност в структура за анализ, планиране, управление и контрол на придвижването и паркирането на територията на столицата;
      * Изграждане на магистралния пръстен на София, чрез който ще се изведат извън града транзитните потоци;
      * Продължение на Южната дъга от кв. „Симеоново” до жк. „Младост”;
      * Изграждане на буферни паркинги на станциите на метрото и довеждащ транспорт до тях;
      * Развитие на системата от паркинги в централната градска част и периферната зона на града;
      * Въвеждане на диференцирани платени зони в София.

Коментар

• чудесно г-н Депутат, а планирате ли да строите в София още и още детски градини за по 4-5 милиона всяка, или казано за по 3-4-5 хиляди лева за квадратен метър???

Първоначално изпратено от stdmv
        Ще оправи ли детските градини?

Кметската надпревара в София: Шампионска преднина за Йорданка Фандъкова
        От Геновева Петрова, "Алфа Рисърч"
        http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...a_prednina_za/
        Училищата и Детските градини – модерна, привлекателна и сигурна среда за нашите деца
        Какво означава това?
        Подходяща среда за развитие, творчество и спорт:
        * Достъп до нови технологии по съвременни европейски стандарти;
        * Достъп до разнообразни извънкласни дейности.

Как да го постигнем?

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
          А какво предвижда г-жа Фандъкова за трафика, че то е ясно кой ще е кметът? Поне да знам какво да изискваме после
          Много. Тука поствам само най-основното:

Модерна, достъпна и сигурна градска среда
          Какво означава това?Най-голямата ценност на града са хората и те искат:

* Облекчаване на трафика, точен градски транспорт, възможност за планиране на времето;
          * Достъпни и сигурни улици;
          * Съвременни условия за пешеходците;
          * Модернизиране на подземната инфраструктура на града;

Как да го постигнем?

1. Като реконструираме и изграждаме нови улици с достъпна архитектурна среда.

2. Като освободим тротоарите от паркирали коли чрез:

* Изграждане на нови паркинги;
          * Поставяне на ограничители за паркиране върху тротоарите.

3. Като изградим нови кръстовища на две нива на ключови места от транспортната схема на столицата.

4. Като изградим основни градски артерии с цел облекчаване на трафика и задръстванията:

* Продължение на бул. „Андрей Сахаров” (от бул. „Андрей Ляпчев” до ул. „Св. Киприян”)
          * Пробив на бул. „Тодор Каблешков” до бул. „Черни връх”
          * Пробив на бул. „Ген. Д. Николаев” от бул. „Княгиня Мария-Луиза” до „Сточна гара”
          * Пробив на бул. „Пенчо Славейков” от бул. „Цар Борис ІІІ” до бул. „Сливница”

5. Като подобрим състоянието и работата на градския транспорт чрез:

* Осигуряване на условия за спазване на предимството на обществения градски транспорт;
          * Развитие на електрическия транспорт (метро, трамваи, тролеи);
          * Изграждане на Втори метродиаметър до 2012 г.– Надлез „Надежда” – Централна гара – площад „Св. Неделя” – бул. „Черни връх”;
          * Свързване на надлез „Надежда” и кв. „Обеля” с метро до 2012 г.;
          * Изграждане на разширението на първи метродиаметър жк. „Младост” 1, жк. „Младост” 3 и връзката с „Цариградско шосе”;
          * Изграждане на трамвайната линия „Дружба” – „Младост”;
          * Изграждане на трамвайна линия от „Люлин” през „Модерно предградие” до бул. „Скопие”;
          * Обновяване на транспортния парк с превозни средства, отговарящи на съвременните европейски стандарти по вече обявени и предстоящи процедури.

+ Доставка на нископодови тролейбуси, трамваи, автобуси.

* Устойчиво развитие на другите форми на градски транспорт:

o Велосипеден – включване на велоалеи във подробните устройствени планове на районите;
          o Автомобилен – изграждане на център за интегриран контрол на трафика.

* Намаляване на вредното влияние върху околната среда и шумозамърсяването.

6. Като улесним изходящите и ограничим входящите транспортни потоци чрез:

* Развитие на Центъра за градска мобилност в структура за анализ, планиране, управление и контрол на придвижването и паркирането на територията на столицата;
          * Изграждане на магистралния пръстен на София, чрез който ще се изведат извън града транзитните потоци;
          * Продължение на Южната дъга от кв. „Симеоново” до жк. „Младост”;
          * Изграждане на буферни паркинги на станциите на метрото и довеждащ транспорт до тях;
          * Развитие на системата от паркинги в централната градска част и периферната зона на града;
          * Въвеждане на диференцирани платени зони в София.

Коментар

• А какво предвижда г-жа Фандъкова за трафика?
            (Че то е ясно кой ще е кметът. Поне да знам какво да изискваме после.)

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
              Първоначално изпратено от Jekata
              не ми се ще обаче и да не гласувам.
              И си много прав. Аз и семейството ми винаги гласуваме. При това не винаги за едни и същи кандидати или партии. Всеки си има мнение. Но винаги съм казвал на децата, че демократичното гласуване е не само право, но и задължение на всеки гражданин.
              Тази позиция е достойна за уважение. И аз винаги съм призовавал да се възползваме от своите демократични права - това е отговорност първо пред самия себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                не ми се ще обаче и да не гласувам.
                И си много прав. Аз и семейството ми винаги гласуваме. При това не винаги за едни и същи кандидати или партии. Всеки си има мнение. Но винаги съм казвал на децата, че демократичното гласуване е не само право, но и задължение на всеки гражданин. И кметските избори в голяма степен са избори на личности. Не ме интересува кой какви шансове има, аз си гласувам за личността която ми харесва.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Не съм червен, но някак не ми вдъхва доверие тая женица, не ми се ще обаче и да не гласувам.

Коментар

• Запомних го.... Ако сега направя бебе, ще я държа лично отговорна за след 3 години да има детска градина.

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                      Ще оправи ли детските градини?

Училищата и Детските градини – модерна, привлекателна и сигурна среда за нашите деца
                      Какво означава това?
                      Подходяща среда за развитие, творчество и спорт:
                      * Достъп до нови технологии по съвременни европейски стандарти;
                      * Достъп до разнообразни извънкласни дейности.

Как да го постигнем?

Коментар

Първоначално изпратено от forex_guru
                        Само това слушаме имунитети прокурори, полицейщина, скандали ,доклади, служби, напрежение.За 3 месеца със стила си на управление Бойко Бирисов превърна България в една ченгесарница, заривайки прокуратурата с доноси и простотии.Това не е никакво дясно управление,а една популистка идиотия.
                        Скоро това управление ще се изроди в диктатура.Назидателния тон и вечната сърдитост са перфектно усвоени от Борисов, създава отлично впечатление у масите като добрия чичко дошъл да гаси пожара след подпалвачите.
                        Незнам защо мислещи хора от други десни сили му играят по свирката.
                        Но много хора от тези партии скоро ще осъзнаят че обезличването им вследствие на няколко месечно гъзолизане достига застрашаващи размери.
                        Който каже нещо накриво проверки и прокурори.Българи осъзнайте се, този е тръгнал по пътя на Сталин.
                        За сега мъркате доволно заради хляб и зрелища но и вашия ред ще дойде.Освен ако не искате да сте безволеви и равни в бедност, докато бащицата води нацията към светли бъднини.
                        Отлично казано, ама ей сега ще те обявят и тебе за червен. За себе си знам.
                        Ами дано нямат наглостта и това да направят.Това ще значи че те не приемат дургомислещите десни хора.Типично за Борисов, ако не ме харесвате върнете Доган и Станишев.
                        Абе какво е тръгнал на умряло куче нож да вади.Иначе сред министрите му има хора с акъла си, жалко че трябва да му изпълняват популиските нареждания.
                        Най-много ме е яд на онея двамата лизачи заради които в неделя няма за кой да ида да гласувам.

Коментар

• Ще оправи ли детските градини?

Коментар

Първоначално изпратено от diletant
                            Мейси, Мейси! Ти си скрита поклонничка на ББ. Засрами се! Ела в нашите редици да заклеймим новите престъпници! Гугълчо и Гигов - също!
                            Дилетант, ходих да поиграя малко бридж, та не ти отговорих до сега. И не съм изгубил нищо, като не съм стоял пред компа. Прегледах бегло темата и видях, че засягаш санирането на жилища и парниковите газове. Не се интересувам от тези работи. И не ме засягат. Аз питах Стамболов, ама той се прави на ударен, защо неговият велик кумир си сменя мнението сутрин и вечер. А заедно с него и цялата им псевдо партия.
                            Сега те питам теб. Държавните мъже (и жени) в другите страни как мислиш приемат това, че българският премиер си мени мнението по два пъти на ден? За фискалния резерв, за "импийчмънта", за бюджета. Че при внасянето на бюджета в парламента незнайна машинописка допуска "техническа грешка". И то не един път. Ами два. И никой от "министрите" не я вижда!? Те да не са идиоти. Айде половината българи са. И вярват безпределно на премиера. Ама те вярваха и на Царя.
                            Доверието на политическите лидери в премиера скоро ще е НУЛА. Ако вече не е. А в бизнеса доверието е важно. Ако не и определящо.
                            Струва ми се, че напразно си хабя красноречието. Фанатиците не могат да бъдат убедени. За тях няма аргументи. Те ВЯРВАТ.
                            Гигов, как така не се интересуваш от новите далавери. Веднага да го направиш, защото изоставаш от Мейси.
                            А за другото си напълно прав. Как така ще си менят мнението? Да се премислят нещата у нас не е прието. Народът е е прав "Казана дума - хвърлен камък". Виж Станишев колко твърд беше - те му казват за далавери на мминистрите, той - не, та не, добри са си. А новите - ако са неопитни, тепърва навлезли в политиката, това не се зачита. Да бяха отишли на един курс преди 5 юли, да бяха питали старите вълци с опит от вече 20 години как стават нещата. Ааа, така не може! Аз предлагам отсега нататък каквото кажат, да го изпълняват. А пък че не е добре премислено, че се търсят други по-добри варианти - това да не се зачита. Колкото повече грешки, толкова по-добре за народа. Да се научи кога е гонил Станишев, Доган и Царя от властта. Ето сега трябва да внимаваме да не би онази да стане кмет, по-добре си е онзи другия да дойде на власт в София. И да видиш - за един месец София ще грейне. Ако не друго, поне ще има ток от семейната фирма.
                            Аре чао засега, че отивам да хвърля един Черен Петър.

Коментар

• Кметската надпревара в София: Шампионска преднина за Йорданка Фандъкова

Избирателна активност в рамките на 35% за частичния кметски вот в неделя очертават резултатите от представително за пълнолетното население на София проучване, проведено между 10 и 12 ноември от агенция "Алфа рисърч".

Към момента нагласите на решилите да гласуват дават силно предимство за Йорданка Фандъкова, която има потенциал да спечели 65 на сто от реалния вот. Подкрепата за най-сериозния й конкурент Георги Кадиев е почти три пъти по-ниска и възлиза на около 22% от решилите да гласуват.

Шансовете за всеки от останалите претенденти са значително по-ограничени. Кандидатът на Съюза на свободните демократи (ССД) Иван Антикаджиев има потенциал от около 3.3%, привличайки подкрепа предимно от десни симпатизанти. С близки позиции е също и кандидатът на "Зелените" Валентин Симов, зад когото застават най-вече по-млади избиратели без твърди партийни предпочитания.

Като по-разпознаваеми за хората се открояват още кандидатите на РЗС Павел Попов и на "Българска левица" Илия Божинов. Подкрепата за тях е свита до рамките на 1.5% и идва предимно от страна на колебаещи се дали да участват във вота столичани.

Мнозинството от избирателите (67%) очакват, че битката ще бъде решена още в първия тур, който Йорданка Фандъкова има шанс да спечели със значителна преднина пред опонентите си. Обществените нагласи за предрешеност на вота са макар и косвен индикатор за консолидираната подкрепа за кандидата на ГЕРБ в кметската надпревара. Освен собствените привърженици на ГЕРБ зад нея застават и мнозинството от симпатизантите на "Синята коалиция" в София. По-разколебани дали да гласуват за кандидата на ГЕРБ са последователите на "Атака", най-голямата част от които възнамеряват да останат пасивни.

Очакванията за безапелационна победа на Йорданка Фандъкова обаче рискуват да демотивират участието във вота на значителна част от привържениците й. Шансовете да се стигне до втори тур са по-скоро теоретични, но рязко свиване на активността до равнище под 20 на сто не изключва подобна възможност.

Коментар

• Първоначално изпратено от forex_guru
                                Само това слушаме имунитети прокурори, полицейщина, скандали ,доклади, служби, напрежение.За 3 месеца със стила си на управление Бойко Бирисов превърна България в една ченгесарница, заривайки прокуратурата с доноси и простотии.Това не е никакво дясно управление,а една популистка идиотия.
                                Скоро това управление ще се изроди в диктатура.Назидателния тон и вечната сърдитост са перфектно усвоени от Борисов, създава отлично впечатление у масите като добрия чичко дошъл да гаси пожара след подпалвачите.
                                Незнам защо мислещи хора от други десни сили му играят по свирката.
                                Но много хора от тези партии скоро ще осъзнаят че обезличването им вследствие на няколко месечно гъзолизане достига застрашаващи размери.
                                Който каже нещо накриво проверки и прокурори.Българи осъзнайте се, този е тръгнал по пътя на Сталин.
                                За сега мъркате доволно заради хляб и зрелища но и вашия ред ще дойде.Освен ако не искате да сте безволеви и равни в бедност, докато бащицата води нацията към светли бъднини.
                                Отлично казано, ама ей сега ще те обявят и тебе за червен. За себе си знам.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X