Стамболов-Поне не можеш ли да пишеш в различен стил от Доган?! То е ясно, че двамата мислите едно и също..Smile
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
Заключена.
X
X
-
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
-
http://www.standartnews.com/news/det...91%D0%90%D0%9D
Дянков: Феодални старци висят за заплати в БАН
Науката не била приоритетна в кризата
петък, 13 ноември 2009 София
БАН не прави наука, в БАН са феодални старци, които стоят там и събират заплати.
Така коментира днес финансовият министър Симеон Дянков изявлението на президента Георги Първанов, че кризата не може да е алиби за съкращаване на разходите за наука.
Според финансист № 1 държавният глава визирал в критиките си своите приятели от БАН.
Иска ми се да видя науката като истински приоритет и в бюджета за 2010 г., посочи още държавният глава, който уважи 65-годишнината на Съюза на учените в България.
Науката не е основното нещо по време на кризата, контрира Дянков. По време на криза правителството трябва да защитава основата на икономиката – ниски данъци и социалната база, за да няма много безработни, обясни финансовият министър.
Според Дянков науката трябва да се развие главно около университетите и така било в повечето добри страни.
Нашата научна система е създадена по Сталинистко време – идеята да има БАН и науката да е разделена от университетите я има в социалистически страни, коментира още той.
АСН
http://www.focus-news.net/?id=n1297336
Историкът Георги Марков настоява министър Симеон Дянков да се извини за „феодалните старци”
13 ноември 2009 | 20:42 | Агенция "Фокус"
София. Директорът на института по икономика към Българската академия на науките (БАН) Георги Марков заяви в предаването „Това е България” на радио „Фокус”, че министърът на финансите Симеон Дянков ще се наложи да се извини официално на работещите в Академията заради думите си, че „БАН не прави наука, в БАН са феодални старци, които стоят там, събират заплати”. Георги Марков обясни, че думите на финансовия министър само показват, че той не знае значението на думата „феодал”, нито пък в БАН работещите са „старци”. Според историка подобен език не подхожда на един министър и Дянков трябва да помни, че вече не е американско юпи.
Георги Марков обясни, че всъщност липсата на взаимни симпатии между работещите в БАН и Симеон Дянков си има история. „Разправиите” датирали от миналата пролет, когато се зародило желанието на Дянков, в качеството му на експерт на Световната банка, да приватизира БАН. След протест на академиците, Световната банка се дистанцирала от заявката на Дянков и, според Георги Марков, от тогава настоящият министър храни специално отношение към научните работници.
Валентин ИВАНОВ
http://www.focus-news.net/?id=n1297322
Лилия Вълчева: В БАН работят достойни учени и министър Дянков не е прочел задачите, които държавата спуска на БАН
13 ноември 2009 | 20:08 | Агенция "Фокус"
София. В Българска академия на науките работят достойни учени и това го казва светът.Това каза пред Агенция „Фокус” доц. Лилия Вълчева председател на синдикат „Висше образование и наука” към КНСБ по повод изказването на министъра на финансите, че в БАН не се прави наука.
„Вероятно финансовият министър не е прочел достатъчно задачите, които държавата спуска на БАН”, заяви доц. Вълчева. „Ние в изминалите четири години водихме битка с предишното управление и тази битка бе и на президента на Република България – Георги Първанов. Тя бе в името на правдата и в името на доброто разпределение на финансите между висшите училища и БАН. Президентът бе човекът, който ни събра. Той бе единственият държавник, който успя да събере ректорите и представители на академичната общност от Българска академия на науките. Тогава ние се обединихме от една и съща теза – наука ще се прави и от БАН и от университетите. Никога не сме се противопоставяли”, посочи доц. Вълчева. Тя каза още, че предишното ръководство на Министерство на образованието и науката редовно е разделяло БАН и университетите. „Възмутена съм от това, че един нов финансов министър идва точно с делбата”, заяви доц. Вълчева. Тя припомни, че висшите училища обучават в Българска академия на науките своите докторанти.
„Не бива да се насаждат вражди между университетите и БАН”, категорична бе доц. Вълчева.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтамболовАми честно казано, мейси, ти обвиняваш нас в благосклонност към ДПС, а същевременно мнението ти относно правителството буквално съвпада с това на Доган.
И после се сърдиш, че те наричам шизофренична комунистка...
Явно постигането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, които са свързани с управлението на държавата. В последствие ще се убедите, че оттам няма да "скочи заек", който те търсят. Да не стане като прословутото барбекю", коментира ДоганПървоначално изпратено от мейсиТака ли?И защо си го помисли това?
Поне не можеш ли да пишеш в различен стил от Доган?! То е ясно, че двамата мислите едно и също..
Първоначално изпратено от мейсиАз от три месеца се наслушах на шумни обвинения от които нищо не следва .Друго не виждам да се върши от новите управляващи?Всичко е прах в очите ни, за да не се набива безпомощността на управляващите.Докажи ,че не е така?
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтамболовАми честно казано, мейси, ти обвиняваш нас в благосклонност към ДПС, а същевременно мнението ти относно правителството буквално съвпада с това на Доган.
Първоначално изпратено от мейсиСтамболов това е поредният фишек на Доган!Какво чета от същият по горе?Така ,че с това де си ми го постнал нищо не ми опровергаваш!Какво чета от същият по горе?Първоначално изпратено от мейсинамирисва ми ,че резаците май ще са новите дружки официално на бат Бойко. Някой да е чул нещо за ДПС от 4 месеца насам? Пълно затишие от страна на прокуратурата ,относно разследването на тяхните далавераджии.Аз съм спокоен, защото знам точно за какво става въпрос. Явно постигането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, които са свързани с управлението на държавата. В последствие ще се убедите, че оттам няма да "скочи заек", който те търсят. Да не стане като прословутото барбекю", коментира Доган.Първоначално изпратено от мейси[b]Защо ти е такова мнението salsa ?Аз от три месеца се наслушах на шумни обвинения от които нищо не следва .Друго не виждам да се върши от новите управляващи?Всичко е прах в очите ни, за да не се набиваСтамболов-Ами честно казано, мейси, ти обвиняваш нас в благосклонност към ДПСа същевременно мнението ти относно правителството буквално съвпада с това на Доган.Винаги съм казвал, че Доган е най-великият политик през последните 20 години.В сравнение с Ахмед Доган, всички останали са слаби политици.[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от мейсиСтамболов това е поредният фишек на Доган!Какво чета от същият по горе?Да не стане като прословутото барбекю", коментира Доган.[/b]
ограда която е по висока
Прословутото барбекю на Доган в БоянаТочно преди година именно ДНСК обяви, че въпросните постройки са напълно редовни въз основа на внезапно появили се екзекутивни чертежи от 2003 г. Този тип документация се изготвя, след като строежите са завършени и отразяват само незначителни промени в първоначалния проект. Чертежи, които легализираха преустройствата в Догановите сараи, са били представени от собственика на обекта - фирмата "Делта Епсилон" АД на Красимир Дюлгеров, съобщи тогава Георги Даракчиев, зам.-началник на ДНСК.
http://www.lex.bg/bg/news/view/21496
http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000202
Сега се чака съдът да се произнесе,тъй като същите от ДНСК лятото на т.година са казали ,че пропускателният пункт и барбекюто с навес са изградени без разрешение, а оградата е по-висока от позволеното. При проверка на документацията е установено, че за основната сграда в имота - представителен дом на асоциацията на общините "Толерантност"/като такъв се води Сарая на ул."Беловодски път" в елитния столичен квартал "Бояна" /, има проекти и разрешения, както и удостоверение от главния архитект на район "Витоша" за въвеждане в експлоатация, обясниха от министерството. Това ли е проблемът, оградата и барбекюто? Ха ха ха !
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/..._barbekjuto_i/[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Ами честно казано, мейси, ти обвиняваш нас в благосклонност към ДПС, а същевременно мнението ти относно правителството буквално съвпада с това на Доган.
Първоначално изпратено от мейсиСтамболов това е поредният фишек на Доган!Какво чета от същият по горе?Така ,че с това де си ми го постнал нищо не ми опровергаваш!Какво чета от същият по горе?Първоначално изпратено от мейсинамирисва ми ,че резаците май ще са новите дружки официално на бат Бойко. Някой да е чул нещо за ДПС от 4 месеца насам? Пълно затишие от страна на прокуратурата ,относно разследването на тяхните далавераджии.Аз съм спокоен, защото знам точно за какво става въпрос. Явно постигането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, които са свързани с управлението на държавата. В последствие ще се убедите, че оттам няма да "скочи заек", който те търсят. Да не стане като прословутото барбекю", коментира Доган.
Първоначално изпратено от мейсиЗащо ти е такова мнението salsa ?Аз от три месеца се наслушах на шумни обвинения от които нищо не следва .Друго не виждам да се върши от новите управляващи?Всичко е прах в очите ни, за да не се набива безпомощността на управляващите.Докажи ,че не е така?
Коментар
-
Първоначално изпратено от salsaМейси ти си безнадежден случай на промит комунистически мозък, искаме лустрация на форума.[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от мейсиСтамболов това е поредният фишек на Доган!Какво чета от същият по горе?Да не стане като прословутото барбекю", коментира Доган.[/b]Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletantА, грешка! То било ДДС.
Пък ако връщат Костов на власт-няма лошо. Може да не си го чел, ама съм казал поне 2 пъти, че единствен премиер, който вдяваше за какво иде реч беше Иван Костов. Само да беше озаптил краденето. Пък Бойко ще го видим. Рано е още да си пише петица. Лесно е да изкараш кирливите ризи на предните, ама има и работа да се върши. То не е само да режеш ленти.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтамболовДа опровергаем клеветите на комунистката мейси...
Управляващите искат да криминализират ДПС, според Ахмед Доган
13 ноември 2009 | 16:21 | Агенция "Фокус"
Силистра. Умишлено организиран опит за криминализиране на ДПС като политическа организация - така коментира в Силистра лидерът на ДПС Ахмед Доган скандала с поисканите имунитети на депутатите от Силистренско Гюнай Сефер и Митхат Табаков, предаде Дарик радио.
„Аз съм спокоен, защото знам за какво става въпрос. Явно продуцирането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, свързани с управлението на държавата", каза още Доган.
Той се обърна към журналистите и с една молба: „Сканирайте проблема като скандал и впоследствие ще се убедите, че оттам няма да изскочи заекът, който управляващите търсят".
ДПС-лидерът сравни сегашната ситуация със скандала около „прословутото барбекю".
Според евродепута Филиз Хюсменова днешният случай и подобните напоследък, свързани с името на ДПС, не влияят добре на имиджа на страната в Европа, „още повече, че в момента се опитваме да печелим доверие и проекти", подчерта тя.
Народният представител от Силистренско Гюнай Сефер, уличен в документни измами заяви, че не се притеснява от предстоящото разследване, тъй като през последните 10 години не е подписвал никакви документи във фирмите си.
Днес в Силистра се провежда VІІ Областна отчетно-изборна конференция на ДПС, на която Гюнай Сефер ще бъде освободен от председателския пост заради избирането му за депутат, както е разписано в Устава на ДПС.
Първоначално изпратено от мейсинамирисва ми ,че резаците май ще са новите дружки официално на бат Бойко. Някой да е чул нещо за ДПС от 4 месеца насам? Пълно затишие от страна на прокуратурата ,относно разследването на тяхните далавераджии.Аз съм спокоен, защото знам точно за какво става въпрос. Явно постигането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, които са свързани с управлението на държавата. В последствие ще се убедите, че оттам няма да "скочи заек", който те търсят. Да не стане като прословутото барбекю", коментира Доган.[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Да опровергаем клеветите на комунистката мейси...
Управляващите искат да криминализират ДПС, според Ахмед Доган
13 ноември 2009 | 16:21 | Агенция "Фокус"
Силистра. Умишлено организиран опит за криминализиране на ДПС като политическа организация - така коментира в Силистра лидерът на ДПС Ахмед Доган скандала с поисканите имунитети на депутатите от Силистренско Гюнай Сефер и Митхат Табаков, предаде Дарик радио.
„Аз съм спокоен, защото знам за какво става въпрос. Явно продуцирането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, свързани с управлението на държавата", каза още Доган.
Той се обърна към журналистите и с една молба: „Сканирайте проблема като скандал и впоследствие ще се убедите, че оттам няма да изскочи заекът, който управляващите търсят".
ДПС-лидерът сравни сегашната ситуация със скандала около „прословутото барбекю".
Според евродепута Филиз Хюсменова днешният случай и подобните напоследък, свързани с името на ДПС, не влияят добре на имиджа на страната в Европа, „още повече, че в момента се опитваме да печелим доверие и проекти", подчерта тя.
Народният представител от Силистренско Гюнай Сефер, уличен в документни измами заяви, че не се притеснява от предстоящото разследване, тъй като през последните 10 години не е подписвал никакви документи във фирмите си.
Днес в Силистра се провежда VІІ Областна отчетно-изборна конференция на ДПС, на която Гюнай Сефер ще бъде освободен от председателския пост заради избирането му за депутат, както е разписано в Устава на ДПС.
Първоначално изпратено от мейсинамирисва ми ,че резаците май ще са новите дружки официално на бат Бойко. Някой да е чул нещо за ДПС от 4 месеца насам? Пълно затишие от страна на прокуратурата ,относно разследването на тяхните далавераджии.
Коментар
-
От Дневник
Анализатор на Уникредит Булбанк: Излизаме от рецесията в края на 2010 г.
"Четвъртото тримесечие на тази и първото на следващата година ще са най-тежки, но вече виждаме положителни сигнали". Това заяви на специална пресконференция и от финансовия министър Симеон Дянков по повод излезлите по-рано данни от статистиката за Брутния вътрешен продукт.
Той заяви, че очаква в края на годината спадът на икономиката да се окаже по-малък от първоначално прогнозираните 6.3%, но не посочи, нова прогноза. "Производители, с които се срещам при пътуванията си из страната, отчитат ръст на поръчките, а причина за това е и прекъсването на контрабандата", каза още той.
Министърът коментира и, че антикризисният план на кабинета "Станишев" е бил поначало грешен и затова е ускорил свиването на икономиката с между 1% и 1.5% отрицателен растеж. "Фискалната експанзия по време на криза се прави с малки инфраструктурни проекти, които да дават бърз ефект, или секторни политики, каквито видяхме в областта на автомобилостроенето. В България можеше да се предприеме саниране на болници, училища и детски градини, но вместо това се заложи на мащабни проекти и нищо не се постигна", коментира Дянков.
Министърът още веднъж заяви, че има връзка между бюджетните дефицити и развитието на кризата. Той коментира, че задачата за балансиран бюджет остава. Като пример той посочи Румъния и Ирландия, които в началото на годината са залагали "контролирани дефицити" и сега при тях свиването на икономическия растеж е по-сериозно. Затова и балансирането на бюджета на годишна база остава главна задача за правителството. Според министърът решаващ за изпълнението на задачата ще се окаже месец ноември.
Финансистът Емил Хърсев:
Експертите на "Евростат" грешат, дъното на кризата у нас вече мина
Деси Боцева
http://www.vsekiden.com/?p=60963
Г-н Хърсев, днес “Евростат” изнесе данни за състоянието на икономиката ни. Какво е мнението ви за тях?
Смятам, че господата от “Евростат” са в дълбока грешка, по всяка вероятност заблудени от източниците си на информация. Грешат що се отнася до прогнозата, че кризата ще е най-силна около Нова година. Дъното на кризата в България отмина. В реалната икономика то беше през август. В един момен и от “Евростат” ще го установят.
Те отчитат 5,8% спад от БВП-то.
Да, това е възможно за третото тримесечие на годишна база. Въпреки че това са много предварителни данни и са възможни сериозни корекции. Трябва да се има предвид, че “Евростат” самостоятелни проучвания не извършва и това са данни на националните статистики на държавите-членки, като те са готвени по определени правила. Тези 5,8% обаче сериозно опровергават прогнозите, които беше направил МВФ за спад с 6,5%. За първи път откакто се почувства кризата в България, а това беше януари тази година, през септември за първи път имаме увеличение на БВП на месечна база. Това също опровергава гадаческите способности на някои институции.
Поддържате ли становището, че може да завършим годината без дефицит?
Не само го поддържам, но съм сигурен, че ще е така. Това зависи от действията на правителството, а то работи в тази посока.
Тоест вие одобрявате финансовата политика на правителството?
Да, абсолютно. По време на криза глупости не трябва да се правят, а те най-вече са свързани с харчене на пари.
Нов спор около лихвите по кредитите се заформи в последните дни. Кога реално ще имаме спад в лихвените проценти?
Ние вече имаме реален спад. Много неща се изговориха и съответно много глупости. Това, което говориха банките, че лихвите ще паднат чак през 2012 г. не е вярно. Те в момента падат. Що се отнася до прогнозата за спад с 3 на сто на лихвените проценти, аз смятам, че това ще стане, въпросът е кога.
петък, 13 ноември 2009
Коментар
Коментар