IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само това слушаме имунитети прокурори, полицейщина, скандали ,доклади, служби, напрежение.За 3 месеца със стила си на управление Бойко Бирисов превърна България в една ченгесарница, заривайки прокуратурата с доноси и простотии.Това не е никакво дясно управление,а една популистка идиотия.
    Скоро това управление ще се изроди в диктатура.Назидателния тон и вечната сърдитост са перфектно усвоени от Борисов, създава отлично впечатление у масите като добрия чичко дошъл да гаси пожара след подпалвачите.
    Незнам защо мислещи хора от други десни сили му играят по свирката.
    Но много хора от тези партии скоро ще осъзнаят че обезличването им вследствие на няколко месечно гъзолизане достига застрашаващи размери.

Коментар

• Главният прокурор е поискал имунитетите на двама депутати от ДПС
      13 Ноември 2009
      http://mediapool.etaligent.net/show/...58550&srcpos=1

Главният прокурор Борис Велчев е поискал имунитетите на двама депутати от ПГ на ДПС - Гюнай Сефер и Митхат Табаков. Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Двете искания са постъпили в петък в парламента. Зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан съобщи, че двамата народни представили са депозирали заявление за отказ от имунитет.

Главният прокурор иска да се възбуди наказателно преследване срещу Сефер за използване на документ с невярно съдържание, с което се е облагодетелствал , а срещу Табаков - за престъпление по служба.

Двамата народни представители Гюнай Сефер и Митхат Табаков не бяха в петък сутринта в Народното събрание, тъй като присъствали на Областна конференция на ДПС в Силистра.

Малко преди заседанието на парламента от ПГ на ДПС са разбрали, че има искане от главния прокурор за сваляне на имунитетите на двамата депутати. Веднага след това народните представители са били информирани по телефона. И двамата са заявили, че изпращат писмени заявления, с които дават съгласие да се възбуди наказателно преследване срещу тях.

Преди да стане депутат Табаков беше кмет на Дулово, а Сефер – областен председател на ДПС – Силистра.

Един от скандалните случаи, с които се свързва името на Табаков е проекта за ВиК системата на Дулово, който спечели финансиране от оперативната програма "Околна среда" за 37 млн. лв. По него обаче плащания не се извършиха, а изпълнението му беше спряно от КЗК. Той беше спечелен от фирма "Джеми", в която търговски директор е Сали Табаков, брат на Митхат Табаков.

Гюнай Сефер пък бе обвинен от бившата директорка на НАП Силистра Милена Цолчовска, че чрез фирмите си източва ДДС, а общински съветници негодуваха, че фирми на Сефер печелят обществени поръчки на община Дулово.

Коментар

• По въпроса за национализма.

Проф. Кръстьо Манчев: Баташкото клане е било практически невъзможно. Не е имало турско робство

Професор Кръстьо Манчев е роден на 27 септември 1926 година в село Верзар, Царибродско, Западни покрайнини. Завършва история в СУ. Специализирал е в ГДР и СССР. Научен сътрудник в Института по балканистика при БАН. Избягал през 1949 година в България, години наред е работил в Димитровград като бригадир, бил убеден комунист и антититовист. След това учителства в Симеоновград. Там проф. Кръстьо Манчев представи най-новата си книга “Кървавият край на Югославия” миналата седмица. На Балканите величието винаги се е измервало с територии - колкото повече имаш, толкова си по-велик, казва той. Напротив - колкото по-образован, работещ, знаещ и можещ е един народ, колкото по-уредена ти е държавата, тогава си наистина велик.

- Одобрявате ли назначения министър на българите в чужбина?

- Една политика, която и да е, трябва да приеме съществуващите реалности, не може да е успешна в разрез със съществуващите реалности. Македония е съществуваща реалност. И там, в тая Македония, може да има някой, който иска да е българин. Но мнозинството са македонци, така казват, или поне това е, което аз знам. Тази е реалността и тя трябва да се приеме. Аз лично, ако ме питате, не одобрявам да има министър за българите извън България. Абе, я си представете, че Турция си назначи министър за турците в България. Как ще изглежда това - някой техен министър да се занимава с тях? Така изглежда в Македония Божидар сега.

- Той определено ги дразни. Беше обявил награда, ако се намерят сериозни доказателства за съществуването на македонска нация.

- За каква македонска нация да се намерят документи? Ами тях ги има! Аз и на него му казах: През 1903 г. има един Кръстьо Мисирков, който е издал книга “За македонските работи”. Ама тя е издадена в София и там се твърди, че българи, сърби такива-онакива няма, ние сме от едно дъно. Има един голям сръбски учен, казва се Стоян Новакович, още в края на XIX век е казал това. Те не са нито сърби, нито българи. Тази теза за македонизма е малко в услуга на Сърбия тогава. Сега тя не е актуална, защото македонизмът е антисръбски. Това ние трябва да схванем доста добре. Той не е просръбски, нито е пробългарски, той си е македонски национализъм. Това е македонизма. И

Стоян Новакович е казал още тогава - те не са нито българи, нито сърби, те са си отделно нещо. Ние обаче ще поддържаме това твърдение, защото това ще ги отдели от България и ще помогне Македония да стане част от Сърбия. Аз не виждам никаква друга перспектива освен ние да признаем това и да работим в тая посока, а не обратно.

Какъв е този случай сега със Спаска Митрева? Мъж и жена се скарали, развели се, имат дете. Има някакъв съд, който се занимава с това кой прав, кой крив. На българската държава ли е работа да се занимава с това? Да решава техните съдби. И тя е права, защото се е обявила за българка. А защо тя се е обявила за българка? Ами защото знае, че българската държава ще застане зад нея. Така го виждам аз. И се ангажираха на високо ниво… Даже и министър-председателят имаше изявления. И освен това със сигурност знам, че някои хора там искат български паспорти от егоистични съображения, за да дойдат тук в България, защото сме член на ЕС, а не защото чак толкова са българи.

- Тяхната политика не е ли малко така инфантилна. Те са най малката нация на Балканския полуостров, а като че ли имат най-много претенции?

- Не мога да кажа, че имат най-много претенции. Те са в тежка ситуация. Гърция не ги иска, ние имаме претенции, макар че ги прикриваме, Албания е оттатък - една трета от македонците са албанци. Тя може да няма претенции, но населението е албанско и имаше искане това население да бъде в съюз с албанците и да правят обща държава. Освен това е сиромашка страна. Това е, което аз от разстояние мога да кажа и виждам.

- Или в Австралия техен министър имал националистически изказвания, а президентът Първанов каза, че подкрепата ни за Македония няма да бъде безусловна.

- Ами, ако така е казал, това не е добре. Какво искаме да правим тогава? Да я капсулираме ли? Тогава тя винаги ще бъде против нас. Аз това не го приемам. Как така може да говори? Не го приемам! Вижте какво, държавната политика се прави също от хората. Те могат да правят и глупости. Но ние никога не сме били гражданско общество, което да заеме позиция. Да каже стоп, тука не сте прави и да ги свали, да смени политиката. Ние винаги сме вървели подир управниците си.

- Моделът на ЕС - това ли е бъдещето, както казахте “пъстрото общество”?

- То не може да се промени. Ние имаме близо два милиона небългари. Какво да правим с тях, да ги избием ли? Ние трябва да ги интегрираме. Никаква друга политика не е възможна. А какво значи да ги интегрираме? Първо трябва да се започне от образованието, защото те, за да са интегрирани, трябва да са образовани, да могат да работят, да влязат в това общество. Ами като искаме да ги направим като болшинството от народа, ние трябва да им дадем път. Аз да ви питам сега? Имали в България турчин генерал?

- Не.

- Е, защо? Те са една десета от населението. Защо от Освобождението досега да не се е излъчил един турчин за генерал?

- Може би нямат способни…, не знам…

- Айде, бе! Аз до известна степен съм специалист и по Австро-Унгария. И съм написал и в книгите за историите на Балканските народи за тая част на Балканите, която е била под тази империя. Отлично знам, че една голяма част от ръководния състав на Австроунгарската армия са били сърби, в това число и от Босна, и от Хърватия.

- Вие казахте, че когато империята се разпада, тогава се раждат нациите?

- Не, те са се родили преди това, в рамките на империята са се родили нациите, където всяка иска да има държава. И почват да делят наследството. Затова и се разпада Османската империя. Националната тема е, която ги разбива. Те са империи, които господстват едни над други. В Османската империя има дискриминация - мюсюлмани над немюсюлмани. Тия империи затова нямат бъдеще - защото се основават на господство. Защо се разпадна съветската империя - пак по тая причина. Югославия - също. Сърбите, мнозинство от населението, заели командни позиции и искат да ги развият, а пък другите въстават и те се разпадат. Образуват се нови държави и те се пръскат.
        Не може да се разделя така - тука сме ние, а нататък сте вие. Няма такова нещо. Ето моя царибродски край. Там, където е сторена берлинската граница (по Берлинския конгрес от 1878 г. - б. р.), ги е направила сърби. Преди това никой не е викал: аз сам такъв, аз онакъв. Те са еднакви хора, и езикът им е еднакъв, и вярата им също, обаче границата, пропагандата ги кара след време да са сърби. Отсам границата пък са българи.
        Снимка: авторът

Има едно село там, което и сега съществува, казва се Планиница и берлинската граница е сложена по средата му. Половината в Сърбия - половината в България. И тая част, която е с България, се нарича Българска планиница и сега, а другата се нарича Сръбска планиница. Има анекдот, дали е вярно това не знам, но двама братя, единият останал в българската част, а другият - в сръбската, се скарали в някаква нива и се псували на майка. Единият псувал: Майка ти българска, а другият: Майка ти сръбска. Това са грешките на историята, това са куриозите на историята.

И сега има много хора-дилетанти и казват: Ниш е български. Ама може да има десетина хиляда българи, ама това е сто и отгоре хиляден град. Може ли заради това да е български, а тия десетина хиляди са от Западните покрайнини, които живеят и работят, там са намерили работа, препитание. Това са царибродчани, босилградчани.

- Вие казахте, че историята все още не е наука. Вече не се ли е изчистила?

- Не.

- Неотдавна имаше скандал с преоценка на обстоятелствата около Баташкото клане. Там се намесиха пак най-отговорни фактори - президентът. Признак на слабост ли е, когато някой иска да погледне по друг начин историята?

- Вижте - национализмът е страхотна въдица, понеже властта се взима и губи чрез тези избори. Трябва да имаш привърженици, които да гласуват за тебе. Ако аз с тия приказки, които тука изприказвах, изляза на изборите, кой ще гласува за мене?

- Никой!

- Виждате ли, а ако развея патриотарско знаме - всички ще ме подкрепят. Ето това е. Тези хора бяха изкуствоведи, те казваха и показваха, че картината която е създадена за Баташкото клане, е сътворена десетина или дванайсет години след събитието. И това нещо там е инсценирано, направил го е тоя, който е правил картината. Той е довел хора да се инсценира случката. И след това ние сме възприели тази картина като исторически извор, а тя е художествено произведение. Това искаха да ни кажат хората. А се явиха тука политици и имаше заплахи, че ще я убиват тази жена.

- Дошли от друго село и са ги избили нали. Барутин ли е бил човекът?

- Барутин е селото, а Барутанлията е този, който е избивал. Това са помаци. А освен това събитията са пресъздадени по Макгахан, един американец, който е дошъл тук да описва и просто е преувеличил. Вие това можете да го напишете или не, аз го приказвам ще го кажа и на вас - защо тия батачани са били в църквата? Ами в гората нагоре да бяха побегнали. Задавал ли си е тоя въпрос българинът - защо се крият в църква? Защо четата на поп Харитон се крие в Дряновския манастир? Ами да хванат гората. Това е първият въпрос. Вторият въпрос – изклани били 5000 души на дръвник. Колко време трябва да се извърши това нещо? Пет хиляди души да бъдат заклани, главите им да бъдат махнати, следващия, следващия… Той най-малко една седмица трябва да трае. Това е практически невъзможно. И трети въпрос. Колко е голяма тая църква. Били ли сте там? Колко да е голяма - ами да събере, да събере двеста, триста души, как пет хиляди? Тия въпроси българинът задал ли си е? Ами не ги е задал, защото няма кой да му ги каже, и ако някой като мене му ги зададе, ще отиде в затвора. Или няма да може да разчита на никаква кариера. Аз не искам това, вече съм пенсионер, не ме интересува. Само ако ми вземат пенсията ще ме разсипят. Но не вярвам да стигне дотам. Като заключение сега ще кажа. В османската империя е имало религиозна толерантност. Още 1354 година, когато са взели Цариград султанът е повикал патриарха и му е предоставил патриаршията. Патриархът в Османската империя е имал ранг на везир - министър. Имало и обесени патриарси, но тази институция е съществувала през цялото време.

- През турско робство ли?

- Не го наричам турско робство. Знаете ли какво е робство? Роб е този, който е собственост на някого, когато нямате собственост. Ако аз съм ваш роб, трябва вие да сте мой собственик. В османската империя такова нещо не е имало.

- Хората са имали имоти, нали?

- Имали сме богати хора, имали сме училище, имали сме всичко. А Стефан Цанев написа “Българските хроники” и как ги написал, в сума ти страници, какви сме били роби. Роби, та роби! Ама Османската империя е космополитна държава и роби не е имало, като производително население. Никой на никого не е бил собственост.
        Ние имаме цяла колония в Цариград, в Измир.

- Вие не ми отговорихте на въпроса, защо българите в Батак са потърсили закрила в църквата?

- Ами заради тая толерантност. В Османската империя не е било допустимо мюсюлманин да влиза в християнска църква. Това е. И Копривщица е имала някакво самоуправление. Там турчин не е можел така свободно да ходи. А има предание, че в Неготин - сръбски град - турчин не е можел да мине през града с подкован кон. Защото тропа и безпокои хората.
        Снимка: авторът

Ние тази империя сме я възприели според пропагандата, която са развили нашите възрожденци. Тогава те са искали да направят държава и затова развиват такава антитурска пропаганда, а ние сме взели това за чиста монета. Трябва да я очистим тази работа сега. И да кажем за Османската империя това, което е. И има френски съчинения на тема Османска империя и от други от световно известни автори.

- Всъщност нашите представи за този период са на двеста години?

- Преди двеста години, както са ги оформили възрожденците, ние все още стоим на това. Има “История на Балканите” написана от Жорж Кастелан, преведена е на български език. Той горе-долу е разказал какво е тая империя. Имало ли е турско иго, тук не става дума за робство. Ние трябва да си очистим представите за това нещо и може да се попитаме и за това. Ами защо ние 500 години сме били там, като сме толкова ербап? Защо сърбите седемдесет години по-рано от нас въстават? Защо гърците по-рано от нас си правят държава. Защо ние сме последни, или предпоследни преди албанците. Аз в “История на балканските народи”, том I, съм го разгледал тази въпрос и съм му дал някакъв отговор.

- Преди известно време се прокрадна една идея учени от всички държави да напишат обща история на балканските народи?

- Това е идея. Много добра идея. Обаче национализмът пречи да стане това.

- Има ли такъв прецедент в света?

- Не съм чул за такъв. Но гледайте, нашата история е написана от национални позиции, ама гръцката и тя е от национални, и сръбската. Те се пресичат една в друга. Това, което е за нас е истина, за сърбите не е. И обратно. Ще кажа конкретен пример - 1916 година ние завоювахме Моравието. Влиза там българска войска, прави се българска администрация, преименуват хората, правят ги българи, училищата правят български, арестуват хора, препращат ги насам-натам, мобилизират сърбите, издава се вестник “Моравски глас”. Има историци, които пишат какви големи българи са тия моравци. А те въстават, има голямо въстание срещу нас и ние трябва да го напишем в учебниците най-сетне. Да знае българският народ какво е било. И това се повтаря 1941, 1942 година пак още веднъж. И сега пак някой ми пише за моравските българи, иска още веднъж да ходим там. Ами не ни ли стига два пъти? Много често в нашата история няма македонци, те са българи, защото през 1941 година ни посрещнали не знам как си. И никой не е написал как през 1944 година са ни изпратили. Ама и това трябва да се напише.

- А как са ни изпратили там?

- Как, гледали сме като… И с това посрещане. Ами ние 41-а година как посрещаме Хитлер? После 43-а година как плачем за цар Борис - аз съм свидетел на това. После 44-а година как посрещаме руснаците, после 46-а година как посрещаме Тито, 48-а година как го ругаем, после 49-а година как крещим на площадите “Смърт на Трайчо Костов”. Това за какво е доказателство, че хората са манипулирани, че вървят като стадо.

Коментар

• Ха добрутру. Ето променям си една предна прогноза, че до нова година Борисов ще изгони Дянков. Вече не мисля така. Вече мисля, че на Симеон Дянков му е писнало един пожарникар да го прави на маймуна и сам ще си тръгне. Малко след приемането на бюджета. Щото много станаха камъните в неговата градина. Последният най-голям е "техническата грешка". Неслучайно след като Тотю Младенов обявява за "грешката", Дянков не казва пред журналистите НИЩО. А те го питат настойчиво. Чак след половин ден измънка: Да грешка. Получил е шамар зад врата.
          Едно време имаше един главен прокурор, дето си биеше подчинените. Та нищо чудно сега да си имаме премиер, дето си бие министрите. Като знаем какъв му беше бизнеса в недалечното минало.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Дянков: Лихвите вече падат

Той има нужда от помощ

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
              Мейси, Мейси! Ти си скрита поклонничка на ББ. Засрами се! Ела в нашите редици да заклеймим новите престъпници! Гугълчо и Гигов - също!
              Дилетант, ходих да поиграя малко бридж, та не ти отговорих до сега. И не съм изгубил нищо, като не съм стоял пред компа. Прегледах бегло темата и видях, че засягаш санирането на жилища и парниковите газове. Не се интересувам от тези работи. И не ме засягат. Аз питах Стамболов, ама той се прави на ударен, защо неговият велик кумир си сменя мнението сутрин и вечер. А заедно с него и цялата им псевдо партия.
              Сега те питам теб. Държавните мъже (и жени) в другите страни как мислиш приемат това, че българският премиер си мени мнението по два пъти на ден? За фискалния резерв, за "импийчмънта", за бюджета. Че при внасянето на бюджета в парламента незнайна машинописка допуска "техническа грешка". И то не един път. Ами два. И никой от "министрите" не я вижда!? Те да не са идиоти. Айде половината българи са. И вярват безпределно на премиера. Ама те вярваха и на Царя.
              Доверието на политическите лидери в премиера скоро ще е НУЛА. Ако вече не е. А в бизнеса доверието е важно. Ако не и определящо.
              Струва ми се, че напразно си хабя красноречието. Фанатиците не могат да бъдат убедени. За тях няма аргументи. Те ВЯРВАТ.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Copy&paste държавност.Представиха транспортна стратегия до 2020 г. с данни от 2005 г.
                Зам.-министърът Камен Кичев представи пред депутатите от парламентарната комисия по транспорт проект на стратегия за развитие на транспортната система на България до 2020 г.

Депутатите от комисията обаче отбелязаха, че представеният проект всъщност е почти пълно копие на стратегията на предишното правителство, изготвена през 2006 г., но не приета официално.

При това част от данните са подготвени още от правителството на Симеон Сакскобургготски.

Според депутати от ГЕРБ, запознали се със стратегията, при направените в нея прогнози за развитието на различните видове транспорт, в това число и за ръста на превозваните пътници и товари, са ползвани данни от 2005 г.
                http://www.dnes.bg/politika/2009/11/...rjavnost.80652
                http://www.investor.bg/?cat=5&id=89708
                [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Тя обаче не пожела да се ангажира със срок за реализация на парниковата сделка. Отсега не може да се каже и кога ще стартира схемата за подпомагане на собствениците на панелни жилища при въвеждането на енергоефективни мерки, за да се намали потреблението на енергия и оттам да падне общото излъчване на вредните газове.
                  Тъй тъй в близките 3 години няма да стане.Намирисва ми на предизборен пиар нещо?Е то има време до пролетта де!Но дори и да стане искам да попитам герберите -структурните фондове работят на принципа първо плащаш, а после ти връщат парите. Нали така?Или бъркам?Та как си представяте всички собственици на въпросните панелки и ЕПК-та да се обединят в юридическо лице,/според Законът за управление на етаж.собственост/да напишат предложение, да си платят пълното саниране и после да чакат им се върнат парите???Няма начин просто да стане. В повечето блокове едвам едвам си събират хорицата такса за да има ток на стълбището, пък камо ли да санират?
                  Да се махнат всичките касове апарати и бележки, никакви връзки с НАП. Откъде-накъде ще ни вземат и тази възможност да си изкарваме хлебеца. Мейси, дай да се борим да се премахнат и осигуровките, абе и всички данъци, докато ББ е на власт. Квош,каеш?
                  За мен не е нормално по време на криза ,едвам едвам болшинството от хората да свързват двата края с тия ниски заплати и на база на това управляващите да ми вдигат
                  тока,парното,водата,здр.осигуровки,данък сгради ,винетки,гражданска отговорност и квот се сетиш още да не изброявам.Това се казва геноцид над българският народ .Ами айде кат са много отворени защо не си смъкнат заплатките на нивото на хората и да видят как се живее а ще си вдигат тяхните.И в заключение дали В НОВИЯ БЮДЖЕТ за 2010г ,ще се СПАЗВА изискванията от ОСНОВОПОЛАГАЩИЯ за Е.С. документ - "Харта за правата на човека" ?
                  - Член 25:
                  ...” Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства...
                  Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... "
                  http://www.un.org/en/documents/udhr/
                  Всеобщо признато е, ДОРИ ОТ КАЗИОННИТЕ СИНДИКАТИ, че днес :
                  - "Жизненият минимум" е 211лв. –
                  - "Социалния минимум" е 585лв. –
                  - "Издръжката на едно дете" е 370лв. –
                  - Минималната издръжка на четиричленно СЕМЕЙСТВО, е 1913лв........!!!
                  Някой да е чул ,че от ГЕРБ, ще го направят?
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• А така Мейси, а така Гугълчо! Браво на вас, борите се мъжки (и женски) срещу бъдещите далавери на ББ. Не му вярвайте, даже и да изпълни обещанията си, това е дим в очите на хората, опиум, за да може да господства в България. Как така ще санира панелките, това означава хиляди да гласуват за него, откъде-накъде. А дори и да пусне магистрала Тракия, пак не му вярвайте - това са пари, откраднати от нас бедните, за да се задоволят богатите, които джиткат към морето.
                    Абе изобщо вместо да махаме президента, защо не махнем премиера. Гугълчо, дай да направим като Щатите - само с президент, без премиер. И да се премахнат президентските мандати - нека Седефчов да вземе още два-три мандата. Кво ш,кажете, а?

Допълнение! А така, Мейси! Да се махнат всичките касове апарати и бележки, никакви връзки с НАП. Откъде-накъде ще ни вземат и тази възможност да си изкарваме хлебеца. Мейси, дай да се борим да се премахнат и осигуровките, абе и всички данъци, докато ББ е на власт. Квош,каеш?

Коментар

• А честито на търговците!160 лв. за свързване на касов апарат с НАП

12.11.2009, 20:40-Около 160 лева ще струва на търговците закупуването на специално устройство, чрез което касовите им апарати да могат да се свържат директно с Националната агенция за приходите. Така данъчните ще следят в реално време оборотите, съобщи БНР.

.Депутатите от бюджетната комисия отхвърлиха предложението, изискването за свързване с НАП да не важи за малките обекти..

Според Васил Панов от Националната агенция за приходите около 80% от касовите апарати у нас не е нужно да се подменят и само трябва да им се монтира устройството, което ще праща информация към данъчните. Тези, които ползват стари касови апарати обаче, ще трябва да ги променят.

Фирмите имат една година да се подготвят и реално всеки апарат ще бъде свързан със системата на приходната агенция от 2011 година.
                      http://news.ibox.bg/news/id_1356539176
                      Къде по света го има това нещо?О чудо само в Сърбия!
                      От НАП обясниха, че българските производители на касови апарати снабдяват дори Сърбия
                      http://www.nap.bg/preview_news?p_news_id=658
                      Както си пише и в статията ,,..чрез което касовите им апарати да могат да се свържат директно с Националната агенция за приходите. Така данъчните ще следят в реално време оборотите'' ' .НАП ще засича само триенето на данни от фискалната памет на база на отчетените онлайн продажби. Поголовното неиздаване на касови бележки в по малките магазини ,няма как да се засече по този начин. Пак някой тяхна фирмичка ще се облажи .Открийте кой е собственика на завода производител на касови апарати или кои лица са в борда на директорите на завода.Тогава ще ви стане ясно защо на всеки 4 години трябва да ги сменяте тия касови апарати.

Коментар

• ПОДКРЕПЕНО!!! :-) :-) :-)

Първоначално изпратено от diletant
                        Държавата ще поема до 90 % от санирането на панелни сгради - http://www.mediapool.bg/show/?storyid=158520&srcpos=2

Ето поредното разхищение на новото правителство. Очевидно ББ е изчислил, че предимно живеещите в панелки са гласували за него и сега им се отплаща. А ние, останалите, които не живеем в панелки ще страдаме. Искам си си моите парникови газове да си ги дишам. Мейси, Гугов, Гугълчо, подкрепете ме бе. Да разобличим парниковите далавери на ББ и кликата му!

Ами колеги, виждате, че голямото крадене се подготвя много старателно - но и ние ще наблюдаваме...старателно! 50 години напред ще се борим с корупцията....
                        а тези пари от въгрелодните квоти да ги дадата на нас, акционерите в КРЕМ!!!
                        Защото те ни се дават заради затворени замърсители!
                        + цитат от медиапул:
                        Страната ни разполага с около 200 хил. предписани емисионни въглеродни единици, които може да продаде извън предоставените й количества за разпределяне на предприятията по националния план за парниковите квоти и резерва за нови инсталации, обясни зам.-министърът Евдокия Манева. Схемата за продажба на цялото количество ще е ясна до 2-3 месеца, след което вече ще се проведат преговори с държави, които имат интерес да закупят квотите. Досега интерес е проявявала Япония, възможна е появата и на други купувачи, но в момента на пазара на въглеродни газове има затишие.

Заради това и страната ни може да получи по-малко от планираните около 1 млрд. евро, каза Караджова. Тя обаче не пожела да се ангажира със срок за реализация на парниковата сделка. Отсега не може да се каже и кога ще стартира схемата за подпомагане на собствениците на панелни жилища при въвеждането на енергоефективни мерки, за да се намали потреблението на енергия и оттам да падне общото излъчване на вредните газове.

Коментар

• И тогава ще скандираме- Белене,Белене,...беееее, беееее

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                            Държавата ще поема до 90 % от санирането на панелни сгради - http://www.mediapool.bg/show/?storyid=158520&srcpos=2

Ето поредното разхищение на новото правителство. Очевидно ББ е изчислил, че предимно живеещите в панелки са гласували за него и сега им се отплаща. А ние, останалите, които не живеем в панелки ще страдаме. Искам си си моите парникови газове да си ги дишам. Мейси, Гугов, Гугълчо, подкрепете ме бе. Да разобличим парниковите далавери на ББ и кликата му!
                            От линка
                            ... като средствата за това ще дойдат от планираната търговия на парникови газове, които България има право да продаде на други страни по механизма за зелени инвестиции от Протокола от Киото

Това ми се струва някакъв фишек ,че видите 720 хиляди панелни жилища ще могат да бъдат санирани със средства от продажба на емисии въглероден двуокис.??? Че няма да може да се санират панелките със средства от продажба на вредни то е ясно. Не само, че не можем да продадем въглероден двуокис, но се налага да си купуваме и то не малко/имаме недостиг на квоти тъй като страната ни бе орязана /. Не сме си изпълнили задълженията и няма изгледи да ги изпълним за намяляване на тези емисии в съответните проценти и срокове.А да не говорим ,че Националния план за разпределение на квоти за търговия с емисии за периода 2008-2012 г не е готов от Българска страна който трябва да мине за одобряването му от Министерския съвет и повторното му представяне за одобрение в ЕК!!/все още не е одобрен от ЕК/
                            http://news.expert.bg/?id=257571
                            .................................................. .........
                            Как се търгува с квоти
                            Цената на квотите се определя единствено на пазарен принцип. Те могат да се прехвърлят в рамките на фиксирания 5-годишен период. Всяка покупка или продажба трябва да бъде отразена в регистъра на съответната държава от фирмите в сделката. След това информацията се изпраща и в регистъра на ЕС. В края на 5-годишния период (в случая 2008-2012 г.) всяка фирма от ЕС, замърсяваща атмосферата, трябва да притежава собствени или закупени квоти, отговарящи на изхвърлените от нея вредни емисии. Ако квотите са по-малко, освен че трябва да си ги набави, фирмата ще плаща и по 100 евро глоба на квота.
                            http://ec.europa.eu/environment/clim...n/index_en.htm
                            ПП:Личното ми мнение дали трябва да се санират или не тия грозни соц.панелки е ,,не''.Даже съм за премахването им.Ето и две други мнения които ги поствам
                            Чудя се, до кога фалиращите строители ще искат държавата да ги спасява с държавни пари?!
                            Защото това, което се предлага е именно това - държавата да даде едни пари, някои фирми и фирмички пред фалит да ги вземат и така да компенсират строителните безумия бетонирали държавата ни от хоризонт до хоризонт.
                            Апропо, ако това се приеме, ще е явна дискриминационна мярка от страна на държавата първо към населението живеещо по селата, а не в блокове и второ към всички останали , които не обитават панелки.

Съвсем друг ще е въпросът, ако парите за саниране се предоставят като нисколихвен заем за срок от 10 години, тогава на дневен ред ще излезе въпросът как ще задължат живущите в панелни блокове с изтичащ експлотационен срок и лоши технологични показатели по паспорт, да предприемат действия по санирането и обновяването им.

Какво ще направи тогава държавата - ще ги обяви за опасни за обитаване и ще ги събори ли?
                            А земята, която си е нейна под блоковете навярно ще ... продаде?
                            .................................................. ......
                            Малко образовани хора останаха в Б-я и това МАФИЯТА го използва умело! ”Санирането” НЕ променя енергийната ефективност, обаче бизнесът с ”модерни” материали трябва яко да върви (който не вярва да помоли някой отличник в четвътрти клас да му сметне ефективността, не е сложно - 3-4 формулки са)! ”Санирането” пречи на естествената вентилация и води до ВЛАГА, увреждане на стените на без друго старите блокове! ”Санирането” служи само за 1000% (и повече) печалба на МАФИОТСКИ ПРЪСТЕНИ ОТ ФИРМИ. Точно поради тая причина и се опитват да го прокарат като ”ЗАДЪЛЖИТЕЛНО”, което е толкова НЕЛЕПО, при условие, че в някои ”цивилизовани” страни все още е законно собственика да отстреля нарушилите ЧАСТНАТА МУ СОБСТВЕНОСТ, но у нас могат да те изгонят от жилището ти, да те рекетират, да ти го сринат и/или превърнат в офисчета и т.н., и т.н. Овце, преценете сами.

пп:Ето Обамката какво прави.САЩ са на път да осъществят Зелена революция
                            ....Поредната революция беше осъществена с приемането на амбициозен закон за климата, който ще създаде национални ограничения върху парниковите газове, ще създаде сложна система за търговия с емисии и ще предложи поощрения на хора и корпорации, които използват зелена енергия. Това е огромна стъпка напред не само в отношението на САЩ към глобалните климатични промени, но и в отношенията с множеството лобистки интереси, които досега успяваха да попречат на климата да надделее над индустрията.....
                            http://www.euinside.eu/bg/news/the-u...een-revolution
                            .

Коментар

• Заплатите на държавата: Първанов – 4 391 лв. на месец, Цецка с 3403,80 лв.

Основната депутатска заплата се увеличава със 75 лева и вече ще е 2196 лева при 2 121 лева досега. Месечните пари на президента също се увеличават - със 150 лева, и вече ще са 4 391 лв. на месец. Те са равни на две депутатски заплати. Възнаграждението на председателя на парламента Цецка Цачева ще е 3 403,80 лв. Толкова ще взема и премиерът Бойко Борисов. За сравнение, гумените глави на Батков в “Левски” са със средна заплата от 8 769 лева.

http://www.afera.bg/index.php?option...=7753&Itemid=2

Да им е честито!

Коментар

• Първоначално изпратено от outsider
                                Един стойностен пост, който ми беше удоволствие да прочета.
                                Нещата са такива откакто Мейси се появи във форума.Стамболов цитира Едвин СЛугарев, а Мейси ги разбива и прави за смях...но ефекта е нулев.Скоро ще се умори и изчезне от форума...
                                Но, на мене нещо ми кипват ...... и ще почна да псувам... защото пак съм прав !!!

И още една малка корекцийка - не само ще се повиши здравната вноска, но ще се въведе и доплащането по здравни пътеки...Това го каза мин.фин на среща с лекарите преди 10 дни...

ЕЕЕЕ, ТЕ ТАЯ ИНФОРМАЦИЯ СЕ ПОТВЪРДИ ПРЕДИ 5 МИН ПО НОВИНИТЕ.....
                                ......."От 2010г по болниците ще има гооолеееееми табели с услуги, лекарства и консумативи за доплащане".....Честито....

Не стига ,че се осигурявам на мах, че ми вдигат ОЩЕ вноската с 2%, мах осигурителна сума, но и ще трябва да си доплащам....
                                Браво на Дянков, педа.а му скапан,утре пак машинописката ще му е виновна......

Коментар

Working...
                                X