IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гугълчо, Гугълчо! Виж какво казват твоите хора:

"Бившият финансов министър изрази несъгласието си с водената политика за привличане на чуждестранни инвестиции. България привлече над 20 млрд. евро чужди инвестиции, а реализира само 6% икономически растеж, обобщи накрая Стоян Александров."

Коментар

• Гугълчо, Гугълчо! Пак караш по рецептата на Гьобелс - една лъжа, повторена сто пъти, става истина. Давай, момчето ми, кажи си всичко сега, че след изборите няма да те има във форума.

Коментар

• докато старите десни са просто потресаващо отчяйващи, то герберите са ужасни и деспотични създания!
        така зловещо са пуснали в ход черния PR, че все едно България е ада на земята... и после се чудят защо толкова малко избиратели пред урните - ми хората не искат и да чуят за политици, бе това е!

ако от Америка дойде нещо качествено здраве му кажи, само оръжието им е добро!!! :-)

Какво сте го запрезентирали тоя елемент от СБ, че и лелка някаква !??? Ами те ги разкарват с десетки хиляди от Уолсрийт от месеци - това не са способни хора, но са УДОБНИТЕ НАЕМНИЦИ- забележете колеги, че западната преса казва бойко борисов и герб си НЕАМАТ икономисти, щото нямали ....

ако е толкова добър СБ няма да ги изпусне като кадри, ама и там и по Уолстлийт една метла мете боклука, та си е е...о мамата!
        NB!!! Помните ли колеги, че пръв повдигнах въпроса НЕКАДЪРНИЦИ от Уолстрийт да не ни накацат??????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето това се опитва ГЕРБ да ни пробута днес завито, опаковано и поднесено с Коледен PR!

Коментар

• Във време на икономическа криза много по разумное да имаш зам.председател на Световната банка за премиер,отколкото руски възпитаник с турски наставник зад гърба.

Коментар

• Нов живот - Кърджали - Брой 97 / 3 юни 1999 г.
            http://www.eunet.bg/media/show_story...story=90950967
            Р. Муса и Пл. Иванов - цяла сага в политичвския маскарад
            Скандалната конфронтация между областния шеф и градоначалника напомня за средностатистически нашенски развод. И двамата отдавна са забравили, а и не искат да си спомнят, че преди 4 години сключиха брак по сметка. Кумуваха им Костов и Доган. Имаше ръкостискания, потупване по рамото, гърмяха бутилки с шампанско...
            ...ДРУЖБАТА МЕЖДУ ДОГАН И КОСТОВ
            укрепна още повече, когато в страната назря политическа криза и мъртво вълнение. Залюля кабинета "Виденов". На 6 декември 1996 г. Пламен Иванов обяви, че има предизборно споразумение между ДПС и СДС за създаването на ОДС.
            ДПС и СДС започнаха в началото на 1997 г. съвместни действия за свалянето на БСП от власт. Движението декларира, че ще блокира пътищата в Източните Родопи, заредиха се сини митинги. Местния лидер на ДПС Ахмед Юсеин нарече агитката на СДС "героите на общината". Стигна се дотам, че Пламен Иванов поиска общи листи с ДПС за парламентарните избори.
            С това безметежните дни на депесарско-седесарския брак по сметка в Кърджали свършиха. Кумовете Доган и Костов се скараха за ОДС...
            ...За тази цел всъщност Пламен Иванов /от СДС/ заложи на широкото представителство на турския етнос в областната администрация. Той дори предложи поста зам.-областен управител на ДПС. Хората на Доган категорично отказаха.
            И. Костов: "Днес погребваме българския национализъм"
            Я пак погледни кога се пръкна Хранков,май 94г беше,по време на коалиционното ви управление с ДПС.Бисеров го изгониха заради прослувутата къща,за която така и не можа да докаже парите си.Спомням си във в.Труп какви статии имаше против Бисеров,но като го изключиха веднага му дадоха думата само за да плюе по СДС.Халал да са им такива политици на ДПС
            MILOM , прочети историята на България малко повече и ще видиш ,че Доган е коалиционен партньор на Филип Димитров и после нещо не се спогодиха и отидоха към предсрочни избори . БСП имаше самостоятелно правителство през 1994-1997 г. и Доган и Костов бяха в първите редици на протестите през 1997 г.
            И още нещо никога не презираш противниците си толкова , отколкото водачите на каузата ти , когато те предадат или опорочат идейте в който вярваш..... Костов има голяма роля в това.Много ми е смешно за това ,че слагате БСП и ДПС в един аршин защото ако се върна преди 15, 17 години имаше турски и анти турски митинги от смесените райони и водачите на анти турските митинки бяха избрани депутати от БСП .....Румен Воденицаров премина от опозицията на страната на комунистите за съглашателството на десните с турците .....а за смяната на имената и изселническия процес преди 1989 г. да не говори и най големите застъпници за правата на турците бяха тогавашните ръководители на СДС и Желю Желев....
            П.П. Милом дали не съм се излъгал в теб , като смятах ,че не си пропагандатор на дадена дясна формация , а защищаваш свойте политически десни възгледи .....преди те срещах в различните теми с компании а сега само в Политика ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast
              Първоначално изпратено от Optic
              Първоначално изпратено от stdmv
              Кристалина е специалист по икономика и работи за Световната банка....

Станишев е писал дипломна за униформите в руската армия. Но търпи българските полицаи да са облечени като хамали на Илиянци.

Сами преценете кой е по-компетентен.

Бившата асистенка по политическа икономия на социализма от ВИИ "Карл Маркс" ни готвят ДЕСНИТЕ за новия министър - председател:

Кръгът „Прокопиев – Кръстев – Божилов” реди кабинета на ГЕРБ. Кристалина Георгиева се готви за премиер след парламентарния вот на 5 юли. За финансов министър се стяга Симеон Дянков
              Ива Николова
              12:30 19.06.2009

На такива експерти се нагледахме при царя. Оказаха се експерти, но само в една област - усвояването.
              В едно предаване Гамизов нарече ГЕРБ "руски проект"- странно...;-)))
              Мухобойко се надява да вземе комисионната за Топлофикация и за тръбите и за други руски инвестиции.
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                Първоначално изпратено от stdmv

Станишев е писал дипломна за униформите в руската армия. Но търпи българските полицаи да са облечени като хамали на Илиянци.

Бившата асистенка по политическа икономия на социализма от ВИИ "Карл Маркс" ни готвят ДЕСНИТЕ за новия министър - председател:

Кръгът „Прокопиев – Кръстев – Божилов” реди кабинета на ГЕРБ. Кристалина Георгиева се готви за премиер след парламентарния вот на 5 юли. За финансов министър се стяга Симеон Дянков
                Ива Николова

На такива експерти се нагледахме при царя. Оказаха се експерти, но само в една област - усвояването.
                В едно предаване Гамизов нарече ГЕРБ "руски проект"- странно...;-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv

Ива Николова
                  "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Следващото правителство ще се сблъска с невиждана криза и продънен бюджет.
                    Има спад в покупките на най-масовите стоки. Газоподаването е намаляло с повече от 35%, защото големите консуматори са на намален работен цикъл, хора се самоубиват, защото не могат да си изплащат кредитите, навсякъде по строителните обекти са хвърлили отгоре чергила и чакат по-добри времена, пазарът на недвижими имоти е замръзнал, въпреки оптимистичните очаквания на правителството, туризмът не върви. И това ако не мирише на криза, здраве му кажи!

Крият 1,5 млрд. лв. дупка в бюджета. С 562 млн. лв. невъзстановен ДДС и 446 млн. лв. от иракския дълг финансовото министерство прикрива истинския размер на кризата у нас и създава изкуствен бюджетен излишък, за да се докара пред европейските финансови институции.

Със закърпването на бюджета се обяснява и отлагането на плащанията към фирмите, които имат да получават пари от иракския дълг. „Очевидно е, че ако парите, които получихте от Ирак през 2008 г., са били използвани, за 9а се докара положителен финансов резултат, сега въпреки решението на Министерския съвет за възстановяването им на фирмите на финансовото министерство ще му бъде трудно да ги възстанови, защото ще излезе на минус.

С две думи – изкуствено се увеличава излишъкът за сметка на невъзстановения ДДС на фирмите. Събират 60 млн. лв. ДДС по-малко. Само за месец излишъкът в бюджета се е стопил с цели 35%..

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                      Първоначално изпратено от meche_cveti93
                      http://www.segabg.com/online/article.asp?work=print&issueid=1482&sectionid=6&id =0005

ОБВИНЕНИЯ
                      Противниците му твърдят, че Костов седи на върха "Олимп". Смятат, че съсипва партията като я превръща в административна организация. Обвиняват го за грешна коалиционна политика, за високомерно отношение към Симеон II и ДПС, което ще доведе до загуба на СДС на предстоящите парламентарни избори.
                      Мече,Костов и за Лекс и Хранков ли е виновен-Не падай на нивото на би-нагъл да приказваш простотии-хайде пак си припомни,кога фалираха и Лекс .Да припомням ли от кое котило бяха-не сме 93 набор-малко по сериозно я карай.
                      MILOM , 93 набор не са чували за Олимп и Христо Бисеров - дясната ръка на Костов . А за Хранков какво....
                      Я пак погледни кога се пръкна Хранков,май 94г беше,по време на коалиционното ви управление с ДПС.Бисеров го изгониха заради прослувутата къща,за която така и не можа да докаже парите си.Спомням си във в.Труп какви статии имаше против Бисеров,но като го изключиха веднага му дадоха думата само за да плюе по СДС.Халал да са им такива политици на ДПС
                      92 година първия хотел на Хранков вече беше факт. Била съм там лично Но кога е започнал, не знам.
                      Безплатен обяд няма!

Коментар

• Кристалина е специалист по икономика и работи за Световната банка....

Ива Николова

Коментар

• Първоначално изпратено от kod123

Ива Николова

Ковачница за следващи министри работи трескаво в кръга „Инициатива 2021”, в който влизат приятелката на Бойко Борисов и шефка на СИБанк Цветелина Бориславова, шефът на групировката „Икономедия”, която издава вестниците „Капитал” и „Дневник”, Иво Прокопиев, шефът на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев и представители на Института за пазарна икономика, към който принадлежи и сегашният председател на СДС Мартин Димитров, както и икономистите Георги Ангелов и Красен Станчев. Сред тях е и бившият прокурист на СИБанк Светослав Божилов, който заедно с журналиста от БНТ Асен Григоров станаха лица на създадената в края на 2007 г. публицистична Re:ТV.
                          Точно този кръг е излъчил и сегашните икономически експерти на партията на столичния кмет ГЕРБ Симеон Дянков – главен икономист по финанси и частно дело от Световната банка, Росен Плевнелиев – генерален директор на „Lindner Immobilien” и член на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, чиито председател е Прокопиев. Както и зам.-шефът на Световната банка Кристалина Георгиева, която се подготвя да оглави кабинета, съставен с мандата на ГЕРБ след парламентарните избори на 5 юли.
                          Това научи Bulgaria News от добре информирани източници от икономическите среди.
                          Проектът за сформирането на експертен екип около партията на Бойко Борисов заработи особено активно през миналата година, когато всички социологически прогнози сочеха несъмнена победа на ГЕРБ на предстоящите избори за 41 Народно събрание. Първоначалната му идея е била да се създаде кръг от експерти и анализатори, които да се включат в неговото правителство на различни управленски нива. Тази структура по замисъл е свързана само с управлението на ГЕРБ, но нагнетената политическа обстановка, раздробяването на политическото пространство заради амбициите на други задкулисни кръгове, създали партиите ЛИДЕР и „Ред, законност и справедливост” и финиширалата безславно коалиция „Напред”, са преформатирали първоначалните намерения на експертния екип около партията на Бойко Борисов. Невъзможността той да състави самостоятелно правителство и близостта на вдъхновителите и стратезите на проекта до средите на СДС от времето на успешния му мандат през 1997-2001 г. са доразвили идеята си за експертен кабинет с участието на СДС и партията на Иван Костов – Демократи за силна България (ДСБ).
                          Всъщност това е и разшифровката на репликата на Борисов "С Костов сме се разбрали", изречена пред българската общност в Чикаго, която залегна и в основата на негативната кампания на социалистите, афиширана под името на партия „Нова зора”, която в крайна сметка донесе негативи на БСП.
                          Според замисъла на кръга около Прокопиев, Кръстев и Божилов следващото правителство на България трябва да се сформира от високопоставени в световната икономическа общност експерти – в случая, произлизащи от средите на Световната банка, и да бъде подкрепено от българската десница. Тъй като нито една от двете авторитетни десни партии – ГЕРБ, СДС и ДСБ, обаче не може, а следователно и не бива да поема директно управлението, то трябва да се възложи на експерти, чиято компетентност не подлежи на съмнение, каквито според стратезите на този сценарий са представителите на Световната банка.

http://www.bulgaria-news.bg/bg/news/read/2071
                          Божилов и другите представители на Сорос докараха навремето и Костов...

Коментар

• Първоначално изпратено от ssonyy
                            Първоначално изпратено от bokogega
                            Къде съм казвал такова нещо,цитирай ако съм забравил,дай факти,аз давам факти.Идеята ми е,че цялата политическа класа е гнила и корумпирана.И престанете да ми излизате с номерата,че защитавам този или онзи.
                            Но явно си от тия,които си пазят топлите политически места,или си от онези зарибените,че ще ти дадат такова.
                            Зарибен съм да - за бъдещето на България!
                            Накъде ще се движи - на изток или на запад!
                            Аз избирам запад!
                            Предполагам си интелигентен човек - тогава смятай - при минимум гласуващи на изборите и осигурени максимум гласуващи за ДПС и БСП,кои партии ще имат мнозинство?
                            Не не съм интелигентет и не мога да смятам.Аз съм прост "пастир"(овчар),затова и ника ми е такъв.Смятайте вие умните,аз от глад няма да умра.
                            "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega
                              Къде съм казвал такова нещо,цитирай ако съм забравил,дай факти,аз давам факти.Идеята ми е,че цялата политическа класа е гнила и корумпирана.И престанете да ми излизате с номерата,че защитавам този или онзи.
                              Но явно си от тия,които си пазят топлите политически места,или си от онези зарибените,че ще ти дадат такова.
                              Зарибен съм да - за бъдещето на България!
                              Накъде ще се движи - на изток или на запад!
                              Аз избирам запад!
                              Предполагам си интелигентен човек - тогава смятай - при минимум гласуващи на изборите и осигурени максимум гласуващи за ДПС и БСП,кои партии ще имат мнозинство?
                              Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                                Материалът е от предизборната кампания през 2005г.И като гласувахте кого докарахте на власт през следващите 4г.Гласувайте пак и след 4г.пак отначало.
                                "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

Working...
                                X