IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Центъра на София тотално задръстен

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защото не е 90%. А за да се постигне, следва да има разпоредба. И това пак няма да реши въпроса със старите постройки. (за справка: Младост, Манастирски ливади - там и улици няма)

Първоначално изпратено от skip
    Къде видя да се позовавам на разпоредба???????:-(

п.с - По надолу ти препоръчах да прочетеш постинга внимателно ама ти: Не и не - на мокрия пясък! ;-)
    Първоначално изпратено от stdmv
    Хайде да свършиш 2 неща: да се повъзпиташ малко и после да се аргументираш с документи: ако има разпоредба - посочи я. Няма да я търся аз, след като ти се позоваваш на нея.
    :-) Ай - ай - ай....

п.с - Айде пак на пясъка...:-)
    Покажи законовия текст на който се основаваш
    Ако ми прочетеш внимателно постинга и се поинтересуваш ПОНЕ малко ще разбереш какво изхвърляне направи току-що на мокрия пясък...
    Мале.... дойде краят на трагедията? И къде ги видя тези паркоместа?
    Да не са само в обещанието на строителя?

Първоначално изпратено от Nikodim
    гр.Bath, Somerset, England
    ...........
    Това че сте си купили кола, не значи че трябва да я паркирате/гарирате където ви хрумне,простаци.

По комунистическо време все още из София имаше туристически групи.Сега има ли?
    Да, все още има туристически групи, все още има хора които се снимат с гвардейците и такива които да се снимат на ескалаторите в ЦУМ......

....и още колко други неща има из София....

п.с - Много ми допадна примера ти за Bath...., но след последният ти въпрос си мисля, че дори не си разбрал, че всички по голями градове в UK и западна Европа са устроени по този начин...та дори и в София 90% от всичко наченато за строеж от миналата година върви с парко място!

Коментар

• Може да прозвучи злобно, но аз съм доволен от днешното задръстване. Бих искал центърът (а и не само той) на София да се задръсти тотално най-малко за един месец. Едва тогава ще започне да се мисли за някакви мерки.
      В лондонското сити служителите и брокерите идват на работа с метрото, в долния край на Манхатън преобладаващата част от хората също. А тук куцо и сакато държи да пристигне на работа в центъра на София непременно с кола.
      Що се отнася до "селяните" и "провинциалистите", тези термини не означават родното място, а цивилизационно състояние. Когато не шофираш по правилата, когато плюеш по улицата, когато паркираш така, че да не може да мине майката с детската количка, когато не даваш път на старите хора, когато..., когато..., когато... . Е, тогава си "селянин" и "провинциалист".
      А аз от три години си ходя на работа пеша, често използвам трамвая - най-бързото транспортно средство в града, а колата само в изключителни случаи - за пазар в Метро или когато трябва да водя кучето си на ветеринар.

Коментар

• Къде видя да се позовавам на разпоредба???????:-(

п.с - По надолу ти препоръчах да прочетеш постинга внимателно ама ти: Не и не - на мокрия пясък! ;-)
        Хайде да свършиш 2 неща: да се повъзпиташ малко и после да се аргументираш с документи: ако има разпоредба - посочи я. Няма да я търся аз, след като ти се позоваваш на нея.

Ако ми прочетеш внимателно постинга и се поинтересуваш ПОНЕ малко ще разбереш какво изхвърляне направи току-що на мокрия пясък...

...........
        Това че сте си купили кола, не значи че трябва да я паркирате/гарирате където ви хрумне,простаци.

Да, все още има туристически групи, все още има хора които се снимат с гвардейците и такива които да се снимат на ескалаторите в ЦУМ......

п.с - Много ми допадна примера ти за Bath...., но след последният ти въпрос си мисля, че дори не си разбрал, че всички по голями градове в UK и западна Европа са устроени по този начин...та дори и в София 90% от всичко наченато за строеж от миналата година върви с парко място!

Коментар

• Хайде да свършиш 2 неща: да се повъзпиташ малко и после да се аргументираш с документи: ако има разпоредба - посочи я. Няма да я търся аз, след като ти се позоваваш на нея.

...........

Коментар

• Първоначално изпратено от skip
            Първоначално изпратено от psycoholic
            Скипе, драги, хем не искаш селяни в столицата, хем не им даваш да работят по родните си места! Тотално се дразня на съвсем неоправданото ти чувство за превъзходство!
            Псайко, според мен грешно ме тълкуваш братко!

Кой ти казва, че не искам селяни в столицата???
            Кой ти казва, че съм против да работят по родните си места???
            ..и защо смяташ, че демонстрирам "неоправдано чувство за превъзходство"??? :-(

п.с - Относно постинга ми към за комунизма - нали не го приемаш на сериозно? ;-)
            :-)
            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• :-) Ай - ай - ай....

...........

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                Скипе, драги, хем не искаш селяни в столицата, хем не им даваш да работят по родните си места! Тотално се дразня на съвсем неоправданото ти чувство за превъзходство!
                Псайко, според мен грешно ме тълкуваш братко!

Кой ти казва, че не искам селяни в столицата???
                Кой ти казва, че съм против да работят по родните си места???
                ..и защо смяташ, че демонстрирам "неоправдано чувство за превъзходство"??? :-(

п.с - Относно постинга ми към за комунизма - нали не го приемаш на сериозно? ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ReaL
                  Ох досаден си skip!
                  ..............................
                  А иначе, понякога ми се е случвало да изляза от метрото но това не е друга тема.
                  Така е досаден и нетърпим, когато се оплакваме от принадлежността си!
                  Да си чул някоя друга нация да се оплаква от себе си? :-(
                  Хората се гордеят когато са част от нещо, а не "проклинат" съдбата си!
                  Докато хлипаме и се самосъжаляваме нещата няма да се оправят,...еле пъ' трафика!:-)

В Цялото обединено кралство Лондон е светиня с всичките си недостатъци, у нас София е крива на цялата провинция - и ако нещо лошо се случи 70% от нея трие доволно ръце не защото са глупави или прости, а защото са щастливи, че в "софето" някой го е "отнесъл"!

Ето ,и заради тези 70% на мен ми е кеф да съм цял ден в задръстването, да си вдигам адреналина всеки ден и да бачкам като луд, да пътувам постоянно, да правя пари, да ям, да пия...и в свободното си време да бъда досаден!...
                  ....Заради останалите 30% го правя из цялата страна!

п.с - ;-)

Коментар

• пак се започна...

вечната заядка, София-провинция, град-село...
                    не че ви се бъркам много на спорчето, но НЯМА град който да се развива и да няма подобни проблеми... спрем ли ние от провинцията да се стичаме към "вашия" град, значи нещо не е наред... всеки търси по-добрия живот и това е неоспоримо.
                    п.п. не живея в София

Коментар

• Изпускате основната разлика: В Лондон има метро!

Първоначално изпратено от Joan
                      Първоначално изпратено от ReaL
                      Не мисля, че е така. Да вземем впредвид една друга Европейска столиц- Лондон . ААз не мисля, че тя е проектирана за 8-9 млн души като се има в предвид развитието и в историята. Но всичко, абсолютно всичко опира до пагубният манталитет на българина, че щом имаш личен автомобил, значи всико ти е наред. Бил съм в горепосоченият град време според мойте наблюдения метрото там е безупречно. мотриса минава в пиковият час между 2 или 3 мин.
                      Хората са нописуемо далече от нашият манталитет да се покажат, че имат възможност да птуват с кола. За мен именоо този манталитет е гръбнака на зазадръстванията в града. Ами елате в Пловдив да видите, че е същата история. Разстояния който се взимат за 15 мин пеша, с кола се взимат за 20, но комплексираният селяк не слиза от колата - нали всикчи трябва да видят, че той може да си позволи да кара кола.
                      В Пловдив градският транспорт е под всякаква критика, дори сравнено със София - добре, че е доста по-малък и разстоянията се вземат лесно пеш (ако изключим Тракия, Изгрев или Хр. Смирненски).

Не е толкова въпрос на манталитет, колкото на наличие и удобство на градския транспорт, според мен.

Иначе метрото в Лондон наистина е супер удобно. Само че и цената му е съизмерима

Коментар

• Покажи законовия текст на който се основаваш

...........

Коментар

• Скипе, драги, хем не искаш селяни в столицата, хем не им даваш да работят по родните си места! Тотално се дразня на съвсем неоправданото ти чувство за превъзходство!
                          BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Аз ти вервам. Само че, вервай ми, няма да стигнат. За нормално покритие са ти нужни брой места 90-100% от броя на апартаментите.
                            А вече тенденцията е да има по 2 коли в семейство...
                            Съотношение 90-100% никой не поддържа в момента

Първоначално изпратено от nevermind
                            Да не са само в обещанието на строителя? ...
                            v interes na istinata, po4ti vsi4ki novi blokove i kompleksi v periferiata na centura i oshte navun se stroqt s podzemni garaji(samostoqtelni ili parkomesta).
                            vErvai mi! ne se zaqjdam, tvurdq ot li4en opit

Коментар

• Първоначално изпратено от ReaL
                              Не мисля, че е така. Да вземем впредвид една друга Европейска столиц- Лондон . ААз не мисля, че тя е проектирана за 8-9 млн души като се има в предвид развитието и в историята. Но всичко, абсолютно всичко опира до пагубният манталитет на българина, че щом имаш личен автомобил, значи всико ти е наред. Бил съм в горепосоченият град време според мойте наблюдения метрото там е безупречно. мотриса минава в пиковият час между 2 или 3 мин.
                              Хората са нописуемо далече от нашият манталитет да се покажат, че имат възможност да птуват с кола. За мен именоо този манталитет е гръбнака на зазадръстванията в града. Ами елате в Пловдив да видите, че е същата история. Разстояния който се взимат за 15 мин пеша, с кола се взимат за 20, но комплексираният селяк не слиза от колата - нали всикчи трябва да видят, че той може да си позволи да кара кола.
                              В Пловдив градският транспорт е под всякаква критика, дори сравнено със София - добре, че е доста по-малък и разстоянията се вземат лесно пеш (ако изключим Тракия, Изгрев или Хр. Смирненски).

Не е толкова въпрос на манталитет, колкото на наличие и удобство на градския транспорт, според мен.

Иначе метрото в Лондон наистина е супер удобно. Само че и цената му е съизмерима

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                                София никога няма да се оправи сама.Когато се оправи България тогава ще се оправи и София.Никакво метро няма да помогне тук.Хората трябва да се задържат по родните места и 10-15километровите зони около градовете да се превърнат в райски кътове.Голяма част от държавната администрация не е необходимо да бъде в София а да се премести в градове като Ловеч Перник Кюстендил Ямбол Сливен Русе Търговище Разград Добрич.Регистрацията и централните офиси на големите фирми трябва да се изнесат от София и да тръгнат към Плевен Варна и Пловдив.Когато в провинцията се създадат престижни и високо платени работни места тогава ще спре притока към София.Когато имаш къща в селце на 10км примерно от Сливен и си главен счетоводител на Била с 2-3000лв заплата няма да трънеш към София.Когато в града ти има Била Кауфланд Метро Практикер имаш работа за която си мечтал и голяма заплата никога няма да напуснеш родното си място.Когато можеш с 30-40000лв да превърнеш дядовата си къща в рай с градина и басейн на 10-15км от града когато там има безжичен интернет ти няма да се махнеш.Когато имаш добри училища с добри учители учат се чужди езици няма причина да се местиш.За да се случи това трябват мъдри управници на страната високи местни данъци в София за всички фирми и граждани и субсидии за фирми и граждани решили да се махнат от този град.Трябва смяна на чипа и манталитета.Високи субсидии за фермери и хора решили да останат по родните си места и високи данъци за тези в София.Но първо трябва да има работа в провинцията и то престижна и високоплатена и тогава високите данъци в София.Какво пречи например централния офис на Булбанк да дойде в Ловеч.Това е истината няма друг път.
                                Браво, Бате Пешо!
                                'сите еко производства в Борисивата градина и Южния парк!
                                Субсидии и помощи за Горубляне, Драгалевци, Горна Баня и Банкя!
                                Булбанк в Ловеч,Бизнес парка в Омуртаг, ЦУМ в Троян, а Волф и Дитц на Шипка!

п.с - Да построим комунизма! УРА-ААААААА!;-)

Коментар

Working...
                                X