IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Центъра на София тотално задръстен

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е то като забранят движението в центъра, на теб няма да ти се реши проблема с бавното минаване по околовръстното!? Дори напротив. Това, което трябва да се направи, е да се реконструират основни булеварди като Цар Борис 3, Данаил Николаев,Сливница, Евлоги Георгиев и т.н. Само с такива артерии ще се отпуши движението.

Между другото, някой друг има ли усещането, че броят на колите по някои линии на градския транспорт е намален от началото на седмицата? Да нямат проблеми с ликвидността?

Първоначално изпратено от nns
    Миналата седмица ми се падна удоволствието да покарам в тоз хубав град - едни няма и 20км. само по околовръсното ги взех за 70мин на влизане в 17ч и на излизане за 50мин в 10ч. , преди 9 месеца последно минавах по почти същия маршрут за 20-30 мин. Ако с това темпо се развиват нещата , пък и там до където са стигналив момента спокойно могат да забранят движението в центраната част на София - никаква разлика в скороста на живот в този град няма да настъпи - няй много някой да поотслабне. А и 5000 годишна такса да сложат да имаш право да влизаш в тази зона с кола пак ще има кои да я плаща.
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Миналата седмица ми се падна удоволствието да покарам в тоз хубав град - едни няма и 20км. само по околовръсното ги взех за 70мин на влизане в 17ч и на излизане за 50мин в 10ч. , преди 9 месеца последно минавах по почти същия маршрут за 20-30 мин. Ако с това темпо се развиват нещата , пък и там до където са стигналив момента спокойно могат да забранят движението в центраната част на София - никаква разлика в скороста на живот в този град няма да настъпи - няй много някой да поотслабне. А и 5000 годишна такса да сложат да имаш право да влизаш в тази зона с кола пак ще има кои да я плаща.

Коментар

• Всички сме го преживяли това навремето. Кой преди 10 кой като мен преди 20 и кусур години. И съвсем нормално е сега да мислим по съвсем друг начин. Вярно че тогава нямаше толкова много коли и гледката беше доста по интересна.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
          Преди малко наблюдавах 30мин задръстване предизвикано от 3 мощни групи абитуриенти ... наблюдавайки колите и поведението на седящите в тях ... стигнах до следните изводи:

1) Душата на съвременния БГ младеж е несъвместима с понятия като скромност, работливост, рентабилност и ефективност ...

2) БГ младежът/девойката мечтаят да се станат мутри/мутреси ...

3) Цената на бензина, загубеното време, вдигането на шум и задръстването на улиците в София не са никакъв проблем не само за абитуриентите, но и за хората, които ги возят ...

Преди няколко дни наблюдавах как едно семейство си утрепа 1 седмица време и маса пари за бала на сина си, на който бяха поканени над 100 човека ...

И все пак, за хората, които искат да се правят на мутри ... една препоръка - стойте си в БГ ... по другите места няма да ви търпят ...

Полицаи конфискуваха коли за 2 млн. евро
          в Германия, чиито шофьори участвали в незаконни състезания по магистрали край Хамбург пред уикенда, съобщи в."Ди Велт". Сред тях имало марки като Порше, Ролс ройс и два мерцедеса. В петък бяха конфискувани други 63 луксозни автомобила, също участвали в незаконни ралита край Мюнхен. Това е ефект от последната мода сред богаташите във ФРГ, които си правят незаконни състезания по магистралите, което обаче застрашава живота на другите "простосмъртни" водачи.
          8)

П.П. Съжалявам ако на някои хора в този форум балът им е протекъл по подобен начин или имат абитуриенти вкъщи в момента ... целта на горенаписаното не е да ги засегне ... а просто лично мнение ...

8)
          Афтъре ,

бе ти си новия български Толкът Парсънс или може би Антъни Гидънс или Питирим Сорокин.

Гледам все към Социологията&Психологията те влече.

Коментар

• Първоначално изпратено от ancient
            Мъж с прорезни рани в "Пирогов" след спор за паркиране

news.bg

36-годишният П. Й. е приет в „Пирогов" с прорезни рани по ръцете.

Той е пострадал от свой съсед, на когото направил забележка да не паркира на тротоара. Инцидентът е станал в кв. Красно село.

На пострадалия оказват помощ травматолозите от Спешното приемно отделение на болницата, уточняват от болницата.
            Докъде я докарахме ...

Да няма някой съфорумец, забъркан в това ...
            Съсед за съседа е вълк!
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Първоначално изпратено от Optic
              AfterDark, гледай откъм добрата страна: тези абитуренти ще ти се струват възпитани, скромни и трудолюбиви в сравнение с другите, които ще дойдат след 5 - 10 години.
              На мен също са ми интересни и техните родители, които толерират и спонсорират това безумие ...

8)
              един съсед, изплаща четвърта година кредита за абитюрентския бал на дъщеря му !!!
              кредит за да купиш два парцала и да напиеш съседите ???
              за мен това е ПРОСТ НАРОД !!!
              Не съветва !!!

Коментар

• Мъж с прорезни рани в "Пирогов" след спор за паркиране

news.bg

36-годишният П. Й. е приет в „Пирогов" с прорезни рани по ръцете.

Той е пострадал от свой съсед, на когото направил забележка да не паркира на тротоара. Инцидентът е станал в кв. Красно село.

На пострадалия оказват помощ травматолозите от Спешното приемно отделение на болницата, уточняват от болницата.
                Докъде я докарахме ...

Да няма някой съфорумец, забъркан в това ...

Коментар

• Бабо Илийцо, дедо Вълчо също си мисли, че това си е далавера на управляващите. Въпреки, че мога да звуча като новия министър, но мисля, че вместо да се решават проблемите, се отива към удължаване на времето за събиране на такси, глоби, сини зони и т.н. Не искат, подчертавам, НЕ ИСКАТ, да решат проблема с движението, защото като станем всички що-годе дисциплинирани, от къде глоби. Може да ви звуча идеалистично, но това е мнението ми.
                  Че ми гепи от улицата заключената собственост, когато не пречи на никого!!! Айде с...., ....., .....!!! А, и леля им!
                  И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg
                    Такса влизане в Центъра - 5 лв. + серизна такса паркинг за живеещите там, които нямат гаражи! ...
                    Чета тук и се кефя защото работя на 4 мин. път пеша от вкъщи. Когато трябва да ходя с колата из града си опреснявам репертоара с псувните, ама не ги адресирам до седналите в другите возила, ами до кмета Каракачанов, Янчулев, Софиянски и разбира се най-новата ни звезда. То си беше ясно още през 1990 год. когато Ж.Желев каза че се прамахват ограниченията за софийско жителство, че половината BG ще поиска да живее в Сф. Още тогава и най-скоростно трябваше да се предвиди и гради инфраструктура, а не сега кмета да се чуди как да врътне далавера с платен вход за центъра. Да знаете и това ще го направят защо ни имат за овце. Ако бяхме хора досега да сме им опънали кожите и задръствания нямаше да има.
                    "И небойте се от ония, които убиват тялото, а душата немогат;..." (Матей 10:28) Но бойте се от фондо

Коментар

AfterDark, гледай откъм добрата страна: тези абитуренти ще ти се струват възпитани, скромни и трудолюбиви в сравнение с другите, които ще дойдат след 5 - 10 години.
                      На мен също са ми интересни и техните родители, които толерират и спонсорират това безумие ...

8)
                      Родителите са обикновени работници, които преди 25 години са правили същото, но с украсения москвич на село. Оттам и панделките и балоните, и надуването на клаксоните (все още използвано като знак за поздрав и раздяла на много места в родината).
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic

8)

Коментар

• AfterDark, гледай откъм добрата страна: тези абитуренти ще ти се струват възпитани, скромни и трудолюбиви в сравнение с другите, които ще дойдат след 5 - 10 години.

Коментар

• Преди малко наблюдавах 30мин задръстване предизвикано от 3 мощни групи абитуриенти ... наблюдавайки колите и поведението на седящите в тях ... стигнах до следните изводи:

1) Душата на съвременния БГ младеж е несъвместима с понятия като скромност, работливост, рентабилност и ефективност ...

2) БГ младежът/девойката мечтаят да се станат мутри/мутреси ...

3) Цената на бензина, загубеното време, вдигането на шум и задръстването на улиците в София не са никакъв проблем не само за абитуриентите, но и за хората, които ги возят ...

Преди няколко дни наблюдавах как едно семейство си утрепа 1 седмица време и маса пари за бала на сина си, на който бяха поканени над 100 човека ...

И все пак, за хората, които искат да се правят на мутри ... една препоръка - стойте си в БГ ... по другите места няма да ви търпят ...

Полицаи конфискуваха коли за 2 млн. евро
                            в Германия, чиито шофьори участвали в незаконни състезания по магистрали край Хамбург пред уикенда, съобщи в."Ди Велт". Сред тях имало марки като Порше, Ролс ройс и два мерцедеса. В петък бяха конфискувани други 63 луксозни автомобила, също участвали в незаконни ралита край Мюнхен. Това е ефект от последната мода сред богаташите във ФРГ, които си правят незаконни състезания по магистралите, което обаче застрашава живота на другите "простосмъртни" водачи.
                            8)

П.П. Съжалявам ако на някои хора в този форум балът им е протекъл по подобен начин или имат абитуриенти вкъщи в момента ... целта на горенаписаното не е да ги засегне ... а просто лично мнение ...

8)

Коментар

• Наближило е времето и тълпата ще стачкува , какви задръствания ще има ..............
                              "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                                Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                                Първоначално изпратено от melon
                                Мен лично много ме дразнят колите по тротоарите - не можеш да минеш.
                                Някакъв си решава, че ще спре там и това е...
                                Решение има - почват пешеходците да им стъпват по ламарините и цървулите ще се научат и ще спрат. И да са им застраховани колите- има разправия и ще е им досадно, докато ликвидират щетата.
                                Повечето сме шофьори, но простотията. превзе града и трябва отпор
                                Аз понякога в такива ситуации им чупя огледалата. Обаче от друга страна като шофьор бих хвърлил як бой ако хвана някой келеш да прави същото на мойта кола. Какво да правиш, двоен стандарт
                                ... преди месец и на мене некой напрегнат като тебе ми строши чистачките...
                                убаво че не са видяхме...
                                .. щот са оказа че и аз съм се напрегнал нещо...
                                баси тъпото...
                                Гадната среда ни прави такива, Колчо
                                На скоро на журналист на Дарик му счупиха носа, защото като минавал между две коли е бутнал (не счупил) огледалото на едната. Явно много нерви сме събрали преди в заведенията имаше безплатни картички с лепенка: "обиколи ме 3 пъти, защото и аз обикалях неправилно паркираната ти кола". Понякога се ядосвам защо не взех 100 броя

Коментар

Working...
                                X