If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз ще те прекарам покрай стълбовете,ще те заведа до вас, до вратата.
Само ми кажи точно коя е, утре сутрин ако чуеш АБЕ ТЕБ КОЙ ТЕ ЗАЛОЖИ ТУКА , да знаеш че това е гласът на съседката,а аз съм объркал вратата.
Л-13, наздраве! Що се чудиш, комунягите винаги лъжат, това им е в кръвта. А в нашта кръв е да им вярваме. А барманката каза че си №1,
т.е. винаги си първи. Проверих я, не е комунистка, не лъже.
Сигурно се е объркала! Най-вероятно е искала да каже, че винаги съм ПРАВ!
По-долу написаното не са мой думи. Това са думи на Петко Р. Славейков, завещани ни от преди повече от 120 години. Колко актуално звучат и днес, нали? Това иде да покаже, че колкото и времената да се менят, колкото и да се развива едно общество, грешките в зората на зараждането и развитието му оставят своя незаличим белег поколение след поколение. Ние сме наследници на славен род - Българският род! И с това само можем да се гордеем! Но имаме и своите недостатъци. Единият от тях е именно това - пъплатоювщината! Как пък за тези 17 години свобода и демокрация не се намери поне един достоен българин, който да застане начело ни и с достойнство и достолепие да ни поведе напред!? Как става все така, че наглеците и мошениците да ни водят!? Според мен това е възможно, защото всички ние сме нерешителни и пъплатоювци. Трудно, изключително рядко приемаме чуждата гледна точка. Нямаме разбирането, че дори в момента чуждата позиция да ни се вижда погрешна, ние трябва да я подкрепим. Оставихме се през тези години постоянно да бъдем мамени. Ето и днес - заглавие от пресата - министър масларова загуби битката за пенсии и заплати!!! А точно преди балогажа пак на първите страници гръмна новината, че вдигат пенсиите от Нова година!!! Може да е дребно, но си е лъжа - и то ГОЛЯМА - защото е точно преди балотажа! Отвратен съм от политическата ни клика! Това не са българи, това са еничари! Родоотстъпници, който не заслужават нашето уважение.
Филолозите различно тълкуват произведението на името БЪЛГАРИН.
Едни го произвеждат от думата БЪРГЪР - бъзиргенин - търговец, други от БЛАГ - благарин - богат, други от ПЛЪГ - плъгарин - орач. И други от друго. Ако да беше Гайдата филолог - Гайдата е хумористично-сатиричен вестник, издаван в края на по-миналия век от Петко Р. Славейков - та ако да беше Гайдата филолог, тя би търсила произведението на името българин в корен от съвсем друго значение. Но като не е филолог, ами е Гайда, принудена е да нарича Българите с таквоз име, което е най-сходно с характера им. И него име, за да го намери, на Гайдата не и трябва да ходи далеч да го търси, защото ....... го има готово - изляно и изковано в названието, с което ний българите тъй често /заслужаваме и/ се титулируваме един друг! ........ и то е ........ ПЪПЛАТОЮВЕЦ!!!
И наистина, ние сме пъплатоювци!!! Защото към ВСЯКА работа не вървим, ами пъплим! Че и като пъплим - барим-барим да пъпляхме и да пълзяхме на връз една страна, и то би било нещо! Ами щъкаме като раци - един напред, друг назад. И тъй - всичката ни работа неразбрано отива и нищо не ни поспорява! Ако все тъй продължаваме да пълзим ний и тъй разчепкано да вървим, много йоще има да на яздят!
Навремето дядо ми казваше, като се жените, гледайте бабите /майките на девойките/ след 30 -години жените ви ти ще бъдат тяхно копие. Та като си отворих очите/ преди доста години/ при втория опит, имам днес на масата, една туршия дето пие по кило ракия. И кило домашна гроздова от Дамяница имам тоже. Щото те вино правят, но и ракия добра. Прати ми я авер. Щерка му я донесе. Гледам я мома, 60-70 кила, 180 санта висока от които 120 бедро. Та си викам момци спите ли бе, ми то момето убаво, та убаво. Ама ако стигнете на баща и до избата дето има тон ракия и няколко тона вино ще разберете къде е Гетсиманската градина. А тя си щъка по София мома тридесет годишна.Та наздраве на компанията!
По въпроса за явлението Първанов /щото той е наистина явление/ съм много не наясно. От една страна, със същите правомощия дето ги имаше и моята слабост Бат' Петьо, който героично се мобилизира за да изплаче "Кажи им Иване", тоя играе Дон Корлеоне май. Ми то ученото си е учено и в 'кен.еф' да го затвориш лавка ще отвори.
Ако говорим сериозно обаче победата му е просто страшна. Сам си избра този слънчев пич Воленчо за противник, не само за да го ползва за спаринг, но и да докара десните/по указания от Европа/ да гласуват за него. "Кой не скача е червен" май беше на митингите 96/97. Тогава некой го беше оставил / нещастен новобранец/ да рине обора след Лилов и Жан Виденов.
Е за десет години бавно и методично докара сините активисти дето скачаха, да гласуват за него. Честно, ако бях на мястото на Костов, не знам дали нямаше да се гръмна. Но той е тапагьоз и сега е ходещ и лошо миришещ политически труп. Преди десет години махаше от трибуната на скачащите.
За това казвам, че победата на Първанов е страшна. В нея има някаква азиатска отмъстителност. Европеец щеше да остави дядото със памперсите да бъде втори и да има победа на лявото над дясното. Първанов просто заколи публично наличните десни лидери и каза, че това е техния 4 февруари.
Ходил бил 7 пъти при Путин, за да усвоява управлението по руски плачеше някой. Като гледам тази безжалостна сеч на десните, не съм сигурен, че не е било обмяна на опит. Просто и този е професионалист равностоен на Путин.
Коментар