IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазаруване в интернет от чужди сайтове и доставка в БГ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Неотдавна купих четец Amazon Kindle от английския и-бей, използвайки нашата куриерска фирма "Еконт" като посредник (вижте на сайта им).

Цената му тук е 280 лева, на мен ми излезе 230 лева.
    Ако бях го купил пряко и с доставяне по пощата, щеше да е още по-евтино.

Но под въпрос е как се осъществява гаранцията, ако потрябва?
    Last edited by vmankov; 15.03.2012, 09:38.

Коментар

• Ей ама наглост значи!

Не, че нещо, но колегата от ViaAdress много нагло постъпва!
      Текста за това защо да използваме посредник е публикуван в блога на Shipito.bg, на всичкото отгоре го е копирал едно към едно!

Колега малко да се беше постарал поне! Оригиналната статия се намира тук - > http://shipito.bg/blog/2011/12/пазар...а-избер/
      А вие си помислете, дали може да се доверите на човек който толкова нагло копира статии!

Колкото до адреса всеки може да си прецени дали е по евтино със Shipito или с Viaadress Само ще кажа, че 30% по - ниска цена за доставка през DHL няма кой да даде освен Shipito
      http://shipito.bg - вашият реален пощенски адрес в САЩ!
      Пазарувай и получавай в България!

Коментар

• Да попитам хората, които са ползвали http://www.viaddress.com/ за колко пари са си купували продукти и как стоят нещата с митата и какво трябва да се направи по въпроса?
        Мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от gper Разгледай мнение
          Здравейте, пиша защото наскоро получих първата си пратка от http://www.viaddress.com/ без никакви проблеми и съм много доволен!!
          честичко си пазарувам от интернет и знам какво е да не получиш пратка или да плащаш огромни суми...
          с viaaddress поне бях спокоен през цялото време. Само това исках да кажа
          фуцк оффф. само тва исках да кажа
          вчера получих 2 плочки рам от китай без ваша помощ. масрафа ми излезе 24 $ , нито се загубиха нито ми правиха проблем у пощата
          тва беше цената в ибей, хората си поеха транспорта , балъците жалки без никви проблеми и нито за момент не се усъмних щот пейпал глупаците ми правят застраховка на плащането
          а вие за къв сте ми да се набутам 20% отгоре ли ?
          Last edited by NYSERookie; 10.12.2011, 00:16.
          Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Здравейте, пиша защото наскоро получих първата си пратка от http://www.viaddress.com/ без никакви проблеми и съм много доволен!!
            честичко си пазарувам от интернет и знам какво е да не получиш пратка или да плащаш огромни суми...
            с viaaddress поне бях спокоен през цялото време. Само това исках да кажа

Коментар

• И за детски и за бебешки стоки излиза в пъти по-евтино. Аз скоро не съм купувала, но мои приятелки редовно се комбинират и поръчват за чаветата.
              Например в магазина на Мадър Кеър можеш да намериш една обикновена детска блуза с цена 3 пъти по-висока от предложената на сайта
              Но купувам неща само, които съм виждала на живо. За мен плата е всичко и модела може да е много хубав, марката да е световно известна, но не пипна ли - не купувам. За това минавам по магазините - харесвам, после се прибирам и поръчвам Разбира се когато става въпрос за 1-2лв. взимам директно от магазина, но когато разликата е 20лв... ще ме извиняват.

Коментар

• По евтино но не точно

Да, цените на Shipito.bg на пръв поглед изглеждат по-високи заради mail out fee, но като прегледаш по обстойно откриваш, че всъщност пощенските разходи през viaadress.com са далеч по високи

Но това е готиното на пазарната икономика и интернет, всеки може да сравнява цени и да решава кое му е изгодно или по сигурно!
                Last edited by shipito; 08.12.2011, 00:45.
                http://shipito.bg - вашият реален пощенски адрес в САЩ!
                Пазарувай и получавай в България!

Коментар

• разбрахме всички вече за вас
                  вече може да си починете
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• www.viaddress.com

Регистрирала съм виртуален адрес в САЩ в сайта на www.viaddress.com и съм доволна от тях. По-евтини са от shipito със сигурност.

Първоначално изпратено от shipito Разгледай мнение
                    Всъщност истината за пазаруването от САЩ и страни извън ЕУ е, че пратки до 150 долара от юридически лица и 50 долара от физически не се обмитяват.
                    Колкото до пазаруването, обикновенно най-големият проблем е цената на доставката до България. Както са посочили доста хора проблемът с Български пощи остава, и няма управия. Сега вече са въвели нкаква система за проследяване на пратките но май и тя не се оказва особенно ефективна.
                    Ако пък искате да пазарувате редовно от САЩ или пък от магазини които нямат доставка до БГ вариянта е да ползвате някоя от услугите за препращане. На пример http://shipito.bg която предлага да си регистрирате адрес в САЩ. Така може да си пазарувате от всеки магазин, ebay, или от когото се сетите, да си ги опаковате в една голяма пратка, с цел да пестите от разходи и да си пращате до България.
                    За сега май у нас няма друга подобна услуга, освен БГ шопът и Ломбърт, но те основно са се съсредоточили в асистирането при пазаруване.
                    Ами това е май което знам
                    А услугите на shipito.bg се предлагат от нас, както най-вероятно личи и от ник-а ми така, че се надявам този постинг да не бъде взет точно като реклама а по скоро като лек ПР

Коментар

• Първоначално изпратено от polina Разгледай мнение
                      май това пазаруване излиза по-евтино, моя позната редом с нейни приятелки си пазаруват от интернет уцелват и намалени стоки, предимно нещо спортно- спортни екипи, якета и разни други.
                      по-евтино е със сигурност. не съм си купувал парцал или обувки от бг магазин вече 5 години.
                      говоря за евтината реклама на групажен сайт , която се появи тука
                      Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• май това пазаруване излиза по-евтино, моя позната редом с нейни приятелки си пазаруват от интернет уцелват и намалени стоки, предимно нещо спортно- спортни екипи, якета и разни други.

Коментар

• баси нашествието на еднопостови никове
                          некви тепърва прохождащи в бизнеса май сте с тая агресивна реклама.
                          аз лично не виждам никва полза от вас освен за групажа. щом обаче съм решил да купувам нещо транспортните разходи са ми най-малкия проблем
                          а с останалите предимства може да подмамите само лаици , дето никога не са пазарували в нета
                          Last edited by NYSERookie; 04.12.2011, 21:36.

Коментар

• Един голям + е,4е ако оставите Viaddress да ви плати поръчката и търговецът не приема международни карти-не ви се начислява такса. Ето го и сайта:

http://www.viaddress.com

Коментар

• Защо да пазарувам с посредник, освен, че посредникът може да ми достави стоки от мага

1. Можете да върнете стоката.
                              Повечето магазини позволяват да върнете стоката в определен период от време.
                              Този вариант е удобен в случайте когато сте купили нещо скъпо преди да сте проверили колко ще му е митото, на

пример. Повечете посредници позволяват да държите на склад пратката за период между една седмица и един месец. През

този период ако размислите, може да върнете стоката, като посредника ще ви таксува минимално.

2. Може да тествате стоката.
                              Когато сте закупили техника, особенно от Ebay, е хубаво да тествате това което сте поръчали. Тук отново може да

разчитате на посредника.

3. Консолидиране на пратки.
                              Освен в случаите когато пазарувате от един магазин, вашите пратки пристигат в отделни кашони. Често в тези кашони

се намират и редица ненужни неща като каталози, купони за отстъпки или промоции. Тук отново може да накарате

посредника да провери вместо вас какво точно се намира във вашата пратка и съответно да премахне всички ненужни

неща от пратката за да намали теглото и обема. Също така може да заявите и консолидиране на пратки което ще намали

цената за доставка.

4. Виж какво има в пакета.
                              Тази опция ви дава възможност да видите какво точно сте получили. Можете да заявите заснемане на пратката, при

което да видите какво точно има във вашият пакет, дали не липса нещо, или не се разминават етиктеите с това което

сте поръчали. В случай, че има някаква разлика, може да се възползвате от точка първа на този списък.

5. Ползвате големи отстъпки.
                              Тъй като посредника изпраща голямо количество пратки, обикновенно той използва и много голям процент отстъпки за

цените на пратките. В повечето случай, посредника дава всичките тези отстъпки на своите клиенти.

Това са само някой от предимствата на пазаруването с посредник. Предполагаме, че всички от вас имат още много

варианти и причини да използват посредник и ще се радваме да си ги споделим!

Аз лично ползвам услигите на VIAdress (http://www.viaddress.com/) и съм доволен.

Коментар

• аз ползвам http://www.viaddress.com/ там ти поемат мъките и са много отговорни! Никакъв проблем. Създават ти "виртулен адрес" в Щатите и така като получаваш продукти ти си американец за магазините и следователно нямаш куп от таксите и плащания за ЕС и др нещатски граждани.

Добри са и са по-евтини от останалите

Коментар

Working...
                                X