IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазаруване в интернет от чужди сайтове и доставка в БГ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosto
    Здравейте! Само ще ви препоръчам нещо: НИКОГА, ама НИКОГА и ПРИ НИКАКВИ УСЛОВИЯ не ползвайте услуги на Български пощи или на чужди фирми, които на наша територия работят с тях!
    точно затова ползвам услугите на www.eshopassistant.com , ето и моята драма:
    Аз съм от Плевен и преди няколко месеца сам си поръчах часовник от САЩ, часовника пристигна но беше задържан на митницата в София, в известието пишеше че, ако него взема в срок до три дни след това трябва да плащам глоба където седи там. Взех един ден отпуска и хайде на летището на митницата и оттам вече започна кошмара, само който е бил там знае за какво става въпрос. чаках от 2 часа до 7 вечерта защото някакъв малоумник беше забравил да ми даде някакъв лист и накрая се оказа че часовника не е на митницата а в някаква куриерска фирма на която офиса и е на другият край в софия. Останах да пренощувам при един познат за да можех на другият ден да го взема вече часовника който ми излезе златен, точно затова вече ползвам услуги само на подобни сайтове, който за някакъв процент ти спестяват всички тези главоблъсканици и разправии.
    Обичам да пазарувам от интернет!!!

Коментар

• Ами може да поръчаш и над 1000 долара и да не платиш мито, може и за 151 долара да те викнат на митница, въпросът е как ще го преценят митнческите власи, дали вътре ще са ти оригиналните фактури и една камара други фактор. За съжалние или за късмет в България все още няма ясни правила кой пакети минават и кои не. Това което съм написал са правно регламентираните норми.
      А колкото до Германия може да поръчваш и за 10 000 евро все пак е в еврозоната, и няма мита.
      http://shipito.bg - вашият реален пощенски адрес в САЩ!
      Пазарувай и получавай в България!

Коментар

• Кво се пениш бе - мисли малко преди да пишеш - Германия в евросъюза ли е?
        И тва за 50 лв също не е вярно - от САЩ съм поръчвал за 300 лв и пак нямаше мито - но сега не знам колко е прага може да са го свалили преди беше 200 евро

Първоначално изпратено от zalagania
        Първоначално изпратено от BigBoss
        amazon.com но не мисли че ще ти излезне по-евтино. Ако е така всички щяха от там да пазаруват. И имай на предвид, че до 50лв ДДС не се плаща, но над тази сума се заплаща и трябва да ходиш да ти го обмитят.
        Вече от някои промоции които правят може и да си на далавера.

не е вярбо лъжеш аз съм поръчвал дрехи от германия за над 200 евро което е повече от посочената от теб сума и няма мито ххахааах

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
          Имай предвид че издадени в България кредитни карти невинаги се признават на Запад.
          А Амазон мисля не доставят в България. Вместо да пишеш тук, най-добре направо опитай да поръчаш.

еми за какво ти екредитна карта бе тъпунгер.......аз използвам дебитна.....кредитната карта е голяма простотия нямам и не ми трябва

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBoss
            amazon.com но не мисли че ще ти излезне по-евтино. Ако е така всички щяха от там да пазаруват. И имай на предвид, че до 50лв ДДС не се плаща, но над тази сума се заплаща и трябва да ходиш да ти го обмитят.
            Вече от някои промоции които правят може и да си на далавера.

не е вярбо лъжеш аз съм поръчвал дрехи от германия за над 200 евро което е повече от посочената от теб сума и няма мито ххахааах

Коментар

• аз си купувам от германски онлайн магазини и е екстра.гадното е .че от 3 месеца няма доставка до бг от тези?ЗАщо? преди ми доставяха

http://www.schwab.de/is-bin/INTERSHO...ont&start=true

http://www.baur.de/versandhaus/baur-de

Коментар

• Всъщност истината за пазаруването от САЩ и страни извън ЕУ е, че пратки до 150 долара от юридически лица и 50 долара от физически не се обмитяват.
                Колкото до пазаруването, обикновенно най-големият проблем е цената на доставката до България. Както са посочили доста хора проблемът с Български пощи остава, и няма управия. Сега вече са въвели нкаква система за проследяване на пратките но май и тя не се оказва особенно ефективна.
                Ако пък искате да пазарувате редовно от САЩ или пък от магазини които нямат доставка до БГ вариянта е да ползвате някоя от услугите за препращане. На пример http://shipito.bg която предлага да си регистрирате адрес в САЩ. Така може да си пазарувате от всеки магазин, ebay, или от когото се сетите, да си ги опаковате в една голяма пратка, с цел да пестите от разходи и да си пращате до България.
                За сега май у нас няма друга подобна услуга, освен БГ шопът и Ломбърт, но те основно са се съсредоточили в асистирането при пазаруване.
                Ами това е май което знам
                А услугите на shipito.bg се предлагат от нас, както най-вероятно личи и от ник-а ми така, че се надявам този постинг да не бъде взет точно като реклама а по скоро като лек ПР
                http://shipito.bg - вашият реален пощенски адрес в САЩ!
                Пазарувай и получавай в България!

Коментар

• да ви се похваля, днес си получих пратката - две якета и два чивта маратонки от sportdirect.com , но ги купих през eshopassistant.com , като за доставка ми взеха само 30лв , което е нищо, на мен бензина до София ми е повече

Коментар

• Първоначално изпратено от Borislava
                    последно за покупки над колко лева плащам мито, някъде не пише ли
                    Всяка година е различно, тая май тавана е 150 Евро извън европейския съюз.. все пак дрънни един телефон на някоя митническа агенция за справка на инфото

Коментар

• пазаруване от интернет

аз ползвам услугите на eshopassistant когато пазарувам от интернет

Коментар

• Мита, ДДСета... сложна работа, аз пазарувам от български сайтове и съм доволен, напоследък най-много ми допада drehi.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от fut
                          kolko struva dostavkata ot www.laredoute.fr do BG
                          5 и 6 ойро са доставките, ако ползваш бонус код може и безплатна да ти е доставката. (виж форума на мамките)
                          последно за покупки над колко лева плащам мито, някъде не пише ли
                          ларедута.фр е френски магазин и една от далаверите от EU е, че не плащаме мито (поне за дрехи и обувки), а дс-то платено в магазина не го плащаме пак тука.
                          - не плащаш мито
                          - не плащаш ддс
                          - плащаш 4 лв ако пакета е над 2 килограма и го получаваш на софийска митница. Ако е под 2 кг си го получаваш в пощенския клон.

Коментар

• Първоначално изпратено от punch
                            Пазарува се нормално през ebay.com, ebay.co.uk
                            ebay.de ebay.fr ... и повечето доставки минават. Примерно от сащ доставка за $700 дойде за 10 дена по коледа - даже от митницата ти се обаждат по GSM-а, защото си чакат почерпката (50% от ДДС-то)

Плащанията обикновено са през paypal.com като е достатъчно да имаш Виза електрон.
                            Потвърждаването на адреса става чрез една пробна транзакция за 3-4 долара (които ти ги връщат) и код от банковото извлечение.
                            За ebay.de потвърждението става, като ти изпращат по пощата на адрес писмо с напечан код.

Ето от тук: http://www.laredoute.fr пазарува половин България. Имат 2 големи разпродажби - януари-февруари и юни-юли.
                            Основно се пазаруват дрехи и обувки, но има и много други неща. Изключително коректна и бърза услуга - единствена опорочавана понякога от БГ пощите с известно забавяне - което по-скоро се дължи на обемите и слабата им организация. От там зареждат даже много провинциални магазинчета... Виза електрон е достатъчна... и добър френски. В женския форум има преводи и напътствия.

http://moneybookers.com
                            - най-евтиния начин за международен трансфер на кинти. Може да се ползва и без карта. Има добър списък с online магазини - повечето европейски - основно немски.

kolko struva dostavkata ot www.laredoute.fr do BG
                            Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

• последно за покупки над колко лева плащам мито, някъде не пише ли

Коментар

• Пазарува се нормално през ebay.com, ebay.co.uk
                                ebay.de ebay.fr ... и повечето доставки минават. Примерно от сащ доставка за $700 дойде за 10 дена по коледа - даже от митницата ти се обаждат по GSM-а, защото си чакат почерпката (50% от ДДС-то)

Плащанията обикновено са през paypal.com като е достатъчно да имаш Виза електрон.
                                Потвърждаването на адреса става чрез една пробна транзакция за 3-4 долара (които ти ги връщат) и код от банковото извлечение.
                                За ebay.de потвърждението става, като ти изпращат по пощата на адрес писмо с напечан код.

Ето от тук: http://www.laredoute.fr пазарува половин България. Имат 2 големи разпродажби - януари-февруари и юни-юли.
                                Основно се пазаруват дрехи и обувки, но има и много други неща. Изключително коректна и бърза услуга - единствена опорочавана понякога от БГ пощите с известно забавяне - което по-скоро се дължи на обемите и слабата им организация. От там зареждат даже много провинциални магазинчета... Виза електрон е достатъчна... и добър френски. В женския форум има преводи и напътствия.

http://moneybookers.com
                                - най-евтиния начин за международен трансфер на кинти. Може да се ползва и без карта. Има добър списък с online магазини - повечето европейски - основно немски.

Коментар

Working...
                                X