Първоначално изпратено от 1984-
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне мит или реалност?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Че то,туй му е работата ,да се вихри,както го прави от незапомнени времена.....
Ето подробни температури на тихоокеанските аномалии през годините
https://ggweather.com/enso/oni.htm
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеТази тема е парад на глупостта и дебилизма !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЯ пак да питаме разбирачите тука, че нещо ми се губи: Казват, Ел Ниньо пак се вихри. Та,
Е ли това явление или не е нещо като симптом или признак на Г.З. ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
Разбрах. Стереотипът е - лош Запад, ограбвани нефтодобивници.
Дано нямаш магазин...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Това - първо.
Второ, ОПЕК затруднява попълването на американските и всички западни стратегически резерви от въглеводороди. НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО, разбира се.
Трето, спадът на цените сега, свива възможните за инвестиране в ГПР (Геолого-Проучвателни Работи), които, да поддържат налични и разработени залежи, от чието наличие, зависи да не се сгромолясат доставките при увеличение на търсенето.
Четвърто, ОРЕС види се, нямат доверие ... или по-точно, знаят, какво могат са очакват от страна на Запада и явно, предпочитат да приберат възможно най-много пари, докато още те струват нещо, за да ги използват по назначение, вместо евтино да си подаряват невъзобновим ресурс на тези, дето са ги грабили с десетилетия. Теб не те знам но, според мен, ОРЕС имат право. Да продават евтино те, полза има Западът. Защо да си загърбват интереса?
Дано нямаш магазин...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
Прав си. Разликата между днешните цени на нефта и тези от 2011 - 2014г е 1трилион и 500млрд. долара.
Толкова спестяват потребителите годишно от разликата между 110 и 70 долара за барел.
А ОПЕК+ ограничава добива за да задържи цените.
Второ, ОПЕК затруднява попълването на американските и всички западни стратегически резерви от въглеводороди. НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО, разбира се.
Трето, спадът на цените сега, свива възможните за инвестиране в ГПР (Геолого-Проучвателни Работи), които, да поддържат налични и разработени залежи, от чието наличие, зависи да не се сгромолясат доставките при увеличение на търсенето.
Четвърто, ОРЕС види се, нямат доверие ... или по-точно, знаят, какво могат са очакват от страна на Запада и явно, предпочитат да приберат възможно най-много пари, докато още те струват нещо, за да ги използват по назначение, вместо евтино да си подаряват невъзобновим ресурс на тези, дето са ги грабили с десетилетия. Теб не те знам но, според мен, ОРЕС имат право. Да продават евтино те, полза има Западът. Защо да си загърбват интереса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Защото, не става дума за пари, а з ФАНТАСТИЧНО МНОГО ПАРИ ...
Толкова спестяват потребителите годишно от разликата между 110 и 70 долара за барел.
А ОПЕК+ ограничава добива за да задържи цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Съгласен съм. Има плюсове. И борбата срещу ненормалниците поддържам, макар да не се сещам за по-големи ненормалници от extinction rebellion, дори виганите ми изглеждат по-нормални.
А защо тогава да не се формулират по този, къде по-честен начин целите на прехода? И всеки да знае точно колко му струва чистия въздух. За ненормалниците не съм убеден че ще видим редукция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение...
А защо тогава да не се формулират по този, къде по-честен начин целите на прехода? И всеки да знае точно колко му струва чистия въздух. За ненормалниците не съм убеден че ще видим редукция.
освед това преди 15год. беше още по-зле - шистовия нефт/газ ги нямаше, а сега задминават 20% от пазара.
В България например имахме един от най-големите акумулатори в Европа - еми счупи се слочаенос, баш като започна тук и в Гърция да има излишъци. Ама разбира се се уморила конструкцията, обясняват същите къде казват че руските централи ще бачкат 100 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
но поне ще ни е по-чисто което дишаме, както и режем лесната кинта на разни ненормалници.
- 1 like
Коментар
Коментар