Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне мит или реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Адаптирали са се животинките. То и ние хората ще се адаптираме, ама най-вероятно ще се съкрати бройката ни поне едно 10 пъти. Но и в това няма нищо лошо, защото ще измрат преди всичко полезните и безполезните идиоти.А историята е доказала,че много често по- интелигентни хора са доста по- неприспособими от такива с по-ниска интелигентност....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Голям праз!По времето на динозаврите средната температура е била с до 15 градуса по-висока,а нивата на CO₂ до 6 пъти по-високи от днешната и доста добре са им се отразявали,я...какви големи твари са били....
или вие не сте бозайник и не ви дреме
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеХа-ха-ха - отново развинтено въображение и отново невежество. Истината е друга:
1. Не съм го изгледал, защото не искам да си губя времето с тъпотии
2. По въпроса с клипове на английски - ами гледам ги всичките, не само на английски, но и на 100 други езика. Човек трябва да е безкрайно тъп, ако все още не е научил, че Google и YouTube имат автоматични преводачи от всеки език към всеки.
И на мен преводач в Ютуб не ми е трябвал,щото владея няколко езика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Голям праз!По времето на динозаврите средната температура е била с до 15 градуса по-висока,а нивата на CO₂ до 6 пъти по-високи от днешната и доста добре са им се отразявали,я...какви големи твари са били....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеДадох линк към филм,но не си го изгледал, щото не знаеш английски език.
1. Не съм го изгледал, защото не искам да си губя времето с тъпотии
2. По въпроса с клипове на английски - ами гледам ги всичките, не само на английски, но и на 100 други езика. Човек трябва да е безкрайно тъп, ако все още не е научил, че Google и YouTube имат автоматични преводачи от всеки език към всеки.
Коментар
-
Още един тотален невежа.
ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ означава повишаване на средната температура на цялата земя засега с 1.2 градуса. Това е неоспорим факт, и ми е много смешно как един пазарджишки полицай има наглостта да го оспорва, а сега и ти се нареждаш до него. И ти ли си полицай, че то това невежество май е заразно при тях?
- 1 like
Коментар
-
Още един тотален невежа.
ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ означава повишаване на средната температура на цялата земя засега с 1.2 градуса. Това е неоспорим факт, и ми е много смешно как един пазарджишки полицай има наглостта да го оспорва, а сега и ти се нареждаш до него. И ти ли си полицай, че то това невежество май е заразно при тях?
И това, че съм бил полицай не означава,че съм по-малко интелигентен или ерудиран от някой бизнесмен,който лиже задника на ГЕРБ и ББ.По-добър си в лизането.
И не го оспорвам само аз,но и учени,които се занимават с климата. Дадох линк към филм,но не си го изгледал, щото не знаеш английски език.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеоо ботич и той пробва мозъчни напъни,
споделете ботич откъде се появиха според вас 17млн.т. вода във въздуха около Флорида, само две седмици след друг ураган...
кое според вас е двигателя на ветрове от 200км.ч в Черно море? (във Варна за първи път имаше 150км.ч)
И така, понеже се охлаждаме... то ботича казва че причината е: ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
я си виж в ТЪЛКОВНИЯ РЕЧНИК какво значи ГЛОБАЛНО.
Някъде да стане по СТУДЕНО, някъде по топло са ВСЕ ЛОКАЛНИ ВЕЛИЧИНИ. НЯМА НИЩО ГЛОБАЛНО.
Аз тази логика съм я чел и осмислил преди 20 години сигурно. И тука съм казвал че ни чака ГЛОБАЛНО ЗАСТУДЯВАНЕ НА ЕВРОПА щото ще изчезне АНОМАЛИЯТА на топла англия и скандинавия заради гълфстима та чак до баренцово море дет не замръзва за разлика от вечно ледената гренландия. Като се стопи леда на гренландия ще ЗАМРЪЗНЕ баренцово море - пак ЛОКАЛНИ ЯВЛЕНИЯ.
И сахара ще стане тучни поляни с треви като в Индия ( по 3 метра) и слонове сигурно ще има.
И всички тези трансформации ще се случат НЕЗАВИСИМО ОТ ЧОВЕКА, зелени пимбяни и не знам си кви ГЛУПОСТИ
Коментар
-
оо ботич и той пробва мозъчни напъни,
споделете ботич откъде се появиха според вас 17млн.т. вода във въздуха около Флорида, само две седмици след друг ураган...
кое според вас е двигателя на ветрове от 200км.ч в Черно море? (във Варна за първи път имаше 150км.ч)
И така, понеже се охлаждаме... то ботича казва че причината е: ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЧудя се защо се чудишНе виждаш ли причинно-следствените връзки ?
Глобално затопляне
=> Топене на ледовете в Гренландия и Арктика
=> Огромно количество сладка вода в Северния Атлантик
=> Студената сладка вода не потъва
=> Срив на AMOC
=> AMOC вече не пренася топлината от Юг към Европа
=> Европа става много по-студена
Някъде да стане по СТУДЕНО, някъде по топло са ВСЕ ЛОКАЛНИ ВЕЛИЧИНИ. НЯМА НИЩО ГЛОБАЛНО.
Аз тази логика съм я чел и осмислил преди 20 години сигурно. И тука съм казвал че ни чака ГЛОБАЛНО ЗАСТУДЯВАНЕ НА ЕВРОПА щото ще изчезне АНОМАЛИЯТА на топла англия и скандинавия заради гълфстима та чак до баренцово море дет не замръзва за разлика от вечно ледената гренландия. Като се стопи леда на гренландия ще ЗАМРЪЗНЕ баренцово море - пак ЛОКАЛНИ ЯВЛЕНИЯ.
И сахара ще стане тучни поляни с треви като в Индия ( по 3 метра) и слонове сигурно ще има.
И всички тези трансформации ще се случат НЕЗАВИСИМО ОТ ЧОВЕКА, зелени пимбяни и не знам си кви ГЛУПОСТИНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеПенчо бре, учи! Пенчо си мълчи.
Пенчо бре, чети! Муси се, сумти.
Пенчо бре, чети! Пенчо не чете.
Пенчо, работи! Пенчо пак не ще…
Пенча го мързи, гледа да лежи –
ходи, та се май,дири да играй.
Време се мина, Пенчо порасна,
иска да яде – няма откъде.
Citations:
[1] https://en.wikipedia.org/wiki/The_Gr...arming_Swindle
[2] https://www.chemeurope.com/en/encycl...g_Swindle.html
[3] https://www.researchgate.net/publica...dle_a_critique
[4] https://www.lse.ac.uk/granthaminstit...opaganda-film/
[5] https://fr.wikipedia.org/wiki/The_Gr...arming_Swindle
[6] https://www.semanticscholar.org/pape...6dabe8160f3a6e
[7] https://www.london.gov.uk/who-we-are...arming-swindle
[8] https://www.tandfonline.com/doi/full...24030902916574
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЧудя се защо се чудишНе виждаш ли причинно-следствените връзки ?
Глобално затопляне
=> Топене на ледовете в Гренландия и Арктика
=> Огромно количество сладка вода в Северния Атлантик
=> Студената сладка вода не потъва
=> Срив на AMOC
=> AMOC вече не пренася топлината от Юг към Европа
=> Европа става много по-студена
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕто малко информация от ИИ за сериозността ...
✅ Потъването на водата в Северния Атлантик спира или се забавя.
✅ Цялата система на океанската циркулация започва да се разпада.
2. Покачване на температурите на океана[LIST][*]Топлата вода е по-лека от студената и не потъва толкова лесно.[*]Глобалното затопляне повишава средната температура на Атлантическия океан, което още повече затруднява ...
...........
Няма голяма полза от разтягането на локума в тая тема с многото "ако", от която имат необходимост само възседналите темата с реалното пренасочване на милиардните субсидии към своите сметки.
Мъск има реален опит в тая посока, именно затова усети откъде духа вятъра и предложи на Тръмп да зачеркне т.нар. "Зелена "сделка" "... Милиардите ще се върнат при Тръмп, но ехото ще достигне до Европа след години...
"Ако" ... и се обръщаме към манипулираният ИИ с бази данни от "вчера"...
Един елементарен пример - точно за "лошият" парников ефект..., раздухван от некомпетентните привърженици на "зелената сделка"...
И добре е, че процесите на Земята се саморегулират милиарди години, за да получим условията ни за живот за този интервал от време, защото - ако остане на това - ние да решаваме - на часа ще "ОБОСНОВЕМ" и ще променим достатъчно параметри за да се нагушАТ някои от по-гласовитите с милиардите), след което - и ,да се самоунищожим...
На въпроса: ако (отново "ако") - направим необходимото, за да ликвидираме съвсем нормално проявяващият се парников ефект (не, че можем да го сторим, но -за да се самоликвидира - човек е готов на всичко) - и, ако ей така - с всичките си "зелени" лафове - прекъснем съвсем нормално топлещият ни "лош" парников ефект - то средните температури биха паднали- с над 30 градуса по Целзий... , което наистина би било фатално! При подобно манипулиране, свързано с питанки към нещо напомпано с точно определени данни, което сме нарекли ИИ и зад което стоят изолирани наши знания от последния век - нищо добро не ни чака и - нито Гренландия, нито Арктика, нито океанската циркулация биха имали някакво значение.
Минус 15 градуса средна годишна температура и сме до тук (без парниковия ефект на Земята)!
Нататък е ясно какво се случва и без да ползвам манипулираните "знания" на ИИ... и разни други "доводи" на експериментиращи със страховете на хората - лапачи на милиарди.
Коментар
Коментар