Първоначално изпратено от 1984-
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне мит или реалност?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Това - първо.
Второ, ОПЕК затруднява попълването на американските и всички западни стратегически резерви от въглеводороди. НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО, разбира се.
Трето, спадът на цените сега, свива възможните за инвестиране в ГПР (Геолого-Проучвателни Работи), които, да поддържат налични и разработени залежи, от чието наличие, зависи да не се сгромолясат доставките при увеличение на търсенето.
Четвърто, ОРЕС види се, нямат доверие ... или по-точно, знаят, какво могат са очакват от страна на Запада и явно, предпочитат да приберат възможно най-много пари, докато още те струват нещо, за да ги използват по назначение, вместо евтино да си подаряват невъзобновим ресурс на тези, дето са ги грабили с десетилетия. Теб не те знам но, според мен, ОРЕС имат право. Да продават евтино те, полза има Западът. Защо да си загърбват интереса?
Дано нямаш магазин...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
Прав си. Разликата между днешните цени на нефта и тези от 2011 - 2014г е 1трилион и 500млрд. долара.
Толкова спестяват потребителите годишно от разликата между 110 и 70 долара за барел.
А ОПЕК+ ограничава добива за да задържи цените.
Второ, ОПЕК затруднява попълването на американските и всички западни стратегически резерви от въглеводороди. НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО, разбира се.
Трето, спадът на цените сега, свива възможните за инвестиране в ГПР (Геолого-Проучвателни Работи), които, да поддържат налични и разработени залежи, от чието наличие, зависи да не се сгромолясат доставките при увеличение на търсенето.
Четвърто, ОРЕС види се, нямат доверие ... или по-точно, знаят, какво могат са очакват от страна на Запада и явно, предпочитат да приберат възможно най-много пари, докато още те струват нещо, за да ги използват по назначение, вместо евтино да си подаряват невъзобновим ресурс на тези, дето са ги грабили с десетилетия. Теб не те знам но, според мен, ОРЕС имат право. Да продават евтино те, полза има Западът. Защо да си загърбват интереса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Защото, не става дума за пари, а з ФАНТАСТИЧНО МНОГО ПАРИ ...
Толкова спестяват потребителите годишно от разликата между 110 и 70 долара за барел.
А ОПЕК+ ограничава добива за да задържи цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Съгласен съм. Има плюсове. И борбата срещу ненормалниците поддържам, макар да не се сещам за по-големи ненормалници от extinction rebellion, дори виганите ми изглеждат по-нормални.
А защо тогава да не се формулират по този, къде по-честен начин целите на прехода? И всеки да знае точно колко му струва чистия въздух. За ненормалниците не съм убеден че ще видим редукция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение...
А защо тогава да не се формулират по този, къде по-честен начин целите на прехода? И всеки да знае точно колко му струва чистия въздух. За ненормалниците не съм убеден че ще видим редукция.
освед това преди 15год. беше още по-зле - шистовия нефт/газ ги нямаше, а сега задминават 20% от пазара.
В България например имахме един от най-големите акумулатори в Европа - еми счупи се слочаенос, баш като започна тук и в Гърция да има излишъци. Ама разбира се се уморила конструкцията, обясняват същите къде казват че руските централи ще бачкат 100 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
но поне ще ни е по-чисто което дишаме, както и режем лесната кинта на разни ненормалници.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Имам подозрение че съзнателно се съсипват по договорка на производителите новите коли. Когато купих нова кола преди няколко години, изрично ми казаха че не се сменяло маслото - първото масло! - през първите две години, или след нещо от рода на 30 000 километра! Тоест, тая кола е със съсипан двигател на втората година, по изрична препоръка на производителя! Естествено, смених си маслото към края на първата година, при това трябваше да имам сериозен разговор с приемчика на сервиза, първо за да го убедя че съм твърдо решен,
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНищо не ограничават, това е проблема че замърсяването прогресира.Например ДВГ в последни модели коли ги дават производителите да горят масло по 500 грама на 1000 км още чисто нови. Забраниха двутактовите, а правят четиритактови с консумация на масло.
ПП не съм сигурен все пак за 500 мл на 1000 км. Вероятно е на повечеLast edited by cyclop; 27.06.2023, 23:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНищо не ограничават, това е проблема че замърсяването прогресира.Например ДВГ в последни модели коли ги дават производителите да горят масло по 500 грама на 1000 км още чисто нови. Забраниха двутактовите, а правят четиритактови с консумация на масло.
Коментар
-
Препоръчвам ви тази статия :https://lah.ru/carbon-text/ Казва много, по интересен и завладяващ начин.В статье автора «Ждет ли Землю судьба Фаэтона?..» была представлена модификация гидридной теории В.Ларина строения Земли. Согласно В.Ларину, водород, который является основным элементом в нашей Вселенной, вовсе не улетучился с нашей планеты, а, благодаря своей высокой химической активности, еще на стадии формирования Земли образовал различные соединения с другими веществами, войдя таким образом в состав ее […]
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеМен пък ме кефи, че ще ограничат прахоляците, във всякакви размери. За енергията - все пак се трудим и изкарваме париD.Y.F-091066
Коментар
Коментар