Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Ами ето ти пресни данни. Площта на ледената покривка за април е по-голяма от 15 години от 1980г насам .Реално измервания се правят от 40 години,но затоплистите нарочно не отчитат годините преди 1980г,когато площта е била с по-малък размер.Та реално площта на ледовете в Арктика в наши дни е по-голяма от половината години откакто има измервания.
А приказките за северният морски път си остават само приказки. Даже наскоро руски кораби бяха заседнали сред ледовете,та се наложи ледоразбивач да ги спасява.
И на страницата, която постнах има сниима,на която се вижда площта на ледовете в сравнение със средното ниво за периода 1980-2012г.Но въпросът е,че има измервания от 1974г,а се прави сравнение с периода, когато ледената покривка е била с най-голямата си площ.А не се сравнява с целия период на измервания. Все.едно аз както сега тежа 80 кг да правя сравнение с периода, когато съм тежал 55 кг или с периода, когато тежах 95 кг.И в зависимост от сравнението да твърдя, че съм напълнял или отслабнал.
Коментар