If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Turbolan, имат много здраве от ГРУ-то при едно и също налягане на повъхността чрез която са в контакт - едното преминава в другото и двете тела са флуиди.
Turbolan, имат много здраве от ГРУ-то при едно и също налягане на повъхността чрез която са в контакт - едното преминава в другото и двете тела са флуиди.
bertram, няма как количеството емитиран СО2 да влияе на климата, това е чиста проба измама. Могат да влияят концентрираните емисии както при Сура и Харп, това нещо се използва за да се повлияе на климата при тях, но като цяло количеството емисии са незначителни защото в атмосферата има вода точно същото количество като в моретата и океаните и езерата и реките и подземните води събрани заедно, толкова водни пари има в атмосферата и как ще замърсят такова количество вода някакви нещастни друкраки паразити ? Има и такъв механизъм - въгледния диоксид и азотния отиват горе в атмосферата и като се комбинират с вода се получава киселина, тя пък пада на повърхността на планетата и с разни скали се неутрализира. Двукраките сме прости, алчни и ограничени с мания за величие..Виж правим оръжия и постоянно се убиваме, толкова сме прости същества.
Братле, айде да се кротваме с количеството на водата, че майтапът, ми идва в повече. Площта на Земята е 510 млн кв.км. налягането на въздуха е 1 кг/кв.см., т.е.10 Т/кв.м. същото количество вода, се съдържа само в 10 м.дълбочина, а средната на световния океан, е кратно повече. Сиреч, водата, е като маса кратно повече от въздуха. Иначе, да, хората сме лоши и неразумни, факт.
bertram, няма как количеството емитиран СО2 да влияе на климата, това е чиста проба измама. Могат да влияят концентрираните емисии както при Сура и Харп, това нещо се използва за да се повлияе на климата при тях, но като цяло количеството емисии са незначителни защото в атмосферата има вода точно същото количество като в моретата и океаните и езерата и реките и подземните води събрани заедно, толкова водни пари има в атмосферата и как ще замърсят такова количество вода някакви нещастни друкраки паразити ? Има и такъв механизъм - въгледния диоксид и азотния отиват горе в атмосферата и като се комбинират с вода се получава киселина, тя пък пада на повърхността на планетата и с разни скали се неутрализира. Двукраките сме прости, алчни и ограничени с мания за величие..Виж правим оръжия и постоянно се убиваме, толкова сме прости същества.
Една моя теория която би могла да обясни периодичните промени на климата на планетата Земя.Тази моя теория е свързана с движението на Слънчевата система в Галактическата равнина.Защото както Земята обикаля около Слънцето така и Слънчевата система извършва движения вътре в галактиката Млечен път.Тя се движи се движи спрямо галактическата равнина като периодично изкача над нея и потъва под нея.Траекторията на това движение наподобява синусоида,която пресича равнината веднъж на 33млн. години,а всеки период трае 65млн.години.Тези периоди на изкачане на Слънчевата система от галактическата равнина в която се намира са свързани с периодите на масови измирания на организми на Земята/интересно какво ли се е случило на Земята преди 65млн.години/.
При тези движения нагоре надолу Слънчевата система извървява някакъв път.По време на този път средата и условията в които тя се намира вероятно се променят.Може би тези промени на средата оказват влияние на планетите вътре в системата.Може би не на самото слънце а само на планетите.Затова и климата на планетата Земя се променя периодично.
И аз нещо подобно съм си мислил. Обаче, нещата наистина са още малко по-сложни. Работата е там че, не само нашата слънчева система се движи, ами се движат същевременно и със сходни скорости и облаците междупланетен прах и газ. Съответно, пресичанията им от Слънцето и планетите, изглежда, стават на по-големи отрязъци от време...АКО ИЗОБЩО, се случват във вида, в който, ние си го представяме. Един от основните моменти в Галактиката е отклонението от ясните и точни закони на Кеплер, заради разпределението на масата в пространството и съответно, сложната резултатна на гравитацията, действаща върху телата на такива разстояния (думата ми е че, на практика, т.нар.материални точки, известни ни от механиката и центровете на въртене на телата около тях, се размиват, когато се намесят и множество други масивни тела а също, и облаци от вещество с висока обща маса). Влияят също И периодите на въртене на планетите около зввздите и какво ли още не. Ето защо, движенията са още по-сложни и никак не е лесно да се определят с "достатъчна за практиката точност" особено, предвид различните практики. Преди време, изказах хипотезата за неотдавна, в космически мащаби разрушена планета между Слънцето и Земята, движила се почти перпендикулярно на равнината на еклиптиката - разсъждения на база феномена циганско лято - и даже, Матеев (и там) ме атакува. Обаче, и обратното /твърдението, че такава планета не е имало/, също остава недоказано. Към момента, глобалното затопляне си тече независимо от политическите ни пристрастия и от факта че, и аз, се занимавам с нефт и газ а също, и от отношенията ни към човешкия фактор. Парадокс?
- Не мисля.
Коментар