IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Още ли я дъвчете тази измама? Зелената измама е по-голяма и от бялата. Не знам що за създание би повярвало, че за 150 години индустрия, от които по-интензивна едва от ВСВ насам може да се промени система с милиарди години история. И това при положение, че човешката дейност е отговорна за 1% от CO2 в атмосферата, или за 4 части на МИЛИОН в атмосферата. Да не отварям тема за идиотското демонизиране на СО2. CO2 е газът на живота. Всеки фермер ще ви каже, че в оранжериите се вкарва 1000-1200 ppm CO2 за оптимални реколти. Даже тези чудаци, които говорят на растенията, го правят с резон. Човешкият дъх съдържа 35-50 000 PPM CO2, което го прави естествен буустер за растежа им, един вид безплатен тор. Повече СО2 означава по-големи реколти и по-зелена планета. По време на динозаврите, CO2 е бил с пет пъти повече от сега и е гъмжало от живот в гигантски форми.

    И последно, корелацията е обратна, повишаването на концентрацията на СО2 следва повишаването на температурите, а не обратното. Обаче има лаг от 800 год. Това е така, защото океаните съдържат 50 пъти повече СО2 отколкото има в атмосферата и когато те се затоплят, го отделят в по-големи количества. Понеже океаните са огромни маси, затоплянето им следва атмосферното с 800 год. Сега се затоплят заради последното истинско глобално затопляне през Средновековието -950-1250г, когато викингите колонизират един остров и го наричат Гренландия - зелена земя. Този остров днес, в епохата на Глобалното кипене по полезния идиот Гутереш от Оон-то сега е скован от лед.

    Джордж Карлин (12 май, 1937 - 22 юни, 2008 г.) е американски американски комик, актьор и писател, носител на награда Грами. Карлин е известен с политическия и черния си хумор, както и с точните си наблюдения върху езика, психологията и религията, като не се страхува да засяга много теми табу, пише Фронт бг. Относно "Часът на Земята" той споделя:

    "... И най-голямата арогантност - да спасим планетата. Моля? Майтапите се! Да спасим планетата? Ние още не знаем как да се погрижим за себе си! Не знаем как да се грижим един за друг, а ще спасяваме шибаната планета? Уморих се от тия простотии. Писна ми от шибания Ден на Земята, и от тия самодоволни природозащитници, тези скапани буржоазни либерали, които си мислят, че единствения проблем на света е, че няма достатъчно велосипедни алеи. Искат да направят света безопасен за техните Волво.

    Всъщност, природозащитниците не дават пет пари за планетата, не им пука за планетата. Не и в абстрактен план, не. Знаете ли какво ги интересува? Чисто място за живеене. Техният собствен малък хабитат. Тревожат се, че може би, някой ден, в бъдещето, те може да бъдат персонално обезпокоени. Тесногръд, непросветен егоизъм не ме впечатлява.

    Освен това - нищо й няма на планетата. Нищо й няма! Планетата си е съвсем добре. Хората са прецаканите! В сравнение с човечеството, планетата си кара просто страхотно. Тук си е от 4.5 милиарда години. Някога мислили ли сте за аритметиката? Планетата си е тук от 4.5 милиарда години, а ние? 100 хиляди? Може би 200 хиляди? И сме се заели с индустрия от малко повече от 200 години. 200 години срещу 4.5 милиарда? И имаме самочувствието, че някак си сме заплаха?

    Планетата е преминала през много по-лоши неща от нас, преживяла е много по-ужасни неща от нас. Преживяла е милиарди години земетресения, вулкани, разместване на тектонични плочи, движение на континенти, слънчеви изригвания, магнитни бури, обръщането на магнитните полюси, милиарди години бомбардировки от комети, астероиди и метеори, цунамита, глобални наводнения, глобални пожари, ерозия, космическа радиация, повтарящи се ледникови епохи... и ние си мислим че някакви найлонови пликчета... и алуминиеви кутийки... могат да променят нещата?

    Планетата няма да отиде никъде. Ние си отиваме! Опаковайте си нещата, приятели. Отиваме си. Планетата ще си е тук далеч след като нас ни няма. Просто още една неуспешна мутация. Още една приключена биологическа грешка. Планетата ще ни отърси като досадни бълхи. Планетата ще бъде тук много, много, мноооооого дълго време след като ние си отидем. И ще се поправи. Ще се изчисти. Защото това е, което природата прави."



    Коментар


    • За разлика от приказката за новите дрехи на царя, днес единствено разни старчоци като този могат да си позволят да казват истината. Какво могат да му направят? Да го канселират?

      Last edited by analog; 03.10.2023, 02:03.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

        Последствията са налични в момента. Милиони genZ-та страдат от нощно напикаване и се консултират с психиатри за да преодолеят страха си от 1.5° C. Не е смешно. Extinction чрез напикаване.
        Теб не могат те уплаши. Нали "мокър от дъжд не се бои".

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

          Аз не съм съгласен.
          Все едно да измерваме и сравняваме температурата всяка минута и в 1часа (1910г) и в 13 часа(2030г) {1 час=10години} в един ден и да казваме че има глобално годишно затопляне на ЗЕМЯТА. ЗЕМЯТА Е НА МИЛИАРДИ ГОДИНИ, безумно е да мерим температурата само 50-100г и да правим каквито и да е ГЛОБАЛНИ изводи. Можем да правим някакви НЕЗНАЧИТЕЛНИ изводи за 20-21 век
          Чакай сега, иде реч за в исторически план (от когато се пише историята, т.е макс.за няколко хиляди години) , а не за геологически епохи, хеле пък, за максимуми измежду всички тях. Светът познава и по-горещи времена, и по-студени. И сигурно, ще види още И от едните, И от другите. ТОГАВА, е имало също както Глобално затопляне, така и глобално охлаждане ама нА, още сме тук. "Глобално", означава само "за цялото земно кълбо", географически, и се отчита от някаква точка, приета за "норма" , което е твърде произволен акт.
          Глобално, може да е всичко, станало дори и за 5 години, както и за 5 месеца, ако обхваща глобуса.

          Отделно че, ти не си "всеки". Тъй че, СПОКО.
          Last edited by Pyramid; 29.09.2023, 14:27.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Вероятно, да. Всички са съгласни, че се случва. Разминаванията са около спора, кой е виновен.
            Аз не съм съгласен.
            Все едно да измерваме и сравняваме температурата всяка минута и в 1часа (1910г) и в 13 часа(2030г) {1 час=10години} в един ден и да казваме че има глобално годишно затопляне на ЗЕМЯТА. ЗЕМЯТА Е НА МИЛИАРДИ ГОДИНИ, безумно е да мерим температурата само 50-100г и да правим каквито и да е ГЛОБАЛНИ изводи. Можем да правим някакви НЕЗНАЧИТЕЛНИ изводи за 20-21 век
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение
              последствия в бъдеще...
              Последствията са налични в момента. Милиони genZ-та страдат от нощно напикаване и се консултират с психиатри за да преодолеят страха си от 1.5° C. Не е смешно. Extinction чрез напикаване.

              Коментар


              • Никакъв мит не е, а реалност с последствия в бъдеще...

                Коментар


                • Вероятно, да. Всички са съгласни, че се случва. Разминаванията са около спора, кой е виновен.

                  Коментар


                  • Тази тема дали не е отдавна просто реторичен въпрос?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Кисимов
                      Езерото в Никарагуа е огромно и през него руснаците умуваха да им правят подобен канал, конкурентен на панамския. Впоследствие решиха първо да си приберат Азовско море. А западните крайбрежия на Америките се надигат - от Калифорния до Перу, там се очаква да изникне нова суша в бъдеще.
                      Пък в Никарагуа, ще строят канал китайците. Канала от тях, охраняващите ракети - от ВВП. Чичо Сам само може да се радва.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                        Е, тогава, как си обясняваш десетките заседнали кораби в панамския канал??

                        https://m.dir.bg/business/ikonomika/...ntentdiscovery

                        Те пишат за суша!
                        Шлюзовете при преминаване на канала, се пълнят от по-високо място, едно езеро. И от него, вода само се излива, за да ги пълни. После, за да слезе корабът надолу (или да влезе нов за качване нагоре), водата от напълнения шлюз се изпуска надолу като после, пак се пълни. Да, ама какво да правят, когато езерото е почти празно? Няма вода за изливане, шлюзовете системи не могат да се пълнят, и така стават натрупвания от кораби. Сушата, НАИСТИНА, е Проблем за канала. Иначе, ще трябва да помпят от океана, а това са ПАРИ , модернизация, допълнителни инвестиции...А хората, искат само да печелят и, ако може, дори пръст да не помръднат. Ами няма такъв филм, ясно.

                        Коментар


                        • Bailor, а къде е водата ? Ще се изсипе в океана изведнъж и като се вземе предвид че подпочвените презареденото кондензаторче ги вдигна и ще се изсипят в океаните и ето ти Лос Анджелис как ще бъде залят и ще отиде на морското дъно.. Че и после връщане няма скоро. Ще потопи половината САЩ.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Абе аз само те бъзикнах. То, че не ам градът потъва, ясно. Мисълта ми беше че, потъването, си е като да се вдига океанското ниво: Залива те и в двата случая.
                            Е, тогава, как си обясняваш десетките заседнали кораби в панамския канал??

                            https://m.dir.bg/business/ikonomika/...ntentdiscovery

                            Те пишат за суша!
                            Last edited by Bailor; 23.09.2023, 12:22.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                              Ами то, това е локалния проблем и на Джакарта. Хората ползват подпочвени води, щото голяма част от града е без водопровод
                              Абе аз само те бъзикнах. То, че не ам градът потъва, ясно. Мисълта ми беше че, потъването, си е като да се вдига океанското ниво: Залива те и в двата случая.

                              Коментар


                              • Всички ползват подпочвени води, проблема е че те ще намалеят и изчезнат, а нивото на океана и моретата ще се повиши с някакви си да кажем 150 метра което ако погледнеш колко е не е нещо голямо спрямо нивото преди промяната. Но много ще загубят територии - Холандия ще изчезне като територия, Калифорния и тя ще изчезне, Сибир също ще отиде под водата, на Китай тези части които сега силно се индустриализираха и всички си вложиха парите там и те под водата..красота просто.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X