IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "Супер" - трейдърче,

    Не зная по каква причина намесваш Путин. Не го намесвай в темата, още повече, че световния флот работи преимуществено, в голямата си част на дизел.

    Горе ти е ОСНОВНАТА ТЕЗА. Около нея трябва да се въртиш.

    Зная, че няма да схванеш за какво точно иде реч, но ще опитам ОТНОВО да наливам "от пусто в празно" - дано усетиш, че може много да фантазираш и да политизираш нещата, но истината е една.

    Опитай да коментираш ЗА СЕБЕ СИ - следните ДАДЕНОСТИ (ще ги нахвърлям най-общо):

    1. Най-голям (ОСНОВЕН) замърсител са корабните двигатели. Едва ли знаеш защо, но ще го прочетеш от някъде.
    Разбира се, те никога (!) няма да бъдат посочени като такива, защото (разбери го, защото ще се наказваме!) - да, защото ВСИЧКИ ДРУГИ ТОПЛИННИ ДВИГАТЕЛИ:
    - не могат да превозват толкова евтино товарите си между континентите. Да, цените постоянно растат, но това са най-ниските възможни! Всички други цени на превозите - ВЕДНАГА КАЛКУЛИРАНИ - биха довели до невъзможността стоките да бъдат продаваеми, т.е. започва нова вълна от фалити, която се дължи на СПИРАНЕ КОРАБНИТЕ ДВИГАТЕЛИ НА ДИЗЕЛ, МОТОРНИ ГОРИВА И МАЗУТ.

    Защо ли ти пиша подобни анализи, като ти пак ще почнеш да обясняваш какво "знаел... Путин"?

    Хайде, със здраве!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

      Дадох вече линк от измерванията на глобалните температури със сателити за последните 44 години като данните са категорични,че глобално затопляне НЯМА.От данните на измервателната станция на Южният полюс се установява, че миналата зима е била най-студената в историята на Южният полюс(в Южното полукълбо зимата е,когато тук е лято).
      Данните на Датският метеорологичен институт сочат,че за последните години има нарастване на снежната покривка в Арктика, а обемът на ледената покривка се повишава в последните години, както и този в Антарктида.
      Морското ниво се повишава незначително с по 3 мм на година и е напълно в границите на повишението за последните няколкостотин години.
      Абе младежо, обяснявах ти неведнъж: сателит НЕ МОЖЕ с точност са измери темп.на въздуха.

      Коментар


      • mikomikov, не е решението дизелът, решенията са много, не трябва да се намесват изкуствено и да се фаворизира нещо. Путин е прав като казва - Няма проблем с ЛГБ..., проблем има ако печелят всички състезания те. Защото може да се фаворизира някоя глупост и да се развием в лоша посока, сега за дизелът не знаем в каква посока ни води. Ако нещо се налага да се фаворитизира това е образованието - Университетите, но те ще раждат и такива неща че трябва да се контролират централизирано. Корона вирусът ако е изкуствен е роден в университет, а ние не искаме да създадем своето самоунищожение.
        Виж решенията са много, в природата има биологични видове за които никой не се грижи и съществуват, нямат соларни клетки по повърхността си, перки нямат, дизел не им трябва, не са в състояние да се борят за решаването на енергийните си проблеми и амбиции защото те толкова интелект въобще нямат, но пък и такива проблеми нямат. Всичко е многовариантно, а при тази консумация на петрол ако Русия не беше платила на тези които разработиха шистовия добив сега нямаше да има петрол да се добива в такива количества въобще. Запада не е в състояние да прави такива големи неща, парите за тях се откраждат, те затова потънаха с ядрената енергетика и загубиха способността да правят ядрени реактори. Там някой просто ще открадне тези пари и ще ги инвестира в количества - милиарди в Китай, а сега искат и Индия която ще е идеалния провал защото в Китай намериха образовано и грамотно население, а в Индия образованието гони абсолютната нула. Тя е екологична катастрофа в момента, а Китай преди да инвестират не беше такава - една разлика всъщност две. Но тези хора само с водородни бомби могат да бъдат разубедени да не го правят, защото при тях това е по план. Затова Путин подмяташе - Всичко върви по плана ..това е плана. Руснаците знаят много..много и то смислени неща, но не ги казват.
        Last edited by supertrader; 14.05.2024, 10:39.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

          На това място пише ли нещо за това , че земята е плоска ?

          Ш'ти издам една тайна. Има един уебсайт, казва се гугъл. Там пействаш "Switzerland's glaciers then and now" и гледаш снимки. Ни ти трябват ни руснаци ни мириканци да ти казват какво е положението. Сам преценяваш кои снимки са просто снимани през различни сезони, кои са измама и кои изглеждат истински.
          Чета научни стании и то – критично.

          С журналята се тъпчете вие без умствен капацитет за друго.
          Last edited by Turbolan; 14.05.2024, 06:54.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение

            Превод: "По думите на Селин Езе сега е невъзможно да се даде точна оценка на скоростта на топене на ледовете в Северния ледовит океан."
            Финита ла комедия!
            С цялото ми ти това топене на ледовете в Арктика.

            Често срещам това номерче на затоплистите/Зелената мафия и продажните им учени: гръмко заглавие, а в текста някъде е забутано твърдение, което обезсмисля цялата статия барабар заглавието...
            Бъдете внимателни и четете критично!.
            На това място пише ли нещо за това , че земята е плоска ?

            Ш'ти издам една тайна. Има един уебсайт, казва се гугъл. Там пействаш "Switzerland's glaciers then and now" и гледаш снимки. Ни ти трябват ни руснаци ни мириканци да ти казват какво е положението. Сам преценяваш кои снимки са просто снимани през различни сезони, кои са измама и кои изглеждат истински.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
              Разширяването на този кратер е сериозен довод за затопляне.

              Не мога да споря с авторите на изследването, но само си мисля, че затопляне на литосферата идва също така и отдолу, от дълбините на горещия ад – дотолкова, че даже вулкани изригват винаги и по цялата Земя...

              Прочетох преди няколко дена самата научна статия и пак само си мисля, че в нея нищо не е казано за този начин на затопляне на тази местност.

              Прочее, авторите са внимателни и никъде не обявяват пряк извод, че причината е затоплянето _на атмосферата_, но са направени непреки внушения.

              Стигнах до статията от публикация в Калдата-та.
              Ето извора: https://www.sciencedirect.com/scienc...69555X24001338
              Ето в Калдата-та: https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0...B5-480629.html



              Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
              Цитирани думи на изследователите: "По словам Селин Езе, сейчас невозможно дать точную оценку скорости таяния морских льдов в Северном Ледовитом океане."

              Превод: "По думите на Селин Езе сега е невъзможно да се даде точна оценка на скоростта на топене на ледовете в Северния ледовит океан."
              Финита ла комедия!
              С цялото ми ти това топене на ледовете в Арктика.

              Често срещам това номерче на затоплистите/Зелената мафия и продажните им учени: гръмко заглавие, а в текста някъде е забутано твърдение, което обезсмисля цялата статия барабар заглавието...
              Бъдете внимателни и четете критично!

              Продължението следва с Антарктика...
              Last edited by Turbolan; 14.05.2024, 05:58.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение

                Ми лъжат ни, бе!

                И не само за това...
                Тяхно право. Както и наше, сами да си преценяваме. Както казваше нашия ЗЛПЧ,
                -Имате рамене на главите си да мислите.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


                  Не претендирам да съм така умен (като теб), но си позабравил някои учени от теб глави от физиката.

                  Само те насочват- къде точно да погледнеш, за да ДОПЪЛНИШ твоите знания и да не скачат на всеки...

                  Добронамерен съм, разбира се, а за тия подробности СМЕ говорили в темите, назад...

                  Хубаво е, САМ да стигнеш до извода за влиянието на: наклона на земната ос, за гравитационните сили на Слънцето и планетите от Слънчевата система върху същата тази ос...

                  Изобщо не е трудно за разбиране, че човешката дейност на нашата планета е "последната дупка на кавала, която би повлияла на т.нар. "глобално затопляне", разбира се НЕ ТРЯБВА ДА ИЗКЛЮЧВАМЕ "човешката дейност" - предизвикваща неконтролируеми ядрени реакции, защото при такъв развой (недай Боже!) - отиваме по-скоро към обратния процес: понижаване на температурата- независимо от положението на земната ос... (за радиоактивното заразяване и проникващата радиация не говорим, разбира се, защото обсъждаме охлаждането, поради невъзможността Слънчевите лъчи да достигат Земята...)

                  ........

                  Вторият проблем, който споменаваш - замърсяването ОТ ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ - отново съм засягал (може и да не е било в тая тема)

                  Значи, тук НЯМА шанс, с наличните технологии - корабите да минат на друг вид гориво, освен мазут и нафта (общо - по-тежките дестилати на нефта).

                  Дори не поставям акцента толкова на безопасността на релации от десетки хиляди морски мили!

                  Това е ОГРОМНАТА ЧАСТ от превозите между континентите, които РАЗХОДИ са калкулирани в цените на ВСИЧКИ СТОКИ!

                  И, все пак говорим за милиони тонове товари, които НЯМА КАК да "прескочат" Атлантика и Тихия...

                  НЕ СТАВА С БАТЕРИИ! ДИЗЕЛОВОТО ГОРИВО Е СПАСЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!

                  Иначе? Връщаме се в пещерите! Да де, след като се лишил от ВСИЧКИ ПРИДОБИВКИ НА тази, т..нар. "човешка цивилизация"..., с всичките й безработни и неграмотни "Грети" - да не се обиди сега някоя нормална Грета, защото има и такива!



                  (няма да дискутираме повече, ако НЕ си опровергал някоя от двете тези!)

                  Бъди здрав и чети я все пак и тази физика...
                  1.Даже и когато "не достигат Земята", заради праха, слънчевите лъчи, все пак, Я достигат.Да, те хвърлят сянк ПОД себе си, самите те, загрявайки СЕ Е СИ И ВЪЗДУХА НАД. Впоследствие, той се разширява (и атмосферата в цялост), с което усилено се губят водород, вода и по-леки неща, докато прахът стегне.
                  2 Кой разправя за батерии? Те не решават ТОЗИ проблем. Виж, дизелът...Ами ако измислят нещо по-добро? И не казвай "няма". За много неща така са казвали а ето, историята ги опровергава.
                  3. Грета. Гретите идват и си отиват, за разлика от Безименния. Мир на твойта къща, кароче.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение

                    Ми лъжат ни, бе!

                    И не само за това...
                    https://plus-one.ru/news/2023/07/21/..._term=lastnews

                    https://plus-one.ru/news/2023/03/13/...tm_term=scroll
                    Last edited by 1984-; 13.05.2024, 21:38.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Замърсяването е проблем но, се случва И затопляне. Това, че някои злоупотребяват с фактите за собствено облагодетелстване, не отменя самите факти. Нито пък е меродавно обобщеното ти обяснение. (Частично, не повече.) Което не значи да се връзваме на всяка Грета или на всеки Вергилчо. Здраве да е, умните разбраха, какво казвам.

                      Не претендирам да съм така умен (като теб), но си позабравил някои учени от теб глави от физиката.

                      Само те насочват- къде точно да погледнеш, за да ДОПЪЛНИШ твоите знания и да не скачат на всеки...

                      Добронамерен съм, разбира се, а за тия подробности СМЕ говорили в темите, назад...

                      Хубаво е, САМ да стигнеш до извода за влиянието на: наклона на земната ос, за гравитационните сили на Слънцето и планетите от Слънчевата система върху същата тази ос...

                      Изобщо не е трудно за разбиране, че човешката дейност на нашата планета е "последната дупка на кавала, която би повлияла на т.нар. "глобално затопляне", разбира се НЕ ТРЯБВА ДА ИЗКЛЮЧВАМЕ "човешката дейност" - предизвикваща неконтролируеми ядрени реакции, защото при такъв развой (недай Боже!) - отиваме по-скоро към обратния процес: понижаване на температурата- независимо от положението на земната ос... (за радиоактивното заразяване и проникващата радиация не говорим, разбира се, защото обсъждаме охлаждането, поради невъзможността Слънчевите лъчи да достигат Земята...)

                      ........

                      Вторият проблем, който споменаваш - замърсяването ОТ ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ - отново съм засягал (може и да не е било в тая тема)

                      Значи, тук НЯМА шанс, с наличните технологии - корабите да минат на друг вид гориво, освен мазут и нафта (общо - по-тежките дестилати на нефта).

                      Дори не поставям акцента толкова на безопасността на релации от десетки хиляди морски мили!

                      Това е ОГРОМНАТА ЧАСТ от превозите между континентите, които РАЗХОДИ са калкулирани в цените на ВСИЧКИ СТОКИ!

                      И, все пак говорим за милиони тонове товари, които НЯМА КАК да "прескочат" Атлантика и Тихия...

                      НЕ СТАВА С БАТЕРИИ! ДИЗЕЛОВОТО ГОРИВО Е СПАСЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!

                      Иначе? Връщаме се в пещерите! Да де, след като се лишил от ВСИЧКИ ПРИДОБИВКИ НА тази, т..нар. "човешка цивилизация"..., с всичките й безработни и неграмотни "Грети" - да не се обиди сега някоя нормална Грета, защото има и такива!



                      (няма да дискутираме повече, ако НЕ си опровергал някоя от двете тези!)

                      Бъди здрав и чети я все пак и тази физика...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Споко де. Колкото-толкова.
                        Ми лъжат ни, бе!

                        И не само за това...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение
                          Като например факта, че 96% от точките за измерване на температурата "на Земята" дават фалшиво повишена и повишаваща се температура, защото са в големите градове, които са по-топли от незаселените пространства заради човешката дейност в тях, отделяща топлина, и която постоянно се увеличава с нарастване на броя жители?

                          https://obektivno.bg/meteorolozi-tri...raturni-danni/

                          https://www.theepochtimes.com/articl...deling-5575177
                          https://archive.is/2DSkA

                          Бях пускал сметка тук, че само отделяната топлина от човешките тела в Ню-Йорк е няколко десетки Мегавата, ма вие виждате и чувате само това, което ви харесва?

                          Тези ли факти, телевизорни щрауси?
                          Споко де. Колкото-толкова.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Замърсяването е проблем но, се случва И затопляне. Това, че някои злоупотребяват с фактите за собствено облагодетелстване, не отменя самите факти. Нито пък е меродавно обобщеното ти обяснение. (Частично, не повече.) Което не значи да се връзваме на всяка Грета или на всеки Вергилчо. Здраве да е, умните разбраха, какво казвам.
                            Като например факта, че 96% от точките за измерване на температурата "на Земята" дават фалшиво повишена и повишаваща се температура, защото са в големите градове, които са по-топли от незаселените пространства заради човешката дейност в тях, отделяща топлина, и която постоянно се увеличава с нарастване на броя жители?

                            https://obektivno.bg/meteorolozi-tri...raturni-danni/

                            https://www.theepochtimes.com/articl...deling-5575177
                            https://archive.is/2DSkA

                            Бях пускал сметка тук, че само отделяната топлина от човешките тела в Ню-Йорк е няколко десетки Мегавата, ма вие виждате и чувате само това, което ви харесва?

                            Тези ли факти, телевизорни щрауси?
                            Last edited by Turbolan; 13.05.2024, 20:45.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                              Хахаха-ама ти сериозно ли?Естествено,че замърсяването на околната среда е проблема, а не измислено глобално затопляне.Но целта на затоплистите не е опазване на природата, а усвояване на пари.Ама много пари.
                              Замърсяването е проблем но, се случва И затопляне. Това, че някои злоупотребяват с фактите за собствено облагодетелстване, не отменя самите факти. Нито пък е меродавно обобщеното ти обяснение. (Частично, не повече.) Което не значи да се връзваме на всяка Грета или на всеки Вергилчо. Здраве да е, умните разбраха, какво казвам.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Turbolan, да но отнема много време, те водите ще се самопречистят обаче кога ? Битуваше измамното очакване че става много бързо и като кажат че нещо било допуснато да става защото го били изследвали, например мобилините комуникации или WIFI може ли да им се вярва. А САЩ понеже се разграждат напълно съзнателно са хвърлили 1 милиард гуми на дъното на Океана от които щял да се получи коралов риф и да помогнат на морските обитатели.
                                Споко, ИИ и роботите ще ни наследят на Земята и ще кльопат (използват с конструкционна цел) микропластмасата, че ще търсят и още.
                                Когато микропластмасата във водите свърши, ще минат на пряко ядене на нефт и газ със същата цел.

                                Но това са макророботите; предполага се, че най-много ще се развият микророботите – небиологична еволюция – в подобие на биологичните видове от насекоми до бактерии, "научили" се да съществуват с извличане на енергия от непосредствената околна среда, в аналогия със сегашните "възобновяеми източници".
                                Ще бъдат безмозъчни като индивиди, само с два елементарни рефлекса и две клетки памет; едната ще ръководи _при нужда_ съединяването с милиарди други подобни в грамаден облак, вече интелигентен, другата ще е част от паметта на облака.

                                Идеята е описана в "Непобедимият" на Станислав Лем.
                                ПъПъ: в последните си разкази – некъде '84-'85-та – успешно е описал сегашното интернетирано общество, а че даже и бъдещето му.
                                Last edited by Turbolan; 13.05.2024, 15:02.

                                Коментар

                                Working...
                                X