IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

    https://nsidc.org/arcticseaicenews/
    Поредната манипулирана графика.Ето официални данни според които е имало 11 години с по-малка площ на леда през юни отколкото през юни 2024г.В действителност такива измервания се правят от 1974г ,а не от 1978г ,но затоплистите нарочно не включват първите 4 години,щото тогава площта на леда е била по-малко отсега.
    Какво не ти харесва „манипулираната“ графика
    Взета е точно от твоя сайт.
    Емоциите май са в повече...
    Или има нещо такова
    https://www.puls.bg/zdrav-um-c-31/ob...islite-n-28509

    Зеленият екстремизъм е факт, но отричането на КП не помага.
    Хубав ден!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron
      В речника ми я няма думата "престижно" , има "професионално"

      Но ми е чудно и смешно как човек с "право" може да анализира и отрича
      факти и сериозни изследвания в областта на точните науки
      Барби, попитах твоя приятел за глобалните промени на климата и гледай какви ми ги наприказва....И с хомо сапиенс и без хомо сапиенс,промени да искаш

      Как се е променял климата на Земята за посдните 900млн.години?

      ChatGPT

      Климатът на Земята се е променял значително през последните 900 милиона години, преминавайки през множество цикли на затопляне и охлаждане. Тези промени са повлияни от различни фактори като тектонски движения, вулканична активност, промени в орбитата на Земята и концентрациите на парникови газове в атмосферата. Промени в климата на Земята за последните 900 млн. години:

      1. Криогенски период (850-630 млн. години назад)
        • Известен като период на глобално застудяване, когато Земята е била покрита с лед от полюсите до екватора. Това време е наречено "Снежната топка Земя" (Snowball Earth) и е характерно с най-големите ледникови периоди в геологическата история .
      2. Едиакарий (630-542 млн. години назад)
        • След края на криогенския период климатът се затопля значително, което води до разтопяване на ледените шапки и повишаване на морското ниво. Този период е известен с първите сложни многоклетъчни организми.
      3. Камбрий (542-485 млн. години назад)
        • В началото на Камбрий периода температурите са високи и морското ниво е високо, което води до значително биологично разнообразие и "Камбрийския взрив" на нови форми на живот.
      4. Ордовик и Силур (485-419 млн. години назад)
        • По време на късния Ордовик настъпва глобално застудяване и ледников период, което води до масово измиране на морските видове.
      5. Девон (419-359 млн. години назад)
        • Климатът е относително топъл и стабилен, но в края на периода настъпва краткотраен ледников период.
      6. Карбон (359-299 млн. години назад)
        • Значителни колебания в климатичните условия с топли и влажни периоди, последвани от студени и сухи фази. В края на периода настъпва значително охлаждане и ледников период.
      7. Перм (299-252 млн. години назад)
        • Този период завършва с едно от най-големите масови измирания в историята на Земята, което се свързва с екстремни климатични промени и вулканична активност.
      8. Мезозойска ера (252-66 млн. години назад)
        • Включва три периода: Триас, Юра и Креда, които се характеризират с топъл климат и високи нива на въглероден диоксид. Това е времето на динозаврите.
      9. Кайнозойска ера (66 млн. години назад - настоящето)
        • След измирането на динозаврите, климатът започва да се охлажда. В последните 2.6 млн. години настъпва редуване на ледникови и междуледникови периоди (Кватернер), като последният голям ледников период завършва преди около 12,000 години.
      Съвременни промени

      • През последните няколко столетия, човешката дейност, особено след Индустриалната революция, значително е повлияла на климата, като увеличаването на концентрациите на парникови газове доведе до глобално затопляне.
      Тези климатични промени са сложен процес, резултат от взаимодействието на много фактори, включително геоложки, астрономически и биологични. Те се изследват от палеоклиматолози, които използват данни от ледени ядра, морски утайки и други геологически записи, за да реконструират миналите климатични условия.

      Коментар


      • Въз основа на предоставения цитат от потребителя barbaron във форума на Investor.bg, можем да направим следните наблюдения за неговия поглед към климатичните промени и възобновяемите енергии:

        1. Научен подход: barbaron демонстрира уважение към научния консенсус и подкрепя твърденията си с препратки към научни изследвания.

        2. Подкрепа за теорията за антропогенните климатични промени: Той подчертава, че 97-98% от климатолозите са съгласни, че климатичните промени са реални и причинени от човешката дейност.

        3. Разбиране на сложността: barbaron признава сложността на климатичната наука и важността на използването на множество методи за измерване и анализ на данните.

        4. Критично мислене: Той оспорва неточни аналогии и погрешни интерпретации на научните данни, предлагайки по-прецизни обяснения.

        5. Отвореност към дебат: barbaron насърчава използването на надеждни научни източници и задълбочено разбиране на темата, вместо да отхвърля противоположни гледни точки.

        Въпреки че в цитата не се споменават директно възобновяемите енергии, позицията на barbaron по отношение на климатичните промени предполага, че той вероятно подкрепя прехода към по-устойчиви енергийни източници като част от решението на проблема с глобалното затопляне.

        Citations:
        [5] https://forum.investor.bg/member/12827-barbaron

        Коментар



        • Затоплизма е част от идеологията на западното левичарство,наред с гей пропагандата политкоректността и мултикултито.А западното левичарство се подпомагаше от КГБ с цел да отслаби западните държави. Не е учудващо, че Путин никога не се е обявил срещу глобалното затопляне. Щото много добре знае,че затоплизма е вреден за Европа и САЩ.
          Last edited by RUBLA; 10.07.2024, 15:23. Причина: Изтрито мнение.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron
            В речника ми я няма думата "престижно" , има "професионално"

            Но ми е чудно и смешно как човек с "право" може да анализира и отрича
            факти и сериозни изследвания в областта на точните науки
            Защото няма НИКАКВИ доказателства.
            1.Че има глобално затопляне.
            2.Че това затопляне ако го има е причинено от човешка дейност.
            3.Че това затопляне води до негативни последици за климата.
            И естествено не се уповавам само на известните данни,но и на мнението на хора,които са компетентни по въпроса.
            Най-вече на Тони Хелър.Всичко,което той казва е подкрепено с ДОКАЗАТЕЛСТВА. А аз само на доказателства вярвам.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Писмото, за което се споменава, е част от продължаващ дебат относно климатичните промени и климатичните политики. Важно е обаче да се отбележи, че преобладаващият научен консенсус подкрепя реалността на причинените от човека климатични промени и необходимостта от действия.

              Огромното мнозинство от климатолозите са съгласни, че глобалното затопляне се случва и е причинено предимно от човешки дейности, особено изгарянето на изкопаеми горива. Множество проучвания, публикувани в рецензирани научни списания, показват, че тенденциите на затопляне на климата през последния век се дължат на човешки дейности.

              Проучване от 2021 г., публикувано в Environmental Research Letters, анализира над 88 000 свързани с климата изследвания и установи, че 99,9% от тях са съгласни, че хората причиняват климатичните промени. Това надгражда предишни изследвания, като например проучване от 2013 г., което установи 97% консенсус сред рецензираните климатични изследвания.

              Вярно е, че малък брой учени не са съгласни с този консенсус, но те представляват незначително малцинство в научната общност. Много от подписалите такива писма често нямат експертиза конкретно в климатичната наука. Например, "Световната климатична декларация", твърдяща, че няма климатична спешност, беше подписана от лица с различен произход, но много малко от тях всъщност бяха климатолози.

              Също така си струва да се отбележи, че множество групи, популяризиращи климатичния скептицизъм, са свързани с интереси на изкопаемите горива.

              Относно призива за икономическа ефективност на климатичните политики, това е валидна точка за обсъждане. Въпреки това, много икономисти и политици твърдят, че дългосрочните разходи от бездействието по отношение на климатичните промени далеч надхвърлят разходите за мерки за смекчаване и адаптация.

              Преобладаващите научни доказателства и консенсус подкрепят реалността на причинените от човека климатични промени и необходимостта от действия. Политическите дискусии трябва да се основават на това установено научно разбиране, като същевременно се вземат предвид икономическите и социалните фактори.
              Сега, Вергилчо много точно го казва: : МНЕНИЕ. Има МНЕНИЕ.
              Ии правилно казва, "истински" учен, се съмнявал. ТАКА трябва да бъде. Учените, СА ДЛЪЖНИ да гледат критично и имат право на мнение. Както и той самият. Обаче, МНЕНИЕТО НЕ Е ФАКТ, колкотони да подскача момчето. Ей нА, има и плоскоземци въпреки всички снимки от Космоса, даже. Своеобразен "протест". Приказват глупости, колкото да НЕ мълчат.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

                Охарактерирай потребителя barbaron от форума на Инвестор.бг

                ChatGPT


                Търсено в 6 сайта
                Потребителят barbaron от форума на Инвестор.бг е активен и участва в широк спектър от дискусии, включително политика, криптовалути и климатични промени.
                1. Политически възгледи: barbaron има изразени десни политически възгледи. Той е критичен към руската империалистична политика и се обявява против политкоректността и пропагандата на хомосексуализма. Подкрепя политици като Доналд Тръмп, Ярослав Качински и Володимир Зеленски​ (Investor.bg)​.
                2. Климатични промени: Той е скептичен към глобалното затопляне и смята, че много от данните и информацията са манипулирани. Поддържа позицията, че климатичните промени са преувеличени и използвани за политически цели​ (Investor.bg)​.
                3. Криптовалути: barbaron участва активно в теми, свързани с биткойн и криптовалути. Той има критично мнение за сегашното състояние на криптопазара и дава предупреждения за възможни финансови загуби при сегашните цени на биткойн и контракти за миньори​ (Investor.bg)​.
                4. Международни конфликти: В дискусиите за войната между Украйна и Русия, barbaron изразява ясно подкрепа за Украйна и критика към руската агресия. Той също така е активен в теми, свързани с конфликта между Хамас и Израел, където показва интерес към политическите и военните аспекти на тези конфликти​ (Investor.bg)​
                Пълно мазало....Джи пи ти-то така ви е умешал с Барби,че ум да ти зайде....
                Хааха.Толкова за "достоверността"на така нареченият "Изкуствен интелект ".

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                  Хахаха-значи и ИИ ми е направил досие.Ама нищо не пише за възгледите ми,щото не е никакъв интелект.
                  А моите възгледи са следните:
                  ​​​​​1.Противник съм на руската империалистична политика.
                  2.Противник съм на затоплизма,политкоректността ,пропагандата на хомосексуализма, напълването на Европа с диваци от Азия и Африка.
                  3.По темата за жените смятам, че феминизма ,еманципацията и така нататък са продиктувани от слаби мъже.Льольовци.
                  В общи линии противни ми са както русоробите,така и соросоидите.
                  Любими политици са ми Тръмп, Качински,Зеленски.
                  Охарактерирай потребителя barbaron от форума на Инвестор.бг

                  ChatGPT


                  Търсено в 6 сайта
                  Потребителят barbaron от форума на Инвестор.бг е активен и участва в широк спектър от дискусии, включително политика, криптовалути и климатични промени.
                  1. Политически възгледи: barbaron има изразени десни политически възгледи. Той е критичен към руската империалистична политика и се обявява против политкоректността и пропагандата на хомосексуализма. Подкрепя политици като Доналд Тръмп, Ярослав Качински и Володимир Зеленски​ (Investor.bg)​.
                  2. Климатични промени: Той е скептичен към глобалното затопляне и смята, че много от данните и информацията са манипулирани. Поддържа позицията, че климатичните промени са преувеличени и използвани за политически цели​ (Investor.bg)​.
                  3. Криптовалути: barbaron участва активно в теми, свързани с биткойн и криптовалути. Той има критично мнение за сегашното състояние на криптопазара и дава предупреждения за възможни финансови загуби при сегашните цени на биткойн и контракти за миньори​ (Investor.bg)​.
                  4. Международни конфликти: В дискусиите за войната между Украйна и Русия, barbaron изразява ясно подкрепа за Украйна и критика към руската агресия. Той също така е активен в теми, свързани с конфликта между Хамас и Израел, където показва интерес към политическите и военните аспекти на тези конфликти​ (Investor.bg)​
                  Пълно мазало....Джи пи ти-то така ви е умешал с Барби,че ум да ти зайде....

                  Коментар


                  • Всеки, който иска да научи истината може да гледа филма "The great global warming swindle",в който учени разобличават лъжите на затоплистите.Има го в Ютуб.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

                      за 45 години, измерена все през юни, става ли да хванеш тенденцията
                      https://nsidc.org/arcticseaicenews/
                      Поредната манипулирана графика.Ето официални данни според които е имало 11 години с по-малка площ на леда през юни отколкото през юни 2024г.В действителност такива измервания се правят от 1974г ,а не от 1978г ,но затоплистите нарочно не включват първите 4 години,щото тогава площта на леда е била по-малко отсега.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                        Затоплистите МАНИПУЛАТИВНО сравняват данни само за площта на ледената покривка и вземат за сравнение само периода 1981-2010г,а не целия 50 годишен период.
                        за 45 години, измерена все през юни, става ли да хванеш тенденцията

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Писмото, за което се споменава, е част от продължаващ дебат относно климатичните промени и климатичните политики. Важно е обаче да се отбележи, че преобладаващият научен консенсус подкрепя реалността на причинените от човека климатични промени и необходимостта от действия.

                          Огромното мнозинство от климатолозите са съгласни, че глобалното затопляне се случва и е причинено предимно от човешки дейности, особено изгарянето на изкопаеми горива. Множество проучвания, публикувани в рецензирани научни списания, показват, че тенденциите на затопляне на климата през последния век се дължат на човешки дейности.

                          Проучване от 2021 г., публикувано в Environmental Research Letters, анализира над 88 000 свързани с климата изследвания и установи, че 99,9% от тях са съгласни, че хората причиняват климатичните промени. Това надгражда предишни изследвания, като например проучване от 2013 г., което установи 97% консенсус сред рецензираните климатични изследвания.

                          Вярно е, че малък брой учени не са съгласни с този консенсус, но те представляват незначително малцинство в научната общност. Много от подписалите такива писма често нямат експертиза конкретно в климатичната наука. Например, "Световната климатична декларация", твърдяща, че няма климатична спешност, беше подписана от лица с различен произход, но много малко от тях всъщност бяха климатолози.

                          Също така си струва да се отбележи, че множество групи, популяризиращи климатичния скептицизъм, са свързани с интереси на изкопаемите горива.

                          Относно призива за икономическа ефективност на климатичните политики, това е валидна точка за обсъждане. Въпреки това, много икономисти и политици твърдят, че дългосрочните разходи от бездействието по отношение на климатичните промени далеч надхвърлят разходите за мерки за смекчаване и адаптация.

                          Преобладаващите научни доказателства и консенсус подкрепят реалността на причинените от човека климатични промени и необходимостта от действия. Политическите дискусии трябва да се основават на това установено научно разбиране, като същевременно се вземат предвид икономическите и социалните фактори.
                          Доказателства липсват.Науката в наши дни,вече се задава от политиците. Не от учените. Щом искат и намаляване на употребата на месо,което е изключително вредно за здравето,ясно е каква"наука"е.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Vergil1975, живей си щастливо на твоята плоска земя,
                            аз нямам повече време за губене да пълня пробити лейки

                            Vergil1975 appears to be a user on the Investor.bg forum, a Bulgarian investment and finance discussion platform. This user is active in various discussions on the forum, particularly in political commentary sections[1][2].

                            Some notable activities of Vergil1975 on the forum include:

                            1. Participating in discussions about potential conflicts, such as the Ukraine-Russia situation and the Hamas-Israel conflict[1].

                            2. Contributing to a thread titled "Let's talk about women. What do women want?" which was active on the day the search results were compiled[2].

                            3. Being active in the "Political Comments" subforum, which is one of the more popular sections on the platform with a high number of posts and comments[2].

                            It's worth noting that the username "Vergil1975" likely refers to the Roman poet Virgil and possibly indicates the user's birth year or another significant date. However, without more specific information, we cannot confirm the exact meaning behind the username or provide additional details about the user's identity or background.

                            Citations:
                            [1] https://forum.investor.bg/member/66131-vergil1975
                            [2] https://forum.investor.bg/forum
                            [3] https://www.paideiainstitute.org/greek_lyric_on_canvas
                            [4] https://www.persee.fr/authority/247982
                            [5] https://www.jstor.org/stable/521587
                            Хахаха-значи и ИИ ми е направил досие.Ама нищо не пише за възгледите ми,щото не е никакъв интелект.
                            А моите възгледи са следните:
                            ​​​​​1.Противник съм на руската империалистична политика.
                            2.Противник съм на затоплизма,политкоректността ,пропагандата на хомосексуализма, напълването на Европа с диваци от Азия и Африка.
                            3.По темата за жените смятам, че феминизма ,еманципацията и така нататък са продиктувани от слаби мъже.Льольовци.
                            В общи линии противни ми са както русоробите,така и соросоидите.
                            Любими политици са ми Тръмп, Качински,Зеленски.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
                              Колкото до 98 процента учени, подкрепящи тезата за глобалното затопляне ето писмо на истински учени, които са на доста различно мнение.
                              https://www.dnevnik.bg/zelen/2012/01...to_zatopliane/
                              Писмото, за което се споменава, е част от продължаващ дебат относно климатичните промени и климатичните политики. Важно е обаче да се отбележи, че преобладаващият научен консенсус подкрепя реалността на причинените от човека климатични промени и необходимостта от действия.

                              Огромното мнозинство от климатолозите са съгласни, че глобалното затопляне се случва и е причинено предимно от човешки дейности, особено изгарянето на изкопаеми горива. Множество проучвания, публикувани в рецензирани научни списания, показват, че тенденциите на затопляне на климата през последния век се дължат на човешки дейности.

                              Проучване от 2021 г., публикувано в Environmental Research Letters, анализира над 88 000 свързани с климата изследвания и установи, че 99,9% от тях са съгласни, че хората причиняват климатичните промени. Това надгражда предишни изследвания, като например проучване от 2013 г., което установи 97% консенсус сред рецензираните климатични изследвания.

                              Вярно е, че малък брой учени не са съгласни с този консенсус, но те представляват незначително малцинство в научната общност. Много от подписалите такива писма често нямат експертиза конкретно в климатичната наука. Например, "Световната климатична декларация", твърдяща, че няма климатична спешност, беше подписана от лица с различен произход, но много малко от тях всъщност бяха климатолози.

                              Също така си струва да се отбележи, че множество групи, популяризиращи климатичния скептицизъм, са свързани с интереси на изкопаемите горива.

                              Относно призива за икономическа ефективност на климатичните политики, това е валидна точка за обсъждане. Въпреки това, много икономисти и политици твърдят, че дългосрочните разходи от бездействието по отношение на климатичните промени далеч надхвърлят разходите за мерки за смекчаване и адаптация.

                              Преобладаващите научни доказателства и консенсус подкрепят реалността на причинените от човека климатични промени и необходимостта от действия. Политическите дискусии трябва да се основават на това установено научно разбиране, като същевременно се вземат предвид икономическите и социалните фактори.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                                И така да е.Затоплистите МАНИПУЛАТИВНО сравняват данни само за площта на ледената покривка и вземат за сравнение само периода 1981-2010г,а не целия 50 годишен период.
                                Т.нар. "затоплисти, отчитат изчезването за доста стари ледове, имали времето да се уплътняване, да потънатбинт.н , а ти, ни пееш за някакви (недоказано като количество) НОВООБРАЗУВАНИ площи които, са нямали това време.

                                Коментар

                                Working...
                                X