IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Тишината в спалнята ражда безумия.
    А ти си говори, говори. Макар вече да е късно.
    13,5

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024

Тишината в спалнята ражда безумия.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes

В какъв Тик ток са ме гледали, дебил?В Тик ток НИКОГА не съм публикувал каквото и да е.
        А кой е клиничният случай е ясно-самотен дъртак, от който е избягала жена му,който се мисли за изобретател като съединява някакви тръбички. И мен никой не ме е гледал в Тик ток ,ама теб те гледах в Ютуб и е видно, че си пълно куко.
        Самият факт че измисляш прякори все едно си хлапак в началното училище, показва, че си инфантилен.
        13,5

Коментар

Малоумнико-ти правиш ли разлика между глобални температури и този случай?През повечето време от съществуването на Земята температурите са били по-високи отсега. Няма случай, при който да е имало измиране заради високи температури. Имало е случаи на засушаване ама там говорим за съвсем различни неща.
          Що не си гледаш тръбите,а говориш за неща ,от които си нямаш понятие?
          13,5

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Гледах по National Geographic, как пчели буквал о жив сварявст нападащ ги стършел. Издържат само няколко ДЕСЕТИ ОТ ГРАДУСА, и съд добстврната ди топлина, го убиват.Та, ако говориш САМО ЗА ПЛАНЕТАТА, като небесно тяло, може и прав да си, че няма лошо. Ала БИОСФЕРАТА, Е НРЩО МНОГО НЕЖНО И ЧУЕСТВИТЕЛНО И БИ МОГЛА ДА НЕ ИЗДЪРЖИ.
            За това, дали помисли? А? Че тя, в днешния ди вид, се е формирала СЛЕД последния горещ период. Ами ако загине голяма част от това, което осигурява ДНЕШНИЯ И ЖИВОТ?
            - И се обиждаш, когато ти се смеят.
            13,5
            ...ти правиш ли разлика между глобални температури и този случай?През повечето време от съществуването на Земята температурите са били по-високи отсега. Няма случай, при който да е имало измиране заради високи температури. Имало е случаи на засушаване ама там говорим за съвсем различни неща.
            Що не си гледаш тръбите,а говориш за неща ,от които си нямаш понятие?
            Last edited by RUBLA; 13.02.2025, 13:20. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Ограничителна бленда няма. Има факти-нищо лошо няма в повишаването на температурата. Доколкото изобщо има такова нещо. Нито пък има повече природни бедствия отпреди. Но когато има природно бедствие медиите го раздухват все едно е чудо невиждано.
              Тая тема изобщо не трябва да е на дневен ред. Много по-важната тема за замърсяването на въздуха ,почвите и водите се неглижира. Или за намаляването на горските площи. Ето в Китай хората създадоха зелени пояси от растителност около пустините и ограничиха разрастването им.Даже части от пустините вече не са пустинни. А в ЕС ограничаваме емисиите на СО2.Без никакви ефекти във вреда на хората.
              Гледах по National Geographic, как пчели буквал о жив сварявст нападащ ги стършел. Издържат само няколко ДЕСЕТИ ОТ ГРАДУСА, и съд добстврната ди топлина, го убиват.Та, ако говориш САМО ЗА ПЛАНЕТАТА, като небесно тяло, може и прав да си, че няма лошо. Ала БИОСФЕРАТА, Е НРЩО МНОГО НЕЖНО И ЧУЕСТВИТЕЛНО И БИ МОГЛА ДА НЕ ИЗДЪРЖИ.
              За това, дали помисли? А? Че тя, в днешния ди вид, се е формирала СЛЕД последния горещ период. Ами ако загине голяма част от това, което осигурява ДНЕШНИЯ И ЖИВОТ?
              - И се обиждаш, когато ти се смеят.
              13,5

Коментар

• Днес облаци покриха небето над София и температурата се покачи с няколко градуса спрямо вчерашните по същото време. ето това се казва парников ефект. Ама го докараха облаците а не стотиците тонове въглероден двуокис от работата на топлофикация и от автомобилите по улиците. Ето ви го на живо съотношението андрогенен фактор и не андрогенен фактор.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ти изпускаш логиката тук по доста праволинеен начин. Пимпирев може да го е казал това в съвсем друг контекст в различие от твоя. Той не отрича климатичните промени с така казаното от самия него, а казва, че биват използвани по най-меркантилния начин. Ако махнеш собствената си ограничителна бленда, ще виждаш и други неща, които са формулирани по един и същи начин, сходен на твоя.
                  Ограничителна бленда няма. Има факти-нищо лошо няма в повишаването на температурата. Доколкото изобщо има такова нещо. Нито пък има повече природни бедствия отпреди. Но когато има природно бедствие медиите го раздухват все едно е чудо невиждано.
                  Тая тема изобщо не трябва да е на дневен ред. Много по-важната тема за замърсяването на въздуха ,почвите и водите се неглижира. Или за намаляването на горските площи. Ето в Китай хората създадоха зелени пояси от растителност около пустините и ограничиха разрастването им.Даже части от пустините вече не са пустинни. А в ЕС ограничаваме емисиите на СО2.Без никакви ефекти във вреда на хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                    Той вече се похвали преди година че е изкарал триста хиляди долара или лева от тях досега -струва ми се че беше загатнал в писанията си такова нещо,
                    Не. За да разработя едно от тях, спечелих и осъществих европроект, дето беше изчислен на 369000(+/-) лв грант от 90% по ОПК. След края, малко коригираха сумата и общо изплатиха общо около 270 хиляди лв отишли за дейности, заплати, комуникации, такси за две международни участия и т.н. Лично в МОЯ джоб, влязоха само 24 месечни заплати и - дотам. Така че, не, $300К не съм "изкарал". Съфинансирането беше от мен, теглих ипотечен кредит.
                    Last edited by Pyramid; 12.02.2025, 19:35.

Коментар

Лъжат. Щото,който учен не пее в хора на затоплистите не му дават пари за проекти,не му публикуват статии в научни списания, кариерата му е в застой или върви надолу. Някой в тоя форум, мисля,че беше Евго ,каза, че е разговарял с Христо Пимпирев и той му е казал, че борбата с"глобалното затопляне "всъщност е заради пари,много пари.Естествено неофициално, щото иначе ще гледа Антарктида през крив макарон.
                      Ти изпускаш логиката тук по доста праволинеен начин. Пимпирев може да го е казал това в съвсем друг контекст в различие от твоя. Той не отрича климатичните промени с така казаното от самия него, а казва, че биват използвани по най-меркантилния начин. Ако махнеш собствената си ограничителна бленда, ще виждаш и други неща, които са формулирани по един и същи начин, сходен на твоя.

Коментар

• Миро да има предвид, че Венера е с 93 пъти по-високо атм.налягане, при по-ниска гравитация, тоест атмосферата е стотина пъти по-плътна и още по разпростряна, така че относително 2400 пъти > % CO2 трябва да се умножи по гъстотата и се получава 244 хиляди пъти повече СО2 а ако се умножи и по дебелината на атмосферата която е десетина пъти повече вече ще надмине милион пъти. А резултатът от мъглата и облаците е, че до повърхността на планетата достига само 25% от слънчевата светлина, тоест по-малко отколкото на Земята. И според някои руски изследователи нощем температурата там става отрицателна, новата мисия трябва да установи истината. Температура на поверхности: от +900F до -50F (от +500°C до -32°C) Според други източници 477 градуса е максималната темп. а погрешно се цитира за средна. По високите плата също е по-ниска. https://mostinfo.su/145-venera-opisanie.html И в учебника им пише същото (от +500°C до -32°C) https://rasskazy24.ru/rasskaz-pro-ve...ss-geografiya/
                        Last edited by Кисимов; 12.02.2025, 19:30.

Коментар

Ти си станал на 60 години, тепърва ще се произвеждат. Несериозно е.
                          Теб никой не те пита, 13,5.

Коментар

Скоро са направени. Имай търпение.
                            Ти си станал на 60 години, тепърва ще се произвеждат. Несериозно е.

Коментар

Колко от твоите изобретения се произвеждат и в какво количество на година?
                              Скоро са направени. Имай търпение.

Коментар

1.Ще ти река нещо, дето ще те натъжи но, ТО Е ФАКТ:
                                НЕ ТИ ги решаваш тези работи, а Законът. Чл.2.ето тук
                                Та, на база него и няколкото ми работи - имам 3 папки класьори пълни с такива - ползвам още и правото на БЕЗПЛАТНИ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПАТЕНТНИ ПРОУЧВАНИЯ, а също, всяка година, броени след 2014-та, РЕДОВНО ме канят на изложения от съюза на изобретателите а също, след 2015-та и да излагам свои неща на международния технически панаир в Белград (Сърбия). Съответно, какво си мислиш, ми е през шапката, че оттатък.
                                2.НАИСТИНА, СЪЖАЛЯВАМ че с Матеев така се получи. Той наистина беше измамен. (От фирмата. Тя, по този начин, хвърли петно и върху мен.) Можеше ли Матеев да оспори цената? - Вярвам, че да. Защо не го стори? -Не знам.
                                Такива работи, Тринайсет и Половина.
                                Колко от твоите изобретения се произвеждат и в какво количество на година?

Коментар

Working...
                                X