IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    Катастрофа, какво.
    Навремето като не вали хората казваха, че ще се изсипе всичко наведнъж и винаги познаваха. Сушата ги притесняваше точно с това, после наведнъж се изсипва порой и прави големи поразии. Ясно е какво ще стане.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Като не вали ще се изпразват. Лошото е че това което не се е изваляло, ще се отприщи изведнъж и ще стане една трагедия. Нарушава се баланса на нещо което е достигнало до това състояние за много време, случва се за няколко години само. То е ясно какво ще стане.
      Катастрофа, какво.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Печелиш тиквен медал за най-сполучлив виц на века:
        "на засушаването влияят МАСОВИТЕ ветре и ел.генератори,
        т.к. забавят въздуха а, оттам, влагата се излива в западна и Централна Европа"
        Медалът може и тиквен да е но, фактът си остава: След като произвеждат ток от вятъра, те го забавят а, забавянето, води до изоставане на водните количества по-на запад, отколкото ако не биха ги били направили. Да но, вместо да спират със строежите, те правят още. Даже, допускам именно това презастрояване с ветрогенератори да е по-мощен фактор за ЛОКАЛНИТЕ промени на климата, отколкото затоплянето. Защо? Ами.щото, като ги налагат, дори глобално да не генерират СО2- отпечатък, преразпределят ветрове и води и някъде, дори и по-влажнони хладно може да стане, и там хората да не вярват, че в света нещата се смарангясват. И как да вярват, като при тях, даже се захлажда?

        Коментар


        • Друга е причината, но златото да хванем...простотията е голяма.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            ... Също така, на засушаването влияят МАСОВИТЕ ветре и ел.генератори, т.к.ТР забавят въздуха а, оттам, влагата се излива някъде по пътя (в западна и Централна Европа) като просто физически, не успява да стигне до тук.
            Печелиш тиквен медал за най-сполучлив виц на века:
            "на засушаването влияят МАСОВИТЕ ветре и ел.генератори,
            т.к. забавят въздуха а, оттам, влагата се излива в западна и Централна Европа"

            Коментар


            • Като не вали ще се изпразват. Лошото е че това което не се е изваляло, ще се отприщи изведнъж и ще стане една трагедия. Нарушава се баланса на нещо което е достигнало до това състояние за много време, случва се за няколко години само. То е ясно какво ще стане.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Ето едни коментари за водите по ТВ БГ ON AIR отпреди няколко дни: https://youtu.be/-hLCuXTmx5g?si=TI4g5_4YxxbSO6E2

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
                  Кои източници на вода пресъхват?МОСВ издава ежедневно бюлетин за нивото на язовирите в България. И към днешна дата са пълни на 53.3 процента. Ама краят на август е периода от годината, когато нивото ВИНАГИ е най-ниско.Тепърва ще има есенни дъждове и сняг през зимата. Така че след няколко месеца ще се понапълнят.
                  Така е. Въпросът е че, други години (следил съм това но, само коментарите по радио и ТВ тогава, няма как да пускам линкове) та, по това време, те бяха на 70÷60[%] пълни. И нямаше чак толкова масови протести заради безводие. Т.е. истина е, че са по-празни. Освен това, ИЗПОЛЗВАЕМИ ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ, май бяха водите ДО 60÷65[%], т.е. вече се ползва условно качествена вода, вместо достатъчно чиста. Ако идеш в Балкана, да видиш къде са сечени гори на родния Кроношпан (в който работех аз, а вие тук две години ++ така и не успяхте да го разберете, дори Матеев се пънеше, и - нищо) та, ако идвш ТАМ да видиш какво ЧУДО Е, ще ти се доплаче. ОГОЛЯВАТ планините, спадат валежите и нА, засушаване се утежнява. Да не говорим за остаряващите водопреносни съоръжения, поканите се постоянно тръби и своеволно пускане на вода от тези язовири за.производство на ел.енергия от пишман частни "енергетици". Също така, на засушаването влияят МАСОВИТЕ ветре и ел.генератори, т.к.ТР забавят въздуха а, оттам, влагата се излива някъде по пътя (в западна и Централна Европа) като просто физически, не успява да стигне до тук. Такива са нещата.
                  Last edited by Pyramid; 31.08.2024, 09:40.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    По идея е ясно, че се полива. Обаче, източниците на вода като пресъхват, какво правим? За огромни площи, вече няма вода и проблемът не е само заради разрушените поливни системи. Тук, дори те и да са налице, няма с какво да ги захраниш, схващаш ли?
                    Кои източници на вода пресъхват?МОСВ издава ежедневно бюлетин за нивото на язовирите в България. И към днешна дата са пълни на 53.3 процента. Ама краят на август е периода от годината, когато нивото ВИНАГИ е най-ниско.Тепърва ще има есенни дъждове и сняг през зимата. Така че след няколко месеца ще се понапълнят.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                      Очаквах подобна твоя ПРОИЗВОЛНА теза.

                      Метрологията и техническите измервания - с които "атакуваш" един юрист - е произволна теза, която НЕ ИЗЧЕРПВА ДОРИ 5 % от смисъла на "твоята " теза и на ВАШИТЕ дебати.

                      Твоят опонент (Вергил) замълча, защото правилно оцени твоето перчене във форума, което е подплатено с прекалено рехави знания в много от областите, в които се включваш.

                      Ясно е защо търсиш образование и компетентности от твоите опоненти. Когато разбереш, че опонентите се развиват в различна област от твоята - веднага хвърляш някакъв термин - който НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да изчерпва темата, а не е така популярен сред хората. (това е истината, ако мислиш, че хората тук не я разбират!)

                      А, да - също имаш и кой да "замазва" всички гафове след теб, което отношение услужливо връщаш, когато другият сгафи.... За вас няма никакво значение, че хвърляте тук откровени глупости, за които ВСЕКИ научен съвет, който държи на реномето си - би ви шкартирал от раз.

                      Защо не развиете тезите си на подходящо място - това е непонятно. Очевидно е, че научни титли и участия в международни научни форуми - не са ви необходими. Нямате реално с какво да участвате...

                      Инвестиционен форум си е различно...
                      НАИСТИНА ли мислиш че, поведението на стара недоклатена мома е оптималното за теб? Щото, ако тъй, кой съм аз, че да споря? Виж, за "образованието", илигрешно си ме разбрал, или съвсем не си затова, да поясня - а също, и за Протокола:
                      1. АЗ СЪЩО НЕ СЪМ ЗАВЪРШИЛ специалност "метрология". (По щастливо стечение на обстоятелствата обаче, в техникума, имаше предмет "електрически измервания" и "лаборатория ел.измервания", а в ТУ имаше предмет "метрология". Та, ТАМ се разясняват ред моменти като точност, грешки, методи и т.н.и един просветен човек знае че, нещо, отчетено по някакъв начин, винаги - ако и да дава някакви числени стойности - се намира "някъде там" и то, с определена ВЕРОЯТНОСТ, докато, от един неподготвен човек, нещата се възприемат опростено : " колкото показа уредът - толкова е". И човекът, в случая. Вергилчо, с чиста съвест, се бори за това, което вижда : Някъде в.медиите, някой вписал някакви стойности и той, ги мисли за истински. ДА, АМА НЕ, както се оказва, той няма (ше?) представа че, едно е да го видиш на екрана, други са ФАКТИЧЕСКИТЕ стойности. Пък и да не забравяме че, И ТЯХ, ПРЕДХОДНИТЕ ДАННИ, СЪЩО НЯКОЙ ГИ Е ВЗЕМАЛ, ОТЧИТАЛ...И ТОЙ, "НЯКАК". А ние, да се хващаме за гушите за толкова несигурни неща, че и капитални изводи да правим, ами просто, не е редно.
                      2.Вергилчо се бори мъжки, каквото и да казва някой. Не си спомням да съм "хвърлял теми" а, звания и титли не ме впечатляват. Защо? Ами напоследък, те така олекнаха, да ти се дореве. Всеки втори - "професор" но, само номинално. Преписвачи, плагиати, безпогрешни цитатори-митатори а, като ги разтръскаш - нито една собствена мисъл под шапката. Моите "прости даскали", в техникума, пред ТАКИВА, си бяха точно Учители на място, читави, знаещи, можещи И ПРАВЕЩИ, хора.
                      Та, ако сам се чувстваш обиден и (или И?) недооценен явно, повредата не е в моя телевизор.
                      3.Да намесваш някой трети (сещам се за кого говориш) при положение, че сам не предеш, знаеш ли, това си е подло и дребно малодушие, ама твое, собствено и те оставям да му се радваш. Шушумигата си остава шушумига.
                      Last edited by Pyramid; 29.08.2024, 08:45.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Между другото, Безименни, трябва да похваля Вергилчо тук и при това напълно искрено: Имахме и имаме разминавания но, в момента, той се държи по-достойно от теб. Вероятно е разбрал, защо го критикувам и (поне напоследък), не пресича линията на приличието. За което, БРАВО. Пък, ако се е и захванал да прочете малко по-задълбочено литература по метрология, просто браво на квадрат. Разбираш ли, аз имам основания да допускам недостатъчно разбиране на процестите, затова ив изводите му се съмнявам но, че е искрен, Кито за секунда не съм и допускал друго.

                        Очаквах подобна твоя ПРОИЗВОЛНА теза.

                        Метрологията и техническите измервания - с които "атакуваш" един юрист - е произволна теза, която НЕ ИЗЧЕРПВА ДОРИ 5 % от смисъла на "твоята " теза и на ВАШИТЕ дебати.

                        Твоят опонент (Вергил) замълча, защото правилно оцени твоето перчене във форума, което е подплатено с прекалено рехави знания в много от областите, в които се включваш.

                        Ясно е защо търсиш образование и компетентности от твоите опоненти. Когато разбереш, че опонентите се развиват в различна област от твоята - веднага хвърляш някакъв термин - който НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да изчерпва темата, а не е така популярен сред хората. (това е истината, ако мислиш, че хората тук не я разбират!)

                        А, да - също имаш и кой да "замазва" всички гафове след теб, което отношение услужливо връщаш, когато другият сгафи.... За вас няма никакво значение, че хвърляте тук откровени глупости, за които ВСЕКИ научен съвет, който държи на реномето си - би ви шкартирал от раз.

                        Защо не развиете тезите си на подходящо място - това е непонятно. Очевидно е, че научни титли и участия в международни научни форуми - не са ви необходими. Нямате реално с какво да участвате...

                        Инвестиционен форум си е различно...


                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

                          Доста години чета в този форум и съм забелязал, че тук средата е мъчително токсична и злонамерена. И съответно, всяка информация, която споделиш, ще бъде неуморно използвана срещу теб. Така че, представи си най-лошото възможно за моето образование, квалификация и финансово състояние, и имай предвид, че вероятно нещата са по-зле.

                          Но тук пиша от стабилната си позиция на ЕКСПЕРТ по разобличаване на алабалистика и измишльотини. И от тази позиция, да те фактчекна, как точно нивото на океана е по-инакво баш при бедните тихоокеански острови, които по случайност са в прицела на троянското конче на една от най-злонамерените аджендички - че трябва да се крадат пари от богатите държави и УЖКИМ да се дават на бедните, понеже клаймътченч. Абе то човек, ако погледне безпристрастно отстрани, все едно има някаква магия - точно ама баш пък там да е най-дълбок океана, бре бре. Все едно някаква лъжа, манипулация, измишльотина и стъкмистика ни пробутва почитаемия Готериш.
                          Че те си злоупотребяват системно, тези гадове. С каквото се сетиш. Тук нямаме противоречия. За финансовото ти състояние пък съвсем не ми прилича да те хуля, и сам не съм цвете за мигисане. А, че средата е отровена, определено, Е факт. По-добра, беше някога във форума.на Матеев но, вече втора година, не съм стъпвал там дори за секунда.
                          За моженето, винаги съм можел, ама интерес изгубих.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Честно казано, аз не съм и искал точно да "декларира" Циклопът каквото и да е. Помолих го да ме светне, ама неще нещо, знам ли, що.
                            Доста години чета в този форум и съм забелязал, че тук средата е мъчително токсична и злонамерена. И съответно, всяка информация, която споделиш, ще бъде неуморно използвана срещу теб. Така че, представи си най-лошото възможно за моето образование, квалификация и финансово състояние, и имай предвид, че вероятно нещата са по-зле.

                            Но тук пиша от стабилната си позиция на ЕКСПЕРТ по разобличаване на алабалистика и измишльотини. И от тази позиция, да те фактчекна, как точно нивото на океана е по-инакво баш при бедните тихоокеански острови, които по случайност са в прицела на троянското конче на една от най-злонамерените аджендички - че трябва да се крадат пари от богатите държави и УЖКИМ да се дават на бедните, понеже клаймътченч. Абе то човек, ако погледне безпристрастно отстрани, все едно има някаква магия - точно ама баш пък там да е най-дълбок океана, бре бре. Все едно някаква лъжа, манипулация, измишльотина и стъкмистика ни пробутва почитаемия Готериш.

                            Коментар


                            • Между другото, Безименни, трябва да похваля Вергилчо тук и при това напълно искрено: Имахме и имаме разминавания но, в момента, той се държи по-достойно от теб. Вероятно е разбрал, защо го критикувам и (поне напоследък), не пресича линията на приличието. За което, БРАВО. Пък, ако се е и захванал да прочете малко по-задълбочено литература по метрология, просто браво на квадрат. Разбираш ли, аз имам основания да допускам недостатъчно разбиране на процестите, затова ив изводите му се съмнявам но, че е искрен, Кито за секунда не съм и допускал друго.

                              Коментар


                              • Толкова елементарни въпроси си задаваш: Защо "не ЩЕ"?

                                Не иска - най-вероятно, защото иска да изпълни моето мнение (алтернативно) на твоето, което - ДА НАПОМНЯ: не желая някой да ми декларира образование, за да участва в ТОЯ ФОРУМ.

                                Може да има и други причини - да подскажа (неангажиращо): ако твоят опонент е завършил Сорбоната, а ти - ТУ в СССР ( защото си казвал, без никой да се интересува къде точно си завършил...) - нещата са ми някак несъпоставими...

                                Коментар

                                Working...
                                X