IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
    И ти толкова си можеш, когато се концентрираш върху нечии качества и "знания", върху които по твои думи - монопол имаш единствено ти.

Няма как да ти се получи ( не ти се сърдя - ти толкова си можеш!)
    1. Свършват ти доводите срещу опонента.
    2. Почваш с намеци и обиди (които някои от модераторите пропускат)
    3. Когато ти отговорят подобаващо с квалификации и обиди - НЯКОИ от модераторите се "самосезират" и изтриват мненията на твоите опоненти... (вече подозирам, че имаш "селски" от Горна Оряховица между модераторите...)
    .......
    Ще повторя: имам алтернативно на твоето мнение:НЕ желая опонентите ни тук да декларират образование, нито интереси.

(все ми е тая, как ти самият тълкуваш последното ми изречение и колко още неща ще чуя за себе си, преди отново да ме изтрие твоята селска...)
    Не е ясно, защо трябва да съм "срещу опонента" и дали изобщо сме опоненти с него. Доводи в лично качество не съм имал и нямам срещу него най-малко затова, защото не знам личността зад един ник. Пък и се държи достойно, иначе. И срещу теб доводи нямам, имам срещу поведението ти, ама това са различни неща, ако се сещаш. Нищо не намеквам. Казвам само че, не виждам подготовката на човека, за разлика от слабите места в позицията му която, забележи, той изказва но, не защитава. Изобщо, случаят е странен, меко казано. За "селски" сред модераторите, не ми е озвестно, (никого лично не познавам) но, не изключвам постепенно, някои от тях, да са се проникнали с частица уважение към един започнал да узрява и сериозен мъж. Съответно, като ти видят ... спорните изречения и намират за редно да те поскастрят. И мен ме кастрят (аз забелязвам, когато се случи) но, хората нямат пълна свобода и не е редно да трупата обиди един срещу друг.
    Иначе, за алтернативното ти "мнение" (гледам,.споделяш (не)желание за нещо, а това са различни неща) имаш право на него. Честно казано, аз не съм и искал точно да "декларира" Циклопът каквото и да е. Помолих го да ме светне, ама неще нещо, знам ли, що.
    Last edited by Pyramid; 28.08.2024, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Явно, не разбираш какво се пита (не ти се сърдя, толкова си можеш.) и се увличаш в глупости. Какви "качества" те гонят, какви 5 лева? Питам го от какво разбира, и толкова. Защото, тезата му олеква, звучи като заяждане. Иначе, мой сайт нямам от доста време, по ред причини дето не са твоя грижа. Смятам, няма нищо срамно тук да си рече "- Завършил съм...1,2,3, работя като... 4,5,6",.колко му е. Да знаем, дали да му се или да не му се сърдиш, или пък, да го бъзикаме. Въпросът е свързан с темата, така че, възражението ти се отхвърля.

И ти толкова си можеш, когато се концентрираш върху нечии качества и "знания", върху които по твои думи - монопол имаш единствено ти.

Няма как да ти се получи ( не ти се сърдя - ти толкова си можеш!)
      1. Свършват ти доводите срещу опонента.
      2. Почваш с намеци и обиди (които някои от модераторите пропускат)
      3. Когато ти отговорят подобаващо с квалификации и обиди - НЯКОИ от модераторите се "самосезират" и изтриват мненията на твоите опоненти... (вече подозирам, че имаш "селски" от Горна Оряховица между модераторите...)

.......

Ще повторя: имам алтернативно на твоето мнение:НЕ желая опонентите ни тук да декларират образование, нито интереси.

(все ми е тая, как ти самият тълкуваш последното ми изречение и колко още неща ще чуя за себе си, преди отново да ме изтрие твоята селска...)

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        парниковите газове, генерирани в огромната си част от изгарянето на изкопаеми горива, буквално сготвят нашата планета“, предупреди той в речта си на форума.

https://btvnovinite.bg/svetut/rakovo...ichki-nas.html
        Ако си спомняш, как беше "избран" Антонио Гутериш, как се държа по време на пандемия и т.н. е съвсем близко до ума, защо мнозина да скептични към изявите му.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
          И защо ти е необходимо да знаеш - кой-какво е учил?

Напълно достатъчно е - всеки да отговаря на условията за участие в сайта.

Доколкото помня - самият ти имаше някакъв сайт. Ако е така - поканИ го в сайта си и го интервюирай ТАМ. Ако нямаш сайт - НЕ МОЖЕШ да поставяш свои условия за участие ТУК.

Аз нямам интереси в посока -да зная кой-какво е учил и се отнасям с УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ ТУК - именно на база адекеатността в тезата, която те защитават!

Айде, стига сме се втренчвали в качествата на хората, които изразяват ТУК мнения.

Коментирай и доказвай СВОИТЕ ТЕЗИ, щом имаш друго мнение, но НЕ коментирай качествата на хората, които изказват противна на твоята теза!
          Явно, не разбираш какво се пита (не ти се сърдя, толкова си можеш.) и се увличаш в глупости. Какви "качества" те гонят, какви 5 лева? Питам го от какво разбира, и толкова. Защото, тезата му олеква, звучи като заяждане. Иначе, мой сайт нямам от доста време, по ред причини дето не са твоя грижа. Смятам, няма нищо срамно тук да си рече "- Завършил съм...1,2,3, работя като... 4,5,6",.колко му е. Да знаем, дали да му се или да не му се сърдиш, или пък, да го бъзикаме. Въпросът е свързан с темата, така че, възражението ти се отхвърля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аз гледам, ти си учен.човек, работиш в сферата. Ще ни просветиш ли малко повече относно твоята собствена квалификация? Така де, да знаем какво си учил, в какво си специалист, такива работи? Не е обидно, даже напротив, с уважение се отнасяме към истинските специалисти. Думай, да видим.

И защо ти е необходимо да знаеш - кой-какво е учил?

Напълно достатъчно е - всеки да отговаря на условията за участие в сайта.

Доколкото помня - самият ти имаше някакъв сайт. Ако е така - поканИ го в сайта си и го интервюирай ТАМ. Ако нямаш сайт - НЕ МОЖЕШ да поставяш свои условия за участие ТУК.

Аз нямам интереси в посока -да зная кой-какво е учил и се отнасям с УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ ТУК - именно на база адекеатността в тезата, която те защитават!

Айде, стига сме се втренчвали в качествата на хората, които изразяват ТУК мнения.

Коментирай и доказвай СВОИТЕ ТЕЗИ, щом имаш друго мнение, но НЕ коментирай качествата на хората, които изказват противна на твоята теза!

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
              "В доклада на Световната метеорологична организация за състоянието на климата в югозападната част на Тихия океан се казва, че този регион е изправен пред тройна заплаха - ускорено повишаване на морското равнище..."

НЕ БЕ СЕРИОЗНО ГО ПИШАТ ТОВА, СЯКАШ Е ФАКТ?? И ние трябва да приемаме организацията, от която изKENZOха тази гига-пародия на "наука" за някаква сериозна и адекватна организация???
              Аз гледам, ти си учен.човек, работиш в сферата. Ще ни просветиш ли малко повече относно твоята собствена квалификация? Така де, да знаем какво си учил, в какво си специалист, такива работи? Не е обидно, даже напротив, с уважение се отнасяме към истинските специалисти. Думай, да видим.

Коментар

• Bailor, СО2 е тежък газ и пада на повърхноста и се и разтваря във вода. Свойствата на този газ се изучават от учениците в часовете по химия, това се демонстрира като се напълни чаша с СО2 и се поднесе в нея запалена клечка, поради недостига на кислород тя изгасва. Газовете които имат парников ефект са въглеводороди по леки от въздуха, напълва се балон с метан и той се изсига, фреоните също са въглеводороди. Те имат парников ефект и образуват високо в атмосферата пелена. Трябва да се намали изтърването на въглеводороди в атмосферата, ако искаме да си върнем климата, но вече има такъв слой и той трябва да се прибере което не е невъзможно но не виждам кой ще го направи. Това за въглеродния диоксид е измама и тя се тиражира мащабно. В същото време проблем има и никой не реагира.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                  парниковите газове, генерирани в огромната си част от изгарянето на изкопаеми горива, буквално сготвят нашата планета“, предупреди той в речта си на форума.

"В доклада на Световната метеорологична организация за състоянието на климата в югозападната част на Тихия океан се казва, че този регион е изправен пред тройна заплаха - ускорено повишаване на морското равнище..."

НЕ БЕ СЕРИОЗНО ГО ПИШАТ ТОВА, СЯКАШ Е ФАКТ?? И ние трябва да приемаме организацията, от която изKENZOха тази гига-пародия на "наука" за някаква сериозна и адекватна организация???

Коментар

Нивото на Черно море не е различно при Дуранкулак и Созопол
                    Да бе, винаги на морското ниво.

Коментар

• парниковите газове, генерирани в огромната си част от изгарянето на изкопаеми горива, буквално сготвят нашата планета“, предупреди той в речта си на форума.

Коментар

Така де, не е на бабуни, а на вълни направо XD Викаш, науката откри, че морското равнище е плюс-минус - при Тонга плюс, а при именията на Кери и Обама - минус XD ...Учените доказаха, че русалките плачат за изядените агънца и теленца, и от сълзите им се повишава локално морското ниво - при Тонга има голям град на русалки, и там се повишава много... Ако спрем да ядем месо, русалките ще спрат да плачат и да повишават локално нивото на океана... ААхахаха
                        Повишаването на морското равнище не е еднакво във всички части на света и в някои райони се наблюдава по-голямо покачване поради комбинация от различни фактори:

Регионални различия
                        Океански течения и ветрове
                        : Промените в океанските течения и преобладаващите ветрове могат да доведат до натрупване на вода в определени райони, причинявайки по-голямо локално повишение на морското равнище[1].

Топлинно разширение: Различните части на океана се затоплят с различна скорост. Районите, където водата се затопля по-бързо, ще изпитат по-голямо топлинно разширение и съответно по-голямо покачване на морското равнище[1].

Геоложки фактори: Някои крайбрежни райони потъват (свличане) поради естествени геоложки процеси или човешка дейност, което усилва ефекта от повишаването на морското равнище[1].

Специфични региони

Тихоокеански острови: В някои части на Тихия океан е регистрирано увеличение с 15 сантиметра през последните 30 години, което е значително по-високо от средното глобално ниво[5].

Ниско разположени крайбрежни зони: Тези райони са особено уязвими към повишаването на морското равнище, тъй като дори малки промени могат да доведат до значителни наводнения и ерозия[1].

Последствия

Разликите в повишаването на морското равнище имат сериозни последици за крайбрежните общности. В районите с по-бързо покачване, рискът от наводнения, ерозия и увреждане на инфраструктурата е по-висок[4]. Това може да доведе до разселване на населението и значителни икономически загуби.

Разбирането на тези регионални различия е от ключово значение за планирането на адаптационни мерки и защита на уязвимите крайбрежни зони.

Citations:
                        [1] https://marine.copernicus.eu/bg/ocea...rtal/sea-level
                        [2] https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2...B5%D0%B0%D0%BD
                        [3] https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E...BD%D0%B8%D1%8F
                        [4] https://esgnews.bg/kakvo-e-grijn-hashing/
                        [5] https://www.bloombergtv.bg/a/93-bloo...nite-v-klimata
                        [6] https://www.investor.bg/a/527-svyat/...chnite-promeni
                        [7] https://www.actualno.com/europe/oon-...s_2288983.html
                        [8] https://www.investor.bg/a/594-bloomb...chnite-promeni

Коментар

Като си говорим за смъртоносните и античовешки идиотии на сектата на зеления хайвер - наслагали на покрива на аулата на НБУ няколко декара соларни панели - и покрива, неочаквано, паднал - ами можеше да падне след месец, върху главите на няколкостотин студента? Жертвоприношение за сектата на Зеления хайвер! Какво безсмислено безумство навред около нас!
                          Не изхвърляй бебето с мръсната вода
                          Причината са няколко идиота проектанти и контролиращите органи.

Коментар

• Като си говорим за смъртоносните и античовешки идиотии на сектата на зеления хайвер - наслагали на покрива на аулата на НБУ няколко декара соларни панели - и покрива, неочаквано, паднал - ами можеше да падне след месец, върху главите на няколкостотин студента? Жертвоприношение за сектата на Зеления хайвер! Какво безсмислено безумство навред около нас!

Click image for larger version

Name:	c500ddbf8c29d4fb83c92f43b1642157.jpg
Views:	1
Size:	33.9 КБ
ID:	4206775

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                              Нивото на океаните се различава - Тихия и Атлантическия, това е видно и при Панамския канал на двата му края
                              Нивото на Черно море не е различно при Дуранкулак и Созопол

Коментар

• Нивото на океаните се различава - Тихия и Атлантическия, това е видно и при Панамския канал на двата му края

Коментар

Working...
                                X