Първоначално изпратено от безимeн
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТЕХНОЛОГИИ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Бла-бла-бла. Ще ядеш ли, Гарго, сиренце?
- ДА. (И сиренце йок)
-Ще ми дадеш ли, Гарго, от твоето сиренце?
- НЕ! (И сиренце -пак йок).
"Ти, накъдето си се Запътил..."
...аха. Абе, "ЗНАЕ", Безпаметният.
Общите приказки не ти помагат.
Дори не си направил проверка, дали "твоето" изобретение е свободно!
Майтапчия!
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Още вчера ти казах какъв е редът, за да можеш да ползваш "твоето" изобретение на 100%, драги!
Изглежда не можеш да защитиш "твоето" изобретение и няма кой да ти повярва, Самият ти НЕ си убеден в това, че "твоето" ... ЩЕ ти донесе приходите, за да възстановиш кредита...
Залагаш недвижимо имущество и си работиш... , но ти не вярваш в "твоето" изобретение...
.................
Поне, дали си проверил и си се уверил, че "твоето" изобретение не е регистрирано вече от друг???
Ама и това струва доста пари... И това ще го направи ОНЗИ адвокат, от когото ти "нямаш" нужда....
Авейййй...., да си чувал оная приказка: "Ти, накъдето си се запътил..."
- ДА. (И сиренце йок)
-Ще ми дадеш ли, Гарго, от твоето сиренце?
- НЕ! (И сиренце -пак йок).
"Ти, накъдето си се Запътил..."
...аха. Абе, "ЗНАЕ", Безпаметният.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНе отричам правото на финансиращия СОБСТВЕНОТО СИ УЧАСТИЕ да ползва адвокати и т.н. Естествено е той, ако влага пари ЗА СЕБЕ СИ, да вземе всички мерки да защити себе си. Ама дори неговото дюдилиджънс, НЕ влиза в противоречие с моя интерес. Той или е наясно, че без представящия възможността (която, Е Пари) а също, в негов ( в случая, мой) ущърб, няма патент, или си търси други балами. Така, ако той си прави доп.разходи, ТЕ СА ЗА НЕГОВА, И САМО ЗА НЕГОВА СМЕТКА, и това е част от паритета на интересите. Дори "този адвокат" и "правилната посока" не могат да изключат автора на изобретението, което Е направено, дАрагой, от мен. Т.е. приносът ми, АКО те двамата решат, че е "клонящ към нула", адвокатът, и тъй и иначе, си взема парите, а мераклията НЕ заявява патента, т.к.не е платил. МЕН, нито те и техните мераци, нито ти, не можете ме изключи от играта, нито можете да ме вкарате в схема, да играя срещу себе си и да отстъпя права на свое творение. Вярно, платил едни пари на някого, не получил нищо, ама ТОВА е негово, не мое решение. Нали уж онези са решили, че нямам принос? Няма проблем, да заявят и регистрират своя.
ОПСС, АМА ТЕ НИЩО НЕ СА ИЗОБРЕТИЛИ...
Дотук схвана ли...
Още вчера ти казах какъв е редът, за да можеш да ползваш "твоето" изобретение на 100%, драги!
Изглежда не можеш да защитиш "твоето" изобретение и няма кой да ти повярва, Самият ти НЕ си убеден в това, че "твоето" ... ЩЕ ти донесе приходите, за да възстановиш кредита...
Залагаш недвижимо имущество и си работиш... , но ти не вярваш в "твоето" изобретение...
.................
Поне, дали си проверил и си се уверил, че "твоето" изобретение не е регистрирано вече от друг???
Ама и това струва доста пари... И това ще го направи ОНЗИ адвокат, от когото ти "нямаш" нужда....
Авейййй...., да си чувал оная приказка: "Ти, накъдето си се запътил..."
Коментар
-
Да повторим: Възможността е предоставена. Заинтересованите, да се свържат с мен. Играя честно и открито, ще получат достъп до повече, отколкото са очаквали. Който смята, че безпаметният е прав, да създаде сам нещо свое, поне толкова мащабно, и сам да му се радва. За чуждо не ламтя и съм готов да споделя своето на равноправни условия. Ако ви притеснява, че може да спечеля и аз, ТОВА са моите условия. Можете да си стоите вкъщи и да си чоплите в своята градинка. Не възразявам.
Коментар
-
Да попитам за едно разяснение, че Матеев провокира интерес: Ако един човек, например, обича много да яде семки, "масово" ли ги яде, или просто, яде?
Относно джаджата, която, той похвали: Интересна е, има добър външен вид и т.н. но, дали не съществува опасността да бъде хакната и ТОВА да доведе до неприятности?Last edited by Pyramid; 11.03.2021, 14:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Santander Разгледай мнение
Има го този момент с лекото отклонение, но не бих го отбелязал като дисконфорт. Не се усеща.
Все пак е много хубаво, че си намерил решение на това.
Ако имаш добри впечатления от друга домашна джаджа, давай препоръки.
https://www.kasasmart.com/us/product...nitoring-hs110
С помощта на тази джаджа мога през GSM-а си да включвам или изключвам даден консуматор - котлон, печка, лампа, кафеварка, ригове, компютри и каквото друго ти хрумне. Нещо повече - мога да настройвам шедуле за автоматичен старт/стоп по време. И най-голямата екстра - в джажата има вграден електромер и ми казва каква енергия консумира управляваното от нея устройство.
ПП: Не гледай контакта на снимката - има версии и с EU контакт , които стават за нашите щепсъли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеОт твоята "истина" наистина съм далеч.
Представям истината от гледна точка на онзи, който ЩЕ те финансира на "паритетни" начала...
Та, финансиращият, задължително трябва да разчита на КОМПЕТЕНТЕН адвокат, работещ в областта на Патентното право! Именно този адвокат би му гарантирал що-годе паритет!
Друг е въпросът, че този адвокат не работи без пари!
Но този адвокат би движил нещата в правилната посока, като би елиминирал всеки от "съдружниците", който не играе по правилата.
Приносът на Пирамидалният (при що-годе сигурно финализиране) - май клони към нула...
Лично мнение, разбира се!
(проба-грешка също е примамлив вариант)
ОПСС, АМА ТЕ НИЩО НЕ СА ИЗОБРЕТИЛИ...
Дотук схвана ли...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid
Много си далеч от истината ....
От твоята "истина" наистина съм далеч.
Представям истината от гледна точка на онзи, който ЩЕ те финансира на "паритетни" начала...
Та, финансиращият, задължително трябва да разчита на КОМПЕТЕНТЕН адвокат, работещ в областта на Патентното право! Именно този адвокат би му гарантирал що-годе паритет!
Друг е въпросът, че този адвокат не работи без пари!
Но този адвокат би движил нещата в правилната посока, като би елиминирал всеки от "съдружниците", който не играе по правилата.
Приносът на Пирамидалният (при що-годе сигурно финализиране) - май клони към нула...
Лично мнение, разбира се!
(проба-грешка също е примамлив вариант)
Last edited by RUBLA; 11.03.2021, 14:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНяколко момента: Патентът сам по себе си, наистина, не ходи като с кошничка за гъби в хората, да носи пари. Срещу пари, притежателят нанпатента, предоставя лицензи. Нещо от вида на 2 до 5%годишно от производство или както се договорят страните. Обаче, без да имаш патент, не можеш да продаваш лицензи. Това-първо. Второ, патентът се поддържа с годишни такси, мисля, докъм 1000-3000 лв годишно, или нещомот вида. За един работник, годишната заплата, надвишава тази сума с пъти а, я ти произведе за година милион, я не. По-вероятно, не. Всеки друг актив се износва, патентът-не. Споровете...
Важно е, за какво са. Ами то и с раб.ръка има спорове. Дай бизнесът да спре тогава?
Накратко, Безпаметни, похвали се ТИ какво си създал и какъв интерес би могъл да предизвикаш. С какво е ценно ТВОЕТО НЕЩО/НЕЩА. Аз предоставям, на паритетни начала, възможност още някой да направи също пари, т.к. Подкрепата е важна и нужна. ТИ какво представяш, Безпаметни? Едното мрънкотене?
- Е'браво.
Безпаметни (пирамидален) - твоите "паритетни" началА са свързани с това, някой друг да ти плати разходите.
За мен това НЕ са паритетни началА.
Разбира се, че отчитам това, че си бил "направил" разни неща, но ТИЯ неща, които е трябвало да направиш - ГИ НЯМА!
Кои са те, ли?
1. Ти си "направил" едно НИЩО, защото НЕ си платил за услугите на Адвокат, специализиран в областта на Патентното право! Той ще бъде водещ (а не ти - Безпаметни - пирамидален).
2. Всички други разходи и плащания прехвърляш ПЕРСОНАЛНО на другият си съдружник на "паритетен" принцип... СмЕх!
3. Другите ми съображения са надолу (няма да ги повтарям).
Много грешиш в постановката, Безпаметни - пирамидален! В твоите условия няма грам паритетно участие, т.е. - както и друг път ти търсиш ТУК нечии пари, като предлагаш със сигурност, единствено НУЛЕВА възвращаемост.
(е, да - и многото: когато..., ЩЕ... и други подобни)
Разбира се, че това е мое лично мнение, както всички останали.
Успех!
(какво съм направил и правя - отново няма да кажа. Важно е да се знае, че не събирам пари от шарани)...
Коментар
-
Разбира се, че участието ми тук не е свързано с необходимостта да изнасям данни за онова, което съм направил или пък правя в момента.
Това - като отговор на дежурният въпрос на Пирамид, от вида: "Ама ти какво си направил?"
От друга страна, разбира се, че този формат ми дава възможност да изразявам мненията си, които никой не е длъжен да приема като препоръка.
И накрая: всеки има глава на раменете си, за да прецени, къде да вложи своите пари, или на кого да ги предостави срещу някаква услуга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Този начин с терморегулиращи глави директно на радиатора не е добра идея. Хистерезиса им е голям и освен всичко друго те регулират температурата върху себе си, а не вътре в стаята. Резултата е, че температурата в стаята се клати с +/- 2-3 градуса, което създава голям дискомфорт.
Правилният начин е терморегулатора да се сложи на отсрещната стена, на колкото се може по-голямо разстояние от радиатора. След това по радиоканал терморегулатора управлява електрическа глава, която вече е там на радиатора. Така се получава температурен комфорт с максимална грешка на температурата в стаята от 0.5 градуса.
Ето например терморегулаторите на SALUS - аз такива ползвам навсякъде и съм много доволен. Има както жични, така и безжични версии. Ти търси безжични версии, които са с означение RF (Radio Frequency):
https://salus-controls.com/uk/produc...um-thermostat/
Все пак е много хубаво, че си намерил решение на това.
Ако имаш добри впечатления от друга домашна джаджа, давай препоръки.Last edited by Santander; 11.03.2021, 09:31.
Коментар
-
Няколко момента: Патентът сам по себе си, наистина, не ходи като с кошничка за гъби в хората, да носи пари. Срещу пари, притежателят нанпатента, предоставя лицензи. Нещо от вида на 2 до 5%годишно от производство или както се договорят страните. Обаче, без да имаш патент, не можеш да продаваш лицензи. Това-първо. Второ, патентът се поддържа с годишни такси, мисля, докъм 1000-3000 лв годишно, или нещомот вида. За един работник, годишната заплата, надвишава тази сума с пъти а, я ти произведе за година милион, я не. По-вероятно, не. Всеки друг актив се износва, патентът-не. Споровете...
Важно е, за какво са. Ами то и с раб.ръка има спорове. Дай бизнесът да спре тогава?
Накратко, Безпаметни, похвали се ТИ какво си създал и какъв интерес би могъл да предизвикаш. С какво е ценно ТВОЕТО НЕЩО/НЕЩА. Аз предоставям, на паритетни начала, възможност още някой да направи също пари, т.к. Подкрепата е важна и нужна. ТИ какво представяш, Безпаметни? Едното мрънкотене?
- Е'браво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеПолучените патенти са много, в пъти повече - сравнено с ония, които изобщо се ползват.
"Отлежават" си и могат да служат като "защита" на идея, която изобщо не се ползва, нито пък някога ще се ползва. Разбира се и пари не носят.
От друга страна, кое гарантира на двамата притежатели на патента, че единият от тях няма да продава правата някъде, където другият изобщо не знае..., т е. - имаш си патент - търсиш клиенти. Едва ли някой ще тръгне да плаща някому за това, че бил регистрирал патент...
И, ако има спорове, това доста би натоварило сметката на собственика на патента, предвид ползване на международни съдилища и адвокати...
(на първо четене)...Last edited by Pyramid; 11.03.2021, 00:27.
Коментар
-
Получените патенти са много, в пъти повече - сравнено с ония, които изобщо се ползват.
"Отлежават" си и могат да служат като "защита" на идея, която изобщо не се ползва, нито пък някога ще се ползва. Разбира се и пари не носят.
От друга страна, кое гарантира на двамата притежатели на патента, че единият от тях няма да продава правата някъде, където другият изобщо не знае..., т е. - имаш си патент - търсиш клиенти. Едва ли някой ще тръгне да плаща някому за това, че бил регистрирал патент...
И, ако има спорове, това доста би натоварило сметката на собственика на патента, предвид ползване на международни съдилища и адвокати...
(на първо четене)...
Коментар
Коментар