IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Неее, прагматично за теб е да ....
    Сганов, напоследък беше се кротнал малко, но ... явно сърцето юнашко не трае и си подгонил явните и най-вече прикритите врагове извън територията на "политиката" и подскачаш здраво.
    Какво да се прави, традиционно проблемите на тази страна се решават с подскачане.
    Така си тръгна, така си и остана.

Изчетох вкупом голяма част от темата и ми се иска да каже нещо разведряващо, доколко разговорът е видимо на път да се изроди. Странно, но каквато и приказка да се подхване, една група субекти винаги пристават до едни и същи въпроси и приказки.

На предните страници се нищеше темата с демокрацията.
    Та така - ето и обещаната история:

Дядо Димитриос бил беден овчар в древна Елада. Поминувал се като пасял стадо козички. Понякога идели да му помагат и внуците от града. Ама хич не внимавали за козичките, все за политика спорели и най-често в устите им била думата "демокрация". Слушал ги старецът, ядосвал се, че не се грижат за животинките, но му било неудобно да им направи забележка и най-вече се срамувал да ги попита за тази странна дума. Разгеле, престрашил се веднъж и попитал. Заобяснявали младежите с купешки думи надълго и нашироко, но старецът пак не разбирал. И тогава решили да г о заведат в неделя на агората, където щял да с е решава сериозен политически въпрос. Е, дядо, видя ли какво е това демокрацията, попитали внуците. Всичко разбрах, чеда мои, отговорил дядо Димитриос. При демокрацията говорят умните, а решават глупавите!

Коментар

• redcretin - Санкциите са супер за руснаците защото им дават възможност да правят някакво тяхно производство което да не е копаене на изкопаеми от което изкарват пари един самолет хора които не живеят дори в Русия.Тези хора имат възможност по този начин да работят в Русия, да си изкарват доходи и да си отгледат и поколение там а не да ходят на майната си. Парите в швейцарските банки и по офшуорки поколение няма да дадат пък и както сочи науката може много скоро да станат на пушек.

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

точно така. Ей това мога да го кажа и аз. Прагматичността да следваме САЩ си има цена.....тя отиде твърде далеч и сега е цинизъм. Ква ще е цената в дългосрочен план - ще видим.
        Според мен никой никого не кара да следва.
        Само да припомня, че България се натискаше и за ЕС и за НАТО. Помня какви табла висяха из София отброявайки колко дена остават до влизането. Никой тогава не каза че не трябва.
        И никой нищо не споменаваше против НАТО. Напротив - всички разправяха колко добре е за сигурността...
        Сега обаче, преди 4 години се надигна вой да излизаме от ЕС, да излизаме от НАТО...
        Как мислиш, защо е така? И дали ще е по-добре за България?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
          Най-рано известното население в Крим са скитите. След тях – древните гърци. Татарите се появяват по време на Голямото преселение на народите, 4-6ти векове сл. Хр. Полуостровът е бил рядко населен, населението – полуномадско; ако не беше завзет от Руската имерия, щеше да е в пределите на Турската.

Това е малко от древната история, ще премина към риторични въпроси от съвременната.

– Колко години Крим е в пределите на украинската държава (прочее, на колко години е самата държава и кой я създава?) и колко века – в руската?
          – От колко века там живеят руснаци и в какъв процент в сравнение с "украинците", каквото и да значи думата? Колко е построено там от руснаците, колко – от сегашна Украйна, колко – от местните татари?
          – Има ли значение желанието на преобладаващото население в коя държава да бъдат? На какъв език се говори в Крим?

Въпросите са риторични, защото отговорите им са предварително ясни.
          И да, изводите им противоречат на международните закони. Русия, независимо от това, силово възстанови справедливостта де факто. Нашето Съединение също е било незаконно според тогавашните международни правила.

Не, не съм русофил, но не ги и мразя. Вижте ме в темата за Македония относно това, например.

Но мразя да ме правят на безнадежден глупак, лапащ като патка опорните точки, спуснати от стопаните. Не ме е и страх да не съм в уютната и безопасна група на послушните страхливци, не си падам по груповости; не ме е страх да следвам собствения си акъл, а не нечий доста западнал, но масов и с медийната тояга на лъжата в ръка.
          Изеров, Киевска Русь е предшественика на Московска, не обратното. Приносът на Рашастан към Украйна се нарича Голодомор - това са "построили". Седни зад учебниците по история, не се излагай
          Колкото до езика - говори се украински. По твоята логика след като в БГто се говореше турски, после и руски като втори език - а сега английски, тя турска ли е, рашка ли е или хамериканска? Не си инструктиран добре, ми се струва...
          "Силово възстановяване" си има име - и то е агресия и анексиране. Затова и Рашастан сега е в изолация - точно където му е мястото, встрани и назад от цивилизацията. По същия начин от България са били "възстановявани" територии.

ПП: Не бой се, никой не може да те прави на глупак теб - то не повтаря.

Коментар

• Държавата ни ратифицира протокола за Единния патентен съд! Създаването на Единен патентен съд, ведно с единната патентна закрила, ще подобри инвестиционния климат

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

точно така. Ей това мога да го кажа и аз. Прагматичността да следваме САЩ си има цена.....тя отиде твърде далеч и сега е цинизъм. Ква ще е цената в дългосрочен план - ще видим.
              Неее, прагматично за теб е да цоцаш еврофондове и да пътуваш свободно навсякъде, докато плюеш по "еврогеЮвете" и лижеш путлерски задници.

А цинизъм е когато ни пелтечиш за "краварите", "соросоидите" и "еврогейците", докато се хвалиш как домочадието пристава на Ротшийлд!

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Трябва да те интересуват и другите въпроси. Прагматичността си има цена и като отиде прекалено далече се превръща в цинизъм, а цената на цинизма в дългосрочен план е неимоверно голяма.

Коментар

Абсолютно нищо не отклоняваме. Ако кажеш, че логиката ти е, че в международните отношения по-силния изяжда по-слабия, като в 18 век. това е едно.

Но ти се опитваш да изведеш някакви уж рационални аргументи за това как трябва да се процедира в определени случаи без да се замисляш за по-широките последствия ако тези принципи се приложат навсякъде.

А да не би САЩ силния да не изяжда всички по слаби?))) като в 18 век....

промит мозък това е.....а дали е мозък ти си знаеш...

Коментар

Украинците предполагам сега си казват, че много са сглупили, че са сдали ядрените оръжия на Русия срещу кухото обещание за спазване на украинския суверенитет. Обещанията идващи от Русия не струват пет пари.
                    обещанията под формата на договор на сащ струват 6 пари нали....договора за неразпространение на нато + иранското споразумение...+ това за климата и т.н.

Коментар

Очеизвадно е, че е анексия и противоречи на международното право. Човек трябва да е 100% промит мозък за да твърди нещо друго.
                      я кажи нещо за международното право при палестинските територии окупирани от израел и за косово...ми е интересно

Коментар

• Money в момента за нас е по добре и ни е по добре да не удобяваме анексирането на Крим, и на Русия и е по добре. Санкциите са супер за Русия, проблема с тях е че не работят и на Русия не и е толкова добре колкото ако работеха. Този внос който се забранява би трябвало да създава условия за местно производство - пари които народа да заработва и да са в него и то не от износ на изкопаеми, а това за Русия е супер. Тези хора като имат този свой бизнес ще работят в Русия , ще си отгледат поколение и т.н.т.

D.Y.F-091066

Коментар

• Според мене прагматичността в най-грубата си форма се свежда до това: нека на мене лично да ми е добре (сега в момента) пък другото изобщо не ме интересува (примерно кой какво анексирал). Та от този вид възможно най-късогледа “прагматичност” имаме доста ми се струва.

Мат’риал не знам откъде ще се вземе. Мат’риалът май рядко се задържа в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Това са европейски луксове, ние първо трябва да осъзнаем дефицита си на прагматичност и едва след това да връщаме махалото обратно, всяко нещо с времето си..
                            ++
                            И за дефицитът на "мат'рял" е нужно да помислим..
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Трябва да те интересуват и другите въпроси. Прагматичността си има цена и като отиде прекалено далече се превръща в цинизъм, а цената на цинизма в дългосрочен план е неимоверно голяма.

Това са европейски луксове, ние първо трябва да осъзнаем дефицита си на прагматичност и едва след това да връщаме махалото обратно, всяко нещо с времето си..

Коментар

• Трябва да те интересуват и другите въпроси. Прагматичността си има цена и като отиде прекалено далече се превръща в цинизъм, а цената на цинизма в дългосрочен план е неимоверно голяма.

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Че мен въпросите за Крим, международното право и дали НАТО бият негрите грам не ме интересуват, но този за русолицемерието ми е важен, защото се очетрава актуален в следващите години и за нас.

Коментар

Working...
                                X