IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Ами жалко че го казваш това. Не става въпрос кой има по силна армия. Като член на НАТО европа няма възможността да се противопостави на политиката на САЩ изцяло в техен интерес...говоря за нещата които се случват на международната сцена.
    Например политиката на САЩ в близкия изток..от която европа няма никаква далавера...но САЩ имат огромна...доведе до всички тея мигранти дето се населиха в европа.... Т.е всички негативи поема европа....а всички позитиви САЩ. Сега същото с Иран.
    Освен това НАТО е организация на САЩ. Не става въпрос за бюджета. САЩ си правят абсолютно квото си искат в международен план без значение кво мислят другите в нато...или в ООН. Но понеже ние сме съючници в НАТО нямаме механизъм да се противопоставим и САЩ трупат ползи а ние ядем лайната. На кой му дреме за баланса в НАТО...когато в европа има маерикански бази и войници...а в САЩ няма европейски? САЩ използват европа като място на което да стъпят ..преследвайки сисамо собствените интереси. И със санкциите към русия е така....САЩ нямат негативи...отнася го европа. Сега със санкциите към ИРАН пак така....

А сега си представи че европа има собственна военна организация със собственно командване...и се превърне в независима сила. Тогава в международен план...ще имаме САЩ,Китай,Русия и Европа като военни сили. Силите ще бъдат по изравненени...и никой няма да може да си прави квото си иска. и Тоя баланс ще доведе до по голяма сигурност и спокойствие..ако Европа може да взима самостоятелни решения...например сега да е в Сирия и да каже....кой кви интереси има Русия или САЩ да си ебе майката...ние пък имаме интерес Сирия да е ОК. и да си вземе бежанците. Да не би някой тогава Русия или САЩ да каже че ще нападне европа може би? Не ще се съобразят и може и да се махнат от там. Със сигурност нямаше да се стигне до там САЩ да създадат ИДИЛ да се бори с Асад..щото Асад е тоя поредния който не им играе по свирката. А ние тука...барабар петко с мъжете ...да отнасяме последиците от терора.
    Твърде много внушения правиш. Не всички обаче ги приемат на ангро.
    Например за идил. Една единствена държава има интерес близкия изток да е нестабилен. Чисто икономически.
    За другото по-нагоре също. Само че ми писнá за днес.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      ++
      И за дефицитът на "мат'рял" е нужно да помислим..
      А дано, ама надали. По-долу написах нещо за българските училища в чужбина и един гений на форумната мисъл веднага почна да вади аргументи на килограм. Аз вече сериозно се питам може ли да се мисли с хоризонт по-дълъг от една седмица.

Това си е проблем. До къде ни се простира хоризонтът на мислене - до дувара на съседа или до луната. Всичко се прави на парче. Докога?

Дреме ми на мене за руснаци и американци. Те си гонят интереса империите. Електрон не похабявам за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Проблема е че сегашното поколение политици в Европа са меки китки. Израснали след разпада на СССР и им е широко около врата.
        Те не искат да плащат за отбрана. Те хем искат сигурност, хем ако може да минат метър с парите.
        Интересно ще стане ако САЩ решат да се поизтеглят.
        Само че тогава ще почнат пък да вият за солидарност. Защото едно е да си гледаш само икономиката когато има кой да те пази, а съвсем дуго е да останеш по бели гащи.

Извинявай...ама тея тъпи наративи....САЩ пази Европа....ми се драйфа от тях? От кого я пази бе Имхотел? Как може да си толкова застрелян))) Кой е тръгнал да заплашва европа? Как ше подцениш ти армията на Германия или Франция? Всички разходи в НАТО са за постигането на интересите на САЩ а европа само търпи последиците от тая политика.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

И защо извън НАТО, какъв е проблемът Европа да отделя повече средства за военни цели, да има по-силна армия от САЩ и да обърне баланса вътре в НАТО?
          Ами жалко че го казваш това. Не става въпрос кой има по силна армия. Като член на НАТО европа няма възможността да се противопостави на политиката на САЩ изцяло в техен интерес...говоря за нещата които се случват на международната сцена.
          Например политиката на САЩ в близкия изток..от която европа няма никаква далавера...но САЩ имат огромна...доведе до всички тея мигранти дето се населиха в европа.... Т.е всички негативи поема европа....а всички позитиви САЩ. Сега същото с Иран.
          Освен това НАТО е организация на САЩ. Не става въпрос за бюджета. САЩ си правят абсолютно квото си искат в международен план без значение кво мислят другите в нато...или в ООН. Но понеже ние сме съючници в НАТО нямаме механизъм да се противопоставим и САЩ трупат ползи а ние ядем лайната. На кой му дреме за баланса в НАТО...когато в европа има маерикански бази и войници...а в САЩ няма европейски? САЩ използват европа като място на което да стъпят ..преследвайки сисамо собствените интереси. И със санкциите към русия е така....САЩ нямат негативи...отнася го европа. Сега със санкциите към ИРАН пак така....

А сега си представи че европа има собственна военна организация със собственно командване...и се превърне в независима сила. Тогава в международен план...ще имаме САЩ,Китай,Русия и Европа като военни сили. Силите ще бъдат по изравненени...и никой няма да може да си прави квото си иска. и Тоя баланс ще доведе до по голяма сигурност и спокойствие..ако Европа може да взима самостоятелни решения...например сега да е в Сирия и да каже....кой кви интереси има Русия или САЩ да си ебе майката...ние пък имаме интерес Сирия да е ОК. и да си вземе бежанците. Да не би някой тогава Русия или САЩ да каже че ще нападне европа може би? Не ще се съобразят и може и да се махнат от там. Със сигурност нямаше да се стигне до там САЩ да създадат ИДИЛ да се бори с Асад..щото Асад е тоя поредния който не им играе по свирката. А ние тука...барабар петко с мъжете ...да отнасяме последиците от терора.
          Last edited by Iv_max; 06.06.2018, 18:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            Ooo еднозначев! Ма бързо те активираха бе. Сполай ти, продължавай да цитираш "мъдрости". Да не забравиш да пуснеш нещо от епикриза...център или там каквито са. И от говорещата глава на психопрофесора.
            Ти ли се виждаш в ролята на тези "значими" обществени сили, които са ме "активирали"?
            Не се самоласкай, би било пресилено!
            То поне да беше казал нещо смислено или поне по същество, че да получиш прилив на самочувствие.
            А то - какво?!
            Обиди някакви там и дидактични внушения.

В тази тема Реч иде за развитието на България, ако още не си разбрал! Тук не става дума за отношението ти към ив или към мен.
            Апропо, хубаво е във всякаква житейска ситуация да се изведе нещо позитивно.
            Ето, например нашите отношения с теб са изцяло балансирани и хармонични. Никой от двамата не е дал повече от това, което е получил. Повтарям, ние не сме важни.

Ето нещо съвсем по темата.
            Има ли някой, който е чел "Доктрината" на България, разработена от акад. Воденичаров и колектив.
            Аз още не съм. Не съм я немерел в нета. Имало я в книжарницата на БАН.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

И защо извън НАТО, какъв е проблемът Европа да отделя повече средства за военни цели, да има по-силна армия от САЩ и да обърне баланса вътре в НАТО?
              Проблема е че сегашното поколение политици в Европа са меки китки. Израснали след разпада на СССР и им е широко около врата.
              Те не искат да плащат за отбрана. Те хем искат сигурност, хем ако може да минат метър с парите.
              Интересно ще стане ако САЩ решат да се поизтеглят.
              Само че тогава ще почнат пък да вият за солидарност. Защото едно е да си гледаш само икономиката когато има кой да те пази, а съвсем дуго е да останеш по бели гащи.

Коментар

• ей, разкарайте ги тези политически противопоставяния от темата бе. Губите си времето и обезсмисляте темата...
                Last edited by pepe1234; 06.06.2018, 18:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Не. Не мисля че напускането само на България от НАТО е добре за България нито пък напускането на ЕС...още повече след всички тея години в които икономиката ни стана зависима от еврофондовете. Това противоречи на логиката и на интересите ни.

Обаче мисля че би било много добре европа да създаде собствена организация за защита..извън нато. И цяла европа да напусне НАТО. По принцип мисля така. Аргументите ми са че европа ще стане много по независима и ще стане фактор с който света трябва да се съобразява. До като в момента е васал на САЩ което не ме кефи. Но аз не съм политик и това е чисто човешко мнение. Не знам цялата картина около това и не мога да знам кви са реалните зависимости.

Няма такъв вой за излизане от нато или ес...това са глупости. И който ги казва в този момент е глупак. Не казвам че сме в перфектно състояние в ЕС....но нямаме избор и е по добре така. Виж за влизането в еврозоната - няма ниаккъв смисъл да го правим към момента. Политическата цел...за това е да се опука резерва в БНБ който държи борда и това е задецата ясно. Тая работа с цената на лихвите е бла бла...

И въпреки всичко което казах....изречението България се натискаше да бъде член на НАТО ..е лишено от всякакъв смисъл. Не България...а политиците под влияние , финансиране и натиск от страна на САЩ - влезе в НАТО. Но след като това вече е факт е по добре да сме си там...до като европа не стигне до извода че ще бъде по силна - независима.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    redcretin - Санкциите са супер за руснаците защото им дават възможност да правят някакво тяхно производство което да не е копаене на изкопаеми от което изкарват пари един самолет хора които не живеят дори в Русия.Тези хора имат възможност по този начин да работят в Русия, да си изкарват доходи и да си отгледат и поколение там а не да ходят на майната си. Парите в швейцарските банки и по офшуорки поколение няма да дадат пък и както сочи науката може много скоро да станат на пушек.
                    Рушняците са били вече в тоя цайтнот - и освен крепостничеството и тоталната мизерия + продаеане на хората като добитък, друго не са развили.
                    Какво ще отгледа един ватник? Ами малки ватници, какво друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Аааа ясно!

Е извини ме, че съм останал с впечатлението, че проповядваш: "Не ме гледай какво говоря, а какво правя!"

А то било: " Не ме гледай какво правя, а какво говоря!"
                      Не остани с впечетлението....какво мисля...и защо го мисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max

Което може да те наведе на мисълта ...че въпреки очевадната ми полза от западния модел....не ми пречи като човек да изкажа мнение за реалността в която живеем което противоречи на очевадната ми полза.
                        Мен ме навежда на мисълта че очевадната полза от западния модел за някои е възможна само ако на други битието им е свързано със североизточният модел.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Според мен никой никого не кара да следва.
                          Само да припомня, че България се натискаше и за ЕС и за НАТО. Помня какви табла висяха из София отброявайки колко дена остават до влизането. Никой тогава не каза че не трябва.
                          И никой нищо не споменаваше против НАТО. Напротив - всички разправяха колко добре е за сигурността...
                          Сега обаче, преди 4 години се надигна вой да излизаме от ЕС, да излизаме от НАТО...
                          Как мислиш, защо е така? И дали ще е по-добре за България?
                          Не. Не мисля че напускането само на България от НАТО е добре за България нито пък напускането на ЕС...още повече след всички тея години в които икономиката ни стана зависима от еврофондовете. Това противоречи на логиката и на интересите ни.

Обаче мисля че би било много добре европа да създаде собствена организация за защита..извън нато. И цяла европа да напусне НАТО. По принцип мисля така. Аргументите ми са че европа ще стане много по независима и ще стане фактор с който света трябва да се съобразява. До като в момента е васал на САЩ което не ме кефи. Но аз не съм политик и това е чисто човешко мнение. Не знам цялата картина около това и не мога да знам кви са реалните зависимости.

Няма такъв вой за излизане от нато или ес...това са глупости. И който ги казва в този момент е глупак. Не казвам че сме в перфектно състояние в ЕС....но нямаме избор и е по добре така. Виж за влизането в еврозоната - няма ниаккъв смисъл да го правим към момента. Политическата цел...за това е да се опука резерва в БНБ който държи борда и това е задецата ясно. Тая работа с цената на лихвите е бла бла...

И въпреки всичко което казах....изречението България се натискаше да бъде член на НАТО ..е лишено от всякакъв смисъл. Не България...а политиците под влияние , финансиране и натиск от страна на САЩ - влезе в НАТО. Но след като това вече е факт е по добре да сме си там...до като европа не стигне до извода че ще бъде по силна - независима.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Сганов, напоследък беше се кротнал малко, но ... явно сърцето юнашко не трае и си подгонил явните и най-вече прикритите врагове извън територията на "политиката" и подскачаш здраво.
                            Какво да се прави, традиционно проблемите на тази страна се решават с подскачане.
                            Така си тръгна, така си и остана.

Изчетох вкупом голяма част от темата и ми се иска да каже нещо разведряващо, доколко разговорът е видимо на път да се изроди. Странно, но каквато и приказка да се подхване, една група субекти винаги пристават до едни и същи въпроси и приказки.

На предните страници се нищеше темата с демокрацията.
                            Та така - ето и обещаната история:

Дядо Димитриос бил беден овчар в древна Елада. Поминувал се като пасял стадо козички. Понякога идели да му помагат и внуците от града. Ама хич не внимавали за козичките, все за политика спорели и най-често в устите им била думата "демокрация". Слушал ги старецът, ядосвал се, че не се грижат за животинките, но му било неудобно да им направи забележка и най-вече се срамувал да ги попита за тази странна дума. Разгеле, престрашил се веднъж и попитал. Заобяснявали младежите с купешки думи надълго и нашироко, но старецът пак не разбирал. И тогава решили да г о заведат в неделя на агората, където щял да с е решава сериозен политически въпрос. Е, дядо, видя ли какво е това демокрацията, попитали внуците. Всичко разбрах, чеда мои, отговорил дядо Димитриос. При демокрацията говорят умните, а решават глупавите!
                            Аз пък ще пусна един друг цитат.

,, Неограничената власт в ръцете на ограничени хора винаги води до жестокост,,

Алексанър Солженицин

Коментар

• Аааа ясно!

Е извини ме, че съм останал с впечатлението, че проповядваш: "Не ме гледай какво говоря, а какво правя!"

А то било: " Не ме гледай какво правя, а какво говоря!"

Коментар

• Ooo еднозначев! Ма бързо те активираха бе. Сполай ти, продължавай да цитираш "мъдрости". Да не забравиш да пуснеш нещо от епикриза...център или там каквито са. И от говорещата глава на психопрофесора.

Коментар

Working...
                                X