IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    Ето нещо съвсем по темата.
    Има ли някой, който е чел "Доктрината" на България, разработена от акад. Воденичаров и колектив.
    Аз още не съм. Не съм я немерел в нета. Имало я в книжарницата на БАН.
    Българска национална доктрина "България през двадесет и първи век"
    Проект 2015 г., шеста актуализация

Като книга във формат PDF не я намирам.
    Намерих един текст от 04.02.2003:
    Авторски колектив:
    Отговорен редактор - проф. Григор Велев.
    Проф. Ангел Гълъбов, проф. Георги Бакалов, проф. Георги Марков, проф. Димитър Гоцев, доц. полк. Димитър Зафиров, доц. Емил Александров, Никола Кицевски, проф. Орлин Загоров, проф. Стефан Воденичаров.

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...view=&sb=&vc=1

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Немската армия е доста смешна в сегашния й вид. Русия ще го смачка като хлебарки само с числено превъзходство и с остаряла техника, но в огромно количество.

Значи Русия ще нападне европа...за това се готви..ясно)) След Крим се готви да анексира Берлин))

Коментар

• Немската армия е доста смешна в сегашния й вид. Русия ще го смачка като хлебарки само с числено превъзходство и с остаряла техника, но в огромно количество.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Извинявай...ама тея тъпи наративи....САЩ пази Европа....ми се драйфа от тях? От кого я пази бе Имхотел? Как може да си толкова застрелян))) Кой е тръгнал да заплашва европа? Как ше подцениш ти армията на Германия или Франция? Всички разходи в НАТО са за постигането на интересите на САЩ а европа само търпи последиците от тая политика.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Кат бивш шапкар как би коментирал сигурността в БГ-то? Гледам че с американската се справяш завидно добре
          Тутакси: У нас, такова животно нема.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            Аааа ясно!

Е извини ме, че съм останал с впечатлението, че проповядваш: "Не ме гледай какво говоря, а какво правя!"

А то било: " Не ме гледай какво правя, а какво говоря!"
            Бе на митинга днеска освен да кряскате какво пихте?Или та понапече слънцето

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Проблема е че сегашното поколение политици в Европа са меки китки. Израснали след разпада на СССР и им е широко около врата.
              Те не искат да плащат за отбрана. Те хем искат сигурност, хем ако може да минат метър с парите.
              Интересно ще стане ако САЩ решат да се поизтеглят.
              Само че тогава ще почнат пък да вият за солидарност. Защото едно е да си гледаш само икономиката когато има кой да те пази, а съвсем дуго е да останеш по бели гащи.
              Тая нощ май не си се напикал.Да политиците в Европа са педали и ялови бабички.САЩ няма да се поизтеглят а ще бъдат изгонени.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Сравнението между Косово и Крим е неуместно. Операцията на НАТО в Косово дойде в отговор на масираното прокуждане на албанското население от югославската армия. В Крим няма подобни действия, насочени срещу етническите руснаци.

По време на събитията в Косово все още беше много силен шокът от клането в Сребреница, извършено през 1995 г. от босненските сърби срещу босненските мюсюлмани. Алиансът тогава беше решил да не допуска втори геноцид на Балканите - този път срещу албанците. И все пак преди да се прибегне до военна сила, бяха изчерпани всички възможни дипломатически средства. И едва след като беше станало пределно ясно, че дългогодишните санкции и преговори не дават резултат, заговориха оръжията.
                Tи не спираш да даваш доказателства че не си редовен...А за Либия Сирия Афганистан мълчиш там кого прокудиха

Коментар

• kubrat - има проблем а той е че като вземат власт военните и не искат да я върнат, не е голям но е проблем и в момента в САЩ си имат "малко" от него защото май се оказва че не били имунизирани.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Ей хора....американците....не се защитават толкова колкото вие зашитавате американската политика...разберете го това. Имам съдружник..американце...понзавам сума богати американци...никой не казва това което вие казвате бе пичове.....как не ви е срам.
                    Тези са ешерихия коли, Макс.
                    Не ги приемай навътре, ако още не си ги отхвърлил, тия бактерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                      Я кажи какво казва международното право за бомбардирането на Югославия
                      Сравнението между Косово и Крим е неуместно. Операцията на НАТО в Косово дойде в отговор на масираното прокуждане на албанското население от югославската армия. В Крим няма подобни действия, насочени срещу етническите руснаци.

По време на събитията в Косово все още беше много силен шокът от клането в Сребреница, извършено през 1995 г. от босненските сърби срещу босненските мюсюлмани. Алиансът тогава беше решил да не допуска втори геноцид на Балканите - този път срещу албанците. И все пак преди да се прибегне до военна сила, бяха изчерпани всички възможни дипломатически средства. И едва след като беше станало пределно ясно, че дългогодишните санкции и преговори не дават резултат, заговориха оръжията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Тя тази „Една единствена” им избира президентите, налэ, те и това сами не могат, ма много са зуе. Тръгнали още, и на нас „сигурност” да продават. Са, кат'са замислим, те за себе си достатъчно нямат, едни чужди агенти, през седмица, им нахлуват по училищата с картечници и автомати, па им трепят децата... „Сигурност” по ХамериКОНски. Препоричваш ни да си купим от нея, че много убава? Да паля педалите, и да хуквам към супера, а?
                        Кат бивш шапкар как би коментирал сигурността в БГ-то? Гледам че с американската се справяш завидно добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Твърде много внушения правиш. Не всички обаче ги приемат на ангро.
                          Например за идил. Една единствена държава има интерес близкия изток да е нестабилен. Чисто икономически.
                          За другото по-нагоре също. Само че ми писнá за днес.
                          Тя тази „Една единствена” им избира президентите, налэ, те и това сами не могат, ма много са зуе. Тръгнали още, и на нас „сигурност” да продават. Са, кат'са замислим, те за себе си достатъчно нямат, едни чужди агенти, през седмица, им нахлуват по училищата с картечници и автомати, па им трепят децата... „Сигурност” по ХамериКОНски. Препоричваш ни да си купим от нея, че много убава? Да паля педалите, и да хуквам към супера, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

И защо извън НАТО, какъв е проблемът Европа да отделя повече средства за военни цели, да има по-силна армия от САЩ и да обърне баланса вътре в НАТО?
                            Онзи ден прочетох един твой коментар във връзка с ИПО на Градус и някак спонтанно ми се прииска да те поздравя за владеенето на темата, направените проучвания и изчисления и изведените последици.
                            После си рекох: С Хана до този момент освен подритване по кокълчетата никакви други градивни взаимоотношения не сме реализирали, та няма необходимост от преиграване.

Сега чета това и не мога да повярвам, че е от теб.
                            Може пък проблемът да е в мен и да не разбирам някаква дълга логическа връзка, която ще рефлектира в България??

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Извинявай...ама тея тъпи наративи....САЩ пази Европа....ми се драйфа от тях? От кого я пази бе Имхотел? Как може да си толкова застрелян))) Кой е тръгнал да заплашва европа? Как ше подцениш ти армията на Германия или Франция? Всички разходи в НАТО са за постигането на интересите на САЩ а европа само търпи последиците от тая политика.
                              От едни зелени човечета, които кой знае как се озоваха в Украйна, Грузия, Молдова. И заплашват открито едни малки балтийски страни.

Коментар

• Ей хора....американците....не се защитават толкова колкото вие зашитавате американската политика...разберете го това. Имам съдружник..американце...понзавам сума богати американци...никой не казва това което вие казвате бе пичове.....как не ви е срам.

Коментар

Working...
                                X